Preplácanie IVF: Ako je to s poisťovňami?
Ahojte, docitala som sa, ze poistovne preplacaju 3 cykly výkonov asistovanej reprodukcie ženám do 39. roku veku života v týchto prípadoch:
1.chýbajúce vajcovody alebo nezvratné poškodenie vajcovodov diagnostikované laparoskopicky alebo laparotomicky okrem stavov, ktoré vznikli ako následok predchádzajúcej sterilizácie alebo umelého prerušenia tehotenstva.
2.endometrióza ženy, ktorá je diagnostikovaná laparoskopicky alebo laparotomicky.
3.Nezvratné poškodenie vaječníkov, ktoré je potvrdené biochemicky, laparoskopicky alebo laparotomicky, ak toto poškodenie nie je následkom umelého prerušenia tehotenstva.
4.Idiopatická sterilita, ktorá je neúspešne liečená jeden rok v špecializovanom zdravotníckom zariadení.
5.Mužský faktor sterility - azoospermia, astenospermia, ejakulačné dysfunkcie a ochorenia súvisiace s chemoterapiou alebo poúrazovými stavmi, ktoré sú overené andrológom.
6.Imunologické príčiny sterility overené laboratórne.
7.Riziko dedičného ochorenia, v dôsledku ktorého nemôžu mať manželia zdravé potomstvo, ktoré je overené genetikom.
8.Endokrinné príčiny sterility overené endokrinológom.
Ako to je s platenim za IVF, ked este len ideme na 1. Ivf a nie sme ani pripad 1,2,3,5,7 ani 8? Imuno este nerobili (vraj sa zvykne az po 2.IVF), a rok na klinike na nas tiez este nerobia pokusy... Naozaj treba v pripade 4. cakat 1 rok, aby poistovna preplatila IVF? Vek hra proti nam a nechceme dalsie cakanie a dalsie zbytocne pokusy :-/ ake mate skusenosti? Preplaca poistovna IVF hned po 2 neuspesnych IUI, alebo naozaj na preplacanie treba cakat rok? Dakujem
@dannyelle nemusíš absolvovať UIU vôbec, my sme išli rovno na IVF. Byt tebou idem rovno do centra na vyšetrenia. Ten 6. Bod si vynechala, takže asi mate problém.
V centre vám rovno povedia ako to je a ci vás prípad bude cez poisťovňu, a budes mat istotu. Ale POZOR. v každom prípade vás to bude stat dosť peňazí. Poistovna prepláca len nutné minimum =zvyšok platíte vy.
Imunologiu si môžeš dat spraviť aj hneď. Aj tak to platis ty.
@dannyelle hlavne si dajte všetko vyšetriť lebo car čo vidím poslednú dobu každému robia to ivf a potom až začnú behať po vyšetreniach,keď vidím že niektoré centra robia spermiogram len základny a tvrdia že ok je čo je hlúposť keďže nevedia či napr.DNA spermií je v poriadku a pod.takze nevysetrit všetko je výhoda pre car € nie pre vás...takže reproimunologiu si vybavte a výmenný lístok aj obvodak vám dá ak má car problém.A presne tak peňazie treba lebo lieky sa do toho nepočítajú a plus ďalšie úkony čiže také min.2tis€ treba aj keď poisťovňa pomôže.Drzim palce,treba sa car pýtať a keď aj na konzultáciu ísť do viacerych ako si vybrať nesprávne a len dotovať ich peniazmi.
@dannyelle hlavne si dajte všetko vyšetriť lebo car čo vidím poslednú dobu každému robia to ivf a potom až začnú behať po vyšetreniach,keď vidím že niektoré centra robia spermiogram len základny a tvrdia že ok je čo je hlúposť keďže nevedia či napr.DNA spermií je v poriadku a pod.takze nevysetrit všetko je výhoda pre car € nie pre vás...takže reproimunologiu si vybavte a výmenný lístok aj obvodak vám dá ak má car problém.A presne tak peňazie treba lebo lieky sa do toho nepočítajú a plus ďalšie úkony čiže také min.2tis€ treba aj keď poisťovňa pomôže.Drzim palce,treba sa car pýtať a keď aj na konzultáciu ísť do viacerych ako si vybrať nesprávne a len dotovať ich peniazmi.
@anonym_9c6522
@anonym_5ee902
@anonym_0e23e1 Dakujem velmi pekne vsetkym za odpoved. Zatial to v CAR napisali na idiopaticku, ale problemov tam isto bude viac, ked sa za tie roky nezadarilo. Este iba zaciname s kombinaciou PCOS+hypo stitna zlaza a k tomu teratozoo (morfologia 0), 6. sme este neboli, ale budem sa na to najbliszie pytat co k tomu treba - citala som, ze potrebujeme minimalne 2x IUI alebo 2xIVF.
V CAR povedali, ze nas pustia na 1. IVF az ked bude TSH pod 2,5, a po absolvovani aspon 2x IUI, ale hlavne som sa bala, aby som nemusela cakat 1 cely rok na preplatenie IVFka poistovnou, kedze toho by som sa vzhladom na hranicny vek ani nikdy nedockala... Je mi jasne, ze to vsetko bude riadne mastne a nasetrene mame, ale predsalen potesi, ked co najviac zaplati poistovna (konecne z toho poistneho co odvadzame nieco dostaneme nazad)...
Mate nejake tipy, co dat urcite cim skor otestovat/urobit, a za co sa neoplati vyhadzovat peniaze?
@anonym_9c6522
@anonym_5ee902
@anonym_0e23e1 Dakujem velmi pekne vsetkym za odpoved. Zatial to v CAR napisali na idiopaticku, ale problemov tam isto bude viac, ked sa za tie roky nezadarilo. Este iba zaciname s kombinaciou PCOS+hypo stitna zlaza a k tomu teratozoo (morfologia 0), 6. sme este neboli, ale budem sa na to najbliszie pytat co k tomu treba - citala som, ze potrebujeme minimalne 2x IUI alebo 2xIVF.
V CAR povedali, ze nas pustia na 1. IVF az ked bude TSH pod 2,5, a po absolvovani aspon 2x IUI, ale hlavne som sa bala, aby som nemusela cakat 1 cely rok na preplatenie IVFka poistovnou, kedze toho by som sa vzhladom na hranicny vek ani nikdy nedockala... Je mi jasne, ze to vsetko bude riadne mastne a nasetrene mame, ale predsalen potesi, ked co najviac zaplati poistovna (konecne z toho poistneho co odvadzame nieco dostaneme nazad)...
Mate nejake tipy, co dat urcite cim skor otestovat/urobit, a za co sa neoplati vyhadzovat peniaze?
@dannyelle išla by som do iného CAR keď pri 0% morfológii chcú robiť 2x IUI a až potom IVF. Tam im ide len o peniaze a ešte keď máš k tomu PCOS. Akurat s tou tsh súhlasím lebo to byva pri tehotenstve problem keď je vyššie
@dannyelle išla by som do iného CAR keď pri 0% morfológii chcú robiť 2x IUI a až potom IVF. Tam im ide len o peniaze a ešte keď máš k tomu PCOS. Akurat s tou tsh súhlasím lebo to byva pri tehotenstve problem keď je vyššie
@anonym_8c47c6 súhlasím.
@dannyelle
Choďte do iného car. Nam podľa výsledkov spermiogramu rovno povedali ze IUI je zbytočná strata času a peňazí. ibaže by sme my veľmi chceli skúsiť. Nechceli sme. Išli sme rovno do IVF.
Štítnu a tsh som si tiež dávala do poriadku, a podarilo sa....
Nečakajte, nenechajte sa odbiť a riešte to.

@dannyelle nie netreba... nebola som ani jednou z tychto kategorii... pokial sa rok neuspesne snazite, patrite do tejto skupiny... neplodnost moze byt aj v kategorii idiopaticka neplodnost- cize z neznamych a nezistitelnych pricin... IVF preplacanie znamena, ze vsetky ukony s tym spojene hradi poistovna.. lieky a nadstandardne procesy si platis aj tak sama.. . co rozhodne odporucam mat imuno vysetrene a aj hemato ... ake vysetrenia , pripadne zakroky mas za sebou?