Kytica v školskom komposte: Čo robiť?
S deťmi odchádzame zajtra na dovolenku, dcéra doniesla triednej kyticu kvetov. Pri odchode domov ju videla vyhodenú v školskom biokomposte. Je z toho smutná. Popravde to zamrzelo aj mňa.
ty takto ako parada, napísala by som učitelke, či to bolo také tažké dat ju upratovačke alebo kuchárke
smutné fakt smutné , čo jej vadilo že je LEN z kauflandu
keby ju posunla dalej nevadí,neriešila by som ale vyhodit fuch
Učiteľka dostala dar a už len ostalo na nej, čo urobí s tým darom. Poučenie do budúcnosti: nedávať nič učiteľkám, keďže pre mnohé z nich je to len záťaž.
Moja mama robila v školskej kuchyni a častokrát im na konci roka učiteľky priniesli kvety, darčeky..., lebo nevedeli učiteľky,čo s tým. A nie každá sa chcela s tým trepať domov v mhd-čke.
@lienka.7 ináč toto aj mňa zaujíma... Kvety nie, čokolády nie, kávu pije každý iný, pracholapace nie...tiež rozmýšľam čo by chceli. Byť učiteľkou tak keď už, tak poviem že nechcem nič, nech si nerobí nik starosti, ale Nie že nechcem kvety alebo nechcem čokoládu... Čiže to už automaticky očakáva a este aby človek rozmýšľal že čo iné? Fakt už nechápem, lebo čo iné ešte nosiť? Nemáš to byť len niečo malé symbolické?
Ježiš chuďa dcéra, to by bol sklamaný aj dospelý nie este dieťa. To nemohla niekomu posunúť? Napr aj kuchárske, upratovacke alebo nechať v zborovni vo váze? Rodič/dieťa si robí starosti a takto sa zachová...
@summer23456 vies co, za mna za to môžu samotní rodicia, resp.akcne matky, ktoré tu vymýšľajú spoločne dary typu welness a zlaté šperky.... Moja teta bola učiteľkou vyse 40 rokov (robila aj na dochodku, keďže bola oblubena) a nikdy nič iné ako kvety nechcela a ani neprijala. Povedala to aj normálne rodičom vždy na rodicku.
@lienka.7 no presne, možno niekoho tie kvety naseru, že iba kvety🤔 my sme nosili kvety normálne čo záhrady a dobre bolo, teraz čo sa deje, je čisté šialenstvo.
Úprimne neviem prečo sa ľudia tak veľmi čudujú :D Ako... je to preto dieťa smutné, ale fakt nie každý má rád kvety (mňa to vyslovene obťažuje) a asi nikto nepotrebuje v jeden deň 30 kytíc. Ako seriózne, preboha....... Ja osobne som celej rodine vysvetlila že rezané kvety mi fakt radosť neurobia, už duplom nie ľalie, lebo sú smrteľne jedovaté pre mačky, ktoré mám. Ale rok čo rok dostávam na všetky sviatky poondiate kvetiny a babka špeciálne si potrpí akurát na tie ľalie. Idú si svoje jak buldozér, lebo "sa to patrí" a len čo odídu to letí do koša.
Je to taký nešťastný zvyk... byť učiteľka, tak prehnané dary od akčných rodičov by som by mi bolo úplne divné prebrať a kytice.... fakt, kto chce 100 kytíc v jeden deň? Rozumiem tým rodičom že je to "blbé" nič nedať aby neboli jediný, čo nedajú, ale...
Toto by mala byť téma, čo sa aspoň raz rozoberie na rodičku, aby sa predchádzalo takýmto veciam.
preto sa v zahranici nic ucitelkam nedava
@refly no len autorkina dcéra dala kyticu v predstihu, takže učiteľka ich nemala 30. Takže určite je to smutné, že ju hneď v ten deň vyhodila.
@anega79 tak u nás v triede matky posielajú čokolády a darčekové tašky este aj na meniny, deň žien a podobne. To už je na hlavu.
Nevďačná učiteľka 🥺
@refly SLUSNOST je dar nevysmarit a aspon nie takto, ze to ten co ti to daruje lebo ta chce potesit (duplom dieta) najde vyhodene
Nejde o tvoju dorobenost co nemas rada a obhajovanie, ze vlastne dobre ucitelka urobila. ja tiez nemam rada rezane kvety, lebo jednak nie vsetky sa mi pacia a podla mna to malo vydrzi za tie peniaze.. ale nehodim dar do kosa. AJ keby ich mala 500, co nemala, tak ich mala bud niekomu dat, alebo ak uz to chcela vyhodit = pockat do pondelka :D alebo v piatok poobede by mohla vysmarit vsetky od deti...naraz.
@summer23456 Ako vravím, dieťaťa je mi ľúto, avšak sú veci ako nevyžiadané dary. Pravdepodobne to slušne prevzala a poďakovala aby jej neublížila a nerátala stým že to dieťa uvidí vyhodené. No hopla, stalo sa....
Je to také pripomenutie, že veľa ľudí o tie dary fakt nestojí... Bohužiaľ, ale ľudia si ubližujú z nedbalosti alebo nevedomosti. Aj tak názor nejakej ženskej z koňa situácii nijako nepomôže.
Ak už potrebujeme ukazovať prstom, tak si to mala učiteľka vykomunikovať s rodičmi hneď na začiatku aby sa predchádzalo takýmto situácia. Tiež s tým mohla počítať.
VYMYSLENÉ. Dieťa dalo učiteľke kyticu a potom sa išlo pozrieť do kompostera🙄 no istotne 🙄
@aurelia2000 "páči" sa mi to bohorovne presvedčenie, že to nemôže byť pravda, lebo "mne sa to nezdá"..
@aurelia2000 presne tak vymyslená téma.
@beronsche Viem, ako a kde bývajú umiestnené školské kompostery a kedy sa do nich prikladá, môžu byť aj uzamknuté, ak sú ľahko dostupné. Žiaci do nich nechodia len tak sa pozrieť, či tam učiteľka nehodila ich kyticu. Jednoznačným posolstvom tejto témy je: "Nekupujte učiteľkám kvety, hádžu ich do kompostu. " Rozpútať vášne, vyzurit sa na ucitelkach, veď je koniec školského roka, nie všetky vysvedčenia sú podľa predstáv rodičov, treba si kopnúť.
@anega79 @sara07
preco si myslite ze v zahranici sa nic nenosi? Ono dost zalezi, ale su oblasti, kde to je fest sutaz, kto donesie viac a premotivovane mamicky sa predhanaju.
A nosi sa. Sice nie kvety, to menej, skor darcekove kose a pod, ale ano...
A ked uz sme pri tom, darceky z duse neznasam. Pretoze malokedy mi trafia do vkusu/potreby a ide ma slak trafit, lebo netusim co s tym... niekto si dal namahu a utratil peniaze a mne to zavadzia, otravuje atd...
Dcére to dnes nedalo, tak sa na to triednej opýtala. Povedala jej, že áno, dala ju do kompostu, lebo ju vraj zabudla ráno vložiť do vody. Na margo toho dnes žiakom oznámila, aby jej zajtra nenosili živé kvety, vraj sú to v podstate už mŕtve kvety, ktoré hneď zvednú. Ak kvety, tak v črepníkoch. Tak nabudúce budeme vedieť.
Tak ja osobne ako učiteľka (nie som)by som to urobila tiež a nielen z jej kyticou. Načo bude mat doma kvantum kvetov. Aj tak raz skončia v koši. Neviem kto toto vymyslel sa predháňať v tom kto dá krajšiu kyticu. Treba doniesť jeden kvet bez všetkého ako sa to robilo kedysi a je pokoj. Poprípade nič, učiteľka je v práci, prečo potom neprinesies kyticu aj tej predavačke z Kauflandu za to že robí svoju prácu.
by som jej už v živote nič nedala uprimne, ked teda sú to mrtve kvety čo tak to povedat na začiatku aby človek nekupoval, čo si myslí že prachy oberáme zo stromčekov
dcery mi je luto uz viac tej ucitelke nech nic nekupuje dostava plat a ked si nevie vazita urcite by som jej uz ziadny kvet aninv crepniku ani nic ine nenosila
@autorka nevie si učiteľka odniesť pár kytíc ale bude domov nosiť co ja viem 20 crepnikov, hej🤣
Kamarátku vždy na takéto "sviatky" príde vziať manžel, všetko naloži do kufra a berie domov... pripadne dava aj kolegyniam do kuchyne, upratovačkam... nabudúce by som jej dala 1 karafiát. 👌
Naša učiteľka normálne napísala správu do edupage, ze žiadne kvety nechce 😀
@anega79 zijeme v Irsku a ucitelke davame normalne darceky, nasa pani ucitelka dostala Merci a pero, syn dpniesol aj kvety. Aj pomocna ucitelka co so synom citala a cvicila veci co sme dostali z logopedie dostala darcek.
Ja som kúpila triednej jednu ružu, nijako neozdobenú, cítim sa pri niektorých mamičkách jak chudobný príbuzný 😅 a to moja dcérka prestupuje do inej školy, bola tam dnes naposledy
Nabudúce by som jej dala veľké vieš čo..Bože chúďa Tvoja dcéra. Mňa dospelú by to zamrzelo, nieto ešte dieťa.

@autorka v tomto prípade, by som to tej učiteľke povedala, aby si to pred dcérou obhájila sama...