Mám byt väčšia sekera?
zdravim zienky chcem sa takto opytat..co vsetko tolerujete svojim manzelom vramci jeho volneho casu popripade jeho aktivit bez vas? ide o to ze moja mama a moja sestra su na svojich muzov obrovske sekery..moj otec aj svagor su dost pod papucou a sestra a mama mi stale vycitaju preco ja nie som na svojho muza rovnaka..ze mu moc dovolujem .otec ani svagor nesmu chodit von s kamaratmi (bez svojich poloviciek)..a v podstate posluchaju obaja svoje zeny na slovo..je to tazke popisat..u nas doma vladne demokracia ja muzovi nerozkazujem ako psovi..chodi aj na pivo s kamaratmi ale nie casto a mame a segre vadi ze som nanho taka mäkka..a cuduju sa ze moj muz si moze povedat svoj nazor..(napriklad ze do bytu spolu vyberame nabytok, u nasich to nikdy neexistovalo ..vsetko je zariadene len podla mamy)..u sestry a svagra detto..a proste kopu inych veci..
Ako partnerstvo by malo byť romanticky vyrovnané , ale nie je to tak . V každom jednom partnerstve prebieha boj o nadvládu toho druhého , ako toho druhého dostať pod seba. Vo vyrovnanom partnerstve si partneri hranice strážia , to je kombinácia dvoch dominantných partnerov, alebo nestrážia a každému je to jedno - dvaja submisívny partneri ( pre mňa najhoršia kombinácia ) alebo dominantný a submisívny , tam sú hranice posunuté v prospech dominantného , aj keď o prospechu niekedy ani nemožno hovoriť , lebo celá ťarcha zodpovednosti za rodinu je na tom dominantnom a ten submisívny sa viac menej vezie a v drvivej väčšine mu to vyhovuje.
Napríklad ja keby som mala submisívneho partnera , tak ho zožeriem ako modlivka , postupne by som prebrala kontrolu nad všetkým . A keďže viem aká som , tak som si hľadala dominatného muža a teda obidvaja si strážime to svoje a prichádza ku kompromisom , niekedy aj riadne ostrej výmene názorov , ale to k životu patrí .
Pusti im film Teorie tigra asi tolko si o tom myslim.
Fuu ja by som mojmu asi len raz takto povedala 😀 a on mne by tiez len raz takto odpiskoval medzi ludmi. Mama so sestrou si asi neuvedumuju,ze nie kazdy chlap by si toto nechal.
@marca12 ja som ten film videla asi dvakrát, veľmi sa mi páčil , a je určitým mementom , len si myslím že v živote to takto nechodí . Ak sa to udeje je to ojedinele. Tie stereotypy sú tak vychodené a naučené že druhej akože utláčanej strane ,ktorá by to chcela zmeniť, tak by zostala vo vzduchoprázdne neschopná sa rozhodnúť.
Spýtaj sa ako sú spokojní so svojimi ženami otec a švagor 😉 a máš odpoved
Prečo by si mala sekirovat manzela na podnet tvojej mami ? A zakazovať mu chodiť von? Veď keď to nerobí často... okrem toho každý potrebuje občas vypnúť bez svojej polovičky a ísť von. Veď určite aj ty si vyjdes s kamarátkami. Je to taká psychická hygiena. To , že tvoja mama robí niečo zle nemusíš predsa aj ty. A nenechaj sa ňou sekirovat, že máš sekirovat svojho muža 😀
Tvoja mama a sestra sú úplne mimo nerob to v žiadnom prípade presne pre toto sekírovanie sa teraz rozviedol manželov kamarát po vyše 20 rokoch manželstva medailu za to koľko vydržal mne stačilo stretnutie s jeho ženou len párkrát a bolo mi jasné ako to u nich chodí ja som zásadne proti takému správaniu nikdy by som to nerobila manželovi a platí to aj opačne
A preco si nechas do toho kecat od mamy a sestry? Toto nepochopim. Poviem nexh sa do toho nemontuju a hotovo. Tebe by sa pacilo keby teba niekto obmedzoval a hovoril co mas a nemas robit? Riad sa sebou a nie druhymi. To ze sa muz ozeni neznamena ze stratil moznost o sebe rozhodovat.
@eliska13 jasné, že jediná som sa postavila na odpor. 🤣🤣🤣 plán jej nevyšiel. Neošklbala ma o majetok. Len dosiahla, že aj otrok jej odišiel. Aj keď ju každý deň po ceste z práce navštevuje, už nemá takú moc nad ním 🙂

@eliska13 neviem , možno preto že robia spolu v práci, je jej podriadený , aby odlíšila muža od zamestnanca .
Ale viem že ho má rada, nikdy nezabudla na jeho narodeniny , na žiadny sviatok , keď bol v nemocnici , bola za ním každý jeden deň . Zvláštny vzťah , ale evidentne obidvom vyhovuje.