icon

Mám 12 rokov 75 kg 160 cm čo mám robiť

dominika951159
3. sep 2018

ahojte mam 12 rokov 75 kg 160 cm čo mám robiť

judar
3. sep 2018

športovať?

ceresnovci
3. sep 2018

Racionalne upravit jedalnicek .

zuzanka.zuzu
3. sep 2018

schudnúť

denkatn
3. sep 2018

najdi si co mas rada, nieco co ta bavi, take aby to obsahovalo aj pohyb. mozes zbierat rastliny, chodit na prechadzky, trenovat nejaky kusok s loptou alebo svihadlom

iwesska
3. sep 2018

A preco vazis,kolko vazis? Mas nejaku metabolicku poruchu,alebo sa zle stravujes?

whatever1
3. sep 2018

@dominika951159 viac pohybu a upravit jedalnicek. Hladovat v ziadnom pripade nie lebo si este vo vyvine! Ziadne sladkosti, na miesto nich ovocie a zeleninu. Na ranajky cerealie s mliekom, alebo ovsenu kasu, alebo celozrne pecivo. Olovrant ovocie. Obed co ti mama navari ale mensie porcie.Jedz pomaly a pi vela vela vody. Na veceru tiez nieco lahke. Ak by prisli na teba chute,vypi pol litra vody, daj si oriesky, spominane ovocie, cokolvek zdrave. Zacni chodit na dlhe prechadzky, peso do skoly, von so psom ak mate. Moja znama schudla 10kilov od kedy ma psa len tymi prechadzkami, bez diety. Moj brat mal v tvojom velku nadvahu, cele dni sedel pri pocitaci, nikam nechodil a co chvilu nieco jedol. Z nudy a zo zvyku. Potom zacal chodit po vonku s kamaratmi a behom par mesiacov bol kost a koza. Mas stastie ze si taka mlada, schudnes ani nebudes vediet ako😉

dominika951159
autor
3. sep 2018

dakujem za rady určite skusím

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
slunce3
3. sep 2018

Povedat to mame,ze ta to trapi, spolu vyhladat odbornika nech ti nastavi jedalnicek a mama nech to prisposobi aj zbytku rodiny, jest budes casto a relativne vela,nejaky pohyb k tomu staci aj pol hodka denne a pojde to dole rychlo

evalin88
3. sep 2018

Ja som schudla o jednu velkost tym, ze som si vecer k telke dala karimatku a cvicila lahsedy.. pritom pozerala telku.. tym padom som odburala mlsanie vseliakych cipsov. Postupne sa z toho stal zvyk.. aj ma to baviko.A namiesto malinoviek skus pit vodu pripadne si do nej odstav citron

deti95060810
3. sep 2018

prihlás sa na športový krúžok...isto máte na škole.

ivana0504
7. sep 2018

Akože sorry ženy po vašich komentároch v jej veku si hodím maslu.bola som na Tom tak isto začala som len bicyklom a než som vyšla základňu som hrala basketbal volejbal aj hádzanú hodila som na všetky tréningy plus ten bicykel to bolo aj 20-30,km denne schudla som na 62kil tie som si udržala do konca maturity stačil bicykel lebo len už to cestovanie do školy bol dosť šport musíš sa zmieriť s tým chudá nebudeš naučiť sa obliekať starať o seba a tých pár kíl si nakoniec nikto nevšimne teraz mám dve deti 78kil a môžem povedať že som v podstate spokojná spravila som všetko nejem sladké nepijem sladké a nemám čas venovať športu päť hodín denne pri dvoch detoch

ivana0504
7. sep 2018

Sorry videla som najprv len prvé tri komentare

filange
7. sep 2018

Autorke - neboj sa, si ešte mladé dievčatko, narastieš a schudneš. Ver mi, podrastieš a detské kilá pôjdu do čerta. Hlavne nedrž nejaké debilné diéty a nepreháňaj to s cvičením si vo vývine, môžu ti zblbnúť hormóny. Ak chceš urýchliť chudnutie, večer po 17.00 už nejedz a vybehni von s kamoškou skákať gumu. Ostatné pôjde samo. Držím palce. 🙂

sunflower109
7. sep 2018

Neboj sa aj ja som bola taka bacuľka ale prišiel maturitný ročník a zo 74kg na 54 kg stresy boli no samozrejme som začala jesť viac a hlavne zdravo, pravidelna zdravá strava, šport to je to najlepšie čo môžeš urobiť

anabeth
7. sep 2018

nehladaj pomoc na MK, lebo tu ti radia jednu sprostosť väčšiu ako druhú
pohyb potrebuješ nielen kvoli tomu aby si schudla, pohyb podporuje zdravý vývoj kostí, buduje svalovú hmotu, okysličuje krv, budeš menej unavená, lepšie sa ti bude učiť
- najdi si niečo čo ťa zaujme-
najdôležitejšie v tvojom veku je- vybudovať si vzťah k pravidelnému pohybu

a porozprávaj sa s maminou, so stravou ti pomôže len ona

a prestaň sa ľutovať, čo vieš urobiť sama je- prestať jesť čipsy a sladkosti namiesto poriadneho jedla, prestať piť sladké farebné vody a jesť veľa ovocia a zeleniny- ale to predsa vieš

tatiana262
7. sep 2018

@filange to, ze po 17:00 hodine sa uz nema jest ak chce clovek schudnut je davno vyvratene, je to velka hlupost

tatiana262
7. sep 2018

@dominika951159 kludne papaj aj po 17:00 hodine ak pocitis hlad ale primerane, nie velke porcie

zun
7. sep 2018

@dominika951159 možno sa aj poradiť s doktorom aby si nepadla do špirály nejakého nezdravého stravovania a pohľadu na seba. Maj sa rada dopraj si zdravý život, pi dosť vody jedz zdravo veľa ovocia zeleniny, čerstvé veci, nájdi si čo ti robí dobre, vynechávaj blbosti ako čipsy a iné humusy. Zas ten odborník by ti asi lepšie poradil predsa ešte rastieš. A hýb sa. A nájdi si v tomto zaľúbenie. Zumba tanec bicykel v prírode prechádzky

dominika951159
autor
9. sep 2018

dakujem vam velmi