Mám autistické dieťa. Cesta a výzva zároveň
otvaram tuto temu kedze podobnu som nikde nenasla....
u nas to vyzera , ze asi ano. len cakam na vysledok je to ako cakanie ,ako na kata ☹
velmi sa trapim kvoli tomu uz dlho a bola by som rada , ak by s atu nasli mamicky ktore maju podobny problem...
myslim si ze by sa dalo o tom vela rozpravat a mne osobne dobre robi ak mozem o tom rozpravat a hlavne s niekym kto uz ma doma podobny problem alebo poznal niekoho...
bude to ako skupinova terapia, inak to ani nazvat neviem ale myslim ze sa tu snad niekto najde.. a budem esi mat co povedat...
myslim si ze je to tema, novodoba , ktora zacina trapit mnohe rodiny a nasu spolocnost...
nehovori s ao tom lahko , ani medzi partnermi alebo v rodine, tak uvitam , dobru diskusiu na tuto temu..
dakuejm Vam , vopred ak sa zapojite.. 🙂
@sanny01
mne osobne dosť pomohol tento blog
http://tichysvet.blogspot.sk/
kone, psy, vitamín B - pangamin, stolové hry, od bednářovej grafomotorika
Ahojte, chcela by som sa opytat ci na svojich detickach pozorujete ucinok MB 12 alebo karnozinu? A tiez ma zaujima ci ste uzivanie diskutovali s pediatrom?
@saurian a co to je prosim ta MB12? Skusame teraz aj homeopatika, tak uvidime ci bude zlepsenie? Snazila som sa dovolat Janosikovej, ale stale to nikto neberie tak som napisala mail. Prosim ta ideme skusit aj domaci eeg biofeedback, nemas s tym skusenost? Hladame aj logopedicku, ktora by sa mu venovala viac, v skolke to ma len raz za tyzden. Nevies mi niekoho odporucit? Prepac, ak sa vela pytam...😊
@sanny01 co sa tyka MB12 viac najdes na tomto linku file:///C:/Users/Anca/Downloads/U%C5%BE%C3%ADvane%20metyl%20B12%20pri%20autizme.pdf su to vlastne vysledky vyskumu co podavali cez ACVA-u MB12; je tam viac aj o MB12 co to vlastne je. ked pozries tuto diskusiu spatne (niekedy koniec roka 2012) tak tu prispievali aj mamicky co boli do projektu zapojene.
co sa tyka biofeedbacku - neskusali sme, pride mi to drahe a uprimne - ja osobne tomu moc neverim.
co sa tyka homeo - mame velmi "umiernenu" homeo (tzn. ziadne "odcervime", "oddetoxikujeme", "odparazitujeme"...), najprv sme chodili so starsim kvoli inym problemom, tam nam to dost pomohlo, tak sme zacali aj s mensim (autikom). ale neberiem to ako zaklad, beriem to skor ako nejaky doplnok. po prvom nasadeni homeo zacal rozpravat (ale jeho vyvoj uz naznacoval ze by rec mohla prist), postupne sa zlepsil spanok, motoricky neklud, zmiernili sa motoricke emocie, veci ako tocenie dokola a podobne... myslim ze to pomohlo na akesi stabilizovanie, dozretie nervovej sustavy (aj ked aj samotnemu veku a vyvoju prikladam vyznam).
my mame logo len 1x za 3-4 tyzdne, pekne nam vysvetli, ukaze co robit a robime doma. lebo aj tak ten vyvoj ide pomaly, takze na take "nasmerovanie" to staci, a odrobime doma. chodime do TT teraz, predtym sme chodili do BA ku Kormanovej na Kramare, bola vyborna, ale opat - terminy sme mali 1x do mesiaca.
a - kludne sa pytaj 😉
@veroni6 asi trocha daleko, v Rimavskej Sobote http://www.ppprs.svsbb.sk/guidance, ale aj v Bratislave http://3lobit.sk/wp-content/uploads/eeg-biofeed...
@saurian to po homeopatikach MP12 sa vase dietatko rozrozpravalo??? Za aky cas?? Nasa zacina mat naznaky, ze by daco aj povedala..ale nejako jej to nejde aj ked chce :(
a mohla by som sa spytat kam nosite vase deticky k logopedovi a este kam?? nejake terapie??a kolko vas to stoji?
@veroni6 my chodime k logopedicke do TT aj psyhcologicke a obe s nou robia aba terapiu
@slnieckoma aj my sa snazime robit "domaci" ABA program 😉
neviem ake to boli homeo, nam ich vzdy dava homeopatka/naturopatka, a co nam doporuci to davame, chodime tam s mensim uz vyse 2r...
@saurian a mozes sa mi opytat ked pojdete o ake sa jedna?
@sanny01 chodime k tejto http://naturheilpraxis-schwertfirm.de/
@slnieckoma pojdem az ked minieme tie co mame (cca 4-5mes), spytat sa mozem - ona si to znaci... ale ona to nejak urcuje konkretne na dieta/klienta ze co mu da.
@saurian dakujem pozriem to
Baby už ste to tu začali spomínať, chcem sa Vas spýtať na ABA metódu a Vaše skúsenosti s ňou... Napíšte mi prosím kto máte osobnú skúsenosť či to odporúčate, pripadne je tu niekto kto neodporúča? Lebo som počula ze su aj take prípady... Vďaka.
@celka12 to su fakt super rady aspon sa viem orientovat a skusat ako pomoct malemu,my tiez skusame vsetko mame tu v rakusku terapie (logo,ergo,a specialnu pedagogicku co chodi 2 h tyzdenne ku nam domov),syn sa posuva dalej od septembra bude skolak .v pondelok idem tam telefonovat do centra a dohohnut terminy
Potrbujem poradit, mam syna autistu 11r. Poslednu dobu sa zmenilo jeho spravanie, ked mu niekto niečo povie, čo sa mu nepači sam sebe si ubližuje, bije sa do hlavy, do ruky, niekedy ma až modrinu, už sme to riešili s detskou psychiatričkou, poradila nam , že mame mu to tak povedat, aby si neubližoval, ale je to ťažke, dam priklad: poviem nehadž loptu do dveri , nehadž ponožky na skrinu, dnes už sladkosti nebudeš papat, on to nejako vyhodnoti v svojej hlave, že mu nadavam , urazi sa a ubližuje si, pritim mu to poviem uplne kludne, mate niekto s tymto skusenosti , čo s tym dakujem za každu odpoved.
Ahojte mamičky, našla som jeden zaujímavý blog, kde jedna mamička odkladá rôzne komunikačné obrázky, tipy, informácie, nápady na hranie a pod. pre svojho syna autistu. Možno to niektorej z vás pomôže, je to síce v češtine, ale tak vieme si to preložiť 🙂
http://prosisu.blogspot.sk/
treba sa tým preklikať, je tam množstvo nápadov na cvičenia... a veľa veľa obrázkov.
ahojte chcem sa spytať nemá niekto skusenosť s integraciou dieťaťa s autizmom do bežnej ZŠ?

@saurian a ktory MB12 si davala mladsiemu.ja som si objednavala s www.vitaminvspreji.sk