icon

Vhodný psík k malému dieťaťu. Akú rasu odporúčate?

kvetinkovaviky
26. apr 2026

Poraďte mi prosím rasu vhodnú do domu a hlavne k malému dieťaťu poprípade kľudne ponúknite ak máte na predaj. Ďakujem

anonym_2b1351
26. apr 2026

na rase nezalezi-dolezite je ci je dieta pripravene na psa-aby ho netahal , nenadrapoval a nerobil z neho handru ... druha vec ci mas ty cas nanho..chodit von na dlhe prechadzky aj ked bude prsat ,umyvat cesat ... stena je ako dalsie dieta ... ak ano vezmi utulkaca-i ked to bude tazsie kedze mas dieta a oni vedia preco k malym detom psa nechcu dat

stellarstar
26. apr 2026

Zvládneš to?

marci9
26. apr 2026

Plyšového. Každý iný pes bude pri 2-ročnom decku chudák.

anonym_8bb09c
26. apr 2026

Ja jediná som nepochopila čo hľadáš? Chovná stanica ti len tak , tu máš... ber... psíka nedá aspoň čo mám skúsenosti. Alebo od chceš psa od množky?
Dúfam že nie. Odporúčam o nejaký čas navštíviť útulok.

anonym_7e7878
26. apr 2026

Určite nie psa z útulku ku 2 ročnému dieťaťu. Odporúčam toy poodle od nejakého chovateľa, na bazoši sú stále. Akurát musíš počítať so starostlivosťou ako o dieťa.

ikuska27
26. apr 2026

Mi máme od narodenia malej kocúrika...vzali sme ho z ulice ako malé mačiatko.... vyrástli spolu.. sú ako súrodenci.. kocúr sa od nej nepohne...a ona mu nikdy neublížila...nikdy nebol pri nej "chudák" a to už bude mať tri roky malá....

anonym_2b1351
Včera o 05:20
@ikuska27

Mi máme od narodenia malej kocúrika...vzali sme ho z ulice ako malé mačiatko.... vyrástli spolu.. sú ako súrodenci.. kocúr sa od nej nepohne...a ona mu nikdy neublížila...nikdy nebol pri nej "chudák" a to už bude mať tri roky malá....

@ikuska27 je rozdiel ak mas zviera k babatku kt len lezi a uci sa zt a rozdiel k 2 rocnemu kt vsetko objavuje taha a nevie pochopit preco nemoze vsetko chytat ... 2 rocne dieta je narocne -je vsade vsetko chce vidiet chytit .... ja sama mam zvierata-ale boli tam od prveho dna ...

ikuska27
Včera o 05:29
@anonym_2b1351

@ikuska27 je rozdiel ak mas zviera k babatku kt len lezi a uci sa zt a rozdiel k 2 rocnemu kt vsetko objavuje taha a nevie pochopit preco nemoze vsetko chytat ... 2 rocne dieta je narocne -je vsade vsetko chce vidiet chytit .... ja sama mam zvierata-ale boli tam od prveho dna ...

@anonym_2b1351 však hovorím, že naši spolu vyrástli, takže ona vie ako sa správať k zvieratkám

anonym_bc4930
Včera o 05:37

@kvetinkovaviky je to síce väčší pes ale my mame fenku bernskeho salašníckeho psa a je to nas miláčik, obrovský mojkac a na dcéru dava pozor aby ju nezhodila ked sa hrajú, je vidno,že je pri nej opatrnejšia ako pri nas dospelých. Najlepšia kúpa

vero13
Včera o 06:49

Vôbec na to nepozeraj, že vhodná a nevhodná rasa k dieťaťu, každá rasa je vhodná keď ju dobre vychováš…skôr ide o tvoj prístup akého psa si schopná zvládnuť vychovať a podľa toho vyberaj, my mame stafordku, ale tá ma 6 rokov, dcérka má 2,5 a sú najlepšie kamošky, ale tak ja mám psa socializovaného, dovolím si tvrdiť, že vychovaného… keby to tak neni, nikdy v živote by som si nedovolila ju mať s dieťaťom…ale po tom dodatku, že píšte kto máte na predaj by som povedala, že máš o chove psa veľmi malo informácii na to aby si si nejakého zadovážila

anjelicek26
Včera o 06:52

Pockala by som rok-dva, kym to dieta dostane trochu rozum... kvoli psovi, akejkolvek rasy, tie deti su v tom veku ako tornado, nedomyslia, hodia sa, potiahnu... my mame sice macky, ale vyrasta s nimi, stale je prilis hlucny, stale je prilis prchky a stale robi somariny lebo je mu to vtipne a mozeme 155x napominat...

motylik2559
Včera o 09:29

@kvetinkovaviky Ked mas svätu trpezlivost ucit navzajom psika a tvoje dieta ako sa maju k sebe spravat, tak ok. Ale vela pripadov bolo, ze rodicia zadovazili psika k malemu dietatu a psa ucili ako sa ma spravat k dietatu, ale dieta uz neucili ako ku psovi a ten pes doslova potom trpi...Ano stavaju sa aj take tie harmonicke, kde dieta vyrasta so psom...ale chce to den co den ucit a den co den striehnut na nich...Urcite by som skor odporucila psika az ked bude dieta starsie a bude uz mat cit k zvieratam a bude lahsie chapat co moze/nemoze....

danica2711
Včera o 12:03
@motylik2559

@kvetinkovaviky Ked mas svätu trpezlivost ucit navzajom psika a tvoje dieta ako sa maju k sebe spravat, tak ok. Ale vela pripadov bolo, ze rodicia zadovazili psika k malemu dietatu a psa ucili ako sa ma spravat k dietatu, ale dieta uz neucili ako ku psovi a ten pes doslova potom trpi...Ano stavaju sa aj take tie harmonicke, kde dieta vyrasta so psom...ale chce to den co den ucit a den co den striehnut na nich...Urcite by som skor odporucila psika az ked bude dieta starsie a bude uz mat cit k zvieratam a bude lahsie chapat co moze/nemoze....

@motylik2559 u nás to bolo naopak, najprv bol pes a potom deti a mám pocit, že to bolo lepšie, učili sa navzájom, ako sa k sebe správať. Zas ale ten náš pes bol bernardín a ten si dokázal spraviť poriadok sám, keď sa mu niečo nepáčilo. Doteraz mám pocit, že to všetko tak výborne klapalo len vďaka jeho rozumnej, trpezlivej a láskavej povahe

miriamzba
Včera o 13:05

Hlavne stabilny pes s dobrou povahou, nie také tie labilne kusy. Nieco spravis aj prostredim a výchovou, ale nie je to záruka, aj psy majú svoje predispozicie. A nemala by som odvahu brať z útulku, lebo nevieš čo má za sebou.

motylik2559
Včera o 13:47
@danica2711

@motylik2559 u nás to bolo naopak, najprv bol pes a potom deti a mám pocit, že to bolo lepšie, učili sa navzájom, ako sa k sebe správať. Zas ale ten náš pes bol bernardín a ten si dokázal spraviť poriadok sám, keď sa mu niečo nepáčilo. Doteraz mám pocit, že to všetko tak výborne klapalo len vďaka jeho rozumnej, trpezlivej a láskavej povahe

@danica2711 Ano väcsinou to byva takto lepsie🙂 Kazdopadne, nie kazdy psik ma taku trpezlivu povahu ako vas psik. Kazdy pes je individualny. Dokonca aj keby su dvaja rovnakej rasy, tak kazdy moze reagovat inak na urcite veci. Cize autorka by si mala toto ozaj zvazit. Treba aj deti ucit ako sa ku psikovi spravat, nielen psika ako k detom. Tato vec by mala byt obojstranna🙂