icon

Lockdown v Rakúsku

13. nov 2020

Prečo sa to v Rakúsku dá inak? Síce majú zatvorené obchody od 19.00...vonku sú bez rúška všetci, aj keď je všetko momentálne zmrazené na 10 dni!!!! "Len" Rakúska vláda dáva 4 fondy tým,ktorí nemôžu mať otvorené prevádzky vo výške ich platu už od marca!!! Všetky rakúske deti dostali 650€ na zakúpenie Pc... aby mohli študovať.!!!! A u nás čo? my môžme skapať

Strana
z4
kiwi3
16. nov 2020

@gabrielkaa antigenove maju robit plosne, vraj pre tych, co si nemozu dovolit pcr. ale vyter z nosa sa robi aj pri PCR

kiki68
16. nov 2020

@kiwi3 pcr sa robi zadarmo v nemocke. Napr pred porodom. Ale ziadny certifikat k tomu, ak do 24 hod nevolaju, tak je negativny. Plati 72hod. Tie co robia sukromne labaky maju aj certfikat o vysledku.

vroni
16. nov 2020

PCR zadarmo sa robí vo Viedni na štadióne (ernst-happel-stadion), podmienka je TP vo Viedni, občiansky a ecard. Výsledok posielajú cez sms, aj negatívny, spravidla do 12 hodín. Robia kloktacie testy. Na letisku paličkuju.

sono2
17. nov 2020

@vroni to je úplne niečo iné, to je letisko iné podmienky a jpp to mohlo byť úplne ináč.

lusyyy36
17. nov 2020

@vroni na tie výsledky sa caka vacsinou 2-5dni

vroni
17. nov 2020

@lusyyy36, už nie. Všetci, čo boli posledné týždne mali najneskôr do dvoch dni výsledok, ale spravidla na druhý deň. Tí z doobeda aj v ten istý.

sono2
17. nov 2020

@vroni prosím ťa. Môžeš konečne napísať reálne pracovisko kde je to zadarmo?
Lebo ja hľadám a nikde pod 120euro som nič nenašla.
Na štadióne to je informácia zo septembra či?
Lebo podľa mňa nevieš reálne bez skúseností a píšeš hlúposti

vroni
17. nov 2020

@sono2, letisko je niečo úplne iné ako letisko? No to sú mi veci.... Hovorila som, že vrámci NÖ testujú aj na letisku, kam územne letisko patrí. Testujú kohokoľvek a výsledok je rýchlo. Neskúmala som, či je informácia o testovaní na letisku zadarmo pravdivá ci nie. Takú som dostala a spolu s upozornením o jej neovereni poslala ďalej.

vroni
17. nov 2020

@sono2, zo štadióna je informácia z minulej stredy. Takže prosím ta netrep. A je aj na viedenskej oficiálnej stránke. Asi tiež nemajú reálne skusenosti. https://coronavirus.wien.gv.at/site/kostenlose-...

sono2
17. nov 2020

@vroni Tak ja reagujem na to že zadarmo. Neni to nikde zadarmo riadny test s certifikátom.
Nepostrehla som, že si písala, že to nemusí tak byť. Načo potom také info?

sono2
17. nov 2020

@vroni akurát s dátumom zo 25. Septembra
Linky mi dávať nemusíš. Viem si nájsť aj sama. Akurát že momentálne k tomu tvojmu zadarmo sa neviem dopátrať

lusyyy36
17. nov 2020

@vroni ok,lebo co ja mam info od ludi tak čakali fakt dlho na vysledky

vroni
17. nov 2020

@sono2, evidentne nevieš. Zdvihni si telefón a zavolaj tam. Nepochybne je stránka aktualizovaná naposledy 25.9., keď hovoria o lockdowne. Určite. Zaujímavé, že si to vedeli nájsť stovky otestovaných ľudí, ktorí neplatili, len ty nevieš. To bude určite moja chyba. 🙄🙄🙄

@lusyyy36, v lete to trvalo nekonečne dlho (ešte aj v septembri tusim). Od cca októbra sa nám ľudia vracajú najneskôr po dvoch dňoch do prace aj s výsledkom (negatívnym, samozrejme 😁)

sono2
Autor odpoveď zmazal
sono2
17. nov 2020

Kašlime na to

vroni
17. nov 2020

@sono2, ved hej. Nejaké škvrny na slnku sú alebo co....

lusyyy36
17. nov 2020

@sono2 Testy na stadion a na florisdorfbrucke su zadarmo, su pcr a dostaneš aj papier z labaku

vroni
17. nov 2020

@lusyyy36, na Floridsdorferbrücke tuším berú len priznakovych.

lusyyy36
17. nov 2020

@vroni bezpriznakovy alebo s miernymi priznakmi

vroni
17. nov 2020

@lusyyy36, môže byt, viem, že štadión priznakovych neberie...
@sono2, mam z wko zoznam testovacích miest v celom Rakúsku ako PDF, ak to môžeš použiť, viem ti to na nejaký mail preposlať. Aktualizovaný včera. Som fascinovana, že okrem Viedne fakt nikde netestuju zadarmo (teda "bezdôvodne" testy).

sono2
17. nov 2020

@vroni ja googlim, lebo kvôli tým vianociam na sk. Ja peniaze za to nedám a už vôbec nie 120 na osobu. Ja pochybujem, že niekto otestuje niekto bezdôvodne pcr testom. Veď prečo by potom niekde vyberali peniaze. Ak by si mala tu možnosť mi poslať, budem vďačná. Opačnom prípade mi vianoce na sk nebudú chýbať. Proste mi toto všetko lezie na nervy, mám dve deti a nemám čas to hľadať keď som doteraz nič nenašla.
A prepáč ak som ťa urazila

vroni
17. nov 2020

@sono2, ale čoby, všetci sme podráždení, to rozdycham 😉 Len mi musíš hodiť nejakého maila, PDF ti do IP poslať neviem

maciatkolulu
17. nov 2020

A nemyslela autorka tých 340 ci koľko sa v septembri vyolacali deťom prídavkom?

Strana
z4