Mám depky z toho, že si neviem nájsť prácu
Zdá sa mi, ako by som žila v začarovanom kruhu, z ktorého už nie je cesta von. Začnem od začiatku. Už 10 rokov nemám prácu, žijem na východe, kde keď nemáte známeho do práce vás nik nevezme (a ja znameho nemam), 2x sa mi podarilo zamestnať vo firmach kde nikto nechce robiť a ludia odtiaľ utekaju. Lenže mna v skusebnej dobe aj z takej prace vyhodili, lebo nie som dosť dravá a rýchla. Doma sa skušam učiť aprogramovanie, ale aj to je na nič, firmy chcu mladých dravých profikov. A mne uz prihára pomaly 40tka. Zacinam si uvedomovať, ze o starú ženu už ani pes nestekne. Dieťa ma 8 r. a je ťažké ho opustiť a odísť za prácou vonku, aj ked na úrade práce v jednom kuse stále buzerujú: Kedy už odídete pracovať do zahraničia, je tam cez milión voľných miest?
@iwesska no vy si ten eshop nedokazete urobit . Mal pravdu . Bud date takemu co vam ho urobi niekolko stoviek a bude vas . Alebo ako vam tu bolo poradene prenajmete si uz hotovy za ktory budete mesacne platit . Cena je asi rozna podla toho aky si vyberiete ci len taky zakladny alebo ...
@isaia ahoj, podarilo sa ti nieco najst?
@isaia dobry . Prosim vas ako ste si zohnala tie weby a shopy a kolke spravujete ? A este ak mozem kolko platia ? Ja som skusala davnejsie aj cez inzerat najst take prilepsenie len nikto sa neozval 😌
@alchemilkazltozelena ako som napisala silvike, prace mam az nad hlavu, ze niekedy nestiham, okrem webov robim aj online marketing. Ale vsetko je to neoficialne a nacierno, ale zato z domu a som sama sebe panou. Pred polrokom sa mi crtala praca po znamosti, ale bolo by to na 12 az 14 hodin denne za minimalku. A v 40 tke uz nemam sil na otrocinu.
@janette321 ahoj, musis ist na stranku webtrh a sledovat. Na zaciatok je dobre robit aj zadarmo aby si si spravila dobry kredit. Aj na profesiu.sk som teraz napisala, ze som ochotna robit aj zadarmo za moznost zlepsenia sa. Inac robim 6e za hodinu.
@silvike Pani z toho kurzu mi sama volala, ze ma na mna kontakt z uradu prace. Ja som jej povedala, ze mne uz 5 ziadosti o rekvalifikacny zamietli, lebo mam vysoku skolu a som podla nich kvalifikovana na vsetko. Lenze oni to vedia obijst, a dava sa ziadost na "kompetencny kurz" ktory uz neschvaluju fesandy z humenskeho UP, ale ide to cez Narodny projekt. Firma je z Kosic EDU-CO, ale vsetko sme vybavili bud postou(papiere), a kurz bol online cez skype na 2 hod +domace ulohy sama, cele to trvalo 3 tyzdne.
@isaia a ja ta chapem, pracu som tazko hladala, vela sklamania aj krivdy a ponizenia som zazila, tiez sme z vychodu, kto nezazil nepochopi 🙂
A to je vazne super oznacit niekoho za leniveho, ked nechce odist z rodneho kraja 😁 vazne ako top. V kapitalizme nemaju ludia narok na zivot vo svojej domovine 🙂
Ahoj isaia, konverzacia z tohto fora je uz 2 roky stara, ale zaujalo ma, ze si si nasla pracu ako web developer - uprava stranok... Ja mam 40 rokov, 20 rokov som robila v administrative, cize dokopy nic neviem a dokonca ani nemam prijemne vystupovanie. Rada by som robila nieco sama pre seba a napr. aj v buducnosti, ked budem mat 50r. a ocitnem sa v tomto istom co teraz, ze som bez prace a prekvalifikovana a stara na junior joby a neskusena na senior joby. Plus som sama, nemam partnera, mam 1 dieta, takze sa musim o seba postarat sama aj na starobu... Vies mi napisat napr. aj do spravy, ako by som sa k takemu jobu dostala a ci naozaj platia tak ako maju, ked je to nacierno? Dakujem

@simca06022011 No ja tam nechcem mat tisice produktov,ale mal by to byt na zaciatok skor taky doplnok blogu. Robila som si aj rekvalifikacny v oblasti copywritingu+PR clanky,ppc reklama,bannery atd,cize ten marketing mi nie uplne cudzi. Ale vdaka za tip na tu FB stranku. Pojde to pomalicky,ale verim,ze to dam 😊