Ludská blcha. Ako sa jej zbaviť?
prosím neviete ako sa zbaviť tejto hávede ? mám nový dom a neviem odkial sa mi to tam vzalo zrazu sme sa začali budiť doštípané a myslela som že to bolo od komárov opak je však pravda pokial som jednu neobjavila bola to ludská blcha, a to pravidelne umývam utieram prach obliečky periem podla toho ako tam spíme bud raz alebo dvakrát do mesiaca , som zúfala pripadám si ako nejaká humusáčka hambím sa za to a chcem sa toho čo najrýchlejšie zbaviť , poradte mi ako prosímm....tu je foto ako to vyzerá ....ale doma som našla len jednu
@barbarella83 dakujem ti za informáciu,ja ako jedina doma mam krvnu skupinu 0+ ostatní maju A, je to možné že tá hnusoba ide na taký typ krvnej skupiny? ...... vyriešila som to tak, že sme sa s drobcami odstahovala k mojim rodičom a paplony boli na balkone, nebol síce veľký mráz ale predsa a ešte k tomu išli paplóny a vankúše do sušičky cca na 40 minút neviem ale myslím že sa tam sušili pri dosť vysokej teplote, všetko sme vysávali umývali a vetrali a chvala Bohu ked som sa nasťahovala naspäť domov po 3 nociach, ráno štípance neboli dúfam že to už nikdy nezažijem je to strašné dokonca som musela kvôli tomu aj návštevu odložiť lebo som sa hanbila aby si to nevzali domov a potom by bola "hanba".
Podľa mna nie je to podľa krvnej skupiny ale bude chuť ci pach krvi ...ze vraj pomáha ked človek berie b komplex ze to dajak zmení chuť krvi...ja mam B a blchy ma priam milujú stačí ak okolo mna prejde neprispôsobiva osoba a ja už viem ze ked prídem domov vyzliekam sa na balkóne a oblečenie striekam ako miestami mi to príde ze som chorá ze to prehánam ale radšej takto preventívne ako potom cely cirkus s upratovaním a striekanim všetkého...minule mi mama povedala ze sa jej bojím viac ako slona a ja jej nato ze áno lebo keby som mala doma slona tak si ho hneď všimnem a odpracem 🙂 najhoršie ze bývame v oblasti kde je veľa týchto neprisposobivych a človek aby ani na postu obchodu ani do autobusa ani nikde nevosiel ...
@angel281 Podľa mna nie je to podľa krvnej skupiny ale bude chuť ci pach krvi ...ze vraj pomáha ked človek berie b komplex ze to dajak zmení chuť krvi...ja mam B a blchy ma priam milujú stačí ak okolo mna prejde neprispôsobiva osoba a ja už viem ze ked prídem domov vyzliekam sa na balkóne a oblečenie striekam ako miestami mi to príde ze som chorá ze to prehánam ale radšej takto preventívne ako potom cely cirkus s upratovaním a striekanim všetkého...minule mi mama povedala ze sa jej bojím viac ako slona a ja jej nato ze áno lebo keby som mala doma slona tak si ho hneď všimnem a odpracem najhoršie ze bývame v oblasti kde je veľa týchto neprisposobivych a človek aby ani na postu obchodu ani do autobusa ani nikde nevosiel ...
@barbarella83 len problém je v tom, že ja mám 2mesačného synčeka, teda nechodim nikde akurat k lekárom ale tam som asi ani tých neprispôsobivých občanov nestretla a v dedine ich tiež nemáme ... teda ak to bola ta blcha u nás netuším ako som k nej prišla, jedine ma napadlo, že ju priniesol manžel z práce pracuje vo velkom kolektíve a asi mu jeho krv nechutila tak doma skočila na mna fuuuuj netušim ako sa tomu braniť, ty sa zoblečieš ked prídeš domov ale ja čo? mam povedať manželovi aby sa zobliekal každý den a všetko oprať to by mi povedal,že som ... mala som také štipance aj v lete a kožná mi povedala, že to asi zo stromu na mna niečo spadlo teda mna by ani nenapadlo, že to je blcha a po 2 týždnoch stipance zmizli same od seba somzrejme že som dala všetko oprať
a asi pred rokom som ich mala tiež a iná doktorka povedala, že to je svrab ešte horšie ale tá mastička na celé telo mi pomohla plus pranie všetkého. je to hrozne mam pocit že tí neprispôsobiví sú taký humusáci že u nich sa tie blchy množia ale ich neštípu to robia nam slušným ľudom. aj ked samozrejme sú aj slušní cigáni
zacalo nas cosi stipat pred mesiacom, ja mam na to alergiu, napuchne to akoby ma postipala vcela, po troch dnoch urputneho svrbenia to ustupi... deti dostipave nie su ale ja to asi pritahujem. vsetko som vystriekala vsetkym moznym, uz rozmyslam nad nejakym repelentom... napchavam sa antihistaminikami, a natieram to fenistilom. pri pocitaci som rozpucila take miniaturne cudo, vyzera to na blchu... nakolko byvam v zariadeni mesta, cakam, kym to budu striekat, a to dufam, ze to zaberie, dostipane su vsetky matky z chodby, objavilo sa to ako hrom z jasneho neba a pruser je v tom, ze to stale nevieme chytit, aby sme s istotou vedeli povedat, co to vlastne je, stipe to aj ked sedim vecer pri pocitaci... som fakt zufala
dobry vecer toto iste mam aj ja a kozna povedala ze to mam svrab
@lalica22 ahoj, ano mne tie štípance zmizli po tom ako som sa na par dni odstahovala všetko umývala prala a sušila v sušičke a paplony boli 2 noce na balkone ale nebol velky mráz akurat vtedy. a ked som takéto štípance mala minulý rok v lete tak mi tiež doktorka vravela že to je svrab a potom na druhýkrát som šla k inej doktorke a ta mi povedala že nie to svrab nie je a myslim že svrab by si nevyberal koho poštípe či neviem akot o funguje ale myslim že to by mal už iste každý člen rodiny a aj vtedy som to mala len ja.
Prosím vás všetkých, ktorí máte skúsenosti s blchami, o pomoc. Doma máme blchy. Je to trošku komplikovanejšie, pretože spíme na roztiahnutom gauči v obývačke. Každý den ho celý umyjem aj octom, všetko zametiem, pozmývam. Ale žiadne v tej chvíli nevidno. Až večer, ked si už lahnem, cítim (aj vidím) štípance. Nechápem to. V iných miestnostiach zrejme nie sú. Rada by som povysávala aj každý milimeter domu, lenže momentálne nemáme vysávač. Čo mám robit? Je to neskutečné. V noci skoro vobec nespím, len myslím na to ako po mne skáču a štípu ma. Idem sa zbláznit.. ☹ Prosím vás, poradte mi čo mám robit; alebo nejaké prostriedky. Prosím, poradte čo najskor, chcem mat už pokoj. ☹
Mám podobný problém, doteraz som tomu nechcela veriť, že by to bolo blcha ale...pred týždeň som mala totálne doštípanú nohu tak som všetko oprala, povysávala staré vyhodila, dokonca som vyhodila aj starú posteľ lebo som si myslela že by to mohlo byť z nej no a odvtedy nič. Momentálne spím v inej izbe, a dnes keď som pozerala telku tak som ucitila ako ma niečo štíplo rýchlo som sa pozrela a čo nevidím malý záškodník a vyzerala ako blcha, dokonca keď som ju chcela rozpučiť skočila ale naštastie som ju chytila a spláchla dole kanalizáciou, myslíte že tým sa to skončilo? Alebo ich môže byť viac? Ako sa blcha vôbec rozmnožuje? Som z toho zúfala ☹
@angel281 este mate blchy ?bojujem s nimi uz tri tyzdne, aj deratizera sme volali , vystriekali cely byt , dva tyzdne bol pokoj a potom sa to znova zacala tak teraz ich budeme znovu volat , mne sa zda , ze sa mi zahnie vo veciach , tricka , teplaky a pod. perem vsetko na 90tke a ked si obleciem ciste zo satnika tak do dvoch / troch hodinachcne ma to zacne hryst
Je možné ze si i stale prinesiete domov nové... Nechce sa mi veriť žeby prežili 90 a ze aby ani detatizeri nezabrali ... Ináč štípance po blche cca po 3- 4 dňoch prestanú svrbiet ak si to neskrabete ale červene tlaky na koži ostávajú velmi dlho ja mam pocit ze az ked sa opakom tak ich nie je vidieť ...
Celkom dobre prípravky ... A nesmrdia http://www.adlenka.sk/vyrobky.htm
my sme museli druhý krát volať deratizačnú firmu a so synom som spala u svokry a muž večer prišiel vyvetrať byt a my sme prišli až na durhý deň , je to čerstvé akurát dnes sme s drobcom prišli od svokry, bývame v staršom obytnom torjposchodovom činžáku a som zo ZH
T
Ja odporucam Biolit na lezuci hmyz. Rano vystriekam byt, necham ucinkovat cely den, poobede vyvetram, vyperiem postelne pradlo.... Na plavajucej podlahe necham ucinkovat Biolit aj tri dni.
Pozri na pasce www.skodcistop.sk
AKO NA BLCHY !!! :
1. je treba si uvedomiť, že máme do činenia s mimoriadne odolnými parazitmi a bude to chcieť poriadnu dávku trpezlivosti a psychickej odolnosti. Netreba hneď panikáriť ale urýchlene konať, pretože blchy sa množia rýchlosťou blesku (za deň sa môže ich počet kľudne strojnásobiť). Ani po pár mesiacoch bez bĺch nemôžete mať istotu, že ste sa ich zbavili. Vydržia takmer rok bez potravy a v štádiu kukly dokážu ostať niekoľko mesiacov v prípade nepriaznivých podmienok.
2. je treba izolovať blchy na jednom mieste, ako napr ja som ich mala len v jednej izbe, kam chodieval môj nakazený kocúr, zatvárať dvere, čistiť si topánky po odchode z izby a dôkladne si poprezerať nohy a ruky, či sa tam nejaká nezachytila. Denne sa sprchovať a dávať pozor na to, aby sa vaši domáci miláčikovia už nedostali dnu do domu.
3. kúpiť chemické prostriedky (mne osobne sa najviac osvedčil BIOLIT)a vystriekať celú izbu komplet každú škáročku aj viac krát za deň, všetko povysávať a povytierať mopom alebo inými čistiacimi prostriedkami (savo je dobré napr). Ak máte koberec je treba sa ho okamžite zbaviť, pretože ak nájdete v izbe jednu jedinú blchu, tak si buďte istí, že v koberci je ďalších desať vo vajcovom alebo larválnom stave. Postrekom a vysávaním sa zbavíte živých bĺch takmer okamžite, lariev po pár hodinách možno avšak čo s vajíčkami...tie je najlepšie povysávať, a obzvlášť miesta kde je alebo bol predtým prach. A POZOR je treba dôkladne povysávať resp. vyčistiť aj steny. Blchy kladú vajíčka do škáročiek v podlahe resp vlákien v koberci ale aj na steny do výšky zhruba pol metra(videla som to na vlastné oči)
4. všetko oblečenie, plyšáky, hračky do vreca, tie vrecia niekam najlepšie asi na balkón mimo domácnosti a postupne vyprať všetko, aj niekoľko krát. Najlepšie pri vysokej teplote.
5. najlepšie je izbu vyriadiť, uistiť sa, že blchy sú mŕtve a vyniesť odtiaľ všetok nábytok (ktorí tiež radšej poriadne umyte). Izbu je treba bezpodmienečne kompletne nanovo vymaľovať a položiť na miesto koberca plávajúcu podlahu.
6. ak máte toto všetko za sebou je treba sa uistiť prvých pár dní možno aj so dva tri štyri týždne vyčkať, či sa tam blchy znova neobjavia (ja som mala tú izbu komplet vynovenú a aj tak som za týždeň zlikvidovala ešte so tri blchy ručne - pri ručnom odchyte je najlepšie zatlačiť ich, resp. rozpučiť ich nechtom o podladu alebo o druhý neheť, prstom to naozaj nejde sú veľmi odolné, utopiť ich nie je dobrý nápad)
7. ak patríte medzi tých odvážnejších oplatí sa na ne aj počíhať, keď na vás skočia, treba počkať kým sa zahryznú, pretože vtedy nedávajú pozor, vziať ich nechtom alebo pinzetou a rozpučiť ich.
A čo je hlavné, NEPODCEŇUJTE SITUÁCIU !!!! Ja sama som si myslela, že postreky a vysávanie bude stačiť a aj stačilo tak na týždeň a pol bol pokoj ale ptm sa objavili znovu v dvojnásobnom počte. Neverte niekomu, kto vám tvrdí že mačacie alebo psie blchy na vás nejdú, verte že keď nemajú iný zdroj potravy kľudne skočia aj na človeka.
AKO NA BLCHY !!!:
Síce som už raz napísala jeden zdĺhavý komentár o hubení týchto nepríjemných a extrémne odolných parazitov (prepáčte zato dlhé čítanie;)), ale tento raz som vyskúšala spôsob, ktorý vás ich zbaví definitívne bez problémov a bez nervov typu, čo ak sa zase raz jedna objaví, čo ak sa zase vrátia. Riešenie je pri tom veľmi jednoduché a ani nie tak veľmi nákladné.
KRIEDA PROTI HMYZU !!!
Jednoznačne najlepší a najúčinnejší spôsob ako s nimi konečne nadobro skoncovať. Avšak nato, aby ste ju použili potrebujete mať pevný podklad, podlahu bez kobercov, bez rohožiek, takú aby sa na ňu dali nakresliť kriedou kruhy cez ktoré blchy prejdú a umrú. Krieda je vysoko toxická (dávajte si pri manipulácii s ňou veľký pozor, použite gumené rukavice alebo inú ochranu pokožky, po dotyku s kriedou pokožka totiž istý čas nepríjemne štípe) a doslova rozloží akúkoľvek časť akéhokoľvek hmyzu, ktorý s ňou príde do kontaktu. Keď som videla mŕtvu blchu, ktorá uhynula po dotyku s kriedou ledva som ju spoznala, ostali z nej len polo-rozložené zvyšky. Ak si nieste istý, či kruhy zaberú, kľudne prejdite kriedou aj celú podlahu, centimeter po centimetri a nič hmyzieho pôvodu nemá šancu na prežitie !!!
@sajina prosim ta mohla by si mi do ip napisat kolko ste platili firme za dezinsekciu?
@jar80 ahoj prosim ta vystriekal si tym byt alebo dom? My mame dom a vsade koberce :( jednu izbu som vystriekala, ale inym pripravkom tak cakam co sa stane
ty kokso. my sme si po dovolenke doma tiez nasli blchy:( najprv si nasiel stipance muz a strasne ho to svrbi. nechceli sme verit, ze ide o blchy, kym sme ich nevideli. neskor som si vsimla, ze aj ja a maly syn mam stipance, ale ine ako muz - len male bodky, a neskrabu nas. vsetci mame 0+. manzel ma ale vraj alergiu... nechce sa mi menit vsetko zariadenie v dome, navyse sme nedavno malovali... asi to vyskusam s tou kriedou. dufam, ze sa ich zbavime...
dievcence ,nikdy by som necaka ,ze aj ja budem mat tento problem .Som z toho na nervy vzala som si dovolenku ,vyhadzala som vsetko.Nasla som blchu a dostipani sme cela rodina.Pomoze solux?UVziarenie?
je mozne ze mame doma tuto zgerbu a niesme dostipany?
stipala vas blcha kazdý deň?

tak to je horor, som z toho hotová! Všetko sme v spálni po vysávali, prevliekli periny, pračka ide na plné obrátky. Som zvedavá, čo bude ráno. Dúfam, že sa nezobudím s novými štípancami. Najskôr som netušila od čoho to jeTrochu som tušila od čoho to je /tie štípance/, ale až keď som si prečítala Vaše príspevky, vtedy som si už bola úplne istá. Mám spoločníčku, potvoru ktorá sa prisala iba do mňa. Manžel, ani môj syn nemajú ani jeden štípanec /aspoň, že tak/. Pátrať sa mi nechce, keď som ju chytila, ale myslím, že vo výťahu. Naši susedia milujú zvieratka a radi ich vozia aj vo výťahu, tak si myslím, že tam. Tak budem bojovať a ja sa len tak ľahko nevzdám 😉. Všetkým prejem tiež veľa sily pri ich boji 🙂