Mám 17 a tehotenské testy ukazujú pozitivitu. Čo robiť?
Ahojte, prosím si radu
Mám 17 rokov, v januári budem mať 18 a spravila som si 5 tehotenských testov a všetky boli pozitívne. Rodičia sa o tom nemôžu dozvedieť, lebo ma vyhodia z domu. Prosím vás, čo mám robiť? Ďakujem
No normalne bud si dieta nechas a povies to frajerovi a rodicom alebo druha moznost, dieta si nenechas . Ale kedze nemas 18, musis to oznamit rodicom tiez aj v tom pripade
@vikiii32 zacat to riesit. Povedat to rodicom, z domu Ta nevyhodia. Ist ku gynekologovi a zistit v akom tyzdni si a rozhodnut sa co dalej. Oboznamit s tym partnera. Tak 18 nie je taky vek, ze by tu traktory padali skrz dieta. Nemas 14 rokov zase. Sesterka mala v 18, teraz su vsetci radi, jej otec bol vtedy zdravy, prve vnuca to bolo, teraz o 19 rokov neskor je otec na tom velmi zle, vnuk ho vozi po lekaroch, vnuk uz studuje VS a pomaha opatrovat dedka. Vies, vsetci boli z toho paf, ze preboha. Teraz keby ma ona male dieta ako ja, tak jej rodicia nepomozu ( nemozu zdravotne uz ) a tiez by dedko uz ledva vedel, ze nejake vnuca existuje, zial nemoc velmi zasiahla psychiku a casto si vnuka myli so starsim synom a dceru s manzelkou. Tak ja len, ze nikdy nevies co bude o 20 rokov. Ja keby ma syn v 18 decko tak som cela rada. Lebo keby ma dieta v 40tke, tam neviem ci este budem nejaka schopna zdravotne
@ivik4 teoreticky by nemusela keby si dieťa nenechala, lebo v januári keď by to riešila s dr tak už je dospelá.. otázne je v ktorom je týždni.
Ale v 18r už je dosť dospelá na to, aby sa o dieťa s budúcim otcom postarali. Budú mať pár mesiacov na prípravu svadby a všetkého potrebného (nájsť si on prácu, nájom..).
@lenkakravcova to hej
určite oznámiť rodičom.. iného východiska niet...
zažila som... prežili sme všetci, žiaden vyhadzov sa nekonal.... syn je už dospelý muž.
@deti95060810 tak to má byť. My sme tiež mali prvé dieťa mladí. Síce nie 18, ale 20. Bože, ako som sa to bála tatkovi povedať 😀 a nakoniec sa on najviac tešil, rozplakal sa a otváral šampanské a hneď si s mojím potykal
@sasa1310 u nás to také radostné nebolo... ale nakoniec všetko dobre dopadlo....
dieťa sa narodilo a o 3 týždne som išla do školy.... ostal pri mojej mame. prežili sme ....
@deti95060810 zvládli ste to, rovnako ako mnohí iní.
V prvom rade to oznam nadejnemu otcovi a spolu chodte za rodicmi.
@vikiii32 koľko máš naozaj rokov? V jednej diskusii si písala, že máš 19. Ale podľa diskusií by som ti tipla aj menej ako 17
Oznámiť budúcemu oteckovi, rozhodnúť sa čo ďalej a potom prísť za rodičmi, jednými aj druhými.
Dalsia vymyslena kravina. Riady po obede si mamke pomohla/pomohol poumyvat?
@vikiii32 https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/je-v-poriadku-ked-ma-profesor-zavolal-na-chodbu/
Dúfam, že nie je učiteľ aj tatkom
Včera si pozerala Pasla kone na betóne? ;D alebo ja áno.. :S
@vikiii32 dievca dievca, ze ta bavi si stale vymyslat stupidne diskusie....
5 tehu testov? A neni to malo, Antone Pavlovici? 🤔
A psychiatra si už navštívila? Už keď si vymýšlaš sprostosti, tak si aspoň zapisuk, čo kde napíšeš.
Dúfam, že ťa karma nedobehne lebo chúďa dieťa mať takúto matku, čo nevie ani kolko rokov má.
Prosím ta, keď už tak chceš odrbavat tu ľudí, tak to rob aspoň múdro, aby ta tu nikto neodhalil 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@vikiii32 či 17 či 18 tes sa, dieťa je radosť👍
Či 23?😁
@margotka17 nie, deti sú jedine trest, utrpenie, za ktoré musíš mať 18 rokov zodpovednosť
A s kym si to tehotna? S profesorom? Casnikom?

@vikiii32 oznámiť to budúcemu oteckovi