icon

Má žena s kočíkom prednosť na pošte?

26. jún 2024

Maminky neviete ako to funguje na pošte? Jedna pošta na celom sídlisku, prišla som a 49 ľudí predo mnou. V kociku 2 mesačne babatko. Čakať? Alebo ísť k okienku a prednostne sa to vybavuje? Dakujem

lenkakravcova
26. jún 2024

@kristiii keď si idem vybrať balík, tak stojím.

mmoni89
26. jún 2024

Prednost nemas,vzdy som vsade cakala ,malokedy ma.niekto pustil.Radsej pocuvali ako dieta reve a kukali okolo seba😀

merlinja
26. jún 2024

a prečo?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
26. jún 2024

@14petulka88 podľa mňa malými a nie nemajú prednosť. Je to o ľuďoch. Pokiaľ by dieťa plakalo, pustím,ak nie,tak predsa počkajú.

zuzuliennka1
26. jún 2024

ist v case, ked tam nebude 49 ludi 🙂 jedine, kde som videla prednostne vybavenie matiek s detmi, bola myslim ikea 🙂 maju nad jednou alebo dvoma pokladnami ikonku matky s kocikom, a myslim aj tehotnej zeny.

14petulka88
26. jún 2024

@maciatkolulu pisem co mi povedala Pani pri okienku nasej posty, ze mam prednost. Ja vyuzivam aplikaciu posty, netrepem sa do predu. Zavolaju ma ak maly zjape a pocuju ho.

lienka.7
26. jún 2024

Ano, normalne sa ozvi a chod dopredu... ú nás na poste ta normalne zavolajú dopredu.
Inak normalne pozerám, kolko je tu empatickych matiek 👌
A inak vždy som pustala dopredu ci uz tehotnú, alebo matku s kočíkom. A je jedno kde, ci na poste alebo v obchode... minule ma napríklad pustili dopredu s malými detmi aj na zmrzline. Je to len o ľuďoch a tu máš "peknú vzorku"

maciatkolulu
26. jún 2024

@14petulka88 tak povedať ti mohla,právo nemáš. Keď by som ja mala doma kojenca,ktorého som nechala doma a ponáhľam sa kojit? Alebo ma čaká v aute choré dieťa,išli sme od dr a nevlecem ho medzi ľudí,mám prednosť? No nemám. Matka s kočíkom má možnosť,ak je to nevyhnutné,poprosiť ľudí,ak to vydrží,počkať,alebo ísť v inom čase,alebo niekomu nechať postrážiť dieťa. Aj vonku v kočíku,ísť s niekým... Stačí rozmýšľať a nie hľadať všade práva

14petulka88
26. jún 2024

@maciatkolulu este raz pisem co mi povedala Pani na poste. Nehladam prava. Napisala som autorke moju skusennost, nie preto aby som sa tu natahovala s neempatickymi mamickami. A ked davaju nepravdive informacie, to uz nieje moj problem.

14petulka88
26. jún 2024

@lienka.7 presne sama empatia normalne ta tu zozerie niekto zato ze pracovnik posty ti povie ze mas ist do predu.

heni79
26. jún 2024

@lienka.7 Tehotná žena môže mať v posledných týždňoch tehotenstva problémy, tam chápem empatiu. A možnosť pustiť niekoho dopredu. Možnosť! ☝️ Lebo to nie je nijako dané, vynútiteľné. No žena s kočíkom je matka na MD/RD. Je celý deň paňou svojho času. Prečo by mala mať prednosť? Lebo dieťa? 🤦
@14petulka88 Ak tvoj malý „zjape" ... prosím ťa. To sloveso je ziapať. Čiže hlasno kričať. Mne ak by dieťa začalo tak silno plakať a kričať, idem domov. Riešim záujem dieťaťa, nie vynútenie si prednosti. Kdekoľvek.

14petulka88
26. jún 2024

@heni79 Rues si zaujem svojho dietata a nestaraj sa do mojho nazoru ja som pisala autorke nie tebe. Si pre mna cudzy nepodstatny clovek s ktorym nemam o com diskutovat👌

minenkak
26. jún 2024

@14petulka88 kto čo neempaticke,tu v tejto diskusii napísal

ela90041
26. jún 2024

@mircalla a preco by sme mali vyuzivat samoobsluzne pokladne, daju ti za to ze im setris personalne naklady nejaku kompenzaciu? Maximalne tym pomahas zvysovat zisk korporacii, tym ze robis pracu za predavacku a nejaka predavacka dokonca pride kvoli tomu o pracu

heni79
26. jún 2024

@minenkak Práve mne teraz @14petulka88 😂😂😂 Gól do vlastnej bránky - tak sa tomu hovorí!☝️

heni79
Autor odpoveď zmazal
ela90041
26. jún 2024

@mircalla a takisto aj aplikacie, preco by kazdy mal byt nadseny zo zahlcovania telefonu aplikaciami, ktore sleduju kazdy tvoj krok a nakup, nevidim ziadny racionalny dovod ocakavat taketo spravnie od kazdeho

kristiii
26. jún 2024

@lenkakravcova vidíš, ja zas nerada nakupujem on-line a tiež musím na pošte čakat dlhšie kvôli ľuďom, ktorí si mesačne poobjednavaju milión päťsto hovadín z Číny a potom si ich na pošte vyzdvihujú. A nie, nenarazam tým na teba a tvoj balík, aj mne samozrejme občas niečo príde, ale mám napríklad niekoľko kolegýň, ktoré takmer každý deň chodia na poštu vyzdvihovať somariny z Ali či Shein. Ale tak je to ich právo, tak chodia a tvoria rady a ja to rešpektujem, aj keď s takýmito nákupmi z viacerých dôvodov nesúhlasím. Ži a nechaj žiť.

mircalla
26. jún 2024

@ela90041 Za prve, pretoze vidim, ze tych normalnych pokladni je malo a nebudem dalsia, co zdrzuje.
Za druhe, ja si to radsej nablokujem sama a rychlo, ovela rychlejsie ako pri normalnej pokladni. A zaroven mam prehlad, co vobec blokujem. Vyskusaj, zvladnes to, je to jednoduche. Co sa tyka appiek, nemam ziadnu v telefone okrem Lidl, uplne vsade pouzivam plastove zakaznicke karticky, i ked neviem, co to ma spolocne so samoobluznymi pokladnami.

ela90041
26. jún 2024

@mircalla preco bezne blokovanie predavackou povazujes za zdrzovanie, je to bezna sluzba zakaznikovi, to ze ty chodis do samoobsluznej predsa z ostatnych nerobi neschopnych, maju iny nazor, preco to nevyuzivaju, u mna osobne to vobec nie je z dovodu, ze by som to nezvladla, nechodim do obchodov, v ktorych je viac ako 1 zakaznik predo mnou, takze v nicom mi to nepride rychlejsie, vacsinou mam nablokovane skor ako stihnem vlozit do tasiek

ela90041
26. jún 2024

@mircalla ty si pisala do 1 spravy naraz o aplikaciach aj o pokladniach, vyjadrila som sa na obidve veci tiez naraz

mircalla
26. jún 2024

@ela90041 Ono vies, doba uz trosku pokrocila. Moja teta nikdy ani kartu nepozivala, chodila si do banky vyberat cash ze nemaly poplatok. To, ze niekto tvrdosijne chodi do normalnych pokladni aj ked ma 3 polozky je podla mna totalna neschopnost ci daka fobia.
Preco? No neviem, ci si si vsimla, ale v tych beznych pokladniach je vzdz dlha rada neschopakov. Mam v okoli Billa, Tesco a Lidl, vsetko velke predajne. Maju otvorenu jednu max dve (aj to v spicke) bezne pokladne a zvysok samoobluzne. Tych samoobsluznych ma Lidl 12, Tesco 20 a Billa tiez 20 a ide to rychlo. Pokial chces stale ocakavat, ze ti to nablokuju hoci je 95% samoobsluznych, zaplatis k tomu cash a doplatis gastracmi....no ano, zdrzuje to

ela90041
26. jún 2024

@mircalla a chcela by som vidiet ako akykolvek zakaznik nablokuje 5 druhov zeleniny a peciva rychlejsie ako skusena predavacka, cize o tej rychlosti je to takisto diskutabilne, to sa snazia iba predajcovia vnutit tuto myslienku zakaznikom aby usetrili svoje personalne naklady

mircalla
26. jún 2024

@ela90041
Prepac opravujem, Lidl ich ma tiez uz 20. Nejako mi to nevychadza, ze mam stat v tej dlhej rade neschopakov ci lenivcov
Ja si tych 5 druhov zeleniny nablokujem velmi rychlo, ked to robis casto, je to tak rychlo, ako predavacka, uz poznam naspamat tie pokladne. Samozrejme, kto to nerobi, tak mu to na zaciatku trva, ale casom je to uz uplna rutina. Zvlada to aj moj 13rocny syn a to nakupuje minimalne, okrem toho, je tam vzdy pomoc
Nie, nesnazia sa to vnutit, sama to vidim, ze ti ludia v samoobsluznych odchadzaju z predajne ovela rychlejsie. Dnes napriklad v Tescu v beznej asi 8 ludi, samoobluzne pri tom pocte som sla hned na rad

ela90041
26. jún 2024

@mircalla ja nechodim do obchodov kvoli trom polozkam, ludi co nakupuju po troch polozkach denne, ti urcite zdrzuju obchodnika viac, a rovnako nechodim do obchodov, kde sa tvoria take dlhe rady. Neviem, z coho usudzujes ze nepouzivam samoobsluzne pokladne, len som vyjadrila nazor, ze to nemusi byt z dovodu neschopnosti. Ale ide hlavne o biznis, aby sa usetrili personalne naklady.

mircalla
26. jún 2024

@ela90041 Samozrejme, ze ide o biznis. Ak ti uplne zrusia bezne pokladne, co sa raz stane a bude to skoro, prestanes nakupovat?

ela90041
26. jún 2024

@mircalla ok, ak sa ti paci suplovat pracu inych, v poriadku, ale taketo nalepkovanie ludi, ktori tu pracu nechcu suplovat, za neschopakov je totalne mimo

ela90041
26. jún 2024

@mircalla praveze ty si zacala s nazorom ze mi to usetri cas a pritom ide o biznis, ak zavru, budem nakupovat v samoobsluznych, ale sama dobre vies ze to sa nestane, a keby sa aj stane nebudem predsa nadsene skakat, ze super napad, dobre to vymysleli

samimami777
26. jún 2024

Toho sa nedočkáš moja . 😂 Ja som čakala na pošte s 1 mesačnou na rukách ktorá revala ako o život a akurát všetci pozerali ako vyhorané myši . Maximálne u doktora púšťajú bábätká prednostne aby sa nenakazili v čakárni všade inde či je to pošta, obchod, autobus, banky atď atď všade si pekne čakáš ako ostatný. Žiadny "fast pass" ti fakt kočík nezaistí 😂 docela mi to aj smiešne prišlo že dôjdem si niekam s kočíkom a na drzovku si bez mú a bez bú predbehnem rad ako svet rovno k prepážke 😂 toľko nadávok čo by sis vypočula si asi za celý život nepočula a ak je pani u okienka čo k čomu tak sama by ťa poslala na koniec radu a neobslúžila 😉