icon

Mám nízke IQ

2. okt 2023

Zdravím ľudkovia. Pred pár dňami som bola po prvýkrát u psychológa a robila som psychotesty (či ako sa volajú). Keď som videla to číslo, normálne som sa zarazila. IQ 94. To je podpriemer však? Už mám z toho riadnu depku. Rozmýšľam, či som ozaj tak vážne tupá alebo čo. Keby som mala nad 100 tak si nerobím starosti, ale toto ma fakt vzalo. A ja ešte uvažujem nad VŠ. Ani náhodou.

Strana
z3
liliana212
3. okt 2023

Zaujímalo by ma kvôli čomu ste bola na vyšetrení( nevšimla som si), pretože číslo IQ by ani nemal klient napríklad poznať, má sa udávať len pásmo v ktorom sa dotyčný nachádza to zn. či je priemer či podpriemer atď. pretože tie výsledky sa môžu pohybovať v tom pásme vyššie/nižšie a závisia od testu,motivácie, porozumenia testu, atď. Môžte mi pokojne napísať, ak chcete

heln
3. okt 2023

uhm, tak mne vyslo naposledy 97, je to rozdiel 3 bodov, nikdy mi nenapadlo, ze mam mat pre to depku, aspon ze si ma uviedla do obrazu.😅🤣

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
2006_1211
3. okt 2023

@ciernysokol no sak. Je to len číslo

marsmykkok
4. okt 2023

Ja som tiež nadpriemer vysoko, keby test neodflaknem lebo to bolo na dlho, tak som možno aj členom mensy. Ale v živote mi to prináša skôr neúspech ako úspech. Nemám vysokú školu ani super zamestnanie. Najlepšie je priemerné IQ.

miskaska
4. okt 2023

@fotoportret mna by zaujimalo nakolko su testy z Mensy spolahlive. Lebo podla nich sme s bratom géniovia, ale vôbec sa tak necítime 😀 .

baklik
4. okt 2023

@miskaska nemate rychle logicke a matematicke myslenie?

miskaska
4. okt 2023

@baklik logicke myslenie mame. Brat ma aj dobru matiku. Ja som bola v matike vzdy skor priemer. Len nas tie vysledky mierne sokovali 🙂

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
miskaska
4. okt 2023

@fotoportret jasne. Realne na platenom v BA na Zámockej.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
ivanakaka
6. okt 2023

@ptvw neviem to sme sa tak kamosky na strednej vybrali 🙂 jednej vyslo ze nema na VS sa zdeptala a vystudovala ekonomicku 🙂

alex1212
20. nov 2023

Skús prípadne ešte raz neskor. Ja som bola na testovaní v Mense a psychologicka nám zle povedala, koľko máme času na test.. vraj minútu a pol na každú otazku. A zrazu to stopli.. až neskoro som si vyrátala, že povedala blbosť a mne to nedošlo.. chcela som ísť ešte raz, lebo som nestihla celý test ale časom som spo.. nechcem riskovať, že mi vyjde ešte menej🙂 ale pred tými troma rokmi som mala ešte rezervu..myslela som, že na test mám o 10 min viac a babrala sa s ľahšími otázkami.. asi až 3 alebo 6 som nestihla, ale aj tak mi vyšiel nadpriemer.kvazy som spoko, aj keď som čakala viac.

kassandra25
20. nov 2023

Ja si myslím, ze študuj si, kukni si vedomostné relácie v tv, čítaj...., mozes isť skúsiť ísť do podobného zariadenia do roka od tohto testu na nový iq test, mozno ten dopadne lepšie. V pracovnej oblasti bez VŠ je ťazko sa presadit, dostať pozíciu, treba potom mozno šťastie, a keď uz pozíciu máš, ukázat, ako vieš pracovať. Kníhkupectvá sú vybavené vselijakými iq zaujimavými, testami, keď máš záujem, aj tam sa dozvieš nové, nie je to na škodu. Pochybujem o tom, ze ďalší test urobený niekde inde po urcitej dobe ti vyjde opäť 94.

mimonenka1
17. aug 2024

Problém nie je IQ jednotlivého človeka, lebo každý môže byt úspešný. Problém je v tom, že aj ľudia s nízkym Iq aleb s nižším priemerným IQ si často neuvedomujú svoje limity. Nechápu súvislosti , su lahko manipulovateľní. Tym, že ich je väčšina v demokracii môžu ovplyvňovať napríklad voľby, potom to tak aj vyzerá. Mnohým veciam nerozumejú , napriek tomu majú možnosť rozhodovať

alana1
1. dec 2024

@evamea súhlasím. A o to horšie to je keď sa začneš rozprávať s ľuďmi a nerozumejú ti lebo si o niekoľko krokov popredu a tvoje myslenie je tak komplexné, že sa zvyšku zdá, že si mimo a že nevieš, čo rozprávaš...

Strana
z3