Mám 30. Som už stará?
Dievčatá, včera som oslávila 30-ku, pravdupovediac cítim sa ako kus starého železa. Akoby už všetko skončilo, na bláznivé veci som už stará, už sa nevrátia tie bezstarostné roky. Takisto fyzicky už budem len starnúť a postupne o mňa už nebude záujem, lebo je plno mladých a krásnych dievčat. Na 30 rozhodne nevyzerám, ale tiež už nie som tá nevinná 18ka. Aj mi to už známi dávajú najavo, poznámkami typu: No, už nie si mladá. Mladosť je už za Tebou - a takéto podobné reči. Viem, že to možno nemyslia zle, ale tnú do živého. Ako sa s tým zmieriť? Dúfam, že nedopadnem ako všetky tie ženy, ktoré začnú chodiť na kliniku plastickej a estetickej chirurgie s cieľom byť čo najdlhšie mladé :(
keď si budeš pripúšťať, že si sama, tak sa tak budeš aj cítiť. nemôžeš to tak brať. v žiadnom prípade v 30tke nekončí život a tie reči by som brala tak jedným uchom dnu, druhým von.
Jaj to mám naopak. Mám 38 ale tvárim sa akoby som mal stále 20 a tak aj žijem. Proste akosi si to neviem pripustiť že mám už vek. Stále všetko odkladám že ešte je na to čas a pritom roky utekajú.
Mne povedala moja teta ked som mala 33 ,, si zvykaj, pomaly si v prechode" 😂😂😂
Jednym uchom dnu, druhym von. Ak si to pripustat budes, tak aj zostarnes rychlejsie
To uz nemas ziadne plany, sny, ciele, zivotne mety...? Dosiahla si uplne vsetko co si si kedy priala, nemas pre co a pre koho zit?
Na blaznive veci nie si sara, ak mas rada blaznive veci a stale ich chces robit, tak ich rob... a ake bezstarostne roky sa nevratia? Uderom 30tky prisla zrazu praca a zodpovednost, dovtedy si nemusela nic, ci ako tomu rozumiet?
keby ti teraz niekto povedal, ze vlastne nastala chyba a ty mas v skutocnosti o 3 roky menej, citila by si sa zrazu ovela lepsie? A co keby ti povedali, ze mas o 3 viac? Vratila by si cas a depkovala posledne 3 roky, lebo ved to si uz vlastne mala 30, ale nevedela o tom a teda vsetko bolo super?
Vek je velkarat len cislo, popracuj na svojom zdravom sebavedomi, sebaucte, na spkojnosti so sebou a svojim zivotom. Ked bdues vnutorne vyrovnana, tak ti bude jedno co kto hovori a vratis to rovnakym vtipom...
@fokuska Mám na mysli také tie bezstarostné roky, keď som nemala žiadnu zodpovednosť, prvé lásky. Keď som aj vyzerala mladučká. Teraz budem už len starnúť a ani pes o mňa nezakopne, lebo každý muž chce mladú pipku.
Plány a sny mám, študujem diaľkovo, pretože som sa na to v mladosti vykašľala a takisto si robím kurzy líčenia, veľmi ma to baví a ak budem dobrá, mohlo by ma to živiť.
Ja budem mať tento rok 30 a teda takto sa vôbec necítim ani fyzicky ani psychicky. Vyzerám oooovela lepšie ako keď som mala 18, veď sa prejdi niekedy popri strednej škole ako baby vyzerajú, ja žiadne chrumkavé 18-tky nevidím, väčšina báb ma v tomto veku akné, divné vlasy, líčení a obliekaní žiaden vkus a v dnešnej dobe je každá druhá tučná. To si len idealizijes. Ja fakt nechápem ako sa 30 ročné ženy môžu takto cítiť.
nebuď malá, ja mám pocit, že som začala žiť až po 40. Ja mať znova 30..... uuuuuuj to by bolo 🙂
Tento rok budem mat 32 :D... A vieš na co sa tesim? Na 40tku :D... Lebo ze vtedy je zena na vrchole ;)... Svojom :D... Dieta bude mat 10 (moje) konečne kavicky,vylety (s muzom) ....cize ja sa pravdupovediac tesim... Potvrďte mi to 40tnicky v rozkvete;))
mám 29 a som podľa mňa, najlepších rokoch, a ked som mala 18 bola som v najlepších rokoch, a vraj keď máš 40 si v najlepších rokoch, JA!!!! budem stále v najlepších rokoch, neviem či mi uveríš, ale vôbec mi to nie je ľúto, že starnem, práve sa chystám začať opäať šoférovať, a nie umrieť :D som v najlepšom veku, konečne dieťa podrástlo a budem mať čas na seba, muža, konečne mám aj peniaze ako tak na svoje sny, že nemám mladosť a holú riť ma teší, a bude ma tešiť každé obdobie, a teším sa, že zostarnem, budem babka nejakým super vnúčatám, pohrajem sa a vrátim, teším sa aj na jeseň života, aj na smrť sa teším, som s kolobehom života zmierená, jediné čo chcem, je umrieť keď syn bude dospelý aby som ho neopustila kým je malý, to jediné ma trápi, a nie také kraviny, miluj život v každom veku
Z toho, že už nechodíš do škôlky a nemôžeš si poobede zdriemnuť si sa dostala kedy?
Muz si vyberie tu, z ktorej srsi charizma. Vek nemas napisany na cele, ale charizmu vidno. Takze, ked sa budes spravat v 30 ako 100 rocna babka, co si vybera truhlu, tak naozaj o teba pes nestekne.
Ja mam 32 a stale sa mi na ulici sem tam prihovori cudzi muz ;). Je to o postoji a o tom ako sa clovek o seba a svoje telo stara, treba sa mat rada a nie nenavidiet kvoli veku - to je jedina vec, ktoru na sebe nezmenime :D.
@dominikamacakova ja som sa z tejto fazy este nedostala :D stale verim, ze sa uzakonni aspon 30 min slofik v praci
Čože? Mne už posledných 10 rokov, stále niekto hovorí, že som ešte mladá a to už mám 40. Je to v tvojej hlave, veď 30 je ten najkrajší vek. Uvedom si koľko rokov máš ešte do dôchodku, si ešte veľmi veľmi mladá.
“Mladu pipku” uprednostnia akurat tak povrchni muzi; tym normalnym nezalezi na tom kolko ma zena rokov 😊 A neviem, ja osobne sa teraz v 30tke citim ovela lepsie ako ked som mala 20, a trufam si tvrdit ze aj lepsie vyzeram, kedze uz viem co mi pristane, ako sa pekne malovat, obliekat, a aj spravat...v 20tke to bola teda katastrofa 😀
@stanzi To aj ja, keď som bola mladšia obliekala som sa fakt hrozne plus vytrhané obočie 😂 TAkže tiež počujem ako mi to pristane, ale sú tu aj ľudia, ktorí si radi kopnú, že už mám 30 a nie 18...
moj dochodkovy vek bude cca 68r, takze dovtedy som mlada, a vsetci ostatni nech si trhnu 😀
to je podla mna len tym ze uz nemas 2 na zaciatku veku,. stara isto nie si, ono ta to sklamanie prejde a bude zas vsetko dobre neboj
ale mozes byt kludna.....ty si mladucka, minimalne rozumovo :D 30r takto nepremyslaju zvacsa :D
@autor
citujem: "Mám na mysli také tie bezstarostné roky, keď som nemala žiadnu zodpovednosť, prvé lásky"
...
Veď ja to tak mám stále a už mi ťahá na 40 😉 Či muži sú v tomto výnimka? Veď nikto ti nekázal vydávať sa, decko si spraviť... Ja viem prečo nechcem vzťah a rodinu 🙂 Presne pre toto! Ten bezstarostný život je na nezaplatenie. Nejeden ženatý kolega povedal: chlapče radšej sa nežeň, len si život pokazíš!
Teraz bdues uz len starnut? A doteraz si robila co, drzala sa na rovnakom veku, vyzore? :D nebud smiesna, starla si uplne rovnako...
A bezstarostne roky? Ved hadam uz od cca 20tky pracujes a mala si prve lasky, tak poslednych 10 rokov ti to nechybalo, len zrazu teraz, lebo uz mas 30?
Je to o nastaveni v tvojej hlave ;)
Skor mam dojem, ze si frustrovana, lebo asi nemas partnera, alebo ta niekto sklamal kvoli mladsej, tak to beries univerzalne, ze nikto o teba nezakopne.
Mam zname co stretli toho praveho az po 30tke...

Áno,si uplne stará...