icon

Kvôli deťom sa nemôžem zamestnať

amadora
9. feb 2014

Zakladám túto tému aby sme sa podporili navzájom mamičky čo sme v rovnakej situácii, prípadne sa poradili ako ju riešiť... Mám dve detičky, starší synček bude mať tento mesiac 6 rokov, mladší mal v októbri 3. Obaja sa liečia na imunógii už nejaký čas. Starší už celkom dobre, už tak chorý nebýva a keď tak sú to len pár dňové soplíky a hotovo. Ale mladší je chorý prakticky stále, s týždňovými odstupmi čo je zdravý. Išla som z materskej na materskú, doma prakticky aj s rizikovým tehotenstvom som bola 6 rokov, ktorá ste to zažili viete o čom vravím, že som zúfalo túžila už ísť do práce. Takto pred rokom vo februári som teda nastúpila do práce. Vydržala som tam 9 mesiacov. S tým že za ten čas som nespočetne veľa krát riešila kam s chorým dieťaťom, prípadne kam s nimi cez prázdniny. Treba ešte napísať že na stráženie mám minimum možností,manžel jazdí s kamiónom, svokra mi umrela ešte pred našou svadbou, svokor pracuje ako šofér kamiónu, doma je zriedka.Ostatná rodina či priatelia tiež pracujú alebo majú tiež malé deti a keďže bývam na malej dedine nemám možnosti ani na žiadnu opatrovateľku ani nič podobné. Moja rodina býva od nás 90km a aj to mám už len ocina. Ten pomáhal ako vedel, ale tiež je náročné aby stále cestoval hore dole a veľakrát sa stalo že večer išlo dieťa spať, ráno vstalo choré a teraz čo? No, látali sme ako sa dalo, syn bol za ten čas hádam u polovice dediny, kde sa u koho dalo, u susedov, známych... Pár krát išli so mnou do práce aby som porobila aspoň to najsúrnejšie. Po 9 mesiacoch som si povedala že sa to takto nedá a dala som v práci výpoveď. Podala som si žiadosť o predĺženú RD zo zdravotných dôvodov a tú mi aj schválili. Teraz po 3 mesiacoch doma sa mi v piatok znova naskytla možnosť aspoň si na dohodu privyrobiť, no hneď prvý deň čo som mala nastúpiť zafungoval zákon schválnosti a syn vstal ráno s horúčkou, nemohla som nastúpiť, telefonovala som do práce či bude vadiť ak nastúpim až zajtra v pondelok. No samozrejme vadilo a zobrali na tú prácu inú žienku. Strašne ma to ničí, aj keď manžel zarába celkom dobre, nemôžeme si nijako vyskakovať a druhý príjem by nám bodol. A taktiež nie som typ ženy ktorá dokáže len tak sedieť doma, rada som v kolektíve, rada som užitočná a sebestačná. Boli ste v rovnakej situácii? Čo robiť? Dať tomu čas a počkať kým to najhoršie obdobie chorôb prejde? Bude to raz lepšie? 😅

Strana
z2
danielahamar
10. feb 2014

@amadora je veľa mamičiek v takej istej situácii ako ty a jedna z Vás by mohla strážiť dieťa tej druhej 😀 čo ja by som dala pred cca 3rokmi, aby som takú mamičku našla v okolí, čo sa mi postará o choré dieťa, tiež som bola do 6rokov na rodič.príspevku doma. Dodnes sa nemôžem zamestnať na celý úväzok, lebo malý býva ešte stále chorý a to má 7,5r., tak vypomáham u našich a som doma, kedy je treba, tak aspoň niečo kvapne, ale verím, že to bude dobré a budem prehadzovať raz vidlami, dúfam, že to budú prachy a nie h....á 😀

amadora
autor
10. feb 2014

@danielahamar joj aj ja si tak hovorím, "keď budem veľká a budem zarábať veľa peňazí" 😀 či sa toho aj dožijem 😀

ella555
10. feb 2014

@amadora Aj ja som tak dopadla, ze som momentalne koli detom doma, teda hlavne koli mladsej, najhorsie je presne to, ze ked su zdrave, tak neviem doma obsediet a potom pridu choroby a ja som rada, ze som doma a nemusim narychlo zhanam kto mi ju postrazi. Pri synovi to bolo ine, rodicia mi pomahali, ale momentalne uz tuto moznost nemam a tu kde byvame teraz mi nema kto postrazit. Moj plat by zas nebol taky aby som zaplatila opatrovatelku a este sa mi to oplatilo, v tomto ja nevidim zmysel, nechavat deti s cudzimi, a v podstate nic nezarobit. Ale vidim na synovi, ze uz je vacsi a ostane doma aj sam. Takze ja cakam kym mladsia podrastie a ja verim, ze po nastupe do skoly to uz bude v pohode, aj chorob uz bude menej. Ale praca na doma je dobry napad, ked sa podari najst.

amadora
autor
10. feb 2014

@ella555 nemáš strach že čím budeš dlhšie doma bude väčší problém nájsť prácu? ja mám z tohto trochu strach, vidím aké to je po 6 rokoch doma a ak ostanem ďalšie roky mám strach že sa nezamestnám vôbec

marionmarion
11. feb 2014

@amadora ak hladas opatrovatelku skus toto: www.domelia.sk
a mozno porozmyslaj o zalozeni zivnosti a podnikanim doma...napriklad s tymi tortami, keby si mala svoj web a vedelo by sa o tebe, mozno by sa to rozbehlo...alebo cokolvek ine co by si zvladala...

amadora
autor
11. feb 2014

@marionmarion ono ísť do živnosti s niečím čo ma neuživí ani zďaleka ani teraz by bola samovražda, si zober platiť si webku aj odvody a všetko sama a na jednej torte má človek čistý zisk možno 10€...

quixina
11. feb 2014

@amadora webovú stránku si nemusíš platiť, urob si na nejakom servery zdarma
odvody sú zabijak, to je fakt, ale za ten risk by to stálo. Veď ak ti to nepôjde, tak to zrušíš

držím palce

amadora
autor
11. feb 2014

@quixina ale platíš si doménu. a teraz mám tiež reklamy, inzeráty a čo mám objednávky tak väčšinou od známych alebo z doporučenia. takže do tohto fakt nemám chuť ísť lebo viem že by to bolo stratové

quixina
11. feb 2014

@amadora nemusíš si ju platiť, stačí ak si urobíš stránku na nejakom blogovacom servery. Veď mám takú stránku aj ja, tak hádam viem či platím alebo nie

ella555
11. feb 2014

@amadora Mam, ale nepomozem si, momentalne nemam ine riesenie, ale povzbudive je, ze mam okolo seba zeny, co zacali pracovat aj po viac rokoch. Ja som doma zatial zhruba 5 rokov. Ja uz mam 8 rokov praxe, sice nieco sa zmenilo, ale nie je toho tolko, aby sa to nedalo zvladnut.

marionmarion
11. feb 2014

@amadora torta boli iba priklad...samozrejme ty musis vediet ci ta to uzivi alebo nie a zariadit sa podla toho...

amadora
autor
11. feb 2014

@marionmarion jasné 🙂

monhla
11. feb 2014

Mňa inak tiež napadlo, že keď nie je opatrovateľka pre Tvoje deti, nie je ani pre iné.
Čo tak ponúkať túto službu. Pokecať s mamičkami na ihrisku, ktorá by chcela pracovať, ale nemôže pretože nemá "kam dať deti"
Zo začiatku možno len príležitostne, časom .... uvidí sa.
Nič iného mi zatiaľ nenapadá.

Strana
z2