icon

Lekárske omyly. Pridajte svoje skúsenosti

sofinka30
13. apr 2010

ahojte..zakladam tuto temu pre vsetkych,kt.chcu napisat svoje skusenosti s omylmi lekarov.Ucelom nie je "kydat" na nasich lekarov,pretoze sa najdu aj taki,ktorym na pacientoch zalezi velmi a naozaj chcu pomoct.no bohuzial su aj taki,ktory si svoju robotu doslova odflaknu a nam nezostava nic len cumet ako bulhar do kukurice pri kazdom mavnuti rukov ako su vase problemy nepodstatne.Ak mate zlost,alebo len potrebu "vyzalovat sa" ako to u nas funguje,napiste do lamparne 🙄 ..Zacnem povzbudzujucou informaciou pre tuziace maminky,ktorym diagnostikovali NEPRIECHODNOST VAJCOVODOV a teda su odkazane iba na umele oplodnenie..Alebo lepsie povedane-zacnem lekarskym omylom,ktory ma stastny koniec 😵 ..pred 3 rokmi /zhruba/ mi na zaklade MR podbruska kde boli znamky endometriozy bola navrhnuta laparoskopia mojim gynekologom koli potvrdeniu a naslednej liecbe..odoslal ma teda do nemoc.kde mi dali termin,na moje prekvapenie vsak trvali na tom,ze do papierov ako dovod napisu sterilitu a teda skontroluju priechodnost..po laparoskopii mi prisli oznamit,ze mam uplne nepriechodne vajcovody a teda to je dovod na to,ze nikdy neoteh.inak ako umelym opl...na pol prebrata z narkozy sa pytam,ako je to s tou endometriozou /este pred LSP som ich na to upozornila naco naozaj tam som-nie podla toho co je v papieroch..ale bola som rada,ze idu skontorlovat aj to/..no doktor zostal na mna pozerat a mikol plecami,ze musi pozriet do papierov..zjavne to vobec neskontrolovali,pretoze do konca hospit.som sa nedozvedela jasnu odpoved..priorita zostala skontrolovat priechodnost..3 roky sme neriesili s manzelom to,ze sa nam nedari..pretoze sme vedeli preco.na umele sme zatial nesli vzhladom na to,ze robi mimo slovenska a teda sme to odkladali..na velkonocny pondelok som bola akutne hospitaliz.koli velkej cyste na vajecniku,kde mi urobili lapar.,odstranili ju a pri tej prilezitosti ze skontroluju priechodnost /v inej nemocnici / ..po zobudeni som sa dozvedele,ze nechapu kto mi povedal ze mam nepriech.vajc.,pretoze to skusali 2 sposobmi -nejake tekutiny..no prechadzalo to uplne hladko a krasne,cize urcite neni pravda,ze mam vacovody nepriechodne..moj gynek.pozeral na vysledky asi 5 min.bez slova a povedal,ze za svoju dlhorocnu prax este nezazil,ze raz zlepene ,uplne nepriechodne vajcovody sa "same" spriechodnia..takze problem ze nemame babo je niekde inde a my sme stratili zlou diagnozou 3 roky..je to dlhy clanok,koho to vylaka,nech radsej necita,mam skusenosti vyse hlavy,takze sem mam co dohadzovat..a budem rada ak sa pridate 😵

Strana
z3
sasulec
3. feb 2011

@sofinka30 kokoos ale toto uz je hodne navrhu na presetrenie zdravotnej starostlivosti 🙄 🙄
Drzkam pasticky
PS..skus ist na pohotovost s akutnou bolestou a trpnutim,snad ta aspon hospitalizuju a pomozu.. 😔 🙄

sofinka30
autor
4. feb 2011

vies ako to prebiehalo na pohotovosti ??klasika pomagaju mi cele brucho nehldiac nato,ze sa ho sama nemozem ani dotknut,hukala som od bolesti,nebola som schopna ani bu povedat a dokt.nervozne nech sa laskavo ukludnim nech ma moze vysetrit..drbli mi lad na brucho to mi skoro oci vyskocili,ved ja nemozem minimalny chlad na pokozku-to je jeden z faktorov co mi vavolava u bolest..tak ale ze "musiim" ..samozrejme som to vyhodila.od bolesti nic nedali,ze uvidia ako sa to bude vyvijat..pomaly to odznievalo po pekle same a zostala som v nemocke 3 dni s tym,ze nebudem nic jest-1.den len tekutiny,2.den 2 suchare na den a caj,3 den suchare rano naobed vecer.ziadne vysetrenia,nic.cely cas som mala bolesti,no nie tak akutne a cely cas som im vravela,ze mi bolest nevyvolava jedlo.na 4.den ma poslali domov -bol velkonocny pondelok s doporucenim nech nejem salat,ale sunku si mozem dat 🙂)))) .na gastro som bola objednana o mesiac a pol nato..to ale bolo uz asi pred 3 rokmi..nohy ma zacali boliet pred 2 r.a dnes viem ze ma suvis s bruchom vsetko-nohy,chodza,nauzea,nenormalne sekundove krce do ocnych buliev,pamat,rednutie kosti /uz 2 r mam napisane od ortopeda-patrat po pricine osteoporozy,bo vapnik mam skoro v norme..a nikto nepatra.ale napisane je to tam./mne jednoducho odchadza cele telo..asi preto nikto so mnou nic nechce mat nic spolocne a vsetci ruky prec,bo niekto za tie roky zodpovedny musi byt..no ja pockam posledne 2 tyzdne a potom vam napisem v akej budem vystupovat relacii v telke 🙂 ...ak sa to nepohne konecne rychlo vpred..bo ja teda nechcem byt pesimistka,ale citim,ako to postupuje a ze to nevedie k dobremu..pekny den vam

sofinka30
autor
4. feb 2011

sasulec ...este chcem k mojmu posladnemu prispevku len tolko,ze mozno je to bezny postup pomagat brucho a dat lad,pripadne cakat co z toho bude..ale myslim,ze je dobre aj pocuvat co hovori pacient.....

sasulec
7. feb 2011

to je neuveritelne,akoze niet co zavidiet a neda sa napr.ist do Blavy ? ja neviem teda kam a co by som robila,ale ved toto nieje normalne,aby to tak dlhodobo ignorovali.. ☹ drzim paste a myslite pozitivne..
ak by som o niecom takom pocula,alebo vedela o niekom kto by vedel pomoct dam vediet 😔

sofinka30
autor
1. mar 2011

sasulec vdaka..no dnes mame 1.3. a neviem ci chce tam hore niekto, aby ma slak trafil,ale uz melem z posledneho.najskor stratene vysledky v blave,potom ma pani dokt.dovolenku dokonca o tyzden dlhsie a teraz zas marodi..a ja nemam za kym ist..bo toto je uz fakt moja posledna zastavka.nevladzem uz ani existovat 😨 ..no a tak vcera hadajte co 🙂 ..zavolala som liecitelke,co bola pred casom v reflexe a zevraj dokaze liecit,vidi chorobu atd...zavolala som jej,chcela len datum narodenia.odrazu mi odrecitovala co ma trapi presne do detajlov a zevraj nemam sklerozu multiplex,ale chronicky zapal lymfatickych ciev,nasledkom coho mi zdochyna cele telo-oblicky,nadoblicka,mechur,kosti,co je hrozive sada mi to na srdce a pluca.v chrbici mam nieco na 3 miestach ..uz neviem co..no a mam prist ku nej v sobotu.neuveritelne.hm...takze idem do toho,bo ani nemam na vyber,ja uz vazne neviem co a na koho sa obratit..na nasich lekarov asi sotva ☹ ..potom vas informujem ak budem nazive 😎 ..pekny dnik zelam

sofinka30
autor
17. mar 2011

ahojte..pani doktorka stale marodi,pocula som,ze je vazny pacient ☹ a ja sa normalne za nu modlim aj ako za cloveka,ktory mi pride velmi mily a ochotny,aj s prosbou tam hore,nech je pani doktorka v poriadku,bo spolieham na jej pomoc 😨 ..k liecitelke som nakoniec nesla ,dopocula som sa kadeco a peniaze veru nemienim vyhadzovat len tak,no taky zufaly pokus to bol 😖 .Namiesto toho som si kupila pripravok zeleny jacmen /mrknite na nete/,takze prirodna liecba a skusam co to urobi s mojim telom,zatial to beriem len 3.den a napr.vcera som mala fajne krce v zaludku,myslim ze hadam reakcia na nieco nove...neviem.bud ma slak trafi,alebo mi to pomoze..stale sa nic nepohlo a len cakam a cakam...a stale rovnako 😢 ..prajem pekny dnik vsetkym

sofinka30
autor
12. máj 2011

Hlasim sa po case a co nove ?pani dokt.v Ba sa nastastie zotavila a rata plne s tym,ze to bude demyelinizacne ochorenie,len nevie co skleroza multiplex a mam ist na MRI mozgu,no najblizsi termin aky mi mohli dat je az na august..tak cakam..moje bolesti vyvrcholili volanim na 112,ale kedze som chvilami vladala existovat tak sme sa dohodli,ze mi poslu len sanitku so sanitarom co ma prevezie na pohotovost.mala som sa nachystat a ze teda pride po mna..zazvonili,ja som sa vybrala ku vchodu a co nevidim zachranari s velkou sanitkou v plnom nasadeni..pozerali na mna,ja na nich.."nedorozumenie ??"no a zacala ma spovedat co mi je a od kedy atd dole pred vchodom pod zazatym svetlom a ja ohnuta v pase od bolesti..vravim-bud podme do bytu,alebo do sanitky,tu to nebudeme riesit..to bolo na hlucho..vysluch pokracoval a tak som to povedala este raz a vyrazne..a tak sme isli do sanitky..este asi 8-10 min.debaty a isli sme do nemocky..inak boli mili a nechybala ani ludskost zaco pochvala 🙂 ..v nemocke mi lekar oznamil,ze ma tam nechaju,poslal ma na rengen brucha..snimku opakovali bo ze maju trochu pokazeny ten stroj a tak dobre nesnimkuje...hehhh no to som nemala slov..ale dobre..na oddeleni sa ma pytaju ci mam nieco na seba..vravim nie,bo povodne som si brala pyzamo a papuce do sanitky,ale zachranari povedali,ze to ma syn zobrat pekne naspat domov,bo to oni neberu-moje osobne veci zakladne teda zostali doma..tak vv com prespat ??dali mi nejaku skoro priesvitnu pansku bielu koselu (este sako a tesilaky mi mohli dat) a v tom som mala spat..som rada,ze som mala pancusky a tielko..dali infuzku a rano som isla zas na rengen-pluc..nasi mi doniesli pyzamko a tak som si pokojne vychutnavala dietu voda a caj a infuzky...dalsi den rengen zas brucho v leze-2 snimky..caj a voda..na obed polievka a zem.kasa..tak som sa tesila bo uz doma predtym som 2 dni jedla len chleba a caj..v pond.rano na vizite sa lekar pyta ci mam este bolesti..vravim nie,ale v nedelu ked som mala navstevu a viac som behala tak to nebolo dobre /to bol den predtym/..zrusil ma gestom.."teraz !!! ako sa citite" ..hovorim dobre.ok,pojdem na sono ak tam nic nebude,pojdem domov.A na sone-zlcnik vyzera byt v poriadku..tak som isla domov..nadopovana infuzkami,injekciami od bolesti bez bolesti -fajn..prisla som domov,na 2.den setrna ale normalna strava a som tam kde predtym..dnes si dam asi chleba a caj..a-mam cakat do augusta na MRI 😝 ...ostatne pikosky neskor..mam navstevu ..zatial pekny den

gabikatn
16. máj 2011

Mila sofinka. Je mi luto, ze mas take zle skusenosti s nasim zdravotnictvom.... Naozaj cakas uz tak dlho na vysledky z genetiky?? My cakame piaty mesiac..... som z toho dost nervozna.... ale po precitani tvojho prispevku si myslim ze sa tak skoro nedockam :( Ja mam tiez dost zle skusenosti s lekarmi, hlavne z Trencina a z Bratislavy.... Naozaj sme robili co sme mohli.... Diankin chorobopis sme si dali prelozit do anglictiny. Mali sme vybaveneho lekara z Chicaga na konzultaciu....Nefrolog so 40 rocnou praxou. A ta nasa nefrologicka z kramarov nebola ochotna s nim ani len mailovat:( Vymenila s nim 2 maily a skonstatovala ze ona vie ako ma deti vysetrovat..... Napchavali do Dianky chemoterapiu, lebo vraj ak jej ma nieco pomoct tak toto. Figu borovu. Len sa to urychlilo pretoze jej to zburalo imunitu.... Teraz som len zvedava ci sa naozaj z DNA potvrdi to co urcili v BA z punkcie oblicky.... Ak nie, znamenalo by to ze bola nasadena zla liecba.... Ale to uz predbieham, musim cakat....... Prajem vela sil a optimizmu

gabikatn
16. máj 2011

Pisala som na temu polycysticke obličky, asi tam uz moc nechodis..... Aby som sa pripomenula, pred rokom nam zomrela 11 mesačna dcerka Dianka....najskôr lekari mysleli že ide o polycysticke obličky, ale vraj vrodeny nefroticky syndrom.....tak neviem, čakame na tu genetiku....hrozne dlho to trva....Pekny den 🙂

sofinka30
autor
17. máj 2011

gabikatn .. 😢 to mi je velmi luto a fakt ma bude velmi zaujimat co ukaze genetika..iste chce clovek poznat pravdu,aj ked uz nie je pomoci ☹ ..u mna tie polycyst.oblicky urcil lekar na zaklade punkcie,kapacity spicky v obore v BA a Nitre vsak krutili hlavami,ze isto polycyst.nemam ..ked som isla na gen.vysetr.,tak som este nepoznala tvrdenia tychto kapacit a tak som dokt. na genetike ani nepovedala o ich "suboji" kto ma pravdu..preto som zvedava co genetika..vlastne maju urcit aky mam druh..ja som pevne rozhodnuta,ze to posielam vyssie spolu so zalobou alebo niecim podobnym a bez hamby to tu napisem,pretoze toto je uz vela..
ako som pisala,ze uz zas nemozem normalne jest co mam bolesti -vybrala som sa na gastro,pretoze aj obvodacke sa nezdalo moje brucho pohmatom-cize prezijem hadicku do zaludka,len nech to skontroluju..cakam par hodin na gastre,na lacno sa dostanem na radu na obed a lekar si vypocul,neobtazoval sa ani postavit od stola,nie ze este vysetrovat,ani sa ma nedotkol a len mi predpisal nejake tabl.na travenie ci co to je..bolo mi blbo,pratala som sa teda domov "spokojna"..a doma citam papier od neho-"brucho na dotyk nebolestive,jazyk nepotiahnuty.......atd,vela zapiskov akoby ma skutocne dokladne vysetroval..ti lieky mi sposobili akurat to,ze mi sialene chuti jest.no ale moc to nejde,bo mam silne bolesti stale..takze dakujem.

a co sa tyka mojej nedokoncenej temy pobytu v nemocke-hnus najhrubsieho zrna ked som sledovala pristup sestriciek k pacientke co bola po strate vedomia,cela krvava bo doma spadla,ani o sebe nevedela nic...lutujem,ze som si nevypytala meno sestricky,ktora na dotycnej pacientky manzelovej ziadosti nech jej umyju ruky od krvi hodila na pacientku mokru handru a hucala po nej nech si utiera ruky..no zlata pacientka ani nevedela kde ruky ma..nevedela ci chce cikat,ci nie,necitila..sestr.po nej doslova ziapala co jej vyzvana..otraaaas !!!! tolko je nudza o pracu a taketo kravy si myslim,ze maju cusat doma a hukat do wc misy ako po pacientoch a maju dostat sancu ludske osoby ochotne fakt pozerat na cloveka ako na cloveka !! do certa s nimi !!pojdem aj do telky mne je jedno .mozem sa plazit,prosit,unika mi zivot,trpim ak kon a neni pomoci..ani len zaujmu !!!pekny dnik zelam dievcata 🙂

sofinka30
autor
21. sep 2012

kedze som uz unavena z 10 rocneho "boju" s lekarmi,nazvana psychiatrickym pacientom a radou sestricky na pohotovosti s nenormalnymi bolestami nech si dam caj na ukludnenie ..tiez domahanim sa trochu vobec zaujmu o moj problem,vysetrovana "od stola" zo zapisom,ako na brucho reagujem nebolestivo a pod.blbosti..proste napisem to v jednej vete.Hanba doktorom,ktorych som za 10 rokov navstivila,hanba im za povysenost,aroganciu,nezaujem o problem,maximalne povrchny,"dakujem" im za fingovane vysetrenia a snahu" aby sa nepovedalo..za hrubu zdravotnu dokumentaciu,na ktorej sa treba smiat..vyssie platy ?ano,uprimne par lekarom,ktori si to zasluzia a to pravom..a teraz VDAKA za internet a moje patranie,preco a kedy sčernava moč,vdaka za kamosku,co ma nasmerovala k odbornikovi a ten svojim kolegom vo VOJENSKEJ NEMOCNICI V BRATISLAVE..Akutna porfyria je sice stale urcena 50:50 ,ale co je iste je diera v pobrusnici cez ktoru mi lezu von crievka..toto nikto nevidel za cele roky !?Lekarovi vo vojenskej nem.stacilo na to par sekund..Takze čest vynimkam v nasom zdravotnictve,velke dakujem a o 3 tyzdne dufam,ze operacia dopadne fajn a ja sa vratim zas na tento krasny svet plna sily a zivota.prajem vsetkym pekny den 🙂

ninkabinka
24. mar 2014

ahoj
@sofinka30 necviem ci tu este si, chcem sa len spytat na tu sklerozu multiplex, ci ti teda nakoniec nediagnostikovali..a ako s mavas..

sofinka30
autor
5. okt 2015

Ahojte,spomenula som si na konika 🙂 tak som tu..SM nediagnostikovali,odvtedy som nič neriesila.ziadne vyšetrenia,lekarov..mala som plne zuby vsetkeho.pred rokom má zacali bombardovat brusne koliky..3 a pol mes.zachranky,nemocka..ziadne zistenie problemu.až vylucovacka v stoji odhalila čo mi roky je.spadnute ladviny až v panve.zla poloha= zla filtracia,vytvotili sa kamene,piesok,cysty..ladvinu zasili na miesto.rok som sa zbavovala bordelu a na oper.tej 2. Ladviny som nemala odvahu.predsa len rok curat kamene a piesok nic moc..teraz sa stav zhoršil-vysledok-tá zasita ladvina sa odtrhla a lava tiez uplne dole..a kolotoc moze zacat..laicky si myslim,že keď vam zostava v tele bordel,narusi to aj ine pochody v tele..takze zničená cela.a to roky.lebo roky si nevsimol nikto kde mam ladviny..vdaka.za rok som prisla o vsetko..a teraz? Chytam energiu na dalsie peklo..ešte bonus-ako sa to mohlo stat?asi padom z lyží ešte ako decku..hhhh

Strana
z3