Ludská blcha. Ako sa jej zbaviť?
prosím neviete ako sa zbaviť tejto hávede ? mám nový dom a neviem odkial sa mi to tam vzalo zrazu sme sa začali budiť doštípané a myslela som že to bolo od komárov opak je však pravda pokial som jednu neobjavila bola to ludská blcha, a to pravidelne umývam utieram prach obliečky periem podla toho ako tam spíme bud raz alebo dvakrát do mesiaca , som zúfala pripadám si ako nejaká humusáčka hambím sa za to a chcem sa toho čo najrýchlejšie zbaviť , poradte mi ako prosímm....tu je foto ako to vyzerá ....ale doma som našla len jednu
Ahojte Ludkovia, bohuzial aj nas postihlo nestastie typu Blcha...prosim vas vsetci tu pisete , ze vyhadzujete co sa len da a mna by zaujimalo ako je to s oblecenim? blchu som nasla v spalni kde mam samozrejme skrine s oblecenim :( dostane sa tam blch alebo co mam robit. bojim sa aby som ju nepreniesla na ine miesto kdeze sa dost casu presuvam :( Dakujem
Bolo to strašné ale dúfam je to za nami.
Nič som nevyhadzovala:
Postup:
1. všetko zo skríň von, prať na max možnej teplote, ak tam bolo 30 tak sa pralo na 60
2. koberce, matrace, vankúše, paplóny, plyšáki nastriekať - kombinovali sme aj 3 voľne dostupné jedy
3. všetko nastriekané na 24hod do vriec plastových!!! potom oprať resp. vyvetrať čo sa prať nedá.
4. skrine, postele, komodu všetko od steny odtiahnuť, na zem aj stenu nad aj pod rohovými lištami aplikovať kriedu a potom postrek - znova kombinácia čo sa dá zohnať aj do skríň na 2hod.
5. teraz príde to najdôležitejšie - hermeticky uzavrieť izbu a vystriekať celú izbu, najmä okolo vypínačov, zásuviek,lustra mi sme použili kobru a ešte niečo agresívnejšie a na dve hodiny von, pri postrekovaní si dajte respirátor cez dýchacie cesty
prečo hovorím hermeticky? no lebo tá sviňa sa presťahovala k deťom do izby a celý proces sa musel opakovať. Finančne nás to vyšlo na cca 50€, od môjho príspevku je pokoj ale kriedu pre istotu necháme aspoň tam kde ju nevidno. A ešte sme sa dostali k takému prášku na profi použitie a ten sme nasypali aj nechali pod skriňami, posteľami a pod.
Všetko je to vec známostí, ak máte v rodine veterinára je to jednoduchšie. Ale ten pocit hanby ostane v človeku aj keď si za to nemôže sám.
Čauko, teta mala Tiez problemy s blchami, keď vypratávala byt, pomahala som a teraz sa ja budim doštípaná. Najprv som to ignorovala, myslela som si že je to od komára ale ako to tu čítam tak to od komára asi nebude.... Chcela by som sa opytať, čo mam robiť, čo je 100%né, neviem ci by to trebalo dať vystriekať, pomáhala som tete asi len pred 2 dňami, neviem ci sa tak rychlo rozmnozuju... Mam 13 rokov... Prepacte ale ja vazne neviwm co mam robit. Rodicia uz o tom
Čauko, teta mala Tiez problemy s blchami, keď vypratávala byt, pomahala som a teraz sa ja budim doštípaná. Najprv som to ignorovala, myslela som si že je to od komára ale ako to tu čítam tak to od komára asi nebude.... Chcela by som sa opytať, čo mam robiť, čo je 100%né, neviem ci by to trebalo dať vystriekať, pomáhala som tete asi len pred 2 dňami, neviem ci sa tak rychlo rozmnozuju... Mam 13 rokov... Prepacte ale ja vazne neviwm co mam robit.
U nas sa objavili pravdepodobne na nas skocili cez ciganov hocikde v obchode v buse.... Museli sme volat firmu ktora to odtranuje, vsetko odniest do pivnice obleicky deky vankuse matrace vsetko... A na rok neotvarat
@blairgossip fasa a rok si musis kupit nove vsetko :(
ahojky...mohla si si blsky kludne priniest..my sme si ich doniesli z chalupy a moj muz (puntickar) takmer zosalel 😀 😀 😀 no chceli sme to riesit tym ze vsetky veci utopime vo vani na den a posypeme praskom odblsovacim..ale babina mi povedala ze ak su v parketach v psteli nepomozem si..mala pravdu..pomohla az firma :D drizm palceky 🙂 🙂
Ahojte.napiste mi presny nazov.dakujem.
Ahojte. Pozná niekto prostriedok, ktorý by mal odpudzovať, alebo ničiť blchy- postupne sa odparuje a môže mať rôzne vône, aby bol nenápadný? Napríklad vôňu kuchyne, tabaku a podobne. Viem o tom, že sa dá kúpiť v Rakúsku, ale neviem zistiť jeho názov.
Zdravím, mám problém o ktorom sa to píše. Nepatrím k neprispôsobivým, hygiena nie je môj nepriateľ (i keď moja manželka hovorí, že my muži máme svojský výklad tohto slova).
Prerábal som podkrovie chaty, kde sa mi nasťahoval nejaký neplatič zvieracieho rodu (pravdepodobne kuna). A pravdepodobne i on mal nevítaných spolunocľažníkov, ktorých som si nasťahoval do nižších poschodí môjho príbytku.
Budím sa o 1:30 am s malými pupienkami po tele, ktoré sa do pol hodiny rozrastú do tvaru celých svetadielov. Vyštartujem do sprchy, drhnem sa metličkou, striekam sa spraymi proti blchám určenými pre tvory nižšieho živočíšneho druhu (myslím tým psov), zúfalo rekognoskujem povrch svojho tela a nakoniec spokojný s vykonanými protiopatreniami zasa zaspávam.
Ráno sa zobudím s novými „pupáčikmi“, ktorých je však pomerne menej a zasa sprcha s drhnutím tela, spray, lupa... Výsledok – podráždená pokožka, zvýšená spotreba Fenistilu a kruhy pod očami.
Z pochopiteľných dôvodov zostávam na chate – po „dohode“ s manželkou som si osvojil názor, že by nebolo vhodné zamoriť týmito potvorami i náš byt.
Nakoniec to vzdám, objednám deratizéra – odťahovanie a prevracanie nábytku, striekanie celej chaty, dobrý pocit z rozhodného a radikálneho riešenia, výhľad na krásnu budúcnosť bez tých drobných pankhartov.
Výsledok – 1:38 budíček, malé pupienky po tele, sprcha .........
Išiel so na služobku – sprcha, oblečenie a obutie u ktorého je vylúčená kontaminácia predmetným parazitom. Útulná izba v hotely niekde v Nemecku.
1:57 budíček, maličký pupienok na tele. Sprcha, Fenistil, prehliadka tela i snehobieleho povlečenia. Ráno som zasa pokrytý fľakmi hrčatých štípancov.
V živote som blchu nevidel (okrem obrázkov na internete), avšak pri udávaných rozmeroch (2 ÷ 5 mm) i pri mojej stareckej slepote (mám 53) neverím, že by som také zviera prehliadol.
Vie my niekto poradiť ako to dostať z tela, prípadne ma vyviesť z omylu určenia druhu parazita? Ani ja, ani deratizér lupou nenašiel žiaden dôkaz, ktorý by jednoznačne potvrdil, že sa jedná o blchy.
Ploštice vylúčil preto, lebo tie sú vraj svetloplaché a napádajú hostiteľa iba v noci. Ja dostávam pravielný prísun nových štipancou i počas dňa a za pohybu.
Zúfalec prosí o pomoc.
@scanner ahoj, poznam podobny problem, ta blcha je na tebe hocikde na tele, a ked vojdes do sprchy niekde si odskoči, vyjdes a zas na teba naskoci.. blcha sa snazi byt skoro vkuse na tvojom tele... inak, mas tie stipance na spodnej casti tela? blcha napada hlavne brucho stehna a nohy.. nam pomohl jedine velmi dobry deratizer, a hlavne, museli sme vsetko, matrace koberce vankuse peoate uplne vsetko zabalit do obrovskych vriec a odniest na ROK do pivnice zatvorit, lebo blcha v pohodicke aj rok prezije...to ze on vystrieka byt nestaci, musis vsetky take vecicky koberce vankuse matrace PROSTE celu postel a deratizer musi uplne vsetko postriekat okna dvere vsetko... ale hlavne sa treba zbavit tych veci a odniest az na cely rok.. nam pomohlo iba toto, sprcha vobec nepomoze blcha prezije uplne setko aj brutalne mrazy.
Ahoj mám ten istý problém zo štípancami po tele ale mam dojem že to nie je od žiadnej blchy
pretože som si v posteli našla troch takých maličkých pavúčikov a neviem čo to je zač :((( ale už dvakrát som si vyčistila komplet celu izbu postel ale stále sa objavuju a neviem sa ich zbaviť a bojím sa čo to je za pavúka ....
Ahojte, viete mi prosím poradiť čo by to mohlo byť? Máme to doma, zvyčajne to nájdem keď to lozí po stene. Je to malinké ako blcha a skáče to ale neštípe ani nehryzie. Dosť ma mätie že to skáče tak automaticky predpokladám že ide o blchu ale to by sme boli poštípaní. Všímam si to doma sem tam už vyše roka a netuším čo by to mohlo byť. Neviete o niečom čo vyzerá ako blcha ale nie je to blcha??? 🙂 Ďakujem
Ahojte..U mňa nastalo totálne zúflastvo po opätovnom doštípany dcéry na celom tele,potom syn a teraz ja.Takto sa to opakuje skoro rok.Dodnes som to pripisovala blchám zo psa,kedže máme psa. decká sa hraju kde kade so psami.Píšem dodnes,po tom čo so slzami v očiach začala študovať net,kedže nie je možné aby sme takto vyzerali.Pes odblšeny,decká už ani s inými psami neboli,ani neviem či naša mala blchy.Pár krát som blchu chytila na veciach.ja dneska ráno v nohavici.Jediny kto nebol nikdy doštípany je manžel.Syn ma asi týžden novu postel.tam to nemože byť.ale odkial to máme.Mám pocit že to začalo po tom čo som kupila koberec do kúpelne,skoro rok tomu je.Zajtra volám deratizérov.Mám slzy na krajíčku.Tiež som max.čistotná.periem stále veci,mám dokonca aj sušičku,že by to tá nezabila??jedine to musí niekde byť zakotené....ešte mi nešlo do hlavy že by psia blcha takto štípala človeka a bola vkuse na nás.Príbuzný,známy čo k nám chodia,nič im nie.Moja mama tak isto,čo chová kopec zveriny,absolutne doštípana..Luto mi je detí.Vyzeraju strašne.Hanbím sa ked sa mi dieťa v školke vyzlečie čo povedia učitelky ☹. 😔 😢 😢 😢 😢 Ja som hotová z toho.Na zrútenie som ☹
mamicky poradte mi dneska som chitila dve blchy ? ako sa ich zabvim co je dobre natoo aky pripravok ??vsetko som povysavala umyla :( som zufala
Ja mám všade štípance ale moja mamina , sestra ani ocko nie sú doštípaný . Nevieme či to sú blchy či nie. Maminka pre istotu vyvárala všetky deky , periny , obliečky......Ja som si umyla vlasy špeciálnym šampónom vlasy a sestra mi na vlasy a aj predlaktia a tak tiež aj na nohá teraz len čakáme . A každý si dávam vypraté pyžamo (ráno ručne vypraté). Sú to blchy či nie ?
Ešte som bola pri malých mačiatkach . Myslíme si , že ak to sú blchy tak ich mám od nich ! 😨
kludne..nie každy može mať reakciu na poštípanie..
😀 ☹
tu je niečo na lov 😀
https://www.youtube.com/watch?v=N9U9TW6kpNEMaminky blsky su unikatne tvory ktoe kladu 500 vajicok a staci trochu tepla a mame blsiu farmu 🙂 co pomaha? Na stipance fenistil..pokial je nejaka kozna reakcia ktora neustupuje ani po stipancich je cas na lekara ktory to riesi atb a kyselinou boritou robia sa zabaly..vyborny je aj locolid krem kedze je to hydrokortizol a pomaha upokojit kozu po alergickej reakcii..tiez lekar vezme krv aby sa ujistil ze blsky neboli infikovane..napr taka borelioza je pekne svinstvo..a ako sa ich zbavit? Vysavat cistit pratat a vysavat..blsky neodstranime len tak je to dost zakerny hmyz a vydrzi naozaj vsetko...pri premnozeni je idealne kontaktovat nejaku spolocnost na vycistenie alebo zaobstarat ziaric...ale hlbkovy...no robota to je tak na polroka 🙂 a akobto viem? 3 tyzdne pn kvoli stipancom od blch 🙂
@kristina0078 este dodam ze z chaty niezeby som bola nejaka osadnicka spinava :D
Poradite mi prosim nejaku dobru firmu v ba ktora nas zbavi blch? Dakujem
@kristina0078 googlila som čím nakazi blcha človeka a naslA som len skrkavky.ale že boreliozou??ako ste na to prisla?
@jankako ja nie. .kožná lekárká. ..

😢 😢 😢 😢 😢 tie blchy hnusoby