icon

Mám nohy s metličkovými žilkami. Môžem nosiť kraťasy a sukne?

13. máj 2023

Mam od puberty metlickove zilky na nohach, na par miestach vyraznejsie. Vzdy mi to velmi vadilo, nosila som sukne najradsej len v chladnejsom obdobi s pancuchami, v lete len uplne dlhe alebo dlhe vzdusne nohavice.
Myslela som si ze s takymi nohami nemozem chodit naholo.
Ale ked boli horuce leta, obcas som si dala suknu po kolena ale natierala som sa samoopalovakom alebo nejakym body mejkapom.
Ale raz som videla pani snad nad 70 rokov v uplne kratkych sortkach a mala teda stokrat horsie nohy ako ja. Uplne hrce zil, flaky, proste riadny naklad.
Tak som sa zamyslela ako to vlastne ludia vnimaju?
Vsimete si to, prekaza vam to ked niekto taky nosi hole nohy?
Mam sa trapit?

Strana
z2
ibrunova
14. máj 2023

Ja mám tiež modré nohy. Do práce nosím vždy silonky, cítim sa tak lepšie. Ale vôbec mi nevadí, ak má kolegyňa modré nohy a je naholo, dôležité je, ako to tebe vyhovuje.

cyberk
14. máj 2023

Pre mna su motivaciou taki ludia 🙂 v puberte som dost riesila moje nohy (po holeni som mala cervene bodky) nechcela som nosit kratase ani v 40tkach. Raz som v buse uvidela holku, ktora mala kozny problem, a vobec jej to nevadilo mat kratke gate, uplne videlo, ze sa za to nehanbi a ma sebavedomie. Zmenila som pohlad na seba a neriesila uz kto si co mysli.. 🙂

kamatopo
14. máj 2023

Každý to berie po svojom. No dnes sa dajú takéto nedostatky odstrániť cievnou chirurgiou

sono2
14. máj 2023

Tak si to daj urobiť, keď to máš také katastrofálne!

katarinka89
14. máj 2023

Keď môžu ich baby pri váhe 90+ s crop typom, tak ty v pohode s metličkou.

monika185243
14. máj 2023

@komplikovana to je móda dnešnej doby, súdiť človeka na základe výzoru 🤷‍♀️ ale hlavne som si všimla takéto posudzovanie medzi sebou zo strán žien, niektoré ako keby nezniesli že iná žena môže byť krajšia, v niečom lepšia a majú potrebu riešiť nejaké "nedostatky"...

evaachesa
14. máj 2023

Išla by som na laser. Raz som si ich dala odstrániť, krásne mizli pred očami, no po nejakom čase sa vrátili (3 roky cca), no určite to za to stálo. Potom som otehotnela, dojčila a vtedy sa to neodporúča, tiež ak je ešte v pláne ďalšie dieťa. Určite si ich ešte dám odstrániť lebo tiež ich mám aj po tehotenstve oveľa horšie.
Keď som bola mladšia, tiež som to veľmi riešila že sa mi každý bude na nohy pozerať a tak aj v obrovských horúčavách som nosila nohavice. 🤦🏻‍♀️ Po čase som si povedala dosť a vykašľala som sa na to a je mi už ukradnuté kto si čo pomyslí. Presne ako niekto vravel, zrejme su väčšine ľudí moje nohy aj tak ukradnuté. 😅 To len my si zbytočne vyrábame problém kde nie je. 💁

ndrag
14. máj 2023

Je mi to ukradnute a neverim, ze normalni ludia toto riesia na druhych. Pokial nemas zdravotne problemy... Ja sama mam takmer priesvitnu pokozku, materske znamienka, velmi bleda a nosim mini sortky. Jeden, jediny raz sa mi stalo este pocas puberty, ze sa mi smiali kvoli znamienku cudzi ludia. Som si vtedy pomyslela, ze dementi a viac som neriesila.

jesenzima
14. máj 2023

Ja si to u druhých všimnem, a je mi to úplne, ale že úplne jedno. Sama mám žilové nohy, hrubé lýtka, široké kolená, a čo sa mám kvôli tomu v lete potiť, že niekomu sa to nepáči?

som_realistka
14. máj 2023

Ahoj, obliekajú si to v čom sa cítiš pohodlne, ver tomu, že metlickove žilky si nikto nevšíma, a ak má niekto potrebu komentovať, tak je to neempaticky somár. Inak, odporúčam ísť na hociktorú pláž kam chodia bežní ľudia z tej krajiny, uvidíš také ženy v plavkách, ktoré si užívajú život, more, oddych a majú také sebavedomie, že tvoje žilky ťa nebudú ale absolútne trapit😊, španielsky sú v tom úžasné

cicka33
14. máj 2023

@pribinak mýliš sa, je veľa ľudí, ktorí radi komentujú inych, úplne chápem, ze sa cíti kvôli tomu nepríjemne a možno tu autorka hľadá podporu.

pribinak
14. máj 2023

@cicka33 tak ju podpor. Ja nikoho takého nepoznám. Moje okolie kašle na nohy nejakej okoloidúcej

macikaaa
26. mar 2025

@elizita Prosím vás u koho si dala vaša švagriná robiť žily a bol to laser alebo sklerotizácia? Ďakujem

janaspa
27. mar 2025

Ja som bola v mladosti velmi chuda, hanbila som sa nosit sukne. Teraz som akurat, metlicky nemam ale rovno krcove zily a sukne nosim🙂

nikha2809
27. mar 2025

Absolútne sa tým netráp.Prve leto po pôrode som mala katastrofálne vypuknutú psoriazu a nosila som kratasy a sukne aj tak.

Strana
z2