Mačky našej susedy chodia do našej záhrady ako do záchoda
Ahojte zienky. Potrebujem radu. Mam malu zahradku, co vsak cert nechcel, susedkine macky si znej spravili zachod a chodia mi tam kadit :/. Vyhrabavaju mi zeleninu, a svoje výkaly zahrabavaju. Poraďte niečo, ako ich odtiaľ odohnat, lebo už ma ide poraziť. Ďakujem 🙂
Neviem ci si to niektore uvedomujete ale macka nie je pes a je dost komplikovane ju priviazat k bude ako psa... Macka bezne beha po susedovych zahradach pes nie z toho dovodu ze macka si najde skaru kade prelezie pes sa proste nezmesti.... 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@estrella5 Ja by som tiež bola najradšej, keby sa mačky len pri dome držali. Ale na okolí je mačiek dosť a žijú čulým spoločenským životom, chodia po návštevách. 😁
A áno, priznávam, že aj my sme už o pár mačiek (či skôr kocúrov) prišli. Je mi z toho smutno, ale zabrániť tomu nedokážem. ☹️
@cyberk to nie je o starani sa...
@estrella5 Ja som ako malá mala škrečka, bývali sme v byte a bolo to maximum, čo mi rodičia boli ochotní dovoliť. Zomrel len po 4 mesiacoch, dostal nejakú chorobu. Takže týmto si nikto nemôže byť istý. Jasné, že "vonkajšia" mačka má väčšie riziko predčasného úmrtia, ale napríklad moja Labka 😺 má už 8 rokov a je úplne v pohode, dokonca jej vôbec nikdy nič nebolo.
Skús navrhnúť susede, nech im skúsi dať niekde piesok von, kde by chodili špiniť skôr ako k tebe na záhradu. V inom prípade skús ultrazvukový odpudzovač
@moniocko existuju take zabrany proti mackam, ako sa davaju ostne na budovy aby tam nechodili holuby, tak su aj proti mackam, macka na to zrejme nestupi a ani to nepreskoci. neviem ako by to vyslo financne na celu zahradu, mozno skuste otestovat na nejakom zahone a potom uvidite ci to pomohlo.
Nas svokor dal take plasicky do zeme. Oni su asi povodne na krtkov, ale da sa tam frekvencia zvuku menit. Je to neprijemne, aky zvuk vydavaju, aj cloveku, taky pipavo prskavo tichy, ked ides okolo. Vraj to pomohlo, ze je im to neprijemne a nechodia ta. Ked prideme so psom, aj pes od toho uteka.
Na mačku len vodu, elektrické plašiče sú naprd. Keď, tak postrekovač s pohybovým senzorom alebo keď sa ukáže, tak hodiť na ňu kýbeľ vody (bez kýbľa) alebo striehnúť s hadicou 🙂
Vidím, že sa to tu vyhrocuje :/..... Žienky ďakujem vam za rady, vyskusam tu vodu a medzi zeleninu nastriekam ocot, ak by nepomohlo tak kupim plasicku 🙂 prajem vám pekný deň ;)
S octom medzi rastlinami by som bola opatrna. Po takom zasahu bud macky mozno tvoj najmensi problem. Kde sa da, nastrkaj skor palicky. Nebude to uz az taky zaujimavy teren na hrabanie.
Ja som raz pocula, ze macka je tak cistotna, ze si nebude srat tam kde je. Takze rada znela zacat krmit macky a oni pojdu kadit o pozemok dalej. 🙂 tiez som si nasla parkrat a uz som poskulovala po nejakom wiskase 😀 otravit? Niee, zvierata su fajn. A ani mysi nebudu ked si ich spriatelis. 🙂👍
nepochopím túto ľudskú mentalitu - teraz som tu ja, tak tu nebude nič iné! Sme všetci súčasťou toho istého sveta, mačky aj ľudia. Chápem, že niekomu vadí, že mu mačky vyhrabávajú zeleninu, to by aj mňa štvalo, ale čo tak skúsiť s nimi nejako vychádzať? Umiestniť do záhradky plytkú nádobu s jemným pieskom? V jemnom piesku sa mačkám hrabe lepšie, než v pôde, naučia sa chodiť tam, keď to na ne príde na tvojom pozemku...
@skylarka001 Ty asi nemas deti na zahrade, ktore by sa v tom tvojom plytkom piesocku pohrali, vsak?
@beata_k predstav si, mám. Plus mám 16 árovú záhradu, v ktorej sa decká hrabali, kedy si zmysleli. V živote tam mačacie výkaly nenašli, a to máme dve vlastné mačky a plno cudzích cezpoľných. Tiež mali decká pieskovisko, ktoré sa na noc zatváralo. Mačky sme nikdy neodháňali, naopak - deti sa išli doraziť za každou mačkou, ktorá bola len trochu ochotná nechať sa hladkať a ja som im v tom nebránila. A div sa svete, ani jedno neochorelo na toxoplazmózu, nedonieslo blchy, kliešte, nič.
@cyberk mne moju mačku niekto otrávil a keby som dotyčného schmatla hoc aj teraz dušu z neho vytrepem... To je to že človek sa vie brániť ale zviera nie...

@estrella5 Ver tomu, že trápi. Mám 3 mačky a žijú vonku. Nedokážem im zabrániť, aby nechodili po okolí. A neviem si predstaviť zatvoriť ich v dome, keď máme veľkú záhradu. Keby som to urobila, museli by byť vnútri už navždy, ináč by mi pri najbližšej príležitosti ušli. Majú radi voľnosť, chcú byť vonku. Keď bol náš kocúr chorý, bol vyše týždňa vnútri. Bol smutný a videla som na ňom, ako už chce ísť von. (Aj keď sa už cítil dobre, nechali sme ho dnu, lebo bral lieky.)