Majiteľka chce, aby sme sa jej starali o byt
Ahojte, prosim o radu, ak sa niekto vyznate, na co ma pravo majitelka prenajateho bytu, v ktorom zijeme.
Ak sa pridu odpisovat stavy vody, menit vodomery atd. ziada od nas aby sme si to riesili my a brali teda dovolenku my.
Vytopili nas susedia, majitelka bytu, z ktoreho nas vytopili je ochotna “nas” byt vymalovat. Majitelka bytu, v ktorom byvame od nas opat chce aby sme jej pomerali vsetky steny + aby sme boli doma ked sa bude malovat, nehovoriac o tom, ze nebudeme mat ani kde spat ked to bude schnut… viete mi prosim povedat ci ma narok toto od nas ziadat a ci by si to nahodou nemala riesit sama? Vdaka
Mne, ked nedávno malovali 2 izby, tak maliar zacal o pol 8 rano a skoncil poobede asi o 14h. Neskor poobede uz to bolo natolko suche, ze som do vecera upratala a zakladne veci dala na svoje miesto. V pohode sme sa vyspali a nasli vsetko, co sme potrebovali.
Majiteľka musí poznať výšku stien, odpočet vybavujem ty
Samorejme, že všetko čo píšeš riešite vy - nájomníci.
🤷♀️Ja budem asi za divnú😁. Ale ja ani neviem kedy chodia odpisovať vodu,elektriku a plyn a pod. Všetko rieši nájomník. On nám len potom pošle sms a foto, že boli spisovať. Ale aj čo sa týka ostatných záležitosti. Napríklad pokazil sa radiátor. Nájomník nám dal vedieť s dotazom, že už to nahlásil domovnikovi. Ja som len riešila s bytovým družstvom. Prišli opraviť,tak len vtedy ako vyhovovalo Samozrejme, že som aj ja prišla no prispôsobila som sa jemu, keďže on t býva. Od pokazeného radiátora ostali špinavé steny. Maľovanie riešil nájomník- mne iba napísal, že dá vymaľovať izbu. Nechala som to na neho- všetko si riešil sám. Mňa len priebežne informoval, že už je vymaľované a poupratované. Odmietol akúkoľvek pomoc 😁. Aj keď je to môj byt,ale je to jeho bývanie.
Zrejme si nie celkom pochopila zmysel nájmu. Byt má síce nejakého majiteľa, ale nájomnou zmluvou sa z toho stalo tvoje bývanie. Takže je úplne normálne, že tieto veci si riešiš ty, ako ten, kto nehnuteľnosť obýva a užíva. S užívaním bytu sú spojené aj takéto záležitosti.
ono podla mne je na jednu stranu fajn ked chce aby ste tam boli, lebo vies, ak tam nebudete a su tam vase veci, no je take ak by nieco zmizlo jedno slovo proti druhemu.

Ja som mala podnajomnikov ked nam menili kompletne stupacky. To znamena, ze v byte vyburali jednu stenu v kupelni, demontovali toaletu, vymenili stupacky a potom prisiel iny majster ktory opat stenu zamuroval. Robili to dva dni. A najomnici to museli strpiet a dokonca si na dva dni nasli ine byvanie, lebo bola odtsavena toaleta. Museli si kompletne po majstroch upratat byt a bolo na nich, aby sa s majstrami dohodli na case kedy to vyhovuje im ako najomnikom. Ja som ako majitelka zaplatila novy obklad a prace navyse, mne dali do ruky len fakturu. Ostatne bolo uplne vsetko na nich. Vzdy ked bytove druzstvo oznami nejake opravy, odpisy alebo vymenu vodomerov, tak ja im iba preposlem info a instrukcie a oni ako najomnici si to musia zariadit. Proste ty si uzivatel bytu a musis strpiet ukony, ktore s uzivanim suvisia. Ja ako majitel do bytu nechodim v ich nepritomnosti.