Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
@bejkovnicka takto je to stale, a este tam je urcite napisane 21x klimatoterapia - to znamena ze ma byt dieta kazdy den vonku, idealne co najviac za kazdeho pocasia. Chodi sa tam hlavne za vzduchom - vysokohorske prostredie. Daju sa doobejdnat aj masaze za priplatok, alebo floating (lieciva slana voda), virivka. V lete sa da kupat vo vonkajsich bazenoch.
@bejkovnicka my sme to tak mali tiež, aj minulý rok. Denne klimatoterapia, pracovné dni preplach a inhalácia, 2x týždenne telocvik a po 1x sauna aj bazén. A všetko sme mali zamknuté do obedu.
@bejkovnicka dobry den, je to tak cele roky. ide tu hlavne o klimatoterapiu, ktoru ani nespominate. Ide o to aby dieta bolo vonku na cerstvom vzduchu minimalne 4-5h. To je hlavna podstata liecenia v kupeloch na dychacie cesty. Deti toho nemaju vela, lebo aj tak by toho vela nezvladli. Bolo by to pre nich zbytocne vycerpavajuce. Tak mi bolo povedane ked som sa pytala na viac priplatenie procedur. my sme si vzdy doplacali masaze. ale aj tak sme stale niekde mali byt v urcitu hodinu. mali sme pocit, ze sa stale niekam ponahlame. ... treba sa poobede zapojit aj do aktivit ktore lucivna ponuka. potom manzel zisti, ze sa nema cas nudit...
@alibabaa no to že tam žiadne aktivity pre syna poobede nie sú
@bejkovnicka dobry den, do kupelov dieta a rodic nechodia na dovolenku ale z urciteho dovodu... A nemaju,, dovolenku,, rodicia ale maju liecenie hlavne deti...najdolezitejsie je tam ta klimatoterapia a taktiez inhalacia a preplach nosa.Vela rodicov tvrdi ze to vsetko robia doma, ale vela krat to robia zle a az tam sa to spravne naucia. Keby malo dieta kazdy druhy den saunu alebo bazen verte zeby vam hned ochorelo. A zasa ide o edukaciu spravneho saunovania (co tiez mnohi robia zle). Taktiez LTV by dieta vela nezvladlo a nieco sa tam chce docielit tak nebudu davat dietatu zabrat ked dieta bude mat co robit aby pochopilo a spravne vykonavalo to co ma. Verim ze ked ste tam prvy krat tak budete mat z tolkych informacii velku hlavu a hlavne sa vela naucite a budete mat procedur tak akurat aby to dieta zvladalo v pohode. Neberte to utocne iba vam chcem priblizit preco mate toho tak,, malo,, a hlavne si vezmite z tamade informacie ktoré vam v buducnosti pomozu.
@bejkovnicka my sme mavali tv 6x, poprvade bazén a saunu sme vypustili, vždy mi tam mala ochorela. ani do školy som syna nedavala, lebo sme sa radsej rýchlo naučili spolu a my sme veeeelmo veľa časzu travili vonku, hned z ranajok von, potom len na obed dnu, poobede chvilku dnu a yase von. večera a zase von. a to sme vždy boli v january. sem tam sme sli dop telocvične
@bejkovnicka neverim ze nerobia pre deti okolo 15:00 aktivitu. jedine kvoli zlej situacii ze by ju zrusili. No aj tak, mate byt vela vonku. deti sa tam spolu vyhraju, manzel nech si najde partaka na pokec a cas mu ujde ani nebude vediet ako. cez vikendy alebo poobede ked nemaju procedury, a je pojazdny, tak nech vybehnu kludne mimo areal na prechadzky v okoli. je tam krasna priroda naokolo...
@molly8 aký a kde je tam program prosím vás, muž mi hovorí ze tam nič nie je
@bejkovnicka program byva vyveseny v limbe ako je herna na tabuli a vzdy o 15tej byva nejaky program a vecer tvorenie v herni nech skusi pozriet tam
@bejkovnicka Chodíme do Lucivnej už 5 rokov po 28 dní a v živote mi nenapadlo skrátiť pobyt, či sa sťažovať na procedúry. Mám pocit, že si pán manžel predstavoval, že sa na pol dňa zbaví decká a on bude mať pokoj. Hlavnou a dôležitou časťou pobytu je klimatoterapia a to minimálne 4 až 5 hodín denne. Preplach tiež robíme doma ale práve tam nás vždy poučia čo robíme zle a ako správne preplachovať a inhalovat, skupinovú tiež robíte doma?? Tv je dôležitá na správne dýchanie, držanie tela, odhlienenie atď. Saunovat sa tiež nie všetci správne vedia, nie je to len vliezť do sauny a vyliezť,a to svoje pravidlá. Liečenie je pre mňa osobne dovolenka s benefitom, že sa veľa naučím a viem pomôcť dieťaťu. A inak skrátiť sa nedá, inak to poisťovňa nepreplatí. Takže nech si manžel zoberie z toho, že je 21 dní v krásnom horskom prostredí, venuje sa dieťaťu a užijú si to spolu. A program je tam určite keďže sledujem FB stránku Lucivnej a tak vidím denné aktivity, nech sa manžel niekoho opýta.
@misinka20 nie vôbec si to tak manžel nepredstavoval, išiel tam dokonca preto, aby s ním mohol stráviť čas, aj napriek tomu že ja som doma na rodičovskej, čiže som mohla ísť ja. Jemu išlo len o to, že si myslel že tých procedúr bude jednoducho viac, to je všetko. A poobede sú cely deň vonku do večera, kopu si loptu, alebo hádžu do kosa, alebo sa len tak prechádzajú. Pýtam sa na tieto veci len preto, lebo sa maly začína nudiť a je mu už dlho. S manželom to nemá nič spoločne.
@bejkovnicka kolko ma maly rokov? treba si tam najst kamaratov a hned to bude krajsie. procedury su usite pre deti na mieru. netreba to prehanat s procedurami. ja som bola teraz na dospelackom. tam sme mali tiez 3, max 4 procedury denne. treba si to tam popozerat, popytat sa ... a ano kolko krat som vymyslala program aj mimo areal aby sme to nemali stereotypne. ale to sa v tejto "ciernej" dobe asi velmi neda... ale na strbske pleso a aktivity vonku sa absolvovat daju... ak nie je manzel autom, tak aspon sa prejst do dediny trebars do obchodu. odviezt sa vlakom... aj to je uz spestrenie...
o 15tej su aktivity pre deti. hladaju, pamataju si,... treba sa popytat...
Ahojte,prisla nam pozvanka do kupelov,ideme prvy krat s 2 detmi,tak trocha stresu..prosim Vas,ake su tam aktualne obmedzenia(nie som OP)?ako funguje skolka-kolko hodin denne?ako je to s doprovodom?pre 4 rocnu ma oznacili ako neschvaleny sprievod..dakujem Vam za informacie😉
@mariettka27 ahoj, bola som v decembri a bol režim otp vtedy, stačil AG pred nástupom. Stres som mala aj ja. Sama prvý krát s dvoma deťmi ale boli to super tri týždne. Išla by som hned keby sa dá ešte. Škôlku som neriešila lebo sme radšej boli spolu vonku ako ich dávať do škôlky.
@molly8 dakujem ti krasne za odpoved😊
ahojte maminky, prosim vas, akurat sme tiez pred nastupom do lucivnej, prosim Vas, chcela by som sa opytat, kolko vas to stalo? ako je to so surodencom do 3 rokov? tiez plati?... viem ze na stranke maju kalkulaciu ale nie je mi to tam celkom jasne. ideme tam prvykrat tak som aj ja trochu nesvoja ze co a ako 🙂
@jufka ahoj, my sme boli prvýkrát pred 2 rokmi cez sezónu, dcéra mala 3 roky-jej som platila len kúpeľne poplatky. Ja som bola doprovod schválený poisťovňou. Stalo nás to asi 410€+-
Vlani sme boli druhý raz, rovnako všetko, len sme boli mimo sezóny a vyšlo nás to asi 270€+-. Ale my sme boli len 2
Ahojte ste teraz niekto v Lucivnej na pobyte?
@dejna31333 my sme teraaaaaz 🙂
@jufka aj my sme teraz...V Topoli... určite ste nás už videli nakoľko malý je ako elektrika a nepočúva 😉 a každému koho vidí sa zdraví avooooj
@dejna31333 ano ano myslim ze sme sa dnes stretli pri vyrobe korytnaciek :D bola som tam s Janikom a Hankou 🙂
@jufka aha áno áno presne tak to ste vy 😉 aspoň ste videli že neklamem 😉
Dobry den, prosim vedeli by ste mi napisat nejake blizsie info. Piatok nam schvalili kupele. A mam par otazok ;)
1. Ako je to s navstevami a spanim, napr.ked nas pride pozriet ocino na vikend
2. Co poviete na ubytovanie v Breze alebo Smreku?
3. Ako daleko je to od stanice a dediny?
Zatial dakujem moc za info 🌷😘
Ahojte prosim ktore kupelne domy teraz funguju?

Ahojte. Manžel so synom je momentálne v Lucivnej. Nepozdáva sa nám ale množstvo procedúr, ktoré mu nastavili. Muž je tak sklamaný, že chce požiadať p skrátenie pobytu, keďže toto čo ma v harmonograme môžme vykonávať doma. Konkrétne sú tam na 21 dni a v popise ma že 15x inhalaciu, 15x preplach nosa, 3x sauna, 3x bazén a 3x LTV. Som fakt sklamaná. Neviem či je to tam takto bežne, ale inhalaciu a preplach robíme denne aj doma. Čiže išli do kupelov aby boli za tri týždne 3x v saune a bazéne? Takto je to stále? Alebo aké máte skúsenosti?