Mám nutkanie ísť na WC mimo domu. Čo s tým?

zuzu.ve
30. aug 2010

Obraciam sa na Vás s netradičným problémom, asíce: vždy keď niekam cestujem - autom, vlakom, autobusom, alebo som na mieste kde sa nedá ísť na wc, tak sa mi stále chce ísť. Za iných okolností, ak som doma idem bežne, mimo domova skoro vkuse. Neviem čo robiť, snažím sa na to nemyslieť, ale nepomáha. To nutkanie príde samo. Poradí mi niekto? Ďakujem

atrami
30. aug 2010

To je stres. Ja mám takú známu. Riešila to pomocou psychológa a plánovaním ciest.
Je to trochu iný provlém, ale ja som pri najstaršom synovi mala problém kojiť mimo domu. Nakoniec som pri ďalších synoch, našla miesta, kde sa to dalo. Potom sme boli schopní ísť aj na výlet. Začni si všímať, kde sú záchody. Ak budeš mať pocit, že tá možnosť odskočiť je, tak ťa obavy prejdu. Ak idete vlakom, zisti si v akých odstupoch sú, odpočívadla na diaľniciach. Vo vlaku, bež testne pred výstúpením, na stanici v prípade prestupovania, si daj spoje, kde je dostatok času, to isté pri ďiaľkových autobusoch. Ja som mala podbný problém v tehotenstve. Odmietala som chodiť na verejné WC, poznala som všetky reštaurácie, vedela som dokedy majú otvorené ambulacie lekárov.
Možno by bolo dobré navštíviť odborníka- urológa, či niekde nieje iný problém. Držím palčeky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chcem sa spýtať, kedy nastal tento roblém. Ja ho mám od posledného porodu. /Pošli mi IP/

mamutka
30. aug 2010

dobra otazka, mam rovnaky problem a trva to roky, porod s tym nic nemal.....proste doma v pohode, na wc chodim normalne, ale akonahle niekam mam ist, tak aj ked radsej uz cely den menej pijem ako tradicne, aj tak mi treba nenormalne na wc, obcas kludne aj po pol hodke.....tiez si vravim ze to bude psychika, ale ako to oklamat?
som rada ze v tom nie som sama 😅
neporadila som ale dufam, ze niekto kto si s presne tymto problemom poradil, tak sa ozve ako to dokazal....

monr
30. aug 2010

nenapísala si, či sa jedná o malú potrebu alebo o veľkú.
môže to byť fóbia z cestovania, zažila som si to na vlastnej koži ( teraz lepšie), návšteva psychiatra, potvrdená fóbia, nasadené lieky. Po čase začalo pomáhať aj to, že vždy keď je príležitosť, tak si v duchu poviem, že cestovanie je v pohode a každú cestu zvládnem bez problémov.
kľudne napíš IP 😉
držím palce, nech sa ti to vyrieši.

leasolka
22. aug 2020

Aj ja mám taký problém vždy keď niekam cestujem no tak sami chce ísť na wc a keď to zadržím tak má bolí brucho a hlava čo mám stým robiť?

leasolka
22. aug 2020

A mám len 13 rokov