Kvôli deťom sa nemôžem zamestnať
Zakladám túto tému aby sme sa podporili navzájom mamičky čo sme v rovnakej situácii, prípadne sa poradili ako ju riešiť... Mám dve detičky, starší synček bude mať tento mesiac 6 rokov, mladší mal v októbri 3. Obaja sa liečia na imunógii už nejaký čas. Starší už celkom dobre, už tak chorý nebýva a keď tak sú to len pár dňové soplíky a hotovo. Ale mladší je chorý prakticky stále, s týždňovými odstupmi čo je zdravý. Išla som z materskej na materskú, doma prakticky aj s rizikovým tehotenstvom som bola 6 rokov, ktorá ste to zažili viete o čom vravím, že som zúfalo túžila už ísť do práce. Takto pred rokom vo februári som teda nastúpila do práce. Vydržala som tam 9 mesiacov. S tým že za ten čas som nespočetne veľa krát riešila kam s chorým dieťaťom, prípadne kam s nimi cez prázdniny. Treba ešte napísať že na stráženie mám minimum možností,manžel jazdí s kamiónom, svokra mi umrela ešte pred našou svadbou, svokor pracuje ako šofér kamiónu, doma je zriedka.Ostatná rodina či priatelia tiež pracujú alebo majú tiež malé deti a keďže bývam na malej dedine nemám možnosti ani na žiadnu opatrovateľku ani nič podobné. Moja rodina býva od nás 90km a aj to mám už len ocina. Ten pomáhal ako vedel, ale tiež je náročné aby stále cestoval hore dole a veľakrát sa stalo že večer išlo dieťa spať, ráno vstalo choré a teraz čo? No, látali sme ako sa dalo, syn bol za ten čas hádam u polovice dediny, kde sa u koho dalo, u susedov, známych... Pár krát išli so mnou do práce aby som porobila aspoň to najsúrnejšie. Po 9 mesiacoch som si povedala že sa to takto nedá a dala som v práci výpoveď. Podala som si žiadosť o predĺženú RD zo zdravotných dôvodov a tú mi aj schválili. Teraz po 3 mesiacoch doma sa mi v piatok znova naskytla možnosť aspoň si na dohodu privyrobiť, no hneď prvý deň čo som mala nastúpiť zafungoval zákon schválnosti a syn vstal ráno s horúčkou, nemohla som nastúpiť, telefonovala som do práce či bude vadiť ak nastúpim až zajtra v pondelok. No samozrejme vadilo a zobrali na tú prácu inú žienku. Strašne ma to ničí, aj keď manžel zarába celkom dobre, nemôžeme si nijako vyskakovať a druhý príjem by nám bodol. A taktiež nie som typ ženy ktorá dokáže len tak sedieť doma, rada som v kolektíve, rada som užitočná a sebestačná. Boli ste v rovnakej situácii? Čo robiť? Dať tomu čas a počkať kým to najhoršie obdobie chorôb prejde? Bude to raz lepšie? 😅
@danielahamar joj aj ja si tak hovorím, "keď budem veľká a budem zarábať veľa peňazí" 😀 či sa toho aj dožijem 😀
@amadora Aj ja som tak dopadla, ze som momentalne koli detom doma, teda hlavne koli mladsej, najhorsie je presne to, ze ked su zdrave, tak neviem doma obsediet a potom pridu choroby a ja som rada, ze som doma a nemusim narychlo zhanam kto mi ju postrazi. Pri synovi to bolo ine, rodicia mi pomahali, ale momentalne uz tuto moznost nemam a tu kde byvame teraz mi nema kto postrazit. Moj plat by zas nebol taky aby som zaplatila opatrovatelku a este sa mi to oplatilo, v tomto ja nevidim zmysel, nechavat deti s cudzimi, a v podstate nic nezarobit. Ale vidim na synovi, ze uz je vacsi a ostane doma aj sam. Takze ja cakam kym mladsia podrastie a ja verim, ze po nastupe do skoly to uz bude v pohode, aj chorob uz bude menej. Ale praca na doma je dobry napad, ked sa podari najst.
@amadora ak hladas opatrovatelku skus toto: www.domelia.sk
a mozno porozmyslaj o zalozeni zivnosti a podnikanim doma...napriklad s tymi tortami, keby si mala svoj web a vedelo by sa o tebe, mozno by sa to rozbehlo...alebo cokolvek ine co by si zvladala...
@marionmarion ono ísť do živnosti s niečím čo ma neuživí ani zďaleka ani teraz by bola samovražda, si zober platiť si webku aj odvody a všetko sama a na jednej torte má človek čistý zisk možno 10€...
@amadora torta boli iba priklad...samozrejme ty musis vediet ci ta to uzivi alebo nie a zariadit sa podla toho...
Mňa inak tiež napadlo, že keď nie je opatrovateľka pre Tvoje deti, nie je ani pre iné.
Čo tak ponúkať túto službu. Pokecať s mamičkami na ihrisku, ktorá by chcela pracovať, ale nemôže pretože nemá "kam dať deti"
Zo začiatku možno len príležitostne, časom .... uvidí sa.
Nič iného mi zatiaľ nenapadá.

@amadora je veľa mamičiek v takej istej situácii ako ty a jedna z Vás by mohla strážiť dieťa tej druhej 😀 čo ja by som dala pred cca 3rokmi, aby som takú mamičku našla v okolí, čo sa mi postará o choré dieťa, tiež som bola do 6rokov na rodič.príspevku doma. Dodnes sa nemôžem zamestnať na celý úväzok, lebo malý býva ešte stále chorý a to má 7,5r., tak vypomáham u našich a som doma, kedy je treba, tak aspoň niečo kvapne, ale verím, že to bude dobré a budem prehadzovať raz vidlami, dúfam, že to budú prachy a nie h....á 😀