icon

Malý psík do bytu vhodný k deťom?

jankanelka
23. jún 2019

Ahojte,
mate v byte psika? Uvazujeme o nejakom malickom, co podrastie minimum a je vhodny pre deti. Dajte,prosim, typy (aj foto) akeho vybrat a rady, na co si pri vybere dat pozor, aka rasa je vhodna, co vsetko (okrem vencenia,kupania,ockovania, stravy,...) zahrna starostlivost o psika? Je lepsi psik ci fenka? Preco? Kolko vas tak v priemere psik stoji mesacne? Dakujem.

Strana
z4
sintra
25. jún 2019

@kikuska555 to je tvoj nazor. Ja mam inu skusenost. Mojmu synovi napriklad pes velmi pomohol v mnohych oblastiach. Je len na cloveku, do akej miery sa necha psom v domacnosti sputavat. Clen rodiny to je, suhlasim, ale vela ludi robi chybu, ze ho kladie na uroven cloveka a dokonca jeho pohodlie uprednostnuje pred svojim. V takom pripade sa zo psa skutocne stava pomyselny vaznitel svojho pana.

zuzanale
25. jún 2019

@jankanelka treba veľmi dobre zvážiť všetky faktory, my máme od februára bradáča malého doniesli sme ho ročného, vypiplali lebo ex majitelia to možno mysleli dobre len nepostrehli že so psom niečo je a on je chudák celiatik síce už by som ho nedala ani za nič veci sme prispôsobili a zariadili ale na druhej strane keby sme vedeli z toho praktického hľadiska čo pes odhliadnuc od toho že my musíme dávať pozor na krmivo tak ho zrejme oželieme a psa by sme si nezaobstarali.... pri malom dieťati by som nad psom ani nerozmýšľala staršie (moje 10 a 13) už ok ale tiež ich s povinnosťami treba popohnať, ďalšia vec je čas náš vydrží od 7.30 do cca 14tej sám v pohode no sú psy ktoré nevydržia majitelia riešia záchodiky a podložky to by bolo u mňa už cez... povaha síce určité rasy majú predispozície na danú povahu a veľa je o výchove a socializácii u mňa york, čivava, ratlík, špic nevhodné k malým deťom majú svoje muchy ktoré sa nezvládnutou výchovou a vekom zhoršujú.... buldočky sú úžasné ale oni sami o sebe majú problém s dýchaním, nadváhou ak neustriehneš a čooo mne osobne vadí pĺznu dosť aj keď srsť je typu ktorú povysávaš a vykefuješ u jack rusela by to bolo horšie a ako bolo písané vyššie sú aktívne a tvrdohlavé .... ak sa rozhodnete pre psa určite sa vyhnúť inzerátom "čistokrvný bez PP " lebo pes ktorý nemá papiere k pôvodu je vždy kríženec a hlavne množiteľov a ich biznis podporovať určite nič dobre neprinesie hlavne tie psy majú mrte problémov ktoré sa ukážu keď ho máš doma a míňaš majland na vet...

@evica01 @kikuska555 dobre socializovaný pes v pohode ten psí hotel zvládne, áno pes je člen rodiny ale nie dieťa a tak to treba brať, zmenu a hotel si užije ak sú dobré podmienky, ten pes tiež potrebuje vybehať nie sa len obchádzať s inými psami a nedajbože sa priblížiť veď stačí že na seba vrčia potom to tak aj vyzerá... treba ale preberať a vyberať to je ako u nášho so strihaním prvý pokus tam kde ex majitelia reku veď tam psa poznajú a figu pes bol mimo v strese keď sme sa poobzerali tak strihanie na vôdzke pomedzi to pani vybavovala iných zákazníkov pes čakal za tú dobu dotyčná má aj psí hotel a veru tam by som ho nedala, teraz sme boli inde aj sme si odbehli nakúpiť pes strihaný navoľno bez stresu kým sme prišli už bol medzi inými psami spokojný a chvíľu mu trvalo kým zaregistroval že ho voláme a že sme tam .....
na margo že ani decko neodložíš niekam.... veď deti bežne posielame do škôlky, školy neskôr do tábora s inými deťmi alebo k starým rodičom lebo do práce s nami nemôžu ísť tak to ich asi tiež odkladáme a trápime?

@sintra presne je to o tom ako to vezmeš, mám za psa zodpovednosť a je to miláčik ale otrokom určite niesom zariaďujem tak aby boli všetci členovia rodiny spokojný...

kikuska555
25. jún 2019

@zuzanale psa som mala roky, myslim ze trosku lepsie viem ako ty ked ho mas od februara. Odhliadnuc od toho, ano davame deti do skoly skolky taborou ale povedzme si preco, dieta tiez inak vnima odlucenie ako pes. Ale to je v podstate jedno. Ja som napisala aku rasu som mala moje pre a proti a jasne som vyjadrila nazor ze uz by som nikdy viac ziadneho psa nechcela. A hlavne nie s detmi dokopy

ivanka12311
25. jún 2019

My máme dve deti a od bábätiek boli s dvomi kavaliermi majú perfektný vzťah.Tieto psy sú veľmi priateľske s deťmi veľmi dobre vychádzajú nemajú sklony vo agresii nikdy by nepohryzli (nechajú sa cesat hladkať skrabkat gumičkovat,) a je pravda že aj pol dňa prespia😁 je to veľmi milujúci a oddaný pes

alexandricka98
25. jún 2019

Ja mám maltezáčika a buldočka (toho vpredu). Priateľ má toho vzadu. Buldočkovia sú top malý psíkovia s povahou veľkých psov.
Yorkshir, čivava, aj dokonca maltezak.. Všetko malé je neskutočné otravné, šteká to po ostatných psoch.. Strašne
Buldočkovia majú "svoj svet" a štekajú minimálne aj to nie na psov ale skôr doma.

Samozrejme je dôležitý čas. S malým psíkom treba chodiť von veľmi často!! Aj každé 2 hodiny!!
Samozrejme strava = žiadne pedigree, purina a podobne 3kg/5€ dajme tomu.. Je to len bordel
Psík potrebuje riadnu stravu a pokiaľ ľudia na to nemajú financie, tak nech si psíka neberú :/

zuzanale
25. jún 2019

@kikuska555 ano mame od februara v byte psa to vsak neznamena ze som predtym nemala psa a nemam skusenosti rozdiel bol len v tom ze v dome s dvorom je to uplne ine a uvedomis si to az za pochodu...

janiela6
27. jún 2019

@jankanelka Jednoznačne mops. Pokojnejšieho psa nenájdete a k deťom perfektný. Trpezlivý, kľudný flegmoš. Malý, skladný, nenáročný na údržbu. Čivavy sú hnevlivé, o srsť maltezáka sa treba starať. Rozhodne odporúčam mopsa.

petusa5551
8. sep 2019

Ahojte, idem si po radu. Máme doma šteniatko pražského krysařka, má 4 mesiace, učíme sa hygiene, niekedy vydrží pekne celú noc bez nehody, ale najnovšie začal žrať svoje vlastné výkaly. niekde v byte urobí veľkú potrebu a prichytím ho ako to už skoro celé zožral. Začal to robiť asi pred týždňom a neviem prečo, a ako ďalej, Má niekto podobnú skúsenosť? Ďakujem

alenka2101
16. aug 2020

@ajko2011 ta je krasna 😊

ajko2011
16. aug 2020

@alenka2101 ďakujeme 🙏

Strana
z4