icon

Ako zabrániť parkovaniu áut pred domom?

Dnes o 06:31

Ahojte, prosim vas, neviete poradit, co robit v pripade, ze potrebujem buduci tyzden na jeden den zariadit, aby mi neparkovali auta pred domom (pride nam tazka technika nieco prerobit a pan nam vyslovene povedal, ze potrebuje pristup z ulice, inak sa neda). Je to na frekventovanej ceste a blizko centra, takze auta nam stoja pred domom skoro stale. Ide o dve miesta, na jedno by som mohla dat nase auto, ale s druhym neviem co. Nejake upozornenia povesat na plot, myslite, ze by si to ludia vsimli a nezaparkovali tam? Pripadne vedela by pomoct nejako policia?
Neviete poradit? Dakujem.

anonym_71bd57
Dnes o 06:34

@anonym_autor kužeľ tam môžeš dať na tú chvilu

thirstymonk
Dnes o 06:35

@anonym_autor Obratiť sa na obecný/mestský úrad, ten podľa potreby zabezpečí aj dočasné uzatvorenie komunikácie. Treba to oznámiť vopred.

anonym_568953
Dnes o 06:40

Laicky: Dočasné dopravné značky, nejakú mechanickú zábranu.
Niektorí dajú aj staršie stoličky a medzi stoličky natiahnu výstražnú červeno/bielu pásku.
A oficiálne, projekt dočasného dopravného značenia, žiadosť na mesto/obec o určenie použitia dočasného dopravného značenia na konkrétny deň a čas. A tiež vybaviť zvláštne užívanie komunikácie... Obec to zasiela na schválenie dopravnému inšpektorátu, každý úrad má na vybavenie minimálne 30 dní.

patrike
Dnes o 06:41

Poziadat obec o zvlastne pouzivanie komunikacie. Oni zabezpecia dopravne znacenie. Zaplatis za to poplatok.
Ak tam das nejake papieriky alebo vlastne kuzele, moze ta kazdy bez nasledkov ignorovat a teba este mozu spokutovat za blokovanie obecnej cesty.

patrike
Dnes o 06:42

Zobudila si sa neskoro, oficialnu cestu nestihnes, len vlastnu partizancinu.

sisamisaaa

My sme vyvesili papier v alobale so značkou neparkovať a menšími písmenami prosbu že prerábame. Nič to nezaručuje. Ale nik nám tam to obdobie nestál

anonym_631726
@sisamisaaa

My sme vyvesili papier v alobale so značkou neparkovať a menšími písmenami prosbu že prerábame. Nič to nezaručuje. Ale nik nám tam to obdobie nestál

@sisamisaaa v alobale?

anonym_1bb77d
Dnes o 06:44

@anonym_autor asi nejednoduchšie poprosiť nejakého suseda alebo kamaráta nech to miesto dokedy príde firma blokuje on svojim autom

madeincssr
Dnes o 06:45

@anonym_autor mozno to jedno miesto zablokovat velkymi kartonovymi krabicami (vnutri ich niecim zatazit) a spolu s autom opaskovat tymi igelitovymi paskami, ktorymi sa vymedzuju priestory (dostat v hobby marketoch)?
Ano, tak ako radia, vysvetlujuce cedule v euroobaloch by boli vhodne (seriozne).

anonym_79b581
Dnes o 06:47

Dala by som moje auto a na to druhé miesto by som dala kužele alebo veľkú kartónovú krabicu s nápisom Neparkovať, prosím. Nič také by som nedávala, čo mi mohlo poškodiť auto nejakému ignorantovi, ktorý by sa tam napriek tomu chcel napchať.

thereisabear
Dnes o 07:00

Nemáš niekoho, od koho si požičiaš aj druhé auto a deň predtym ho tam necháš?

anonym_655fd5
Dnes o 07:01
@anonym_631726

@sisamisaaa v alobale?

@anonym_631726 asi myslela v euroobale 🤣🤣🤣

anonym_fd5d52
Dnes o 07:02

Poprosila by som suseda/sestru/kamosku/kolegu nech tam odparkuje auto tiez a vybavene.

anonym_95f6c5
Dnes o 07:14

@anonym_autor to je tvoj pozemok? Ak hej, stačí tabuľa “neparkovať, budete odtiahnutí”. Kúpiš hocikde

doriiis
Dnes o 07:20

Poprosiť suseda, rodinu, kamaráta aby tam zaparkoval vopred a v deň D prišiel a odparkoval. A už máš 2 miesta. A keď prídu dvaja kamoši tak máš miesta 3

minenkaa
Dnes o 07:26

Treba si uvedomiť ,že ak tam bude ťažká technika a ešte stat a pracovať pár hodím,musí sa to riesit oficiálne a ma to byt nahlásené

anonym_a5e48b
Dnes o 07:32

@anonym_autor kedze parkujem podobne, respektujem kuzely, stare stolicky ci dverenne kozy s napisom.

patrike
Dnes o 07:40
@doriiis

Poprosiť suseda, rodinu, kamaráta aby tam zaparkoval vopred a v deň D prišiel a odparkoval. A už máš 2 miesta. A keď prídu dvaja kamoši tak máš miesta 3

@doriiis Co stale neriesi moznost, ze prva okoloiduca hliadka im da pokutu za blokovanie cesty tazkym strojom bez povolenia. Tvoj napad riesi len prvu fazu.

anonym_25dc61
Dnes o 08:23

na mestskom úrade si musíš požiadať o zvláštne užívanie miestnej cesty a verejného priestranstva. Žiadať a čakáš a vydajú ti rozhodnutie aj s podmienkami. Platí tam zákonná lehota na vybavenie 30 dni. Takže žiadaš, neoznamuješ iba. Môžu ale nemusia ti vyhovieť, záleží od situácie.Kazdá sa posudzuje individuálne.

anonym_4dd734
Dnes o 08:24

dáš tam auto a druhé si požičaj od súrodenca alebo suseda, aby tam neparkoval nikto. popr. to riskni a miesto druhého auta daj tam veľké kamene, videla som už aj smetiaky dva.

anonym_25dc61
Dnes o 08:25
@patrike

Poziadat obec o zvlastne pouzivanie komunikacie. Oni zabezpecia dopravne znacenie. Zaplatis za to poplatok.
Ak tam das nejake papieriky alebo vlastne kuzele, moze ta kazdy bez nasledkov ignorovat a teba este mozu spokutovat za blokovanie obecnej cesty.

@patrike dopravné značenie si rieši žiadateľ. Kam by Mesto/obec k tomu prišlo keby platilo dopravné značenie každému čo niečo chce. Žiadateľ potrebuje, žiadateľ rieši na vlastné náklady projekt, požičanie a osádzanie prenosného alebo aj vodorovného dopravného značenia.

anonym_25dc61
Dnes o 08:29

nakoľko som tu videla pár hlášok o smetiakoch , kuželoch, kozách a kameňoch tak len dodám že všetko toto je v rozpore so zakonom a prip. inou legislatívou.