icon

Ľudia hlúpnu

4. okt 2021

Baby ja neviem či len mne sa to zdá, ale ja denne stretnem takých hlúpych ľudí, že ja koľkokrát neviem čo mám povedať.
Dnes som vychádzala zo šatne kde som bola sama a zabudla som si dať rusko. Hneď som stretla nejakú pani, čo na mňa tak zaútočila,ako keby som niekoho zabila. Tak som sa ospravedlnila, lebo som nevedela čo to nie je nejaká šéfka, som tam nová, ale čo tá z toho robila, riešila to ako svetovú katastrofu. Keby som potetovaný holohlavý chlap verím že by ani nepipla. Potom som bola v Kauf. , No čo tam tí ľudia robili to bolo hrozne. Nepozerajú, vrazia do človeka, predbiehajú sa. Hovorím jednej pani že haloo , všetci tu stojíme v rade, a ona že ona sa ponáhľa. Ale tak aspoň sa spýtam, ci môžem. Ja už sa normálne bojím porodiť do tohto sveta , stačí čítať tu, akých sebcov a rozmaznancov matky vychovávajú a ako nezvládajú už pár ročné deti.

Koniec výlevu. Stávajú sa aj vám nejaké také situácie a ako ich riešite, ako reagujete ako ich

autor
5. okt 2021

@zuvelyn prosím ťa, to píšu len aby sa pohádali. Z teba spravia tu zlú. Čo je to za človeka čo sa predbehne tehotnej. A keď každého kto má dva veci pustia pred seba tak tam rovno aj porodis

777januska777
5. okt 2021

Uf, manipulativne techniky? Keby len. Pozri môžeš sa hnevať a rozčuľovať ako len chceš, ale kým nezmeníš prístup a seba, tvoj život bude stále rovnaký a nešťastný. Po čase sa z teba stane uhundrana stará žena, ktorá nenávidí každého a všetkých, lebo na každom bude vidieť samé chyby a samé zlo a pritom to najväčšie zlo bude len ona sama. Máš k tomu nasliapnute, bud to zmeníš alebo nie. Výber je len na tebe.

andrea169
5. okt 2021

@hederamonstera to je hlúposť . Ja som pozitívne naladený človek , vidím pekne veci okolo aj dobrých ľudí , no napriek tomu stretávam čoraz viac hlúpych ľudí .. tento svet je divný . Súhlasím s autorkou

autor
5. okt 2021

@777januska777 dobre keď už si robíme psychologické profily, nech je to vzajomne. Ak budeš manipulatívna, nebudeš hovoriť k veci , prehnane vnucovať svoj názor, tiež nebudeš zrovna obľúbená. A týmto to asi môžeme aj ukončiť. Ďakujem za príspevok

anja27
5. okt 2021

@777januska777 ty nie si priama ale drza a mudra zazila som to uz v nejednej diskusii s tebou a kazdej co sa ti nepaci pises to co autorke tu zjavne. Takze ked chces davat niekomu rady najprv popracuj na sebe a potom mudruj :D a nechapem ako moze byt niekto z par viet nesympaticky ale dobre. Sa tu niektore nezpariete v ziadnej teme teda

anja27
5. okt 2021

ona niekde tusim pisala nedavno ze je pomstychtiva takze to hovori za vsetko. Mala som par x tu cest aj s nou aj inymi este a vzdy kazdej autorke pisu tie iste blaboly a tie hluposti zmen seba zmenis inych a postoj k inym a sama si pritahujes takych ludi do zivota. Ach keby to bolo take ako kazdy melie svet by bol hned krajsi ze. Tieto motivacne kecy fakt milujem. Sory za uprimnost

777januska777
5. okt 2021

@anja27 no pozri autorka nemusí súhlasiť ani nikto, problem je v tom, ze ludia ako autorka si sami robia vlastne problémy a riešiť ich nechcú. Ukazujú na druhých a nie na seba. Ja osobne tu vôbec neriešim svoje problémy, lebo viem, že za väčšinu si môžem sama. Presne ako teraz autorka. Sebareflexia sa ale nenosí, dôležitá je asi len ľútosť a pritakavanie. Kazdy problém, ktorý človek ma môže zmeniť sam alebo aspoň môže zmeniť svoj postoj k problému. Vacsina autoriek diskusii chce, ale len polutovat, ponadavat na ostatných a na ten zlý život, ktorý majú a nezmenia nikdy nič. Presne ako autorka a par užívateliek tu, zhodnotia život aký je zlý, akí sú ľudia zlí ako im všetkým ubližujú, ale žeby skúsili zmeniť to co môžu tak to už nie, lebo zmeniť seba je najťažšie.

jana_eyre_2
5. okt 2021

@777januska777 a tebe sa nikdy nestalo nič take, že k tebe bol niekto neodvodene nepríjemný a nikdy si sa napr.nepostazovala mužovi, či kamoške? Mňa ľudia berú vraj všeobecné ako milého, nekonfliktneho cloveka a preto zrejme nevyzarujem vybracie že pritahujem hádky.. ale veru stalo sa mi nedávno, že namna niekto v obchode vybehol a pritom som bola maximálne slušná, nemám ani najmenšiu pochybnosť že som nebola na chybe ja.. tiež som celá roztrasená volala mužovi aj kamarátke som to povedala..

vedla mojich kľudne stojacich deti padli baly ťažkých minerálok v Lidli lebo boli zle uložené.. naozaj stali kľudne, keďže neznášam ak deti po obchode behajú ako sibnute, dávam na to extra pozor a nie som extra benevolentna mama.. balenia som pozbierala a šiel okolo predávac, tak som mu slušne povedala čo sa stalo.. a on na to nepríjemne že na čo tam mám decká, nech sa nečudujem a odišiel.. tak som za ním šla nech mi vysvetli ako to myslel a on namna začal hucat že čo chodím s deťmi do obchodov čo tu behajú a bláznia sa, neviem na ne dať pozor a nech na neho dam vklude sťažnosť.. veľmi ma to urazilo a ponizilo, lebo viem že ani ja, ani deti nič neurobili a on si omna len utrel svoje nervy čo má z ktovie z čoho a mňa to vôbec nemusí trápiť.. všetci samozrejme pozerali namna akoby tam deti fakt behali ako zmyslov zbavené a pritom stáli pri košíku a ak by pri tých baleniach stalo maličké dieťa tak ho to zabije.. len preto som ho upozornila aby ich napravili..

nie diskusiu som o tom nezalozila, ale potrebovala som niekde vtedy dostať zo seba tu nespravodlivosť rozhovorom a áno aj sťažnosťou, aj keď im také chodia asi denne 100 tak sa ani neozvali.. tak pozerám aj na túto tému, potrebovala zo seba dostať stres z toho ako boli na ňu nepríjemni a vôbec to nemusí znamenať že automaticky nemá sebareflexiu.. lebo samozrejme pri niektoré ženy na koniku VSETCI ľudia bývajú nepríjemni len ak je niekto nepríjemny na nich, nikdy sa nikomu nestalo aby to bolo bezdôvodne.. tu je vždy všetko čiernobiele..

yanni
5. okt 2021

Presne ako to tu uz niekto napisala, pritahujes to, co vyzarujes. Ja takyto problem nemam. Prave naopak. Mam pocit, ze ludia su zhovorcivejsi. Tiez som si v behu zabudla dnes nasadit masku. Bola som na plavarni a po prezleceni od sant trema uz rusko. Ani, ani pani v pokladni nemala problem. Az ked som uz vo dverach stala, ked som uvidela plaget, som sa spamätala. Ospravedlnila som sa pokladnicke a ona len zamavala rukou. Tiez v tom momente som tam bola len ja a ona. Tiez ci uz v skole, skolke, na sportovisku, obchodoch, vsade sa daju ludia do reci. Hlavne ked mam moje baby pri sebe.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
yanni
5. okt 2021

@jana_eyre_2 Vies, bola si v nespravnom case na nespravnom mieste. Predavac pravdepodobobne frustrovany a mozno uz aj depresivny, mozno uz dlho v sebe nieco dusi a ty si bola zial vtedy tam. Ono sa to stava. Prehltni, usmej sa, otoc sa a chod dalej. Najhorsie na tom je, ked taketo spravanie vidia deti. Mne sa uz stala podobna situacia, vlani, ked sme zili este v Middle East. Moja vtedy 5 rocna ale otvorila usta a pekne krasne to vydiskutovala. Si mala vidiet tie Arabky. najskor len cumeli a potom dieta zdrapli a zacali si ju podavat z narucia do narucia a bozkavat. A to v case corony. Uplne boli z toho paf ale zacali jej tlieska.

777januska777
5. okt 2021

@jana_eyre_2 samozrejme, ze som mala, ale nikdy som si nepovedala, že ľudia sú zlí a ze svet je zlý. Častokrát, keď som zazila niekoho nepríjemného alebo som mala nepríjemný zážitok, tak až po čase som si uvedomila, že sama som reagovala neadekvátne a práve to tu situáciu vyhrotilo. A keď si človek všíma ludi a reakcie ľudí, prečo sú niekedy odmerani alebo neprijemni, tak často zisti, ze ti ludia majú nejaký problém alebo mali zlý deň. Žiadny človek nechce byť zlý a nepríjemný, väčšinou je to dôsledok niečoho. Ano súhlasím predavač bol neprimerane nepríjemný, ale možno v ten deň sa s nim rozišla frajerka, možno mal manko na kase a bojí sa ako ho uhradí a hlavne z čoho alebo sa tesne pred tebou na neho vykrical druhý zákazník, lebo nemali už mäso. Žiadny človek nie je hromozvod, aby dokázal všetko zniesť a zvládnuť, bez problému a to isté ten predavač. Ja keď sa mi stane taka situácia, snažím sa zachovať chladnú hlavu a byť príjemná a milá, lebo viem, že možno práve to ten človek potrebuje a to vždy funguje u ľudí. A áno nie vždy reagujem milo, niekedy, keď mám zlý deň aj ja reagujem podráždene a mam chuť sa pohadat s celým svetom, ale vtedy len tu svoju frustráciu prenasam ďalej. Zaujímavé je, ze najväčší pocit krivdy mam vtedy, keď som frustrovana a nie vtedy keď som milá.

jana_eyre_2
5. okt 2021

@yanni
@777januska777 ale ani ja nemám život pierko, momentálne zažívam jedno z najstresujucejsich obdobi a predsa nemám potrebu bliakat po ostatných.. mňa mrzí že niekto má zlý den, ale nemá právo sa namne vyvrsovat a nedá sa na všetko pozerať, že jasne chúďa je zlý, lebo sa mu asi niečo zle stalo.. tak sa proste k sebe ľudia chovať nemajú a nemôžeme predsa každu nepríjemnosť ospravedlňovať blbym dňom.. a mali by sme byť k sebe slušní aj na nete čo sa jednoducho nedeje..

777januska777
5. okt 2021

@jana_eyre_2 mali, no ale to je aj o povahe. Niekto v strese plače, niekto kričí. Kazdy rieši svoje problémy inak. Ja napriklad tiež po ľuďoch nekricim v strese sama od seba, ale keď niekto príde niečo povedať alebo mi vyčítať, keď som v strese, neviem sama ci by som na človeka aj nekricala a nereagovala prehnane.

didamt
5. okt 2021

@kittykat22 žiadny zákon neprikazuje nosiť rúška, len tak na okraj.....

finett
5. okt 2021

@yanni
@777januska777
Veď ona v tom príspevku napísala, že "a on si omna len utrel svoje nervy čo má z ktovie z čoho.." takže @jana_eyre_2 vedela, že to nie je len tak, že na ňu nabliakal, ale zároveň je správne keď nenechá veci len tak. Najmä ak upozorní na nebezpečenstvo. Jasné že nad veľa vecami sa dá hodiť rukou a nezaoberat sa vecami, ktoré idú mimo nás. Pointa bola asi inde. Môžete si vybrovat akokoľvek pozitívne, ale neznamená to, že neprídete do situácie, kedy vibrácie nefungujú. Vibrácie sú hovadina. Pozrite ako to opísal vyššie slovakboy. To je to. A nie nejaké "pseudo žiarenie" 😉

xnatalkax
5. okt 2021

Ano máš pravdu. Mna dnes napríklad nahnevalo zamrzelo neviem. Predomnou v trafike pani predavačka predala asi 13-14 ročnému dievčatu alkohol. A bez mihnutia oka ako by to bola normálka. Chcela by som vidieť ci by predavacka aj svojim detom predala ten alkohol. Tu nejde o to ze nemoze predavat detom alkohol ale v prvom rade robi zle tomu doetatu. Ale aby predala a mala tezbu zavrie oci… chcela som nieco povedat ale racej som zostala ticho

bimbambim
5. okt 2021

@xnatalkax ako sa poznám ja tak ja by som to tej predavačke splechla do očí.Totiz u mňa v robote pod 18 rokov nemá čo mladistvý hľadať.A to nás kontrola ešte k tomu skúša.Chodia na kontroly tipu ,že majú zo sebou mladistveho a skúšajú či ho obsluzim.Zatial kontrola je schovaná niekde von.

xnatalkax
5. okt 2021

@bimbambim ano ja viem že chodia také kontroly. Ja som jej fakt chcela povedat ale kusla som si do jazyku ze mi povie co sa do nej staram

anja27
5. okt 2021

@777januska777 ale ja nemyslim ze si robi z toho problem bolo to take zamyslenie to robia ludia bezne..diskutuju o vselicom. robim to aj ja a nevidim v tom problem :D

777januska777
5. okt 2021

@anja27 osobne nemám rada generalizovanie. Takáto téma je presne ako keď sa babičky na dôchodku rozprávajú aki sú dnešní mladí zli, keď sa pubertiaci rozprávajú, akí sú dospelí hlúpi a zastarali, keď sa ženy rozprávajú aki sú muži chrapuni, ked sa muži rozprávajú aké sú ženy manipulativne mrchy a podobne. Toto sú také krcmove reči o ničom a pre nič.

anja27
5. okt 2021

@777januska777 ja zas nechapem ked niekoho tema nezaujima preco reaguje..mne pridu zbytocne vselijake veci co sa tu riesia ale do tych diskusii nemam potrebu chodit a moralizovat akosi..neviem

anja27
5. okt 2021

@finett to su presne tie kecy o pozitivnom vibrovani a mysleni ktore ale nefunguju tak ako si ludia myslia a vela x ich dostavaju prave tie positive minds a neviem co vsetko do depresii. Uz tu bola taka tema raz..Ludia skocia na vselico. Clovek moze mat naozaj tazky zivot bez toho aby si to sposobil sam..a v takych tazkych chvilach ked niekto zacne hovorit ze si to pritiahol do zivota sam tak dovidenia. Mne naozaj pride tato doba plna abnormalnosti ludia naletia na cokolvek ale to bolo asi vzdy..

jana_eyre_2
5. okt 2021

@finett áno presne tak som to myslela, ďakujem..

indiankaindi
5. okt 2021

@jankapepe prepáč, ale myslím, že viac, ako téma diskusie ťa zožiera, že niekto odmieta veriť hoaxom a hlúpostiam, ktorým veríš ty. Musí ťa to strašne hnevať, keď mi dokážeš na jednu moju správu nechať 10 tvojich a vlastne v žiadnej nič k veci nepovieš. Len sa rozčuluješ, píšeš hlúposti, ktorým veríš len ty a pár antivaxerov a naštvane poskakuješ a snažíš sa nejako presvedčiť aspoň niekoho. A ak nie, tak útočíš. Mrzí ma to, ale na toto ja nemám čas a nie som na to ani zvedavá. Ako píšeš, pre hlupáka druhý hlúpy, platí to na 1000%. Sranda je, že žiadni tí, ktorí sú zaočkovaní a zodpovedne nosia rúška nemajú potrebu štekať a prskať síru okolo seba na neočkovaných. Je to naopak, ten, kto nemá dosť rozumu, aby sa chránil a svoju rodinu a blízkych tiež, že bude rýpať, hádať sa a provokovať. Skús sa nad tým zamyslieť. A ak plánuješ na toto ešte nejako reagovať, skús dýchať zhlboka a napísať to do jednej správy. Ale budem rada, ak si svoje myšlienky v rozsahu 10 správ necháš pre seba...

zuzi0911
5. okt 2021

Nie je to vyžarovanim,ako tu už bolo písané 🤦‍♀️😀
Ja keď niekde vojdem tak si všetci milí usmiati a neviem akí... Tak isto aj v práci zlatí ľudia všetko...
Ake potom príde teliatko, ktoré nedokáže pozdraviť, poprosiť a ani poďakovať a áno to ma nasere a odmietam takého človeka vôbec obslúžiť.
A ešte sa hrá na múdreho a na mňa pozerá ako na odpad... A keď si zhrniem napr dnešný deň tak z 30 ľudí je takých 20...takze myslím, že viac netreba. A vo mne chyba nebude...
Inak minule som čítala že niekde bola nejaká akcia a dávali aj občerstvenie zadarmo... No ľudia sa správali veľmi zle a nadávali.. A len preto, že museli čakať v rade... Takí sme my.... No hovada

jankapepe
5. okt 2021

@indiankaindi keď chcem budem ti aj po vetách posielať. Ty pravidlá neurcujes 😁

jankapepe
5. okt 2021

@indiankaindi mne je jedno akým hlupostiam veríš ty.

jankapepe
5. okt 2021

@indiankaindi neohrozujem nikoho! To že sa ma bojí iny lebo nemám rusko je jeho problém a zbytočný strach.

jankapepe
5. okt 2021

@indiankaindi keď nemáš čas, prečo odpisujes? Nie je to strata tvojho času?