Kupujete deťom veci v second handoch?
Kupujete deťom v či zo sekacov? Svokra mi to veľmi vycita
Niekedy sú v sekačoch tak krásne kúsky za zlomok ceny, že sa to fakt oplatí. Ja tam občas zbehnem a kúpim aj sebe aj deťom nevidím na tom nič zlé. Prečo ti to svokra vyčíta?
Oteplovacky a také sezónne drahé veci kupujem v sekaci, aj sebe tak v pohode kúpiť, presne nájdu sa originálne kúsky. Koľkokrát som tam našla aj nové s originálnou visačkou..
Tak donesiem domov a operiem. Na toto sa ťažko odpovedá. Ja keď som bola mladšia tiež som bola taka že fuj po druhých nosiť veci ale kamarátka ma pár krát zobrala do sekača a tam čisté a krásne veci a odvtedy som zmenila názor. Na svadbu som tam kúpila pekne spoločenské šaty za 16 eur inde by som za ne dala 80 skus to vysvetliť svokre z tohto uhla pohľadu, že nakúpiš kvalitné veci lacnejšie a ušetríš na niečo čo deti potrebujú mať originál
Vyslovene zo sekacu pre malu nie ale tu na konikovi mam par bab od ktorych viem ze mi pridu veci kvalitne pekne vyprane vyzehlene a za par supov. Aj cez facebook market.Toto ale dalej uz samozrejme nepredavam ale darujem.v sekaci som sama na seba nasla vela peknych veci lebo tato moda co prisla mi absolutne nesedi a v sekaci su starsie modely kym som robila v restauraciach nohavice sukne a kosele do obsluhy po 2e naparadu. 😂
V sekaci som nikdy nic nekupila. Vzdy som tam isla s kamoskami, co maju cely satnik zo sekacu, super znacky, farby, strihy...2 hodiny som sa hrabala a nic..nic...veci z druhej ruky mi nevadia, ale do sekaca uz nevkrocim.
svokra ma predskudky.zla energia to je uplna blbost... to je ezo hovadina a spina no tak operies si. ke to ekonomicke je to ekologicke a je to jej nasor. ty mas svoj a stoj si za nim
detom pravidelne v sekaci kupujem:
- riflove kratasy a vetrovky (stoja minimum eur a uz su x razy vyprate ), vzdy za 2-3 eura a kazdy rok kupujem nove, namiesto 15 eur v obchode
- softshellove vetrovky (ziadem H&m/ Lidl a podobne smejdy, ktore po prvom oprati sa zmolkuju, pri prvom dazsi prepustia)
- uz sa mi podarilo aj x veci s vysackami (oteplovacky a zimne bundy, par triciek)
- o dievcenskych satach ani nehovorim (take vzdy najdem kto nik iny nenosi)
Áno nakupujem. Z toho dôvodu ako aj ty, plus úspora peňazí, plus ekológia. Tých handier je toľko na svete, že by kľudne mohli zavrieť textilné fabriky a roky budú mať ľudia stále čo na seba....Je to šialený priemysel.
Ano, daju sa tam kupit original kusky. Ale pre deti ani nie, u nas v tomto slabsi vyber. Ale oblecko pre mna ci pre manzela na doma, do prace kde to znici, kupujem.
Nekupujem ani sebe nie to este detom v sekacoch, teraz su take krasne veci za par euro vsade a raz nove je nove, radsej ako tie v sekacoch vymocene v kyselinach
Prečo nie môj syn si takto kúpil parádnu košeľu a nohavice normálne som bola prekvapená že takú nádheru si tam kúpil a čo je na tom moja dcérka nosí veci po druhých deťoch čo mi často darujú cudzí ľudia a v sekacie nakupujem aj ja
Moja mama tam kupuje, ja som kupila z bazaru, ale od velkosti 104 to uz nerobim, lebo mi to chodilo v horsom stave ako na foto... sprane, roztahane. Ale beriem po kamoskinej dcere komplet vsetko, za kazdu balik jej zaplatim 40 eur ... sak tie deti to aj tak maju parkrat na sebe a zas vyrastu... a aj ja to posuvam dalej kamoskam a znamym... ked kupujem vsetko nove, ide to velmi do penazi :/
Moji maju aj zo sekaca,deti rychlo rastú a ceny su tam nižšie. Mne sa paci aj ta myslienka,ze tie veci dostanu druhu sancu a,ze sa tak na zemi neplytva..
Nie nekupujeme.Kupujem v obchode a áno aj v Lidl Takko tu na bazáre.Mam dve deti čo nezničí 13 ročný syn posúvam pre dcéru 10 ročnú .Ak je to o.k kľudne do školy ak nie znosi oblecko vonku na dvore.Ak sa jej to nepáči posúvam oblecko ďalej mám komu aj po synovy aj po dcérke
Nie nekupujem, ani sebe a už vôbec nie dieťaťu.
A presne, ako tu bolo napísané, vadí mi ten pach
Presne aj dcerina spolužiačka že odkiaľ máš také krásne svetre? Takmer všetky zo sekaca. Na zimu jej nedávam legíny ale rifle a kde sme boli kupovat,všetky buď široké alebo sa do nich nemohla navliecť,tak ma asi 5 ks riflí/jegginsov zo sekaca, úplne super,mäkké,pohodlné, tuším od 2 do 4€/ kus som ich pokupila. Už teraz pozerám na zimu😂
ono podla mna zalezi, kde clovek byva a aky ma pobliz sekac. Lebo mnohi ludia maju skreslene predstavy o sekacoch, hlavne ked pobliz maju len jeden a aj ten mizerne zasobeny s vecami spred 20 rokov.
Napr. v BA je v sekacov vela a aj dobre zasobenych, klientela od 10 rocnych deti po 70 rocne panie. Napr. moje baby do sekaca idu uplne v pohode, lebo vedia, ze vzdy (na 80%) nieco najdu 🙂
Mne sekac pripada ako kindervajco, nikde nevies co tam najdes.
Vsetkych co poznam co tam chodia, to nemaju, ze si nemozu dovolit kupit nove, ale proste kvoli zivotnemu prostrediu a znackam ktore bezne nie je dostat v obchodoch (hlavne ked pre deti mam mnohe veci zo severnej europy) a nie je to oblecenie typu fast fashion ako H&M, Zara, Primark (proste smejd)

tak nech ti svokra zafinancuje veci pre deti a nemusí riešiť