icon

Má význam predávať veci alebo darovať?

21. okt 2024

Nieco darujem, nieco dam do charity. NIeco vyhodim, ak to uz ozaj je na hranici zivotnosti. Som ale zufala z toho, akym materialnym zivotom zijeme, ze clovek potrebuje hento, tamto, kolko toho dostanu aj deti a prinesie navsteva. A vsetkych to stalo aj nejake peniaze, ze ano. Luto mi je to vsetko, ale nasa domacnost je uz na pokraji zrutenia.
Nieco predavam, lebo niektore veci su fakt v top stave a niekedy uz ani tie kamosky a charity nechcu, vsetci maju dost. Nemozem to vyhodit a urobit dalsi odpad, ak je to skoro ako nove, to mi je zas proti srsti, ani nechcem dat niekomu spekulativnemu zadarmo a on to potom bude predavat. Nieco predavam. Ale myslim, ze mi to zabije viac casu, nez vobec zarobim aspon za ten cas.
Ma to vobec vyznam predavat? Co robite s vecami? Oblecka, hracky, ale aj dekoracie a pod. "haraburdie".
Keby existovala sluzba, ze posli cez nejaku organizaciu zadarmo do Afriky, tak to snad aj vyuzijem.

Strana
z2
mk1111111111
21. okt 2024

Ved tolko nenakupuj a nebude, co predavat. Alebo tiez nakup z bazaru a bude menej odpadu.

kris_tin257
Odpoveď bola odstránená
amelia89
Odpoveď bola odstránená
autor
21. okt 2024

@amelia89 Aha, preto tolko odpovedi vmazanych 🙂

majlo1234
Odpoveď bola odstránená
earlgrey
21. okt 2024

@simca06022011 Nemám vážne nervy na ľudí...možno aj záleži, kde bývaš...ale tu na východe...katastrófa 🤣 milión osadníkov ti napíše, že má záujem a nikto ten reálny záujem nemá...a posielať elektroniku poštou nebudem...

morusha
21. okt 2024

..."niekomu spekulativnemu zadarmo a on to potom bude predavat" nuž tak potom predávaj sama, keď je to také terno🙂

majka99999
21. okt 2024

Ja darijem a je mi jedno, ci to dakto predava. Ked je sikovny, nech si prilepsi, das to povedzme za 1-2 eura a niektore aj tak spekuluju. Mne sa to nechce merat, fotit, chodit s tym na postu... V BA som darovala takto skoro vsetko. Niektori donesu cokoladku, gumenych mackov alebo nic, neriesim.

deedol
21. okt 2024

oblecko bud predam alebo darujem kamoskam s mladsimi detmi. vyhadzujem fakt minimum. hracky sa snazim nekupovat bezhlavo, ale nie som dokonala, takze... tiez predavam, pripadne darujem kamoskam (len tak, ze pridu a vyberu si, nie nasilu v taskach, nechcem ich zahltit). mam nachystane nejake veci, ktore chcem dat do KOLO. dekoracie a pod. nekupujem okrem vianocnych, ktore pouzivame kazdorocne. (cize ziadne tekvicky a luskaciky a sobiky a skriatkovia a pod. z tedi, pepca a podobnych obchodov. byvame v byte a nemam to kde mat a nemam rada tieto sezonne zalezitosti.)

slavomira236
21. okt 2024

@ajka19 presne.tam je to o nicom . Dam drahu vec a ponuka na stvrtinu z ceny. Zamietn o 2dni zas ta ista tu istu cenu ponuka..

dagas
21. okt 2024

@earlgrey že? Ja na toto nemám nervy. Akurát chcem dať na fb kočík ale už vidím kto sa zase bude ozývať.Ako bude vymýšlať s cenou a či nepošlem,nedoveziem🤦ja na to nemám nervy ..ale sľúbila som dcére novú izbu takže peniaze sa nám hodia. Človek predáva za pár eur a aj tak stále niekto špekuluje.

earlgrey
21. okt 2024

@dagas Veď to...ja som kočík dala jednej z osady...700 eurový kočík som nevedela predať 3 roky...ani za smiešných 50€...ale beriem, že sa nemusel ľuďom páčiť...tak ma to nahnevalo a dala som prvej spoluobčanke, ktorú som na ulici videla 🫣

katymt
Odpoveď bola odstránená
tl999
23. okt 2024

@bellaa3007 ake znamejsie znakcky? Pre mna uz aj Mohito a Zara su znamejsie 😅

jablkovastrudla
23. okt 2024

@dagas kocik som predala vzdy do tyzdna, a to som ich mala celkom dost pri synovi. Bud bez obav

dannieja
23. okt 2024

Nakupujem z druhej ruky a všetko, čo už nevyužijeme darujem alebo predám ďalej. Niekedy to trvá dlhšie, ale nikdy nie, že dva roky a pod.

bellaa3007
24. okt 2024

@tl999 myslela som detské značky 😁 a z dámskych veru iné značky ani nemám 😁

cecilia29
24. okt 2024

Nemám pocit nejako že mám toho veľa. Mam 3 deti. Najmladšia zatiaľ nosí po najstaršej. Prostredný a najstaršia veci dostanú po niekom alebo nakupujem v sekacoch prevažne (okrem topanok a pradla) a teda často aj znosia a to hodím do odpadu na šatstvo. Hračky som ale rodine už zakázala kupovať. Takže toho není habadej, a tiež skôr vyhadzujem zničené do plastu napr. Snažím sa jednoducho nakupovať co nepotrebujeme a na sviatky väčšinou poprosím len plienky, knižky, pracovné zošity a pod. Kuriér je u mňa minimálne 😀 Mame väčšiu poval, tam ukladám veci aj by bolo ešte babo. Aby som potom nezhanala nanovo.

Strana
z2