icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

kankam
30. dec 2019

@veronicka1901 to mate overene s konkretnou detskou lekarkou ? Aku diagnozu stanovi "zdravemu" dietatu, lebo potvrdzuje ze ide zdrave do kupelov ?

oksu
30. dec 2019

@marfy2212 bola som už 4x počas pobytu v lucivnej PN.

luvis
30. dec 2019

@marfy2212 OCR vam v kupeloch nikto nevypise.. ak tak PN

marfy2212
31. dec 2019

@oksu Ďakujem všetkym za info 🙂 takže ak som spravne pochopila tak Pn mi vypíše lekárka v lučivnej nie moja obvoďačka áno?

alibabaa
31. dec 2019

@marfy2212 ano pn vypisuju priamo na lieceni

veronicka1901
31. dec 2019

@kankam OCR vie vypisat pediatricka, je to o dohode.

voleksi
31. dec 2019

A ako potom tu PN doručím zamestnávateľovi? Stačí poslať poštou ? Do 3 dní to nepríde...

kankam
1. jan 2020

@veronicka1901 zazila som to tento rok, preto som sa pytala. Je zelektronizovane zdravotnictvo takze vsetko je skontrolovatelne. Pn je oficialna do urc.veku ocr je na vl.zodpovednost lekara.Riesila som to s 2 lekarmi ...

strelko
1. jan 2020

@voleksi staci poslat postou,alebo je tam priamo post.schranka,do 3 prac.dni pride,bola som v maji a tiez som to tak riesila

pychopatka
1. jan 2020

Ahojte 😊, prosím Vás viete mi niekto povedať, ako funguje prihlasovanie stravy pre sprievodcu? V návratke bolo, že keď zaškrtnem plnú penziu musím ju odobrať 7 dní. Posledný týždeň má strieda pri dcére babka a tá chcela plnú penziu, mne by kľudne stačili raňajky a obedy, dá sa to aj tak? Ďakujem

stejja9
2. jan 2020

@pychopatka ahoj, da sa dohodnut aj v prijimacej kancelárii. Ja som si tak minulý rok objednala stravu len na prvé dva dni, a potom som si zaskrtavala stravu, na jednotlivé dni, niekedy len obed, niekedy celý deň. Vyplatila som to v bufete.
Ak je to posledný týždeň a vy budete tam, ved staci sa dohodnut na mieste. A najnovšie sa da bud plná penzia, alebo polpenzia raňajky + večera.

pychopatka
4. jan 2020

@stejja9 ďakujem 🙂 tak snáď to bude ok má hlavne tá polpenzia a plná zmiatla že či to je záväzné a nedá sa vybrať len obed napríklad.

moischaaa
4. jan 2020

PN sa vypisuje max do 6r dieťaťa ale nesmie byť skolopovinne len skolkar, riešili sme to tiež inak vám pn nedajú

oksu
5. jan 2020

@moischaaa nás mal 6 a pol a bol škôlkári a vypisali

oksu
5. jan 2020

@pychopatka to majú novinku, ani nám nevyhovuje. Najviac by nám vyhovoval len obed...

erikai
7. jan 2020

Mne PN vypisuje môj všeobecný lekár ešte pokiaľ sme doma a napíše mi kód dôvodu PN.. "Z763" - sprevádzania rodinného spoločníka do zdravotnícka zariadenia a ukončí mi to keď sa vrátime domov.. bola som takto 3x s dcérou škôlkárskou.. a preplatili... a neriešim to v kúpeľoch..

renalka
11. jan 2020

@kikusik88 ahoj, ja som tak bola v novembri s jednou schválenou a 1 neschvalenou dcérou a platila som za dceru 200 eur. Uskromnila som sa a vybrala som si najlacnejšie ubytko za 3.00 eura na deň a vyšlo ma to spolu vsetko 500 eur

macka23
12. jan 2020

Ahojte, niečo som prečítala, ale zatiaľ som nenašla, aké mate skúsenosti ak posielate dieťa /11r/ samé? Syn sa aj teší, aj ma trochu obavy, schválili mu bez doprovodu, termín budem teraz riešiť /chcem letné prázdniny kvôli škole. Vďaka za každú info. 😁

cinky333
16. jan 2020

Je tu niekto komu uz prisla navratka na februar? Ďakujem

mila23
17. jan 2020

@renalka mozem sa spytat,ked je jedno dieta schvalene a druhe nie? Ak mu to zapltim ako samoplatca - ma narok rovnako ako schvalene na procedury a aj program? Ak ho zapltim iba ako navstevu,tak ma iba ubytovanie (a stravu ak zaplatim) - ale nie program?
Rozmyslam zobrat druhe neschvalene dieta na tyzden - zeby to mal ako mini-liecenie / dovolenka...

mila23
17. jan 2020

@renalka a aka je tam strava? varit sa mi nehcce,tak neviem ci si mam dat plnu penziu alebo iba polpenizu. Popr. da sa nahlasit iba na prve cca 3 dni a potom sa rozhodnem tam?

renalka
17. jan 2020

@mila23 varia chutne. Da sa nahlásit len na prvé 3 dní a potom bud v prípade záujmu doplatiť zvysok

renalka
17. jan 2020

@mila23 na toto neviem celkom odpovedať keďže ja som bola ako schválený sprievodca a 2. dieťa neschválili len preto, že ešte nemalo 3 roky aj keď diagnózu malo horšiu ako jej schválená sestra. Ale pokiaľ si to dobre pamätám za dieťa do 3 rokov sa platí len strava a ubytovanie, za procedury sa neplatí. Moja mladšia (neschvalena) dcéra normalne dostala kúpeľ. Preukaz a rozpis procedúr, vstupnú aj výstupnu prehliadku. Len do sauny a vírivky nemohla ísť. Ak tam bude dieťa len ako návšteva, sprievodca si procedury bude zrejme musieť zaplatiť sám ale treba tieto otázky napísat do prijímacej kancelárie pripadne zavolať tam po 12.tej a oni ochotne odpovedia 😉

arizona
17. jan 2020

Ahojte, je, pls, v Lucivnej teraz? Ake je pocasie? Kazdy rok sa hlasime na februar, pre astmatikov najlepsie obdobie a pre decka ista lyzovacka/sankovacka/korculovacka... Dufam, ze sa tento rok nesklameme 😀
@cinky333 ze vraj mali nejake technicke problemy. Pozvanka mam prisla 6 pracovnych dni pred nastupom, ale teda som zhavila telefonicke linky 😀 takze som riesila vsetko cez prijimacku (skvele baby).

arizona
17. jan 2020

@mila23 tento rok je to so stravou tak, ze je moznost dopredu si nahlasit iba polpenziu alebo PP a minimalne 7 platenych dni stravy.

arizona
17. jan 2020

@mila23 pozeram do navratky - ak chces zobrat dieta menej ako 3-rocne, tak denny poplatok je 11,50. Ma v tom vsetko - komplet stravu, procedury, ak by ochorelo, tak sa s nim nemusis trieskat do Svitu k lekarke. Ak je viac ako 3-rocne, mas moznost ho tam dostat ako samoplatcu za 42€/den (uff) s komplet procedurami. Alebo ho mozes prihlasit iba na ubytko za 5€/den, prip. doplatit sebe komplet stravu - plna penzia 11,50, polpenzia 6,50 a asi sa z toho najete aj 3 osoby... (Bonsaj to isti 😉) V pripade choroby sa zveziete do Svitu sami. Bazen sa minuly rok dal dokupit za 1€/osoba/1 navsteva bazenu. To, dufam, nezrusili.

arizona
18. jan 2020

@mila23 a ked sa pytas na "ma narok rovnako ako schvalene na procedury a aj program? " - k proceduram som pisala a aj keby malo iba ubytko, programu (areal alebo vylety) sa zucastnovat moze. Samoplatca ide ako full liecene, so vsetkymi "benefitmi". Ubytovane za 5€ ma vsetko okrem procedur (prislo by iba o saunicku - tu maju vsetci, ak by malo schvalene dieta vajce a virivku, mozno bazen za to euro este funguje, inde by asi problemy nerobili).

janfranek
Odpoveď bola odstránená
stejja9
18. jan 2020

@arizona Ahoj, idete teraz v januári, a len 6 dni pred nástupom vam prisla pozvánka? Mali ste v tom čase rezervovaný termin, že ste aspon trosku čakali ten termín?
Rezervovala som si termín na polovicu februára, pozvánka zatial neprišla.. teraz neviem, či sa bude den nástupu posúvať, alebo sa budeme baliť narýchlo 😁
@cinky333 a kde budete ubytovaní?

mila23
18. jan 2020

@arizona dakujem za info. Chcem zobrat 8-rocneho syna na tyzden - akoze na lepsi vzduch + vylet. Volala som na infolinku a pani bola mila, povedala,ze ako platca ma vsteko, ako navsteva sa moze zucastnit programu,ale procedury nema. Tak asi by som ho mala iba ako anvstevu,lebo platit 42eur za den sa mi zda dost vela. A stravu zajednam aj jemu ak sa bdue dat, on je velky jedak. Dokupenie bazenu mi tiez vraveli, tak snad to dovtedy nezrusia.