Mám depky z toho, že si neviem nájsť prácu

isaia
3. okt 2018

Zdá sa mi, ako by som žila v začarovanom kruhu, z ktorého už nie je cesta von. Začnem od začiatku. Už 10 rokov nemám prácu, žijem na východe, kde keď nemáte známeho do práce vás nik nevezme (a ja znameho nemam), 2x sa mi podarilo zamestnať vo firmach kde nikto nechce robiť a ludia odtiaľ utekaju. Lenže mna v skusebnej dobe aj z takej prace vyhodili, lebo nie som dosť dravá a rýchla. Doma sa skušam učiť aprogramovanie, ale aj to je na nič, firmy chcu mladých dravých profikov. A mne uz prihára pomaly 40tka. Zacinam si uvedomovať, ze o starú ženu už ani pes nestekne. Dieťa ma 8 r. a je ťažké ho opustiť a odísť za prácou vonku, aj ked na úrade práce v jednom kuse stále buzerujú: Kedy už odídete pracovať do zahraničia, je tam cez milión voľných miest?

horalka1986
3. okt 2018

Ja citam len same vyhovorky, nic ine.

nikuskakri
3. okt 2018

@isaia Skús zabojovať, alebo niekoho požiadať o pomoc. Najprv napísať dobré CV, skúsiť ho odniesť tam, kde sa dá osobne - napr. supermarkety, ak je možnosť osobne ho odovzdať manažérovi alebo osobne na personálne. Žiadať na Upsvare o nejaké rekvalifikačné kurzy. Alebo nabrať odvahu, zaťať sa a presťahovať sa. Ak si v stave, že nedokážes urobiť nič z týchto vecí, navštíviť psychológa, alebo sa aspoň naštartovať pozitívnymi a motivačnými videami na nete a začať to riešiť.
@horalka1986 skúsme podporiť a nie hneď kritizovať, prišla si tu po radu a ako sama píše, nevie z toho von, má z toho depresie.

17juraj17
3. okt 2018

@isaia Na zapade vo firmách uz konecne davaju aj ubytovanie a prip príspevok na ubytko takze nie je az tak strasne sa prestahovat. 8 rocne dieta sa dobre aklimatizuje v novom prostredi, tak skus najprv oslovit velke firmy ale aj mensie ktore davaju casto x lepsie podmienky. Natlac vo velkom zivotopis rozposli a vela telefonuj. Uuuuurcite sa to podari.

gir
3. okt 2018

Prepáč,neber to osobne,nikdy by som si nedovolila posudzovať človeka ale z tvojho príspevku mi prídeš ako lenivá, keď ťa v zamestnaní prepustili že si pomalá. A vonku myslíš že budú tolerovať taký lážo-plážo prístup. Cez úrad práce si môžeš spraviť nejaký kurz. Alebo skús nejakú brigádu, napríklad TESCO berie na nočné vykladať tovar a pod. Pokiaľ si zdravotne v poriadku,tak hľadaj spôsob ako pracovať nie dôvod prečo nepracovať. Želám ti veľa šťastia.

horalka1986
3. okt 2018

@nikuskakri podporit v com akoze? Ze niekto 10 rokov nepracuje lebo....a lebo....a lebo.... ? Nemam co podporit.

beky1813
3. okt 2018

10 rokov bez prace? To u vas nie su potraviny, obchody, restauracie? Kto chce, robit bude hocico, len aby doma nesedel.

missdiva
3. okt 2018

@isaia co mas vystudovane a v akej oblasti hladas pracu?

isaia
autor
3. okt 2018

@nikuskakri Diky za povzbudenie, tych cv s motivacnymi som sa za 10rokov napisala tolko, ze firmy uz aj odpisu, nech ich tolko nespamujem 🙂 Na urade rekvalifikacne mi neustale zamietaju, lebo mam vs technicku, tym padom som pre nich dostatocne kvalifikovana na vsetko.

isaia
autor
3. okt 2018

@horalka1986 Kiež by som bola ako ty, ak by mi nefungovala empaticka časť mozgu, nemala túžbu byť pri synovi, bola by som už niekde inde. 🙂

isaia
autor
3. okt 2018

@beky1813 Restika chce ucnovkara, s vyucenym listom, obchod a potraviny ma otocia hneď na opatku, lebo mam výšku. Uz som skusala aj ako pomocný stavebnik pri stavbe, a myslim že sa este smiať neprestali. 🙂

beky1813
3. okt 2018

@isaia divne. U mami robia aj vs zeny, v restike som pracovala tiez s vs ludmi. Podla mna to je len vyhovorka a nechcu ta pre nieco ine.

ciusinka
3. okt 2018

A co tak si hladat pracu v inom meste v SR a odstahovat sa aj so synom? Tak ako to urobili tisicky ludi pred tebou? Ved nemusis od neho nutne odchadzat alebo aj do zahranicia sa snad da zobrat dieta so sebou?

modrava
3. okt 2018

zaujima nejake tesco alebo restiku aku mas skolu? musis ju priznat?

lenka1993
3. okt 2018

Pozeram ze si z He, ak ti je jedno kde len chceš pracovat, v Mi mame unomedical. Ano ziadna vyhra ale je to praca, mas cisto, mas stravu, a urcite sa najde niekto s kym sa da zviest z He aby si nechodila autobusom. Z technickou skolou ta vezmu obraton ruky a beru stale, staci si zaniest zivotopis na vratnicu alebo poslat na personalne. Pracujem tu rok a pol a nie je to take hrozne. Mam kokegine ktore maju male deti a pracuju, ja sama som nastupila ked mala dcera 3 roky. Ak si co i len trosku zrucna nevidim problem.

isaia
autor
3. okt 2018

@lenka1993 Diky,idem tam hned napísať. 🙂

zdenka67
3. okt 2018

toto s tym, ze mas VS je zial pravda, kamoska tak isto hladala robotu vyse 2 roky, lebo vsade bola prekvalifikovana, proste ju nechceli zobrat robit do potravin, lebo ma VS... otras toto, ked mas techniku, aj moji kamosi napriklad, kreslili vykresy z domu pre rozne firmy, mozno aj to by sa dalo

babatkoo
3. okt 2018

@isaia ahoj. Co tak statna sprava? Ak mas vysoku a aspon Bc. Pozri si link. Skus ist na vyberove konanie. Ja som toto iba na rychlo nasla aby si mala predstavu. Ja robim na Danovom sice v Ba ale viem ze mame vseobecne nedostatok ludi.

open.slovensko.sk/VK/SelectionProcedureDetail/11316

asia83
3. okt 2018

@isaia Nevšímajte si tieto premotivované, bezcitné osoby bez empatie. Každý sme nejaký. Ja vám rozumiem, a myslím že každý, kto nebýva na západe. Je ťažké odísť z domova, no niekedy iné východisko nie je. Máte vysokú školu, tieto osoby tu o tom môžu iba snívať, treba využiť vaše vzdelanie, schopnosti. Nepodliezajte latku.

isaia
autor
3. okt 2018

@missdiva hutnicka-odbor technicka keramika, vela fyzikalnej chemie ktorá ma bavila, ale v praxi na prd, mala som ist skor na socialnu pracu . 🙂

modrava
3. okt 2018

@asia83 no ja neviem ci je to podliezanie latky. mam 50 a pravdepodobne do 2-3 rokov si budem musiet hladat novu pracu. a teda napriek vs som nachystana ist vykladat jogurty do tesca ked si nenajdem nic ine. nepodliezt latku moze znamenat, ze nebudem mat z coho zaplatit najom...

zdenka67
3. okt 2018

@isaia ja mam tiez pocit, ze vysoku som ani robit nemusela...
@asia83 zial, ano presne o toto ide, clovek proste musi robit, kde pride

isaia
autor
3. okt 2018

@horalka1986 A čo s takými ľuďmi na svete, neschopnymi, ideál asi ukamenovat, aby nezavadzali dravym. Aspoň sa snažím nemať viac ako to 1dieta, aby tento genofond neobtazoval schopných ľudí do budúcna. 😉

beky1813
3. okt 2018

@asia83 naco je cloveku vysoka skola, ked nepracuje 10 rokov? Nie je vyska ako vyska.

beky1813
3. okt 2018

@isaia vedies monolog? Ako vidim, ty chces len polutovat

babatkoo
3. okt 2018

@isaia aj s takou vyskou sa da skusit danovu urad 🙂 ja mam reklamku a robi na Du uz 14 rokov

silvike
3. okt 2018

@isaia
Ja Vas uplne chapem, ja som tiez z HE a tiez mam VS (SPU Nitra, odbor vyziva) a mne tiez hned dali zamietavu odpoved aj z Lidlu aj z Merkury Marketu...to asi fakt vsetci sa odtial mame vystahovat niekam na zapad nech to tu celkom zakape....fakt kto tu realne v sucasnosti nezije, nehlada pracu a nepozna pomery tak tomu je lahko hovorit....kazdy druhy tuna chodi odtial opatrovat do Rakuska...no odid od malych deti...ano su take co odidu...a je to dobre ? mne mi skratka nedalo...ako nehovorim...mozno nejaki sikovni sa tuna vedia uchytit prip. maju stastie ako moj manzel ale tak nie vsetci su taki mega sikovni vo vsetkych oblastiach...je to tu naozaj tazsie a tazsie s robotou a to ani nevravim za ake sumy mi tuna kamosky pracuju...v Blave asi ani student by za to nebrigadoval

elizita
3. okt 2018

Ja ti neviem. No tvoj cv je asi najskor na zdvihnutie obocia,tak sa zamestnavatelom necuduj.ohananie sa tym ze nemas znamosti je biedne.ja sa povazujem za schopnu,no aj tak ked sa malej blizil rok tak som uz zacala zhanat aspon nejaku pracu, aj z obavy,aby som nemala na cv 3 rocnu medzeru.10 rokov je fakt vela a drzim palce nech sa ti podari z tejto sracky nejako dostat.

asia83
3. okt 2018

@modrava Každú prácu si treba vážiť, ale ak sa niekto trápil 18 rokov v školách učením (ZŠ, SŠ, VŠ), mal by aj pracovať a dostávať plácu podľa toho, koľko do toho vložil. Ak niekto len "preplával" školami slabých 12 rokov (ZŠ, učňovka), nech si vykladá tovar v obchode.

bodkolienka81
3. okt 2018

@isaia a co ocakavas od tejto diskusie a od zivota? Aky vzor a podmienky vytvaras pre syna? Preco sa neprestahujete spolu za pracou? Ty sa sama dobrovolne rozhodujes byt starou, nepouzitelnou v zacarovanom kruhu. Odporucam vyhladat odbornu pomoc, lebo si neviem predstavit po 10tich rokoch sa vyhrabat z toho sama..

asia83
3. okt 2018

@beky1813 Lebo sa podceňuje, stačí mu aj Lidl. To je chyba. Treba hľadať podľa svojho vzdelania. Úrady, inštitúcie, blízke obce a mestá. Niekto proste nevie ako na to a treba mu iba poradiť.