Mám 30, druhé dieťa na ceste a cítim sa tak staro
ahojte, mam sice ''len'' 30, ale druhe dieta na ceste. pripadam si jak taka tetka. moje rovesnicky nemaju este ani priatelov, manzelov, nieto este deti. velmi sa z deti tesim, ale nechcem byt jak taka tetula so zasterou a knirkom pod nosom...pripadne pri hrncoch.
@pingu1 ja som mala druhe v 27 mich. a tiez mi to obcas tak pripadalo, hlavne ze vsetkym naokolo v rovnakom veku pripadaju deti zbytocne a este ich dlho nebudu chciet. no a ja sa teraz vytesujem z deti a moji rovesnici v nemalej miere zacinaju riesit neplodnost, lebo vsetko bolo dolezitejsie nez deti, potrebovali si uzit, nasetrit konta.... a teraz tie konta minaju na umele oplodnenie. niektori nie prve kolo... dve zname mi len za posledny mesiac povedali, ze lutuju svoje priority, ze by menili. tak dva roky dozadu som bola pre nich staromodna 😉
no my toho nemame vela, isto som nebola na luxusnych dovolenkach, kupujem aj na bazariku, musim kalkulovat aby sme vysli, ale ze mam deti nelutujem ani nahodou
toz kazdy si je strojcom svojho stastia....
@pingu1
Tak taká nebuď 🙂 Dá sa žiť aktívne aj pri detičkách,len si to treba vedieť zorganizovať a,samozrejme,nesmieš byť na to sama.Máš predsa manžela,takže tú starostlivosť si treba vedieť rozdeliť.Neber si všetko len na svoje plecia,nemusíš nonstop stáť pri hrncoch,alebo behať po nákupoch s deťmi zavesenými na krku.Ak nebudeš nonstop v jednom kole,tak budeš mať aj tú chvíľu pre seba.Ak si bola pred tým zvyknutá zájsť na kozmetiku,alebo na nechty,na masáž,ku kaderníčke,tak šup-nájdi si to jedno poobedie,dieťatko daj manželovi,a uvidíš,že sama sa budeš cítiť oveľa lepšie.Určite máš aj nejakých známych,rodičov,ktorým môžeš v jeden večer nechať drobca a s manželom si niekam vybehnúť.Je veľa možností ako sa aj pri deťoch necítiť staro,len treba pre to niečo urobiť a nielen sťažovať sa na nete 😉
@pingu1 no, bud rada, ze ty toho priatela/manzela a deti uz mas 😉. Tvoji kamarati su mozno teraz na tom lepsie, nemaju zavazky a povinnosti, ale o par rokov po nich tuzit budu a mozu mat problem, aj si niekoho najst, aj otehotniet. A to, ci vyzeras ako nejaka tetula, zalezi len na tebe 😉. Treba si naplnat aj svoje potreby, dat dieta/deti postrazit muzikovi, babke a ist si zacvicit, s kamoskami von, na kurz a pod. Netreba sa pochovat doma pri hrncoch 😎.
veĺmi som si želala mať dve deti do 30-tky, ale podarili sa mi do 40-tky - skoro na deň presne. Mám 43, 3-ročného syna a niekedy sa cítim veľmi stará, pretože nevládzem tempu mojich detí. Verte, ste na tom lepšie 🙂, aj keď ja sa nesťažujem, v mojom prípade je všetko tak ako malo byť, len som sa pousmiala Vášmu "problému". Budete mať vypiplané detičky, aj nie najviac rokov 🙂 o nejakých 10-15 rokov.
@pingu1 veď nikto ti nekáže byť tetulou v zástere 😉
čo nevidíš okolo seba alebo aj tu na MK? krásne ženy?
pozri si tu mnohé mamuše, majú aj 4 deti a keď hodia fotky- len čumím, aké fešandy 😵 🙂 vek by si im neuhádla 😉 tromfnú aj slobodné kočky
v dnešnej dobe už naozaj máloktorá žena vyzerá ako tetula v zástere. nepozeraj moc rodinné albumy 😀 😀 😀
naši napr. boli aj po 30-tke na fotkách upravení, nik by im nehádal vek...a myslím,že aj v skutočnosti boli takí-len z raného detstva si nepamätám 😀
ale je to fakt, že na tých "čiernobielych" foto sú mnohé gazdinky ledva 30-tničky v tej zástere 😀 vlasy natočené...skrátka áno, asi tak nejak, ako sa cítiš ty teraz 😉
neboj, to sú také tehu chvíľky 😀 😉
kamošky nerieš, ani nevieš, či ti ony nezávidia tvoju rodinku 😉 do nikoho nevidíš a zvonku ťa to môže miasť, sú to len tvoje pocity a pohľad na ne. skutočnosť môže byť úplne iná - a ver, že často aj býva 😉
máš najkrajší vek, budeš krásna mamina a žiadna tetka 😉
dnes aj za pár korún vyčaríš super "fasádu", tak neboj 😉
inak aj ja som v 30-tke mala taký menší splín 😀
a vidíš, prešiel, tu som..... a dnes už čochvíľa o 7 rokov staršia 😲 😕 😅 😀 😀 😉
diky kocky, akoze nevyzeram jak tetka.. v lete som bola este dobrej postavy a vsetko... teraz som tehu a som jak slonica, ale to sa spravi
no uz mam taky pocit, lebo som stale len medzi doktormi a nemocnicami. mala nonstop chora, ja sa inde jak do obchodu ani nedostanem.... a pravdupovediac nemam ani naladu a energiu chodit kade tade...
@pingu1 jaj dievča, neboj.
ako máš vyzerať ako tehu? ako Twiggi?
áno, viem, niektoré kočky idú rodiť a vyzerajú zhruba tak,ako ja, keď som bola v piatom mesiaci 😀 😀
ja som tiež bola ako slonica-až nechápem 😀 ale tak, napr. malý mal 4 kg, keď sa narodil
a domov som šla v nohaviciach, čo som nosila pred tehu 😉
neboj, kilečká opadnú a budeš zas v svojej koži 😉
mať brucho a v ňom dieťa-je nádherné 😵 😵 buď hrdá 😉 je to len dočasné
lepšie,ako mať brucho - zo sadla 😀 😉 a na dllllho,alebo navždy 😉
@pingu1 🙂 hiiii to si ma pobavila ja mam 25r a mam jedneho syna do 30chcem druhe to ze mas deti milujuceho manzela a krasnu rodinu neznamena ze si staraaaa!!!aj ked mas rodinu mozes zit normalny zabavny zivot a obcas si vyhodit s kopitka si predstav ze by si mala 30r a deti ziadne ziadneho milujuceho partnera myslim ze prave vtedy by si sa mala zamyslat kde je chyba .......uzivaj si zivota !!!ja som stastna ze mam vsetko po com som kedy tutila a vobec sa necitim nejako staro a znudene deti ti odrastu neboj do 50r si este mlada po 50 ked povies ze citis sa staro pochopim
akosi mam pocit, ze medzi 20 30 je velmi malo casu. ked mate 23 ste este ucha a ked 30, tak pomaly uz stare korcule na rodenie deti
@pingu1 no a to by si chcela aby zo dna na den to brucho narastlo - z nicoho na 5-ty/6-ty mesiac? teraz ti vadi ze ho este nevidno a potom ti bude vadit ze bude velke?
este len mas jedno a uz ti pride ze si len doma. ked budu dve tak bude horsie. budes mat dve deti s roznymi spankami pocas dna, ked druhe podrastie varit dve rozne stravy. az ked druhe dieta bude starsie potom bude lahsie.
este si uzi ze si "slobodna" mamicka s jednym dietatom. vychutnavaj dcerku lebo potom bude menej casu.
ak pozeras na kamaratky ktore chodia po dovolenkach, po obchodoch, maju cas na vsetko tak ich prosim neporovnavaj so sebou. tvoje priority su (urcite) tvoja rodina, deti a tm.
oni sa staraju len o seba a su v urcitom zmysle slova egoistky. to ze ich nic "netrapi" v tvojom zmysle slova neznamena ze su mozno stastnejsie.
dovolenky nerobia cloveka stastnejsim, to clovek si sam vytvara "stav" v ktorom sa citi dobre.
je este zima a neda sa velmi chodit vonku. ked bude teplejsie a budete s malou chodit von na prechadzky a do parku urcite i tvoja nalada bude viac pozitivna.
vsetci sme raz hore a raz dole. len treba vidiet ze i ked sme dole tak to nie je navzdy ale len docasne a o chvilu uz nebudeme "pamatat" na tie tazsie chvile.
moja ja som v 30-tke mala už 3 deti,teraz mám 40,deti veľké,samostatné,som rozvedená a síce túžim ešte po bábätku,niet s kým splodiť. síce som sama,ale cítim sa skvele, a človek má tolko na kollko sa cíti. ja mám 40,ale cítim sa tak na 30r. a začínam novú etapu.a každý vek má svoje čaro.však aj doma pri deťoch si urob také potešenie pre seba,obleč sa pohodlne,rob čo cítiš,neobmedzuj sa a hlavne nemysli na blbosti.žena je v každom veku krásna a výnimočná.
no pobavil ma tvoj nazor na seba......
ja v tvojom veku som mala obe deti a pripadala som si stara a s malymi detmi..vsetky moje vrstovnicky mali velke deti a ja som mala skolkarov....
ale ak si niekto tu moze pripadat staro tak som tu ja...myslim som najstarsia tehotna matka na konikovi.....moj syn sa smeje ze nie modry konik ale stale ficim na modrom pegasovi..ale uz nie dlho...!!!
do 1.aprila a az vtedy budu vsetci cumiet nie na znacku kocika ale ci kocikuje babka alebo matka...
v tvojom veku si pripadat staro je smiesne....
napr.
dnes su take moznost.....setrit cas.... a najst si cas na seba...
ja som plienky prala denne .. ..nemala som tolko financii na pampersky....a nemala som automaticku pracku...
dnes mame pampersky....mame susicku.. mame umyvacku ....a mame auta .my mamicky sme samostatnejsie a nemusime byt odkazani na druhych ci uz ist do lekara po busoch ,vlakoch alebo pytat susedoch...
je ina doba a myslim ze vela veci je jednoduchsich ....
nase matky v 40vyzerali ako babky teraz...neupravene a spolocnost to brala ako normalne ved to boli uz zeny ..matky a teraz taka 30 moze vyzerat ako 20 a nik to neodsudzuje....skor je to trend...tak sa nelutuj a zacni zit....
nevidím dôvod panikáriť v 30-tke, že si tetka... ja som mala prvého v 24-roch a druhú dcéru v 30-tke a vôbec si nepripadám staro... je síce medzi nimi veľký vekový rozdiel 6 rokov, ale ako sú starší tak sa vedia spolu dobre zahrať a navyše syn si ju už berie vonku so sebou ku kámošom a kamarátkam 12-ročným... a dá na ňu pozor tak už je to iné ako keby mali mať 5-6 rokov a ja by som musela byť stále s nimi vonku a dávať pozor... a inak mám 36 a mám kámošku 10 rokov po svadbe a dieťa ešte nemajú.... takže hlavu hore, nie sme ešte také staré .... ale zrelé na materstvo 😅
no baby, esteze je v mode depilacia 😀 😀 😀 a chvalabohu, ze sa nenosia ucesy typu ''pudlik'' a ''karfiol''
@pingu1 pises "moje rovesnicky nemaju este ani priatelov, manzelov, nieto este deti" .. myslim ze vacsina z nich by si to s tebou rada vymenila 😉 Aspon moje kamaratky co nemaju priatelov, manzelov a deti by ich velmi radi mali ...
@kvetinka211 asi ano. ja netuzim byt v ich kozi... ale nejak mi pride ten cas ze velmi rychlo leti a clovek ani zit nestiha
@pingu1 to suhlasim ze to strasne rychlo bezi .. akurat to starnutie sa mi zda byt viac v pohode, ked uz su deticky a manzel ktory starne rovnako 🙂asi by som mala nervy kebyze som po 30 sama, vsetci poriadni chlapi zadani ... to je uz dovod na paniku 😀
ja mam 36 (oficialne 29+) dve deti (10.5 a 7.5rocne) a necitim sa ako stara tetka 🙂 s mojou kockou ktora bude o take 2-3 roky vyssia ako ja chodime do kina na filmy ktore chlapov nezaujimaju, alebo labzujeme po obchodoch...
moja sestra ktora je o rok mladsia ako ja caka teraz prve babo a musim povedat ze jej nezavidim.. nemala by som chut zase teraz zacinat od babetka.. babetka su zlatucke, ale prebdete noci a to ze clovek neviem kedy co vlastne chcu bolo pre mna dost frustrujuce...
@pingu1 - moc sa nestresuj, ak sa da najdi si cas na seba bez hrncov a deti okolo, ostatne baby maju pravdu.. deti budes mat dopoly vychovane kym sa tvoje kamosky rozhodnu mat prve... potom sa budu rozculovat ked sa ich niekto spyta "kolko ma vas VNUCIK mesiacov?" hehe ;)
poznám ženy,čo sa vydali v 20. a v 40. majú velké deti.rozkvitli ako ruže.na toto sa ja uprimne teším.
-ahojte babenky. vidim ze tato tema je uz asi passe ale pre tych co sa citia rovnako pisem ja🙂) Mam cerstvych 31 a citim sa starooo🙂)) ako len tak ze 31??? fuuha. Mam 1,5 rocne dieta a lutujem len to ze som nemohla mat dietatko skor. Nebol totizto spravny partner. No a tak mam v 31 jedno dieta rocne a caka ma este dalsie planovanie a tehu na ktore sa uz ani tak necitim, brala by som prestavku nejakych 4-5 rokov ale to uz mam strach, ze to nemusi ist tak lahko. predsa priroda a mali by sme rodit mladsie lekari varuju. Takze beriem to tak ze jasnacka ze zeny mozu porodit v 40 ale na co to odkladat ked nemusime. myslim, ze mladsie baby maju viac energie, trpezlivosti, vypyplaju a potom este krasne sa mozu chvalit podrastenymi ratolestami🙂) uzivajte co mate nie je vzdy vyhra zacat rodit po 30 u niektorych je uz neskoro, alebo sa stane ze maju jedno a druhe uz nestihaju..takze usmev nasadit a uzivat si co nam bolo nadelene. a vytazit z toho maximum dobreho🙂)
Ahoj baby, čítam tu pekne veci ohľadom deticiek. Ja mám 32 a dvoch chlapcov. Prepadlo ma nutkanie že by sme chceli ešte dievčatko , ale mám strach že to nezvládnem bo môj partner má 45. Mam strach že to nezvládnem ani finančné a tak okolo toho. Chlapcov už mám veľkých 12 a 8 ročných tak ma trápi puberta a neverím že nám bude chcieť pomáhať prosím dajte nejaké rady 🙂 ďakujem
@babul29 podľa mna si stále mladá 🙂 ja mam 28 a prvé dieta este len teraz 😄 A malé nemusí mat vsetko nové ani najdrahšie 🙂 deťom to je jedno to len my sa musíme ukazovať jedna pred druhou 🙂 a ked uz si vychovala dve decka tretie zvládneš tiež 🙂
@pingu1 ale prosim ta bud rada co mas mozno tie tvoje rovesnicky velmi po tom tuzia co mas ty len sa im nedari a prave ti potichu zavidia..pokym si ty stastna so svojim stavom ta taketo veci nemusia trapit ziadna tetula si neni urcite 🙂 ja mam 25 a zato moje rovesnick zo strednej aj z vs zachvilu maju vsetky deti
@babul29 v 32 aby si nezvladla? coby nie! myslim ze mas na to aby si to dala. Si v najlepsom veku. Vies uz ako co s detmi ked uz mas takych velkych chlapcov. A garantujem ti ze chlapci by mali radost keby sa im narodila sestricka. Budu velki bratia 😉

@pingu1 každý tak spí ako si ustelie.možno to nie sú typy na rodinu.preto ešte nemusíš byť stará,že máš rodinu a deti.na nich to príde trebars o desať rokov.to už ty budeš mať polovicu výchovy za sebou a o ďalších desať rokov budete chodiť s manželom na tancovačky a dovolenky bez detí a opatrovania a pod.všetko má svoje plus a mínus,každý si nájde svoju cestu..
a mimochodom,sme v najlepších rokoch 🙂 ešte minimálne 30 rokov 😀 😀