icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

cinky333
18. jan 2020

@arizona Takže máte už februárový nástupný termín. Lebo chceli sme február, ale stále ma posúvajú. Zavolajte o týždeň a stále dookola. Návrh máme schválený vyše mesiaca ale termín mi tvrdia, že na február ešte stanovený nemajú. Čo sa mi nechce veriť, že nevedia kedy budú prijímať ľudí o dva týždne.

zuzka767
18. jan 2020

@cinky333 Ahoj aj mne takto povedala ked som si volala tento tyzden , ze mam zavolat na buduci tyzden a snad bude vediet.Ono to zalezi aj od toho ako dlho su tam 21/28 dni a mozu ochoriet idu domov a hned sa uvolni termin.Ak nemas vybraty ubytovaci dom tak miesto sa vzdy najde ale ak chces len nejaky konkretny tak cakas, su tam uz maminy co to maju rezervovane aj z minuleho roka.Ja chcem tiez februar a musim cakat lebo nevie.

lucka8491
18. jan 2020

Ahojte.ked ste podali ziadost do poistovne(dovera)ako dlho ste cakali na schvalenie? A ake ubytovaanie odporucate 2dospely a 3deti? Dakujem

sianna
18. jan 2020

@stejja9 mame termin od 18teho februara a vraj pozvanku mam cakat az o 2 tyzdne najskor. Ze vybavuju este len zaciatok mesiaca rezervacie.
Neviete niekto ci maju sneh? Minuly rok sa salo sankovat aj lyzovat, ale teraz bieda zo snehom.

veronicka1901
18. jan 2020

@kankam bola tam jedna pani s dcerou takto z Bratislavy. Ja som mala dovolenku, tak neviem presne detaily

arizona
18. jan 2020

@stejja9 ano, predvolanie prislo 6 prac. dni pred nastupom. Dufam, ze skola stihne vypisat formular... Doteraz nam vzdy prisli papiere 3 tyzdne pred. Termin som predbezne rezervovala v dec., v januari som volala, ze plati predbezna rezervacia a mi to potvrdila tekefonicky aj s datumom nastupu.

arizona
18. jan 2020

@cinky333 my nastupujeme uz v januari a az teraz prisli papiere 🙂 na tento rok sa zvysil poplatok za "sprevadzajuce" dieta, tak mozno cakaju, ci to rodicia, ktori maju aj taketo dieta, nevzdaju, tym padom budu mat narok na inac velke izby, a budu moct inac obsadit kapacity. Navratka sa ma poslat obratom, takze az v nej bude vidno, kolko ludi bude realne ubytovanych. Ale viem, ze ti, co nastupuju zaciatkom februara a zavolaju si tam, tak im vedia povedat cca presny termin. Ak chcete ist az v polke mesiaca, tak definitivny termin budu mat jasny o tyzden-dva.

arizona
18. jan 2020

@zuzka767 ideme do tkl uz asi 5.-krat, ale taketo neskore informovanie postou sa nam "podarilo" prvykrat az teraz. Odkedy tam chodime, tak union bol vzdy na 28 dni, zvysok 21, takze podla mojho nazoru sa deje nieco ine... Jediny rozdiel je v tom, ze mi potvrdili, ze mali technicke problemy koncom minuleho roka a zaciatkom tohto a teda na tento rok isli rapidne hore poplatky za sprevadzajuce dieta nad 3 roky.

zuzika18
18. jan 2020

@lucka8491 Ja som posielala ziadost v piatok pred vianocami, 7.1. sa mi ozvali, ze dali ziadost na posudenie a 9.1. schvalene kupele. Cez elektronicku kartu to ide rychlo. V pondelok som volala do kupelov a nastupujeme 30.1. Uz sme tam raz boli, idem do Borievky s 2 detmi, tatino bude asi len predlzene vikendy.

arizona
18. jan 2020

@lucka8491 dovera schvaluje uplne super, elektronicky. Info mailom a sms do asi 7 pracovnych dni od prijatia navrhu. Najskor pride info o doruceni a od tohto datumu cakaj odozvu naozaj do 2 tyzdnov o schvaleni/neschvaleni. Myslim, ze Union je na tom podobne, Vseobecka je vseobecka 😝

arizona
18. jan 2020

@lucka8491 ozaj, a 2 dospeli a 3 deti... Pokial chcete "luxus" - Smrek ma, ak si dobre pamatam, 2 "izby", aj ked ide, podla mna, vzdy o apartmany, kam by ste sa zmestili, takze treba predbezne rezervovat par (aspon 2) mesiacov dopredu - 2 samostatne spalne plus obyvacka. Borievka ma na kazdom poschodi takyto apartman (tiez oznacovany ako izba) jeden. Vyberala by som podla rocneho obdobia a veku deti - v zime s malymi detmi, ktore sa samy neoblecia, za mna Smrek - jedalen, telesna, strava, inhalacie v tej istej budove, obliekat ich treba iba na saunu, bazen, skolu a skolku, ak by mali virivku a vajce, tak aj tam (vybookovane su niekolko mesiacov dopredu). S uplne samostatnymi detmi je to v podstate jedno. Pre zjednodusenie celkovej logistiky by som vybrala ubytko tam, kde je aj jedalen. Breza, Osika, Topol, Limba a Jedla su ubytka, odkial sa na kazdy ukon treba dopravit niekde inde - procedury, strava, skola, skolka...

arizona
19. jan 2020

@lucka8491 a ak ide o peniaze, netreba sa nicoho bat. Vsade je cisto, ubytko super (prisposobene cene, ale nikde nehrozi ziadne sklamanie, aj ked som citala vselico hlavne na nesprevadzane deti v Limbe - to neviem posudit). Socialne podla popisu na ich stranke. Daj aspon nastrel, co by si si predstavovala/nutne potrebovala a urcite ti niekto poradi.

voleksi
21. jan 2020

Má niekto nástup na liečbu 29.1.2020?

zuzika18
21. jan 2020

@voleksi My nastupujeme 30.1.

voleksi
22. jan 2020

@zuzika18 a do akého domu vás dali? Nás dnes začal kašľať,no super.

arizona
22. jan 2020

So stravou je to tento rok tak, ze sa musi objednat aspon na prvych 7 dni a dopredu nahlasi cez navratku.

stejja9
22. jan 2020

Ahojte, je tu niekto, kto si uplatnil rekreačný poukaz, a je momentálne na RD? Pracovný pomer trvá.

khykha
22. jan 2020

@stejja9 ja som bola na RD ked som si uplatnovala poukaz

arizona
22. jan 2020

@stejja9 malo by sa to riesit ako hocijaky iny pobyt na rekreacny poukaz, nie? Pokial PP trva, tak mas narok. V prijimacke dostanes vsetko - potvrdenie o pobyte (mne stacilo take iste potvrdenie, ako som davala k Ziadosti o rocne zuctovanie) a aj uhradenu sumu s tvojim menom. Po ukonceni si nezabudni vypytat aj potvrdenie o pobyte na danovu ulavu na buduci rok do Ziadosti o vykonanie rocneho zuctovania a na buduci rok ziadat navratok.

khykha
22. jan 2020

@arizona a neplati ze ked si uplatni rekreacny poukaz danovu ulavu uz nie je mozne uplatnit?

stejja9
22. jan 2020

@arizona @khykha toto ma zaujíma, ročné zúčtovanie, daňová ulava... asi hlupa otazka, ale nerozumiem tomu, môže to nejakým spôsobom ovplyvniť manželovi daňové priznanie?

arizona
22. jan 2020

@khykha
@stejja9 podla mna to nie je to iste. Navratok z dani sa posiela rok spatne, takze tento rok moze byt vyplateny za r. 2019. Za kupelnu liecbu v tomto roku sa nam vratia az o rok (a vtedy budeme aj dokladovat) - tu sa vracia 50€/osoba (len neviem, ako je to, ak su liecene 2 deti, ci plati 2*50).
Rekreacny poukaz je vec cisto zamestnavatela, s danami to nema nic - tu sa vracia max tych 55% ci kolko...

khykha
22. jan 2020

@arizona @stejja9 teraz si to citam v clanku Jozefa Mihala a tam pise toto:
Nezdaniteľná časť a príspevok na rekreáciu (rekreačný poukaz)

Pozor, zamestnanec si nemôže uplatniť nezdaniteľnú časť na úhrady súvisiace s kúpeľnou starostlivosťou, pri ktorých si uplatnil nárok na príspevok na rekreáciu, respektíve ich uhradil rekreačným poukazom s príspevkom zamestnávateľa.

Príklad

Zamestnanec bol v roku 2019 počas svojej dovolenky ako samoplatca na kúpeľnom pobyte v kúpeľoch Lúčky. U zamestnávateľa predložil v súlade s § 152a Zákonníka práce účtovné doklady, ktorými preukázal platbu za ubytovanie a kúpeľné procedúry vo výške 600 eur. Na základe toho mu zamestnávateľ vyplatil príspevok na rekreáciu v sume 275 eur.

Zamestnanec však má aj ďalšie doklady z pobytu v uvedených kúpeľoch celkovo na sumu 80 eur a to za stravovanie. Na základe týchto dokladov si po skončení roka 2019 v ročnom zúčtovaní uplatní nezdaniteľnú časť vo výške 50 eur.

zuzika18
22. jan 2020

@voleksi Vybrali sme si Borievku kedze idem s 2 detmi. Boli sme tam aj pred rokom prvy krat a ubytko sa nam pacilo.

voleksi
22. jan 2020

@zuzika18 my budeme v Limbe. Ideme prvý raz,som z toho na nervy...😂

mila23
23. jan 2020

@khykha rozumiem tomu spravne,ze ak idem s dcerou na liecenie, viem si naklady (alebo ich cast) uplatnit u zamestnavatela ako nezdanitelnu polozku? dakujem

kankam
23. jan 2020

@mila23 len 50 eur na osobu/ vy, manzel a dieta ..

mila23
23. jan 2020

@kankam dakujem...lepsie ako nic. To treba potom dat potvrdenie o lieceni zamestnavatelovi / mzdovemu oddeleniu? Idem sa popytat...

arizona
23. jan 2020

@khykha dobre vediet... Takze ak budem ziadat od zamestnavatela preplatit 55% nakladov, tak buduci rok si mozem zaziadat o znizenie dane iba za za stravu, ze? Ak nebudem mat penziu, tak nemozem ziadat v danovom.

mila23
23. jan 2020

@kankam a ak pride manzel a syn za nami na navstevu - da sa to uplatnit aj za nich? ci iba liecene dieta + doprovod? Rekreacny prispevok ziadat nebudem,lebo ho mozme vyuzit iba na zmluvne zariadenia Gusto karty a kupele Lucivna urcite zazmluvnene nie su ☹