Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
@monn75 no tak to si nedokazem ani predstavit tu crevnu virozu a vobec ked ochorie niektore z deti tak ho nemozem nechat same na izbe a tym padom s druhym ist do jedalne. Vtedy sa vola niekomu ze sme ochoreli a nemozeme nikam ist ci ako?
Baby poradte mi,ak chceme ist bud.rok v maji tak kedy davate do poistovne navrh,v januari?
@andrea197936 takto vam poviem- nestresujte sa vopred žiadnymi zlymi scenarmi, ak by sa nieco vyskytlo budete riešiť na mieste a nebojte urcite vam povedia co treba robiť. Zbytočne sa budete teraz stresovať. A uplne všetko vam vysvetlia pri prijme, ked prídete.
Presne ako vam napísala llela-kazdy ma nejaku svoju skúsenosť, ja som napriek všetkému bola nakoniec spokojná 😉..
Deti môžu dostanu virozu ci uz respiracnu, alebo črevnú aj doma, v škôlke, na dovolenke, hocikde. Vsetko sa da nejak vyriešiť 😉
ja vam prajem krasny pobyt a hlavne nech to detickam pomôže 😊
@monn75 ano to je pravda,uzijeme si to 🙂)
@andrea197936 urcite by Vam nosili jedli na izbu. Alebo by ste si dali zabalit. Vsetko sa da. 😉
@andrea197936 budete to mat vsetko napisane na papieri ako postupovat. Najskor lekar v kupolech a potom aj pohotovost v poprade. Vsetko sme mali napisane. Neposielalinhned domov. Niektore deti sa liecili na izbach. A vynechali skupinove procedury a mali nariadene ine. Tusim biolampu atd.
@andrea197936 prve dva dni su automaticky. Potom sa kruzkuju dopredu nabryzden. Deti dostavaju pri ranajkach desiatu a olovrant. Ale zalezi aky je jedac. Mojej zostavalo. Lebo sa vydatne naranajkovala a v skole,medzi procedurami nestihalabjest. Jedlobby sa nemalo vynasat z jedalne ale niektori rodicia brali a robili si navyse desiatu.
@andrea197936 triedy su podla poctu ziakov. Bud rocnik zvlast alebo su spojeni. Dcera ich bolo malo ,tak ich spojili dva alebo tri rocniky. Rozvrh maju svoj vlasrny. To vam daju prvy deb skoly. Dcera mala dvojo papuc. Jedny v skole a jedny na izbe. Ked mala proceduru cez skolu,lwn odisla a vratila sa po procedure naspat. Dokonca si mohla nechavat ucebnice v skole. Ale my sme dorabali aj zo skoly veci,co jej poslali spoluziaci. Takze si ich brala na izbu. Ona bola na 2.st. niekedy sa pytali,ci ma nejakebucivo,ulohy zo skoly,tak robila to alebo robili ucitelky podla seba. Bolobto velmibindividualne. Dcera mala vela procedur cez skolu. Lebo som mala so sebou 2rocnu,ktora cez obed spala. Tak nam poposuvali procedury. Totizto vsade treba chodit a dietatom. Aj ked uz je velke a zvladlo by to same. Ucitelky boli zlate. Velmi individualny pristup.
@sloniiicek dakujem zavelmi uzitocne info,tiez budem vsade brat aj mladsiu 4 rocnu. Zajtra nastupujeme a uz sa aj tesime🙂)
@andrea197936 radsej by som skorej dala navrh,lebo moze byt ze uz teraz na maj maju obsadene. Alebo si zavolajte na termin,aby ste boli v obraze.
Ahojte, bol niekto na liečení na prelome novembra a decembra? Mame nástup koncom novembra a neviem, aké počasie mam čakať. A ako je to s nejakými aktivitami? Budú aj nejaké výlety a podobne? Aj v takejto "mimosezone"?A ešte posledná otázka, mame ísť dvaja so synom to apartmánu Javor. Aké je to ubytovanie? Je tam aj mala kuchynka na izbe, či len spoločná? Ďakujem krásne za odpovede ❤️
Apartmán Javor má na chodbe spoločnú kuchynku. V obývačke je chladnička a rýchlovarná kanvica. Ak budete mať 3-lôžkový apartmán, tak je tam obývačka a zvlášť izba v ktorej sú 3 postele (manželská a ešte jedna posteľ). V obývačke je aj rozkladací gauč.
dobry den, prosim, mozete niekto poradit, kedy je ist najlepsie do Lucivnej? Februar, maj alebo cez leto? moc dakujem
Dievčatá viete mi odporučiť izbu na ktorú sa konkrétne pýtať dieťa 5 rokov schválené poisťovňou ja ako doprovod čiže budeme dvaja mám rada štandard čiže skôr lepšie. A ako čítam rozdiel tam v cene nieje veľký tak ktorú odporúčate. Ďakujem
@cuttina v lete je tu plnka. Milión ľudí všade. Či v kúpeľoch či v Tatrách.. v máji sme boli min rok celkom fajn ale počasie na figu v nocí prízemný mráz . A teraz sme tu 12.10-2.11. 2023 a paráda. Minimum ľudí. Krásne výlety po Tatrách. A už kúria takže teplucko na izbách. Čo je dôležité žiadne alergény ako v máji a na jar 👍
@mata1826 my sme boli koniec aprila. Este to bolo mimo sezony a lacnejsie ubytovanie. Boli sme Javor. Ale ten ma obrovske izby. Obyvacku a spalnu 3 postele + pod postelou pristelka. To si myslim,ze pre Vas dve aj zbytocne velky pristor. Pocasie sme mali chladnejsie. Velmi premenlive. V Tatrach bol este sneh na Hrebienku. Ale ku koncu to zliezalo aj tam. Nosili sme zimne bundy. Obcas mikiny.
@timczak
my sme teraz v Lucivnej do 17.11. a uz nosime zimné bundy - deti (5 a 6 r)určite a pancusky si uz tiez pytali, aj rukavice... minuly tyzden mali jesenne capice a šály, ale teraz su hory zasnezene a podvecer je naozaj chladno.
Vylety su aj teraz vypisane. Ak mate nejake otazky, kludne napiste.
My sme boli 4x v Luč., naposledy pred Kovidom tesne a bolo tam vždy skvele. Dopláca sa podla toho kde chceš bývať či na izbe s viacerými, alebo sama s dieťatom, ceny aj izby sú na nete. Ako doprovod som mohla ísť na procedúry tiež, či sauna, či bazen..v zime ti všetko zdarma požičaju- korčule sanky, lyže, bežky..výlety sme platili 4-5€ masáž ja za 10e, čo je smiešna suma. Veľká herňa dnu, vonku areál pre deti..K dispozícii práčky kuchynky na poschodiach, všade sušiak na veci..Fakt detské kúpele, jediná starosť kam pôjdeme dnes. Ja som rezerv.izbu s rozkladacím gaučom, boli naši na víkend( je tam aj reštika- možnosť sa odstravovať) další víkend prišla švagriná s mojou a jej dcerkou- napadol sneh, tak sme sa všetci lyžovali, korčulovali vonku, no zabavili sme sa neskutočne dobre. A okrem ubytovania ostatné využili s nami ZDARMA ! Oplatí sa. Strava je dobrá, jedlo na výber, nič extra, ale dá sa. Mínus je, že kúpele sú dalej od hlavnej magistrály Tatier, do Smokovca sa tak lahko nedostaneš, ale šli sme vlakom ( 5min. pešo na stanicu) do Svitu a odtial zubačkou na Štbské pleso.. treba sa porozhlliadnuť a človek si nájde vyplnenie času.. Inak je tam výborne. Minulý rok sme boli v Bardejove, bolo tiež skvele, avšak drahšie a strava bola tak o dve triedy lepšia- je Lučivná úplne pre DETI lepšia. A kostolík v areáli je k dispozícii- sv. Omše v nedelu a sviatky sa konajú. ODPORÚČAM ..
@ivetbb my sme boli v maji a omse neboli v areali. Isli sme mimo.

@andrea197936 hlavne si to užite, názorov je kopec rôznych, nenechaj si to pokaziť...môžeš absolvovať s dieťaťom procedúry, budeš to mať ako odmenu za starostlivosť