Mám ho rada, ale nemilujem ho

kaktusik77
7. nov 2018

Dobrý deň,
rada by som sa chcela z niečim zdôveriť čo ma dlhšie trápi. Týka sa to vzťahov. Nieje to ľahká téma, ale potrebujem názor druhých. Aspoň trošku mi to pomôže.
Takže takto na úvod som žena a mám 25. Pred pár mesiacmi (4) som sa spoznala z jedným mužom. Je odo mňa starší 8 rokov, ale nevadilo mi to. Stretávali sme sa a pomaličky sme sa spoznávali a rozumeli sme si. Máme toho veľa spoločného. No lenže on pracuje v zahraničí a je aj mesiac preč odo mňa. On nemá problém za mnou cestovať, ale aj tak je to veľa.
Zo začiatku mi to nevadilo, lenže časom zisťujem, že to nieje dobré. Už sme sa aj pár krát pohádali ale len cez mobil.
čo sa týka jeho, je naozaj veľmi dobrý. Vidno, že ma ma veľmi rád. Chodíme na rôzne výlety a veľmi si to vážim. Ale zrazu tá láska ktorá bola u mňa na začiatku taká veľká, tak zrazu ako keby pomaličky vyhasínala. A tiež sa chcem spýtať jednu vec možno ja som divná, ale kde vám muž vyznáva lásku cez mobil, ako napríklad že ma miluje, že som pre neho všetko, že sa mu splnil sen že je somnou a podobne zaľúbene veci (a je toho viac) či si myslíte že po troch mesiacoch spoznávania sa je normálne takto vyznávať lásku žene. Ja si myslím že ani nie. Už mi to aj také zaľúbené slová idú aj kus na nervy, lebo neviem či to myslí vážne, alebo to píše len tak....
On bol už aj u mňa. Pozná moju a zase aj ja jeho rodinu. Prijali ho. Ja ho beriem ako kamaráta, len on už chce niečo viac. Ja nedokážem sa zamilovať po troch mesiacoch ... som divná?
Dakujem ak ste si to prečítali a napíšete mi názor na to vďaka 🙂

katkabg
7. nov 2018

@kaktusik77 podla mna to asi nie je laska tvojho zivota

toskanka
7. nov 2018

@kaktusik77 Ty si sa skôr už odmilovala, lebo na začiatku píšeš, že u teba bola láska na začiatku veľká 🙂 Tak ako je to teda s tým zamilovaním sa u teba vlastne ...

ester177
7. nov 2018

@kaktusik77 este by som tomu dala cas. Alebo si dajte pauzu, a uvidis, ci ti chyba. Ale zo skusenosti viem, ze citliveho a romantickeho muza nie je jednoduche najst. Takze mozno aj keby si sa s nim rozisla, a medzitym by on mal uz iny vztah, tak uz nebude cesta späť. Musíš si to riadne premyslieť. Keď ti vyznáva lásku, dáva ti srdce na dlani. Mozno ta to odpudzuje, ale pacilo by sa ti viac, keby ti vobec nevyznal lasku a bol by chladny surovec? Mne manzel tiez vyznaval lasku po 3 mesiacoch, mne sa to pacilo, citila som, ze mu to ide zo srdca. Chodili sme spolu este 4,5 roka a potom sme sa vzali. Sme od svatby spolu 11 rokov. Tiez chodil prec na 10 dni, po svatbe aj na 20. 2x bol aj 2 mesiace, bolo to tazke, prekonali sme to. Teraz uz byvame vo svojom dome a kazdy vikend je doma. Cez tyzden sa aj tak ucim so synom, rychlo to ubehne. Sama sa musis rozhodnut. Urobit si poriadok v citoch.

laska201
7. nov 2018

Tak u nas to bola mega laska a aj dnes je to mega laska a uz 13 rokov.presne v pondelok 5. sme sa dali do kopy a uz v marci sme zacali spolu byvat.ale zas mi sme cely november boli spolu nonstop odprevadzal ma od nas do prace a cakal pred pracou.v decembri uz ale isiel do blavy takze ano vyznavali sme sa len po telefone ktory nosil nonstop pri sebe takze mi hned zavolal spet do par sekund a ja som ho len prezvanala.milujeme sa proste stale aj po tolkych rokoch aj pri 4 detoch a starostlivosti o ne.takze porozmyslaj ci to bola ozaj vobec laska.

mirkita
7. nov 2018

Ja myslim ze ked sa musis pytat na nazor ci to je laska tak nie je...sama musis vediet co citis a ak to nie je laska len naklonnost,je dobre nic neslubovat...mozno to ze ste daleko je fajn a same to odoznie...ak Ti to takto nevyhovuje,tak proste nechod do toho a major srdce otvorene pre muza ktory Ta totalne opanta;)

kaktusik77
autor
7. nov 2018

@toskanka vieš keď sme sa stretávali tak tá láska bola ale teraz keď sme ďaleko od seba tak to už nieje také, ako bolo na začiatku. Možno budeme len priatelia sama neviem

kaktusik77
autor
7. nov 2018

@ester177 no ja viem že takého muža nieje jednoduché nájsť. On je veľmi milý ku mne, urobil by pre mňa čokoľvek. A ja som veľmi rada, že som ho spoznala. Len aj to keď stále mi vyznáva lásku tiež to nieje bohviečo. Možno keby že som úplne do neho zaľúbená tak by som bola len rada, ale bojím sa toho, že ho nemilujem a že ho len sklamem. O týždeň príde a musíme sa o tom porozprávať aj keď to bude asi pre mňa najťažší rozhovor, ale musíme si to vyrozprávať.

laska201
7. nov 2018

@kaktusik77 Zamilovany clovek odpocitava dni minuty sekundy do toho dna d kedy sa opet stretnu obimu a proste len pritomnost toho druheho.ani dialka zamilovanost nerozdeli.

kaktusik77
autor
7. nov 2018

@laska201 presne on to tak robí. Odpočitáva dni kedy budeme spolu. Len ja to cítim trochu inak ako on. No ale uvidíme možno sa to zmení 🙂

rainee
7. nov 2018

Sama si sa vyjadrila, máš ho rada ale nemiluješ. Asi ste sa odcudzili a nebola to mozno tá pravá láska. Vieš poznám pár lások ktoré ako rýchlo vzplanuli tak aj zhasli. A naopak, ľudia čo možno neboli až tak zaľúbení vydržali spolu stastni roky,jeden nikdy nevie. Moja babka videla dedka 2x predtým čo sa zasnúbili. Chvíľu sa poznali a potom vzali,od začiatku si rozumeli a to bol základ. Mali veľmi pekný vzťah až do smrti. To už dnes málokde existuje, ľudia sa pri prvom náznaku problemov rozchadzaju, len si neuvedomujú že pri ďalšom vzťahu môžu prísť tie isté problémy....

toskanka
7. nov 2018

@kaktusik77 Vieš, keby to na začiatku bola naozaj láska, tak by ti chýbala jeho prítomnosť, ale opak je pravdou, on ti lezie na nervy ☹ ee, z tohto nič nebude.

kaktusik77
autor
7. nov 2018

@toskanka možno máš aj pravdu. Ja ho mám rada, on je do mňa zaľubeny až až. Neviem ako mu to poviem že to cítim inač ako on. No uvidíme

tt247
7. nov 2018

@kaktusik77 je rozdiel medzi “zamilovať sa do niekoho” a “milovať niekoho”. Ty píšes, že sa nevieš zamilovať po troch mesiacoch - čo je blbosť, veď zamilovať sa dá aj na prvý pohľad. Tri mesiace sú veľa. Nemyslela si náhodou, že milovať nevieš po troch mesiacoch? Lebo to je logické. To je ešte krátko na takú lásku. Ale v podstate u teba je to jedno, lebo ty do neho nie si ani zamilovaná a ani ho nemiluješ. Takže podľa mna nič z toho nebude. Skôr ti už začína liezť na nervy. Ženy priťahujú zlí muži a on tejto kategórie zrejme nepatrí.

toskanka
7. nov 2018

@kaktusik77 Ak je do teba naozaj zaľúbený, tak mu to v každom prípade ublíži. Aby ho to bolelo čo najmenej, tak buď k nemu úprimná, ale zároveň citlivá, najhorší spôsob je dať mu to najavo svojím správaním, že šak nech mu to nejako dôjde, že ho nemiluješ.

alice.jant
7. nov 2018

Súhlasím v podstate so všetkým už vyššie napísaným... Akurát k tomu co píšeš ty, ze uvidíme možno sa to zmení, to mi vôbec nepríde ako dobrý nápad. Je zrejmé, že ten vzťah vidíte veľmi rozdielne, už po štyroch mesiacoch keď ideš o tom pochybovať, tak asi je ozaj lepšie to vyjasniť s tým mužom. Hlavne keď je tak strašne zaľúbený, čo teraz ho necháš ďalších pár mesiacov sa na teba viazať a vyznávať ti lásku a chalan bude myslieť aký má fasa vzťah? A keď sa to nezmení, čo mu povieš? Ze ty ho berieš ako kamaráta a cítiš to tak už niekoľko mesiacov? No chudák chlap. Keď ho teda máš rada a je to fajn človek, nebolo by možno lepšie sa porozprávať? Myslím, že aj to patrí ku vzťahom, vo všeobecnosti. Úprimne a narovinu. Možno nájdete riešenie na problém ako dvojica, možno nie a rozlucite sa. Tak či tak, myslím si, že by bolo fér oboznámiť ho s tvojim momentálnym citovym rozpoložením.

kaktusik77
autor
7. nov 2018

@alice.jant áno samozrejme my to máme aj v pláne sa tak riadne porozprávať. Samozrejme, že ho nebudem ťahať za nos a vyjasníme si to úplne všetko. Ja som mu aj písala o tom cez telefón ale predsa rozhovor je oveľa lepší. Ja nie som taká že mu nepoviem čo k nemu cítim. Len u mňa prišiel veľmi rýchlo taký zvrat alebo neviem ako to nazvať, že láska sa pomaličky vytráca. A keď príde chce ma vziať do Prahy čo bude pekný výlet pre nás oboch a vyjasníme si to.

kaktusik77
autor
7. nov 2018

@tt247 ja som sa nezamilovala do neho na prvý pohľad ja to tak neviem. On do mňa áno. A mám ho rada, ale nič viac neviem cítiť k nemu. A si to vystihla veľmi správne mne sa páčia trošku zlí muži a on je až príliš dobrý ...

katharines
7. nov 2018

To, co si citila a teraz, ako popisujes, citis menej nebola laska, ale zalubenie, co je vlastne chemicky proces, ktory nam dovoluje si druheho vsimnut.
Laska je rozhodnutie a nie motyliky v bruchu. O lasku sa treba starat dennodenne a opatrovat ju.
Ak je to dobry clovek, ak sa k tebe, ale i tvojim rodicom i svojim rodicom sprava dobre, tak skus si predstavit, ci by si si pri nom vedela predstavit svoje deti. Tiez je dolezite, ci sa navzajom dokazete respektovat.
Tak muz, ako i zena vacsinou kopiruju vztahy zo svojej vlastnej rodiny, tak je dobre poznat i rodinne vztahy.
Tiez je dolezite vediet, ci mate rovnaky pohlad na svet v zasadnych veciach. Predstava o rodine, picet deti, nabozenske smerovanie, moralne hodnoty.... ak nie, tak takyto vztah dlho nevydrzi.
To je len v skratke.
A este na zamyslenie, mozno sa raz zalubis blaznivo, no ked to bude tyran, bude ti to stat za to? Dolezita je vediet, co od zivota cakas a ucta k sebe samej.

kaktusik77
autor
7. nov 2018

@katharines my máme veľa spoločného veľmi veľa. A myslím si že rodinne vzťahy sú v poriadku len to že ja som katolíčka on nie. ale povedal mi že je ochotný kvôli mne sa dať pokrstiť aby bol aj on katolík. A to je to že sa vidíme veľmi málo pár krát za mesiac si myslím nestačí,

katharines
7. nov 2018

@kaktusik77 tak si vela piste. Aj z pisaneho slova sa vies vela dozvediet i prekuknut loz. Vztah na dialku nemusi byt prekazkou, i ked to nie je idealne. To, ze ti vyznanie "lezie krkom" hovori len o tom, ze to nie je tvoj jazyk lasky, ale pravdepodobne jeho. No sak ked sa rozhodnete vziat, po zrelej uvahe, tak to tak nemusi byt. Vsetko si treba vydiskutovat. I svoje predstavy a ocakavania.

kiwi3
7. nov 2018

@kaktusik77 ono, nikdy nevies, co naozaj robi, ked ani poriadne nie ste spolu, to su mozno len sladke recicky. ja napriklad ani nepoznam chlapa, co by len tak trusil taketo reci len tak z cistej lasky... a zrazu mas z neho toho zleho chlapa, ktoreho chces...
a povedala by som, ze prave tie reci su to, co ta na nom odpudzuje, pretoze ta nimi tlaci do niecoho, o com nie si presvedcena. proste na to ide zle, asi ta dobre neodhadol. prave to by si mu mala povedat urcite - nech tolko netlaci na pilu.
inak take, ze "asi to nie je laska tvojho zivota" su velmi konikovske prupovidky. lebo kto okrem konikovskych zien moze povedat, ze si zobral lasku svojho zivota? realne taku nepoznam. a aj ked, tak clovek sa obvykle uplne najviac zamiluje okolo dvadsiatky a obvykle velmi "nespravne", do niekoho s kym si nema po par rokoch zamilovanosti (alebo uz milovania) poriadne ani co povedat.

kikina84
7. nov 2018

@kaktusik77 my sme si s mojim muzom hovorili od prveho dna ako sme sa spoznali ze sa milujeme a uz sme spolu 14 rokov 😀..Ale bolo to vzajomne..Co u vas zjavne nie je..ak ho nemilujes daj mu slusne najavo co citis,bude asi sebecke udrziavat si ho umelo pri sebe ked k nemu nic necitis, moznk naneho ta prava niekde este len caka a na teba tiez 😉

ester177
7. nov 2018

Ja som mala pred svojim manzelom dve znamosti, ktore sice neboli vážne (nestihli byť), keďže som mala len 16, ale zamilovaná som bola neskutočne, a obaja to boli veľkí frajeri, ktorých chceli všetky baby. A keď po pár týždňoch nedostali "to" , čo chceli (čo chce každý velky frajer - zabavit sa a uzit si) tak sa moj sen o láske skončil, a ja som plakala týždeň do vankúša a nič nejedla. Stalo sa mi to 2krát, a v oboch prípadoch to boli "zlí chlapci" . Ale dnes som rada, ze sa to stalo, pretože mi to pomohlo dozrieť a pochopiť, čo je v láske a vo vzťahu dôležité. Úprimnosť, pokora, a trpezlivosť. Lebo tak ako nie je žiadny chlap dokonalý, tak ani žena a ani vzťah. V každom vzťahu sa vyskytnú problémy, aj v tom najkrajšom a najzamilovanejšom. Neexistuje dokonalý a vysnívaný. Je to život a treba to brať s trpezlivosťou. Ak je chlap obetavý, je to jedna z najlepsich vlastnosti, pretoze vzdy bude pozerat a blaho zeny, detí, aby boli stastni a tym padom budu stastna rodina. Tolko moj nazor.

romiada
8. nov 2018

@kaktusik77 podľa mna uz Ti tie "motyle v bruchu" odleteli a nevratia sa. Keby Ste sa stretli možno v čase keď budeš staršia a budeš riešiť rodinu a deti, tak by ako partner bol pre Teba idealny. Len Ty podľa mňa tužiš mať vzrušo a možno v kutiku duše aj mať "zleho chlapca" pri sebe pri ktorom tie motyle v bruchu urobia riadny prievan.

evica01
8. nov 2018

Ty kym sa spamatas tak sa taky dobry muz ozeni s druhou. Aby si neostala stara dievka.
Dobry manzel ked je najlepsi priatel tak to je take stastie 🙏

kaktusik77
autor
8. nov 2018

@evica01 nie je jediný na svete

novana
8. nov 2018

Zamilovanosť vždy časom opadne, podľa mňa je láska vzájomná úcta, porozumenie... nie motýliky v bruchu. 😉

katharines
8. nov 2018

@novana presne si to vystihla, bez vzajomnej ucty a porozumenia, ziadna laska nevydrzi.

vandicka7
8. nov 2018

@novana Toto je pravda, ale predsa ked neciti viac ako kamaratstvo, tak myslim, ze to moc perspektiva na dlhodoby vztah nie je. Pretoze malo by tam byt nieco aj take, ze mas potrebu povedat tomu druhemu ako vela pre teba znamena. Ze mas potrebu ked sa ti nieco udeje zavolat mu a zvestovat mu to 🙂