Mám 15 rokov a túžim po dieťati
Dobrý deň, potrebujem asi sa poradiť mám 15 rokov a strašne túžim po dieťati viem že to je skoro a veľa ľudí sa bude na mňa pozerať divne... Bijú sa vo mne dve cesty byť psychologička alebo mamina ? Asi je rozumnejšia psychologička ale ja uz dieťa chcem od 13-tich a nemôžem vydržať nejako ma to veľmi ťahá a nemôžem si pomôcť... Za odpoved ďakujem
Ja som sa snazila s tebou slusne, ale s tymi vulgarizmami si u mna klesla. Ked chces byt matka, tak sa tak aj spravaj.
Ako vravím ja mám trpezlivosť a som milá ale proste toto čo tu už je ma naozaj nasralo... A pred deťmi by som si nedovolila nikdy nadávať ... Som pripravená na všetko ale viem že to bude veľmi ťažké... Len to je zložité všetko proste... Tie mamy nechápu mňa a zase ja ich... Len sa hádame a nič z toho... Iba hádky... Ja som človek ktorý sa ľuďom 1000 šancí aby som pochopila preco konajú tak ako konajú atd .. lenže proste keď vysvetlím 100 krát niečo a ona vkuse do mňa dáva nervy s tým istým veď to je nenormálne
Nechápem na čo sa rozčuľujes. Chceš dieťa V 15 tak si ho máj.
Nikto z nás sa ti on starať nebude tak ti naše názory môžu byť ukradnuté.
Byť tebou si to ale premyslím a počkám minimálne 3 roky. Je dosť pravdepodobné že S priateľom S ktorým si od 12 tich ti to nevyjde a potom čo. Otca máš alkoholika matka je tehotná. Tu S pomocou veľmi nerátaj.
Ak Ta priatel necha, co budes robit?
Prečo sa nemohla konverzácia začať na tejto úrovni ? Prečo mi hneď musela napísať že by ma prefackala a neviem aké reči? Toto sú roumne veci ktoré vravíte teraz a rozprávate sa so mnou naozaj normálne... Toto je to čo som potrebovala rozumné komenty proste kecat normálne.. bez tých veci ...
Tak je pravda že to čo píšem je dosť blbé aj to ako uvažujem s tým dieťaťom... Ale proste si nemôžem pomôcť... Peniaze mám vyše pár tisíc ale viem že to nepostači... No neviem si pomôcť
@paja0001 no lebo si sa urazila hned ako ti bolo napisane, ze mas pockat..... 99 zien zo 100 ti poradia pockat....a pisu z vlastnej skusenosti....tak snad maju v niecom pravdu.
V 15tke si este stale decko, urcite mentalne. Sorry, ale je to tak. Precitaj si tuto debatu o 5, ci 10 rokov, budes sa chytat za hlavu, ake veci si tu pisala.
@paja0001 take komentare musis vediet odfiltrovat. Nemozes reagovat na kazde jedno slovo, v zivote sa stretnes aj s horsimi vecami. Toto je napriklad rozdiel medzi dospelou osobou a Tebou.
@paja0001 ako buduca psychologicka nemozes reagovat takto. Ty budes mat casto aj za ulohu navigovat komunikaciu medzi rozhadanxmi ludmi. Miernit vyhrotene jednanie, ked niekto uz precitlivelo a neadekvatne reaguje na podnety. Ked sa chova v sebaobrane uz sebestredne a brani sa vsetkemu.
A kludne obvini a vynada aj tebe.
To chces na klientku vyletiet s takymto chovanim a slovnikom, lebo ked ona tak, tak aj ty tak?
Nevyhovaraj sa na ludi tu. Je to o tebe.
V podstate ti tu nic take neurobili a si vytocena. Preco?
Namiesto hadzania sa ako velryba na spendliku sa ukludni a vezmi to ako trening zachovat si schopnost odosobnit sa.
A nerob rozdiely medzi “pismenkami” a realnym svetom. To je schovavanie sa. Ty by si sa mala naucit ovladat oboje.
Vela u teba, ako psychologicky, bude zavisiet prave na tvohej schopnosti pocuvat, vnimat a hladat motivacie toho cloveka, a to aj ked bude hruby, arogantny, nadradeny a bude cakat, ze po jednom sedeni urobis zazrak. Inak mu nevies pomoct, ani ho zacat “postuchovat” spravnym smerom, ked nevies, co ho vedie k jeho chovaniu.
Namiesto tohto tvojho suboja “ja vs. vy”, sa ukludni a uc sa.
Ja som este nezazila 15rocne dieta, co ma niekolko tisic. Odkial ich mas?
Nie neurazili som sa lebo viem že máte pravdu že by som mala naozaj počkať... Ale je rozdiel keď mi to povieš takto a keď mi povie že by ma s radosťou prefackala a neviem čo
@paja0001 pozri, ak to dieta tak velmi chces, tak ho maj. Nikto z nas ti to nezabrani. Mozeme Ti LEN povedat svoj nazor. Dosledky budes znasat TY a Tvoja rodina +otec dietata a jeho rodina. A hlavne to dieta. Takze mysli hlavne na nich.
Par tisic eur? V 15? Pri otcovi alkoholikovi a prelietavej tehotnej matke? Tak to si sikovna. By ma zaujimalo, ako si si ich zarobila 😮
Otec nie je lakomi na peniaze takže mám nasetne... Ale dobre ďakujem za rady názory atď 🙂
máš pred sebou 20 plodných rokov, o nič neprídeš, ak budeš mať dieťa neskôr, ked ho bude chcieť aj partner a ked budeš mať skončenú školu.
Dobre ďakujem
@paja0001 skús si najsť radšej brigadu, nejake opatrovanie, lebo by si to mohla velmi olutovat. Ja som tiez tuzila po dietati od 15tich, narodil sa ked som mala 24 a teda nelutujem, ze som si tie roky pockala a mozno som mohla pockaj aj trochu dlhsie, ked uz je na svete mam zase iny pohlad na to vsetko
Dobre ďakujem pekne 🙂 tak brigády sú od 16... Plus pochybujem že by mi zverila nejaká mamička svoje dietatko
vies co tu ti asi nikto neporadi aby si do toho isla a tušim ani to nechces len potrebujes do hlavy dostat realne dovody preco to este odlozit ale take aby si to dobre pochopila a nie nejake zazemie ktore sa ti vidi ze mas (aj ked realne nemate s priatelom este nic lebo byvanie u "svokrovcov" s dietatom -tiez tema sama o sebe 😀 a praca ktora je v dnesnej dobe o mesiac byt nemusi )...moja rada znie nepytaj sa tu kde vsetky povazujes za stare rafy co cakali aj do 30-tky a potrebuju si rypnut ale pridaj sa do skupinky mlade mamicky a popis si s nejakou co mala dieta v 15-16 rokoch (aj ked neplanovane) ake to bolo a ako sa jej zmenil pohlad na svet co to obnasalo a mozno ta pochopia viac a daju viac spravnych podnetov ktore potrebujes pocut
Ja som nevedela kam mám s týmto ísť a vieš keby to viem nejakej kamoške tak sa mi vysmeje... Ale ďakujem za radu určite to skúsim
@paja0001 tak naozaj prepac, ale co cakas, my sme dieta chceli obaja, opravili sme dom, vzali sa z lasky a maly sa narodil, prisla jedna zaba a moj ex odisiel odo mna a vykaslal sa aj na dieta, co cakas v 15, nemas skolu, nemas nic, a brigady su od 16tich? bavenie deti neni na zmluvu, napisem inzerat, opatrim vase dieta poobede a cez vikendy, s dietatom, nebudes zvladat aj skolu, poznam baby co boli ciste jednotkarky a takmer nezmaturovali s dietatom. To nieje len tak , urobit dieta je jednoduche, ale vychovat to uz je fakt makacka. Mam dobre dieta, hra sa sam, spi vela, noc takmer od narodenia celu prespi, ale to treba varit, upratovat, prat, zehlit, nakrmit, prebalit. Na internete sa materstvo prezentuje ako keby to bola malina, ale ver ze nieje. Aspon 3rocku si urob.
a ak naozaj studujes za socialneho pracovnika, tak potom uz viem preco to takto vyzera v tomto odbore a matkam pomoct nevedia. Netusis co je to tehotenstvo a uz vobec nie co je to porod, u mna su to najhorsie mesiace v zivote. Dufam, ze toto je len vymyslena tema
Achhhh....ja dufam že.. toto je prvý apríl, nečîtala som ani jednu odpoved..lebo sa mi rozum pozastavuje...ak to myslí zakladateľka vážne tak nehnevaj sa nemáš tu na fóre pre matky čo robiť..si DIETA..dospej..vzdelavaj sa ...a bud kludne psychologicka aj matka viacnasobna..a nauč svoje deti ako maju v 15 rokoch zmysluplne tráviť čas.
@paja0001 a ako ti pomozu tvoji rodicia, ked sama pises, ze mama je tehotna a uz ta viackrat vymenila za novu rodinu a otec je alkoholik?
Určite by mi nejako pomohli nemôžu byť až taký...
@paja0001 dievca zlate, naozaj v dobrom chod ku psychologovi, lebo mas strasne velke ruzove okuliare na ociach
Hehe je to dosť možné :p

@paja0001 a aj ucitelom nadavas, ked ti povedia nieco, co sa nepocuva dobre? Ako "psychologicka" by si teda mala vediet jednat s ludmi inak, este ti v zivote ludia povedia horsie veci ako tie, co sme my tu popisali na fore....a to akoze chces riesit nadavkami? A urazkami? Ked ti ucitelka povie v skole, ze tvoje dieta vyrusuje, ze je lajdak alebo nieco ine, nieco, co ti pokazi ten idealny obrazok teba ako mamy?
Alebo ako budes reagovat na ludi, ktori sa ti budu posmievat ze si tehotna v 15-tke? Lebo budu taki, ver mi. Napocuvas sa, ze si hanba rodiny, ze si k...a, ze hento, ze toto.... bohuzial, tak to je. Si pripravena povzniest sa nad taketo reci? Si pripravena potom, ako tvoje dieta pojde do skolky ist do nejakej jednoduchej prace za minimalku, lebo nemas ziadne vzdelanie a dnes uz aj upratovacka pomaly musi mat maturu? Obavam sa, ze "prax" bez vzdelania ti bude na....vies co. A si pripravena na to, ze kedze ten tvoj priatel dieta este nechce ze ti to moze jedneho dna vyhodit na oci, ze si ho k tomu dotlacila? A si pripravena na to, ze sa moze jedneho dna pobrat a ist "zit", kedze mlady chalan neuniesol zodpovednost?
Ak ano, huraa do toho. A😝 len si pamataj, ze aj ten sex (co nechces) je potrebny k vzniku dietata.