Lockdown - cesta vlakom a autobusom
Ženy mam otázku, zakážu aj cestovanie autobusom/vlakom do iných okresov??... Či budú mať povolenie len tí ktorý pôjdu k doktorovi alebo za prácou? 🥺😞
Baby,ja som z Prievidze a v pondelok som objednaná na zákrok do Žiliny.Ide o nejaké 2 hodiny.Myslíte,že s tým nebude problém?
@katka2505 dievcata, neviem co panikarite tu kazda... ved citam s porozumenim... cesta k lekarovi je vynimka a je to jedno aky lekar kde to je nie ?? Proste ides k lekarovi tym padom sa pohybujes po vonku mas na to pravo bodka.. niesu uzavrete okresy nikde ziadne kontroly niesu neplette si to s tym co bolo na velku noc
@lauriema povedal to jasne minister obrany aj Sulík na TB že od 26.10 majú ísť do práce zdravotníci, policajti hasiči lekarnici.. ostatní sa majú zdržiavať doma
Jemine. Ľudia, to už ozaj neviete citát d porozumením? Na toto by sa mali tuším v školách veľmi zamerať. Lebo mne to hlava neberie, keď tu čítam tie príspevky
@chrobacik41 No ale ak škôlkari a žiaci 1. stupňa ZŠ idú do školy, tak budú musieť pracovať aj učiteľky.
@h2 pytali sa na to novinari ci treba pracovnu zmluvu alebo nieco a povedali ze zatial nic netreba ani zmluvy pracovne ani najomne nic.. kontrole by malo stacit tvoje slovo.. ale povedzme si uprimne aka je asi sanca ze ta niekto zastavi a bude kontrolovat ? 😃 proste toto je lockdown ako keby ani nic nebolo lebo milion vynimiek vsetko akoby po starom... ja riez budem chodit normalne do prace a z prace a mam napr aj inu SPZ na aute ako kde zijem, tym horsie.. a nestresujem sa tym ked chcu nech idu do prace so mnou 😂
@weronika171717 volala som mužovi tiež robí v inom okrese, teraz mali robiť aj cez víkend mal prísť až budúci týždeň vo štvrtok, ale keď som čítala tie opatrenia tak je tam napísané že výnimka bez testu je do 25.10 potom už je zákaz pre všetkých okrem dôležitých profesií, tak mi povedal že bude sa musieť do 25.10 vrátiť domov týždeň bude doma potom test keď bude negativny môže ísť do roboty .ale mám takú obavu, lebo on robí s Oravakmi, ani jeden z nich ešte nebol na teste( môj muž bol v auguste) a ti oravaci každí jeden behal po oslavách aj do poľska na nákupy tak mám obavu či nebude celá firma pozitivna. Este sa s tým v robote chvalili.. tak sa s mojim možno aj 2 týždne neuvidíme. Tak budú musieť ísť teraz domov .vsetci.
@h2 zajtra už bude možno zase úplne niečo iné.. lebo každý deň dostávame nejaké prekvapenia
@chrobacik41 Mne už sa to ani nechce furt sledovať. Ale človek chvíľku nedáva pozor a hneď je všetko inak. 🙄
@h2 veď práve 🤕
@nikpa buduci tyzdem ma caka MRI vysetrenie v inom okrese. Beriem si so sebou ziadanku o vykonanie vysetrenia a dnes im budem volat, ci mi mozu poslat e-mailom alebo hoc aj sms potvrdenie, ze tam idem
Ja to nechápem teda,do práce mozes ist,ale keď si niekde predavačka napr.zara,h&m atď,tak zákazník tam nepríde žiadny?
@sofia1 do 1 .11 bohužiaľ nie,majy upratovat,robit inventuru,dokladat tovar.
@79viktoria79 aha tak,ze to bude zatvorene
@simonkazga nieje zakaz chodenia z okresu do okresu co tu stale splietate ? Je proste len zalaz vychadzania a ty ides k lekarovi co oatri k vynimkam ....
@snezienka33 neviete citat s porozumenim ??? Co s tym maju okresy ??? Starodtlivost o rodinneho prislusnila vynimka bodka nemusis sa preukazovat nebudu tu vojaci aby ta kontrolovali boze ... je to uplne ine ako bolo cez velku noc zakaznchodenia z okresu do okresu toto je zakaz vychadzani iba ...
Z tejto diskusie som dostala normalne migrenu. Zeny prosim vas pekne, vyuzite tento cas lockdownu uzitocne a NAUCTE SA CITAT. S porozumenim najlepsie. Sak toto snad ani nie je mozne, ja som si pozrela tri slajdy niekde na fb a vsetky tieto otazky su tam uplne jasne vysvetlene. Ano mozte ist lekarovi, mozte sa ist postarat o rodinneho prislusnika, mozte ist do prace. Nie, nemozte sa trajdat len tak po meste a ist na kavu alebo nakupovat do Pepca. Tyzden budu tieto obchody otvorene, ale nie nebudu mat zakaznikov. Zatvarat nemusia, mozu to napriklad vyuzit na upratovanie, inventuru a pod a zamestnancom moze tak dalej bezat mzda. Von mozte ist do prirody mimo mesto v ramci okresu. Kontroly nebudu na hraniciach okresov, nicim sa nemusite preukazovat, nechavaju to najma na zodpovednosti a uvedomelosti ludi ako by sa ocakavalo vo vyspelej spolocnosti. Ale ak si precitaju modreho konika, tak asi tie kontroly rychlo zavedu, lebo ocividne je problem pochopit zakladne instrukcie, nie este sa podla nich spravat. Ja mam pocit, ze niektore asi potrebujete paniku do zivota alebo sa len tak same seba preventivne vytocit, nech je na co nadavat, miesto toho, aby ste trocha rozmyslali.
@lucilaines uz som myslela ze som jedina ...konecne niekto co chape

@nina255 Tak lebo sa tu písalo že od 26.10 do prace pôjdu len. Lekári, hasiči, atď atď. Tak ma to zmiatlo ostatné chápem. Len teraz toto ma. Umiatlo