icon

Ľudia hlúpnu

4. okt 2021

Baby ja neviem či len mne sa to zdá, ale ja denne stretnem takých hlúpych ľudí, že ja koľkokrát neviem čo mám povedať.
Dnes som vychádzala zo šatne kde som bola sama a zabudla som si dať rusko. Hneď som stretla nejakú pani, čo na mňa tak zaútočila,ako keby som niekoho zabila. Tak som sa ospravedlnila, lebo som nevedela čo to nie je nejaká šéfka, som tam nová, ale čo tá z toho robila, riešila to ako svetovú katastrofu. Keby som potetovaný holohlavý chlap verím že by ani nepipla. Potom som bola v Kauf. , No čo tam tí ľudia robili to bolo hrozne. Nepozerajú, vrazia do človeka, predbiehajú sa. Hovorím jednej pani že haloo , všetci tu stojíme v rade, a ona že ona sa ponáhľa. Ale tak aspoň sa spýtam, ci môžem. Ja už sa normálne bojím porodiť do tohto sveta , stačí čítať tu, akých sebcov a rozmaznancov matky vychovávajú a ako nezvládajú už pár ročné deti.

Koniec výlevu. Stávajú sa aj vám nejaké také situácie a ako ich riešite, ako reagujete ako ich

jankapepe
4. okt 2021

@indiankaindi 😁 verím že tvoje ,, som ockovana nič sa mi nestane, niekoho nenakazim,, ti vydrží čo najdlhšie. Aspoň do tretej dávky

jankapepe
4. okt 2021

@indiankaindi vieš mňa po covide s priebehom mierneho soplu a jedného dňa bolesti hrdla tiež nemusí zaujímat ockovany či neockovany, mne je to jedno. Nikoho nenazyvam hlupakom. Pre hlupáka každý hlúpy.... dobrý film, úprimne detské myslenie mal Forrest Gump

h2
4. okt 2021

Jáj, veď to už kapitán dávno hovoril, že ľudia hlúpnu. Len on použil na to taký svojský výraz: 😂

slovakboy
4. okt 2021

Úplne ťa chápem. Ale na druhej strane ti Radim aby si sa skúsila na svet pozrieť inými očami. Nevidiet len tých hlúpych ľudí. To čo nevieš vyriešiť nerieš. Ti ktorí sa k tebe na ulici alebo v obchode zle správali ani si na teba nespomenú a ty sa nimi trápiš. Robíš zle iba sebe. Sú veci ktoré treba riešiť a neodpúšťať ale väčšina sa dá odpustiť. Všímaj si dobrých ľudí milých ľudí teš sa z nich mysli na nich a nie na blbcov. Potom sa budeš dobrými ľudmi aj obklopovať a budeš ich viac častejšie vidieť aj na ulici. Buď láskavá k sebe aj k druhým a všímaj si láskavosť iných. Aj optimizmus pre svoje deti budeš mať. Boli vojny a deti sa rodili.

anja27
5. okt 2021

@kittykat22 vraj porusuje zakon ked nema rusko 😁 prepac mozes mi citovat presne ktory zakon porusuje? Dalsia mudrlantka a moralistka z radu uzasnych na mk..ach

andreatytler
5. okt 2021

Tak som sa zamysela ze kedy sa mi naposledy stalo nieco zle co by ma nahnevalo a nevedela som si na nic spomenut. Ale fakt ze vobec na nic. Predavacky v obchododch mile a pozorne, ludia v jasliach super napomocni a starostlivi, kolegovia a sefka uzasni, a ludia v okoli usmievavi a priatelsky kedze vacsinou chodim na prechadzky s rozkosnym deckom. Stane sa ze niekto ignoruje moj pozdrav alebo mi nepodrzi dvere ale to ma nedokaze nahnevat. Tak neviem ci zijem v inom svete alebo je to len moje nastavenie.

dankanka
5. okt 2021

Hm. Ja som cakala viac od prispevku zase.. to, ze ludia hlupnu, vidim z uplne inych, bizarnejsich situacii.. dnes vela ludi s vs titulom nedokaze napisat po slovensky normalny mail, ktory by bol zrozumitelny, mal stylistiku, nejako vyzeral. Ale dokazu dat komentar na facebook ci instagram. Nevedia si sami opravit tlaciaren (vymenit toner alebo precistit trysky a podobne), nainstalovat ju, precitat a pochopit jednoduchy navod, preinstalovat operacny system v pc a podobne.. nedokazu samostatne pracovat, premyslat.. je to ale paradox, pretoze zijeme v dobe najlahsie dostupnych informacii, ale z toho mnozstva si nedokazeme vybrat. Budeme sa rozpravat o ruskach a dakych farbach ale uz nevnimame co je za hranicami nasho statu, EU, aby sme ziskali nadhlad.
Mne sa tento svet az prilis podoba na Absurdistan z rovnomenneho filmu. Dakedy sa smejem a dakedy sa mi chce lutostou skor plakat.

autor
5. okt 2021

@maximilie ďakujem. Toto väčšinou hovoria tie, čo to nezvládajú.

autor
5. okt 2021

@anja27 jasné že nič neporusujem. Ale nosím ho, rešpektujem pravidlá, ktoré sú vo firme, v obchodoch a podobne. Mňa len zarazilo to, ako to ta pani riešila. Za jedno ju nič do toho a za druhé dá sa to povedať. Prosím vás dajte si rusko, ja by som povedala prepáčte zabudla som si ho dať a je po probléme.
Dnes by som jej povedala , nech sa radšej stará o to, aby tu bola dezinfekcia m, utierky na ruky a mydlo

autor
5. okt 2021

@slovakboy ďakujem máš pravdu

jana_eyre_2
5. okt 2021

Inak ženy ja žasnem.. téma o ľudskej hlúposti a zrazu koľko príspevkov čo to popierajú, že to tak nie je.. a tie témy na MK, alebo príspevky na FB, hádky, osočovanie, urážky, prianie smrti, vyhrazne maily, skandovanie popod oknami - to snáď nerobia ľudia? A že to robili vždy? Áno robili... Len je šokujúce, že v modernom svete, plnom informácií, technológií, je toľko ľudí ktorí sa nevedia chovať.. ľudia naozaj hlupnu...

vandica
5. okt 2021

To ako sa správajú teraz dospelí a starší ľudia podľa mňa vôbec nesúvisí s tým ako sú vychovaní. Takže toto si napísala trochu vedľa. Ľudia sa časom menia, a hlavne si myslím, že momentálne sú veľmi ovplyvnení situáciou.
Ale inak súhlasím že niektorí sú fakt hlúpi...nastúpila som pred mesiacom ako predavačka, a to čo si tam vypočujeme keď moze ísť len určitý počet do obchodu, alebo keď zrazu museli mať od včera respiratori a nie ruska a preto sme ich nepustili. Hrôza je mi z tých ľudí zle...jedna povedala že dá na nás trestné oznámenie a že sme dôležité, ďalší povedal aby sme si nasrali, ďalší že máme ísť do riti a takéto veci. A to bol len prvy deň včera, čaká nás to celý tyzden dokedy si zvyknú že majú byť respiratori. Vláda si to vymyslí ale zlizneme si to my, najspodnejsie predavačky. Lebo ľudia si myslia že to sú naše rozhodnutia. No my nikdy nevieme kto v predajni sa akoze robí že je zákazník a pritom je to kontrola. Alebo príde naša manažérka nečakane na kontrolu a uvidí človeka len s ruskom, už nás pokarha. Mne osobne je úplne riti keby ten človek nemá ani nič na ústach, a nech príde aj celý holý, no žiaľ musíme sa riadiť pokynmi ktoré sme dostali aj keď mi je to úplne proti srsti.

anja27
5. okt 2021

bohuzial je taka doba ze ludia sa staraju aj do toho co netreba lebo hlavne v tomto im stat nahovoril aby boli zodpovedni pritom sami vodu kazu a vino piju a ruska ani dnu nenosia vid vela videi a fotiek ktore sme uz mali moznost vidiet ale to je jedno. Ked sa ma nieco netyka alebo niekto nepotrebuje akutne a zjavne pomoc tak to nebudem riesit ale aj ja mam take skusenosti aj v praci kolegovia atd je to otravne. Riesia hluposti co kto nosi za handry neznasam napr otazku ako co si zduta a pod pritom nie som vobec zduta len nemam chut s istym clovekom sa vyrehotavat alebo som zamyslena a on uz hned usudi ze som zduta a pod..ale ani ked mam zly den nie som k ludom neprijemna zbytocne ani neddrgam do nikoho schvalne v obchode ak sa stane ospravedlnim sa. Pozdravim sa vzdy ale dost casto sa mi stava ze ani kolega v robote nevie odzdravit ale tak neriesim kazdy sme vychovany inak ze. No aj tak suhlasim s tym ze ludia hlupnu. Ved sa staci pozriet na soc siete vcera vypadok a uz tu bola tema ze jezis nefnguje to. Ked to pocuvam tie nazory ludi co stretavam a poznam ich hodnoty v zivote tak mam celkom dost ze co to je za dobu. Nechcem si predstavit co bude za nejakych 10 rokov

pipikcek
5. okt 2021

@lilope veď ja som sa vôbec neurazala 😄 Reagovsla som sa na tom, že je jednoduché súdiť výchovu deti, keď žiadne nemám. Možno sa autorka tiez vo veľa prípadoch v očiach iných ľudí správa “ hlupo “. Každému sa to stáva, ponáhľa sa, niečo ho trápi atd takze nie každý den sú vsetci asertivni. Ja s tým napr problém väčšinou nemam, väčšinou sa mi takéto veci nestávajú 🤷🏼‍♀️

mrva
5. okt 2021

v takychtomsituaciachbsi vzdy poviem, ze mlc, lebo nevies, co je za tym. Idiot, ktory leti po ceste sa mozno ponahla do nemocnice, ufrflana tetka nadavajuca na zle nasadene a nespravne rusko mozno kvoli covidu prisla o svojho manzela, uziapana mama ma mozno doma dalsie chore deti a sama sa citi zle a mali divociaci su divoki, lebo musia.. lebo mizno maju idiotskych rodicov, starsieho brata pubertiaka... Nikdy nevies, co je za tym, preco sa ludia takto spravaju. Tiez som nebola zrovna mila a slnieckova osobka, ked som uz rok mala doma 4 deti na distancnej vychove, prekonala som tazky covid v 8. mesiaci a po porode som sla do obchodu s nervami v prdeli, unavena, vyflusnuta a veru ani dakujem ani prosim by si zo mna nevydolovala. Nie preto, ze to neviem, ale skratka som potrebovala iba prezit. Prkotiny ako slusnost mi pripadali taaake zbytocne. Keby si ma stretla, povedala by si si, ze som namyslena nevychovana krava. Teraz chodia tri deti do skoly, stvrte domskolky a maly sedemmesacny je uzasne zdrave spokojne slniecko. A keby si ma stretla dnes? Usmiata, vesela a zrelaxovana. Ta ista osoba v roznych zivotnych fazach. Takze nie, ludia sa prilis nezmenili, to len ich okolnosti su asi aktualne narocne.

zuvelyn
5. okt 2021

Ja mam len za posledný týždeň negatívnu skúsenosť s neslusnymi, drzimi, nevychovanymi sebeckymi ľuďmi, všetko veková kategória 40+. Naposledy včera,ked som bola vybaviť doklady na polícii, mala som rezerváciu ma čas, ale kým som sa dogulala tehotná z jedného konca chodby na druhý kde boli "moie dvere" akurát piplo druhé číslo a jedna pani išla dnu. Tak na nu "kričím" ze nech chvíľku počká, ze som nestihla dobehnúť z druhej sttany a nejaký pan (neviem ci jej muž, ci kto).zaval po mne bliakat nechbsi vystojim radu ako on, ze co keho do toho ze som pomalá, ze nemám chodiť od dverí ku dverám - no ohucala som aj jeho. Nakoniec teta otvorila dvere a normlane ma pustila pred seba (na popud úradníčky) ale mala som nervy dosť. Bežne sa mi v obchode stane že príde ku pokladni pani ktorá sa veľmi ponáhľa a bez opýtania sa supne pred nas "ja mam len dve veci" ale také hneď otáčam na pdopadku nech si to ide nablokovat do samoobsluznej pokladne, nepustam pred seba, rovnako ako sa ohucim začnú vykladať na pás tovar ľudia nalepeni na môj chrbát ked ešte ani ja nemám nákup vyložený....
V Lidli ma vytáčaju tie ich telefóny na uchu, vkuse si pokladničky nieco súkromné telefonujú, nereagujú na pozdrav, na otázku na nič. Minule som mala aj ja zlú náladu tak na tretí krat som na predavačku už zvrieskla ked som odchadzala "dovidenia" (dve krát som sa jej slušne pozastavila a ona nič) a cakala kym sa aj ona odzdravi konečne ked dotliacha o tom aky film pozerala včera s frajerom.

Takže ano, vytráca sa slušnosť, zdvorilost, ľudia hlupnu, ostatne autorka ved aj ty sama si dôkazom same "ja ja ja" v komentároch ;)

autor
5. okt 2021

@mrva tak keby sme sa všetci tak správali keď nemáme svoj deň, neviem ako by to vyzeralo

autor
5. okt 2021

@zuvelyn vidíš o tomto hovorim. Ty si tehotná a tí ľudia na to vôbec neberú ohľad. Ešte sa ti drzo predbehnú.

autor
5. okt 2021

@pipikcek ak niekto nezvláda výchovu, vidia to aj tí, ktorí deti nemajú. Prekvapivo pre teba

vikus17489
5. okt 2021

Je to pravda, ale nie ze hlupnu ale su aj zli, arogantni a kadeco dalsie. To tato koronova doba bud viac prehlbila alebo len ukazala ich pravu tvar.

acrobaleno
5. okt 2021

Ľudia otupjévjájú a to je fakt.

finett
5. okt 2021

@slovakboy toto sú tie správne slová a vysvetlenie toho ako prakticky vyzerá "to čo vyzarujes, to priťahuješ". A nie nejaké "vibrácie, energie.." a podobne.
Dúfam, že si to prečíta čo najviac žien. Lebo je už pomenej ľudí, čo vedia jasne a prakticky vysvetliť veci a zároveň nikoho neuraziť s hraním sa na bezúhonného. ✋👌😉

pipikcek
5. okt 2021

Odporúčam brať život viac s humorom, vtedy je oveľa krajší 😄😁

autor
5. okt 2021

@pipikcek ja zas nemať suchý humor. Potom sa ľudia možno aj zasmeju

777januska777
5. okt 2021

Podľa tvojich reakcií milá autorka budeš presne taká ako ti ludia, ktorých popisujes. Nepríjemná, urážliva, domýšľavá a nesympaticka. Popracuj na sebe a zmení sa aj svet okolo teba.

autor
5. okt 2021

@777januska777 ty zasa submisivna.
Ono je treba nájsť stred a nie si zasa nechať skákať po hlave od každého , kto si príde rypnut.

h2
5. okt 2021

@zuvelyn Normálne rozmýšľam, či si to napísala vážne, alebo ironicky. Nabliakala si na pani, ktorá Ťa išla nechtiac predbehnúť, na jej muža, na pani v obchode, ktorá má len 2 veci (ja takýchto ľudí sama púšťam pred seba), na ľudí, ktorí si vykladajú nákup hneď za Tebou a ešte aj na chuderu predavačku, ktorá tam sedí celý deň a určite sa už na ňu pred Tebou vybliakalo zopár iných ľudí. Takže, ak si to fakt písala vážne, o čo si Ty lepšia?

777januska777
5. okt 2021

Ze submisivna 😀 si vtipná, nie ja práveže vôbec nie som submisivna, skôr som niekedy až moc priama. Lenze rozdiel v nas dvoch je ten, ze ja viem, že nie som dokonalá a ze moje reakcie môžu druhým ublížiť a uvedomujem si svoje chyby. Preto sa netvarim, ze ti ostatní sú zlí a ze oni sa musia meniť, ale viem, že v prvom rade musím zmeniť seba. Ked si uvedomíš, že ty nie si lietadlo a dokonalost co chodí po zemi, tak zistíš, že väčšinu nepríjemných veci co si zažila si si sposobila sama, ludia len na teba reagovali. Takže nie ludia su hlúpi, ale tvoj postoj k sebe samej je pyšný a hlúpy.

zuvelyn
5. okt 2021

@h2 prosim ta,citaj porozumením 🤦🏼‍♀️
Aka akcia taká reakcia. Ja som slušný clovek, ale ak sa niekto ku mne chová nelsusne tak mu to vrátim resp. sa ohradim, tak ako to bolo v kazodm jednom prípade ktorý som opisala hore ;) pan na polícii po mje zacal kričať sam od seba, predavacka v obchode IGNORUJE slušne poďakovanie pozdravenie a pozdravenie pri príchode a odchode zatiaľ co sa vykecava s kolegyňou, a nie ak mam v hypermarkete 1ť samoobslužných pokladní a ta jedna pani co sa tak veľmi ponáhľa sa BEZ OPÝTANIA predbehne lebo ved ma len rožky tak ju nepustím.
Na základe vyssie popisaneho, ano som lepší a clovek nez všetci ti vyššie uvedení...

autor
5. okt 2021

@777januska777 tieto manipulatívne techniky sa mi páčia. Lenže to čo funguje na vašich mužov, nefunguje tu. Prídete si rypnut do diskusie a keď autor reaguje a bráni sa, tak je ten zlý a neviem aký. A zo seba ešte urobíte chudinky. Tlieskam