icon

Malé vodičky

16. okt 2022

Ahojte, robim si vodicak. A zaujimalo by ma, ci su tu mamicky vodicky, co su smoulinky ako ja😂 mam 153cm. Kocky ake mate auta? Ja som zatial jazdu nemala, ale manzel ma posadil do jeho octavie a teda to auto je na mna obrovske. Ked som mala dat spojku az na “podlahu” pri startovani, tak som to dala len tak tak aj to spickou 🙈
Moja vyska je dovod preco si vodicak robim az v 35 rokoch. Ale teda mam obavu, ci to vdaka tomu zvladnem. Aj ked je pravda, ze svoje auto chcem automat 🤷‍♀️
Dakujem za kazde odporucanie na auto co mam pozriet.

autor
16. okt 2022

@tenerifka dakujem. Pozriem. Len sa bojim, ze velke auto bude tazke parkovat a celkovo do mesta (ba) problem pre mna 😂
Ale samozrejme sa mozem mylit

barrborka
16. okt 2022

Ja má 157 a BMW x5

tenerifka
16. okt 2022

tieto auta maju kameru, niektore 360º, vsetko vidis na obrazovke, je to len otazka zvyku a cviku

autor
16. okt 2022

@tenerifka dakujem ☺️

autor
16. okt 2022

@barrborka nie je ti to auto velke? 😂

kubobubo
16. okt 2022

Muž má BMW x6 a ja Škoda Citigo a viac má problém zaparkovať s mojim autom. Mám "iba" zadný senzor, žiadna kamera alebo parkovací asistent. Je to len cvik s parkovaním. Btw menej škody spraviš keď do parkovacieho miesta zacúvaš ako keď pôjdeš predkom auta. Rada od mojej sestry - ale úplne platí.

autor
16. okt 2022

Dobre dievcata, cize neodporucate auta typu golf, polo, male bmw, audi. Ale skor nieco vyssie dzipoidne 😂😀
Tak skusim pozriet nieco take 👍
Lebo take som hned zavrhla, ze to bude pre mna velke

cairka
16. okt 2022

Ja mám 153cm a Peugeot 107 (nákupná taška na kolieskach 😁). Nemám problém s výhľadom z auta,ani si nemyslím , že ma cez okno nevidno. Mám taký podsedák pre šoféra,ale vankúšik asi urobí rovnakú službu za menej peňazí. Sestra má asi o 5 CM viac a jej ten podsedák vadí, lepšie sa jej jazdí bez toho.

autor
16. okt 2022

@cairka nieco taketo?

oblecenie99
16. okt 2022

Ja mám 167 ale tiež hľadám niečo ešte menšie (momentálne mám Citroen C4 cactus) ale aj toto mi príde na mňa "veľké", necítim rozmery 🤦 keďže máme so znackou kupodivu veeeelmi dobrú skúsenosť, tak ja zvažujem ten novy Citroen C3, páči sa mi ta mini kapota, do mesta by bolo pre mňa akurát). Mama ma nový Nissan Juke, malé to nie je, ale veľmi praktické, šofér je tak vyššie.. a dobré jazdné vlastnosti, také prudko ženské auto 🙂 sestra zas chváli Kia Rio.

autor
16. okt 2022

@oblecenie99 na nissane juke budem jazdit v autoskole. Tak som zvedava 😀

oblecenie99
16. okt 2022

Ona ma ten novší model a je zaľúbená úplne 😁 veľmi ho chváli, predtým mala také mini auta, a hovorí, že z toho väčšieho ma konečne dobrý výhľad

bubinko1506
16. okt 2022

Ja mam 159 cm, jazdim na opel insignia kombi s automatom. Sedadlo si vyskivo nastavim a pohoda. Buduci rok mi muz planuje kupit vw t-rock, ze on si necha insigniu. Pred insigniou som x rokov dozadu jazdila na ford smax, to bol manual, potom som mala pauzu a zacala znova na insignii. Mne sa male auta nepacia.

zuzadri
16. okt 2022

Nastav si poriadne sedacku. Potiahni si ju uplne dopredu k volantu, daj si sedadlo vyssie, nie nizsie nastav volant a malo by to byt ok. Mozno sa ti to teraz zda, ale ked budes skusen vodicka, pride ti ockavka uplne v pohodke. Pripadne behni do nejakej predajne SKODA a vyskusaj si sadnut a nastavit sedadlo vo Fabii. Predajcovia ti pomozu😉

bubchen86
16. okt 2022

Ja mam 153 cm a mám Fiat 500 , vyvážam dve deti a nákupy , aj kočík som vozila … ja som spokojná a nemenila by som ;)

autor
16. okt 2022

@bubchen86 no ten som pozerala. Ale normalne si tam vtrepala dve autosedacky? 😱
Lebo ja som ho zavrhla kvoli tomu, ze tie sedacky tam nedam. Syn starsi ma sice uz 9, ale stale ma autosedacku (aj ked uz samozrejme frfle 😂)

autor
16. okt 2022

@cairka dakujem. Ukladam si 👍

shallimar
16. okt 2022

Mercedes A, taký dodávkovy vzhlad. To je jediné auto, kde som sa necítila ako trpaslik a fakt mala rozhľad.

sanys
16. okt 2022

Ja mám ešte menej ako ty.
Šoférujem od 18-tich ako mi dali vodičák.
Začínala som na malom seate Ibiza ,potom oktavii...a teraz taraco .Poviem ti čim väčšie auto tým lepšie .😂nemám problém odsoferovat hocičo a mám naozaj menej ako ty.takze výška nie je žiadna vada .dá sa bez problémov šoférovať hociaké auto.

miselar
16. okt 2022

Ja mám 153 CM .Vodičák som si robila na oktavii kombi .🙈.A teraz jazdím na Kia carents sedemiestne auto .Musím povedať že na väčšom aute sa mi lepšie šoféruje a aj parkuje 👍

bubchen86
16. okt 2022

Mám tam jednu autosedacku Romer king a jeden podsedak , syn ma 7 , ale zmestili by sa tam aj 2 x autosedačka ;)

bubchen86
16. okt 2022

@bubchen86 ešte mame dosť miesta stále 😅

anjelaa
16. okt 2022

Vôbec sa toho neboj a teda komentáre typu, auto bez hlavy sú podľa mna dobre trápne. V dnešnej dobe sa dá sedadlo prispôsobiť výškovo, takze určite hľadaj auto, ktoré takúto možnosť ma. Aby si sa ty citila komfortne. Neboj sa veľkosti auta. To čo majú povedať kamionisti a autobusári?

Ja som jazdila na renaulte - Thália, potom na rodinných vyšších typoch ako Citroën a teraz mám Peugeot 3008. Rozhľad perfektný a veľkosť auta žiadny problem.

Poznám viacero ultych a drobných žien, ktoré úplne v pohode zvládajú väčšie typy aut. Je to o sebadôvere. Nie o výške.

snowgirl1
16. okt 2022

Ja som jazdila na golfe pre mna super auto, Renaulte, na Honde crv aktuálne nemám problém ani s dodávkou ved tie dnešné auta tam sa dá toľko toho nastaviť ze az a ked ešte chceš i automat niet o čom kamoska výškovo podobne na BMW x3 a v pohode… skor som sa bála ako zvládnem jazdiť na motorku ale tam som tiez našla spôsob ako si aj na 600vke zajazdit v autoškole teda mám i Áčko spravené a tam som skor rozmýšľala akú motorku si vybrať kedze tam s sedadlom vies pohnúť komplikovane a minimum takze takéto nieco ze som drobec ma v aute absolútne nezaujímalo auto je pohodičku nech si vyberieš čokoľvek ale určite vodicak v dnešnej dobe je nieco co must to have

autor
17. okt 2022

@miselar
@anjelaa dakujem za povzbudenie ☺️
@snowgirl1 Ano, sama citim, ze pri dvoch detoch mi to chyba. Hlavne v maji sa vraciam do prace. Cize logisticky to bude urcite lepsie 🙂
@bubchen86 wau super, tak skusim to popozerat 👍

kvetinka75
17. okt 2022

ja mám 156 cm a mám vodičák od 18tky. Nejazdím, jazdila som párkrát ale ledva som dočiahla na pedále. Sedačku som mala až na okne pritiahnutú. Zle sa mi šoféruje, keď som taká nízka. Znižuje mi to šoférske sebavedomie ale dúfam, že po 30 rokoch znova začnem, raz

simca06022011
17. okt 2022

Sadnes do auta a vyberieš poďla toho, lepsi sposob ako vybrať auto nie je. Co sa tyka výšky, urcite podsedak, ked poposuvas sedačku nemusí to stačiť ale na pedál.predsa dotiahnuť musis. Čiže len.vyskúšať. a ked.vodičák chces tak.preco.kašlať na to?

erickatt
17. okt 2022

Ja mam pezota 206 a pod zadkom podusku. Lepsie sa mi tak sedi

autor
17. okt 2022

@simca06022011 na brzdu plny som dociahla bez problemov 🤷‍♀️ Akurat ta spojka 🙄 ale moje chcem automat. Ale samozrejme, ak bude treba pozriem ten podsedaciky. Vobec som nevedela ze nieco take existuje 👍