Mali ste osobnú skúsenosť s Bohom?
Je BOH živý? Máte niekto osobnú skúsenosť s Bohom? Má vôbec život ako taký zmysel bez Boha?
Ten nadpis nejako úplne nekorešponduje s otázkou.
K otázke, - aký iný môže byť Boh než živý?
Mŕtvy?
Ten, kto všetko stvoril je nad životom a smrťou. Nerodí sa ani nezomiera. Existuje večne.
A osobnú skúsenosť máš určite aj ty, ak by nie, nemal/a by si čo jesť, piť, obliecť si. Všetko, čo vidíme na tomto svete je jeho stvorenstvom. Bez Neho by nič neexistovalo.
Som veľmi veriaca a Boh mi pomohol už nespočetne veľakrát. Ale veriť nie je jednoduché. Treba na tom pracovať a vytvoriť si ten vzťah 🙂
Nemôžem ti napísať že život bez Boha nemá zmysel. Lebo možno si neveriaci ale robíš toľko dobra pre druhých že tvoj život má obrovský zmysel pre ľudí. Ide skôr o to v čo veríš. A čo je pre teba podstatné. Pre mňa by môj život bez Boha nemal zmysel ale len pre mňa. Bez neho by som tu nebola, mám v ňom obrovskú oporu. Aj keď sa mi vysmievajú, znevažujú to, robia si srandu. Je mi to jedno. Som presvedčená že Boh je živý a nachádam ho každý deň. Viera ti nemá čo zobrať. Len ti veľmi veľa dá.
V Boha možno veriť, ale osobná skúsenosť? Boh je stvoriteľ všetkého a osobná skúsenosť môže byť len s tým, čo stvoril. Na počiatku bolo Slovo a Slovo bolo u Boha a to Slovo bolo Boh. Boha nikdy nikto nevidel. Jediný človek na svete, ktorý mal s Bohom osobnú skúsenosť už dávno nežije. Bol to Mojžiš, ale ani on Boha nevidel.
nemám a uplne v pohode sa dá žiť aj bez boha a viery
Úplne v pohode mám život bez boha, na hrane medzi životom a smrťou som tiež bola, nič ťa nebude v tej chvíli trápiť, príde eufória a žiadny boh tam nebude a ani ti nenapadne na niečo také vôbec myslieť 🤷🏼♀️. Nemáš začo
Nemam, nie som veriaca a teda ja patrim medzi tych co sa nespoliehaju na nahody a verim, ze sme strojcami svojho vlastneho stastia a osudu. Dovolim si povedat, ze mam sakra skvely zivot. Ak by ma neboleli krize, tak si dovolim napisat, ze pre mna je dokonaly 😅👍.
Nie som veriaca a napriek tomu nachádzam zmysel života každý deň. Mám skvely naplnený život vďaka mojim rodičom a teraz už vďaka vlastnému úsiliu
Samozrejme, že je živý. Podľa mňa je zdrojom života. Aj toho všetkého čo je okolo nás. Osobnú skúsenosť mám tú, že sa ráno zobudím. Nemusí to tak byť. Boh pôsobí na každého človeka inak. Lebo každý je jedinečný. A každý sa potrebuje v živote v niečom inom zlepšiť. A v súvislosti aj s pápežom Františkom vnímam to jeho pôsobenie. S posledných síl udelil požehnanie svetu. A myslím si, že Boh prostredníctvom neho sa dotkol srdiečok milionov ľudí. Svedčí o tom aj skutočnosť, že sa s ním prišli rozlúčiť davy ľudí. Dotkol sa srdca tých ľudí. Dal im lásku a nový zmysel.
Moj zivot zmysel ma aj ked v nom Boh nefiguruje.
Mam osobnu skusenost - vzdy, ked som upadala, stal sa zazrak.
Ako ľudstvo sme sa obmedzili na veriacich a neveriacich. Ale možná si časom sami uvedomíme, že denne oscilujeme medzi týmito dvoma pólmi, vedome alebo nevedome.
Boh je neprejavený aj prejavený. Ak človek sa zaujíma o túto vec veľmi intenzívne, tak je celkom možné, že sa mu do dostane príležitosti posunúť sa nad úroveň všetkých tzv. zázrakov. Dostane možnosť vidieť Stvoriteľa ako toho kto koná, je samotným činom i výsledkom. Boh koná skrze dušu, duša cez myseľ a myseľ cez telo.
Viera = vnútorné presvedčenie = vnútorná (opakovaná) skúsenosť. Veľmi nás mýli a mätie v tomto naše fyzické telo a zmysly tela (zrak, sluch, chuť, hmat...).
Ja praktikujem dlhodobo hlboké ticho, hlboký vnútorný kľud, koncentráciu prechádzajúcu do kontemplácie ráno v čase 02:07AM - 06:30AM. Niekde uprostred počuť štebotanie vtáčikov. Pretože nemajú túžobnú myseľ [spútavajúca túžba je výsledkom života vlastníctva], ani očakávania tak oni to poznajú. To je tá správna hodina. Príroda to už vie.
Človek môže poznať vyššie úrovne, ktoré nám On svojou bezpodmienečnou milosťou odhaľuje. Je to niečo, čo v knihách nejde popísať. Páči sa mi ako to opisovali sv. Terézia z Avily a sv. František z Asissi. Ich zážitky s večným Kristom a Bohom samotným.
Viera je vnútorná osobná skúsenosť. Skúsenosť pozitívna alebo negatívna, inšpirujúca či odradzujúca. Je to veľmi rozmanité. Ak sa toho bojíme, vnútorne stojíme.
Viera rastie a rozvíja sa. Áno, je možné vidieť Boha, hovoriť s Bohom a splynúť natrvalo s Bohom.
1. Áno. 2. Áno 3. Záleží, v akej fáze života sa nachádzaš. Život môže mať zmysel aj pre neveriaceho. Ale ak sa napr. nachadzas uprostred nejakej vyčerpávajúcej bolesti, bez Boha zmysel v živote plnom utrpenia asi nevidíš…

Aku osobnú skúsenosť s Bohom?
Som veriaca, ale napíšem tak všeobecne...tak ako pre mňa je Boh samozrejmosť, časť vo mne, časť v živote... Tak pre niekoho je Boh nezmysel. Každý nech sa opýta sám seba, čo pre neho znamená Boh. Načo ti je moja skúsenosť, keď v jeho silu neveríš?