Má žena s kočíkom prednosť na pošte?
Maminky neviete ako to funguje na pošte? Jedna pošta na celom sídlisku, prišla som a 49 ľudí predo mnou. V kociku 2 mesačne babatko. Čakať? Alebo ísť k okienku a prednostne sa to vybavuje? Dakujem
Ja som napr. zdravá (vďakabohu) 50 ročná žena . A bola som napr. darovať krv a čakala som na pošte 35 min. Bolo mi dosť nevoľno a bola som slabá z toho darovania,ale poctivo som si počkala. Bola som pomôcť, možno zachrániť niekomu život a nikomu som sa nedoprosovala,že mám mať nejakú výhodu. Píšem to len preto,že nie vždy všetko je tak,ako vyzerá. Aj ľudia,ktorí pôsobia zdravo, že sa nikam neponáhĺajú a pod. maju problém čakať v rade a nieto ešte púšťať niekoho,ak to fakt nemá vážnu príčinu
Ja som mohla skolaboval,odpadnút a pritom som vyzerala zdravo.
A musela som vtedy na tej pošte súrne niečo vybaviť, nemám auto,nemohla som ísť domov a prísť neskôr. Poštu mame iba jednu,kde vydávajú zásielky a domov to mam 45 min. peši. Určite by som vtedy mamičku s bábätkom,ktoré neplace,nepustila pred seba. Bohužiaľ.
@lenkakravcova Si si ista, ze mas prednost?
Nemáš prednosť. Ale ja osobne by som nemala
problém ťa pustiť.
@mircalla nechapem preco teba neustale trapi, v ktorej som pokladni, ved ty si v tej skvelej modernej samobsluznej, a my neprisposobivi, co nechodime nakupovat po troch polozkach, zahlcujeme celu maloobchodnu siet. Ale k veci, ano, mozem ti povedat, ze obcasne, raz za kvartal, ked mam par poloziek sa v tej samobsluznej stretneme, ale to predsa zo mna nerobi fanusika samoobsluznych pokladni a rozhodne nenazyvam ludi v beznych pokladniach za neschopnych, len preto ze ja zvladnem samobsluznu.
@beata_k Áno, som si istá. Na pošte pri okienku v KE to visí pekne v rámčeku "online podaj vybavujeme prednostne". (Oni to ani vybaviť nemusia prednostne, len to preberú akoby prednostne, hodia si na kôpku a vybavujú ľudí podľa poradia ďalej - vyriešia to potom keď je menej ľudí na čakačke, alebo večer po záverečnej)
@ela90041 Moja skusenost. Zijem v Bratislave, v centre. Premelie sa tu ozaj vela ludi. Rady su vsade v beznych pokladniach, stava sa, ze ich niekedy nemaju otvorene.
Mna to netrapi, pretoze si ti ludia mozu stat kludne x minut v rade, nakolko su bud neschopni ci neochotni ist do samoobsluznej. Mna nezdrzuju, seba samych a inych, co tam tiez cakaju ano. Pokladnicka si ten naval tiez neuziva. Osobne to akurat nechapem.
Teda do dneseho dna som si myslela, ze su len neochotni sa to ucit, netusila som, ze dovod moze byt aj ten, ze vyzaduju blokovanie pokladnikom, pretoze samoobluzne nemaju co suplovat pracovnicky a im sa to jednoducho nepaci, hoci to je fenomem uz dost dlho
@lenkakravcova Na Triede SNP nic take nemali. A ani ma na to nikdy neupozornili.
@ela90041 biznis ,,podnikatelov,, bohuzial v dnesnom svete s prepacenim ,,jebu,, samoobsluzne pokladne zamestnancov vyuzivaju na vsetko. Vykladanie, pokladna a vsetko. Clovek beha hore dole. Ty ludia zato nemozu ale vedenie firmy a oni vsetkych maju na haku.
@gejb predstav si ze nie, ale pre mňa je pani poštárka, pani predavačka, pán šofér, pán taxikár.....
A nie teta ani ujo.
@beata_k okrem online vyplnia treba aj online zaplatiť
Pri podaji zásielok nemusíte vždy čakať na vybavenie na pošte
Pri úhrade poštovného online a vytlačení štítkov môžete podať vaše zásielky s podacím číslom bez čakania do vybraných BalíkoBOXov alebo do označených poštových schránok (nachádzajú sa na budove pošty alebo v jej blízkosti).
https://eposta.posta.sk/epodaci-harok/
List uhradený vopred, tzn. online v ePodacom hárku alebo Mobilnej aplikácii, môžete vložiť do poštovej schránky označenej logom online úhrada.
@mircalla stale mi to matematicky nevychadza, co konkretne setri cas, ked nakupujes po par polozkach, ved to je viacnasobna navsteva obchodu v kazdom tyzdni. Ten cas prichodu k obchodu a odchodu z obchodu domov neratas? Ja idem radsej raz za tyzden na velky nakup a cestu tam a spat mam iba jednu. A ze su 1-2 ludia predo mnou v rade na pokladnu, to ma stoji rozhodne menej casu ako cesta do obchodu a z obchodu.
@maranco nebudem sa hadat lebo nastudovane to nemam,ale ked som si minuly rok hladala banku ktora poskytovala bezplatny ucet BEZ PODMIENOK tak taka neexistuje..vzdy nejaka podmienka bola...ale ano nazyva sa to bezplatne alebo zadarmo
@mircalla na samoobsluzne pokladne mam tiez negativny nazor...a dotahujeme sa s partnerom, ja to vidim tak ze bereme pracu zenam,co by mohli byt pokladnicky,ze znizujeme socialny kontakt, a v neposlednom rade mna retazec nezamestnava-resp. mi neplati za pracu, a ja tym ze si nablokujem vsetko sama vykonam tu pracu pre ten retazec zadarmo, lebo ak platis na samoobsluznej tak nemyslim ze dostanes za to zlavu...
ale to je moj pohlad na vec, moj pocit, moja preferencia...osobne mam radsej ked sa v rade porozpravam s niekym, alebo pozdravim, alebo prehodim par slov s predavackou
@lenkakravcova raz ked nebude hotovost tak budu poplatky sa pohyby na ucte, banka potrebuje prachy....a su ludia co uprednostnuju hotovost, a vzdy budu, mna by neodradil ani 2 eura poplatok...mam rada peniaze, o.i. som aj ich zberatelkou aj minci aj bankoviek,vobec sa netesim na digitalne euro...skor rozmyslam ako ho obist...

@ela90041 Ja to povazujem za vyhodne. Rada vidim, co blokujem. Tieto nazory z doby kamennej o suplovani prace inych ma pobavili. Aj bankomat ci automat na napoje je suplovanie prace inych, aj Alzabox je suplovanie prace inych, kupovanie listkov na vlak v automate je suplovanie prace inych. Bud sa prisposobis alebo budes mat problemy, vsetko sa postupne automatizuje. Samozrejme sa mozes aj tvrdosijne drzat toho, co fungovalo pred 5-10 rokmi a dufat, ze to este stale bude fungovat