icon

Mám byt väčšia sekera?

17. máj 2020

zdravim zienky chcem sa takto opytat..co vsetko tolerujete svojim manzelom vramci jeho volneho casu popripade jeho aktivit bez vas? ide o to ze moja mama a moja sestra su na svojich muzov obrovske sekery..moj otec aj svagor su dost pod papucou a sestra a mama mi stale vycitaju preco ja nie som na svojho muza rovnaka..ze mu moc dovolujem .otec ani svagor nesmu chodit von s kamaratmi (bez svojich poloviciek)..a v podstate posluchaju obaja svoje zeny na slovo..je to tazke popisat..u nas doma vladne demokracia ja muzovi nerozkazujem ako psovi..chodi aj na pivo s kamaratmi ale nie casto a mame a segre vadi ze som nanho taka mäkka..a cuduju sa ze moj muz si moze povedat svoj nazor..(napriklad ze do bytu spolu vyberame nabytok, u nasich to nikdy neexistovalo ..vsetko je zariadene len podla mamy)..u sestry a svagra detto..a proste kopu inych veci..

Strana
z2
maminuska
17. máj 2020

@eliska13 neviem , možno preto že robia spolu v práci, je jej podriadený , aby odlíšila muža od zamestnanca .
Ale viem že ho má rada, nikdy nezabudla na jeho narodeniny , na žiadny sviatok , keď bol v nemocnici , bola za ním každý jeden deň . Zvláštny vzťah , ale evidentne obidvom vyhovuje.

maminuska
17. máj 2020

Ako partnerstvo by malo byť romanticky vyrovnané , ale nie je to tak . V každom jednom partnerstve prebieha boj o nadvládu toho druhého , ako toho druhého dostať pod seba. Vo vyrovnanom partnerstve si partneri hranice strážia , to je kombinácia dvoch dominantných partnerov, alebo nestrážia a každému je to jedno - dvaja submisívny partneri ( pre mňa najhoršia kombinácia ) alebo dominantný a submisívny , tam sú hranice posunuté v prospech dominantného , aj keď o prospechu niekedy ani nemožno hovoriť , lebo celá ťarcha zodpovednosti za rodinu je na tom dominantnom a ten submisívny sa viac menej vezie a v drvivej väčšine mu to vyhovuje.
Napríklad ja keby som mala submisívneho partnera , tak ho zožeriem ako modlivka , postupne by som prebrala kontrolu nad všetkým . A keďže viem aká som , tak som si hľadala dominatného muža a teda obidvaja si strážime to svoje a prichádza ku kompromisom , niekedy aj riadne ostrej výmene názorov , ale to k životu patrí .

eliska13
17. máj 2020

@maminuska to je milé, že nezabudla na jeho narodeniny😀áno vzťahy sú rôzne on potrebuje byť vedený a ona viesť.Pekne si to zhrnula ako z psychologickej knižky tak to presne je.

daganov
17. máj 2020

@maminuska normálne som sa nad nami zamyslela, že ako u nás prebieha boj o nadvládu. Ale sme dvaja flegmatici, takže tak. Ale viem, čo si tým myslela.

maminuska
17. máj 2020

@daganov prebieha skryto , sofistikovane ale prebieha . Podvedome si strážiš svoje hranice , ak by partner sa snažil za ne dostať , tak asi by si ich len tak neposunula pokiaľ nie si vyslovene submisívny typ.

daganov
17. máj 2020

@maminuska no to asi teda nie som 🙂,

marca12
17. máj 2020

Pusti im film Teorie tigra asi tolko si o tom myslim.

marca12
17. máj 2020

Fuu ja by som mojmu asi len raz takto povedala 😀 a on mne by tiez len raz takto odpiskoval medzi ludmi. Mama so sestrou si asi neuvedumuju,ze nie kazdy chlap by si toto nechal.

maminuska
17. máj 2020

@marca12 ja som ten film videla asi dvakrát, veľmi sa mi páčil , a je určitým mementom , len si myslím že v živote to takto nechodí . Ak sa to udeje je to ojedinele. Tie stereotypy sú tak vychodené a naučené že druhej akože utláčanej strane ,ktorá by to chcela zmeniť, tak by zostala vo vzduchoprázdne neschopná sa rozhodnúť.

katarinka89
17. máj 2020

Spýtaj sa ako sú spokojní so svojimi ženami otec a švagor 😉 a máš odpoved

lenuska9999
17. máj 2020

Prečo by si mala sekirovat manzela na podnet tvojej mami ? A zakazovať mu chodiť von? Veď keď to nerobí často... okrem toho každý potrebuje občas vypnúť bez svojej polovičky a ísť von. Veď určite aj ty si vyjdes s kamarátkami. Je to taká psychická hygiena. To , že tvoja mama robí niečo zle nemusíš predsa aj ty. A nenechaj sa ňou sekirovat, že máš sekirovat svojho muža 😀

janulka1802
17. máj 2020

Tvoja mama a sestra sú úplne mimo nerob to v žiadnom prípade presne pre toto sekírovanie sa teraz rozviedol manželov kamarát po vyše 20 rokoch manželstva medailu za to koľko vydržal mne stačilo stretnutie s jeho ženou len párkrát a bolo mi jasné ako to u nich chodí ja som zásadne proti takému správaniu nikdy by som to nerobila manželovi a platí to aj opačne

kvetinka75
17. máj 2020

A preco si nechas do toho kecat od mamy a sestry? Toto nepochopim. Poviem nexh sa do toho nemontuju a hotovo. Tebe by sa pacilo keby teba niekto obmedzoval a hovoril co mas a nemas robit? Riad sa sebou a nie druhymi. To ze sa muz ozeni neznamena ze stratil moznost o sebe rozhodovat.

lentilkaxxx
17. máj 2020

@eliska13 jasné, že jediná som sa postavila na odpor. 🤣🤣🤣 plán jej nevyšiel. Neošklbala ma o majetok. Len dosiahla, že aj otrok jej odišiel. Aj keď ju každý deň po ceste z práce navštevuje, už nemá takú moc nad ním 🙂

Strana
z2