Ako zabrániť parkovaniu áut pred domom?
Ahojte, prosim vas, neviete poradit, co robit v pripade, ze potrebujem buduci tyzden na jeden den zariadit, aby mi neparkovali auta pred domom (pride nam tazka technika nieco prerobit a pan nam vyslovene povedal, ze potrebuje pristup z ulice, inak sa neda). Je to na frekventovanej ceste a blizko centra, takze auta nam stoja pred domom skoro stale. Ide o dve miesta, na jedno by som mohla dat nase auto, ale s druhym neviem co. Nejake upozornenia povesat na plot, myslite, ze by si to ludia vsimli a nezaparkovali tam? Pripadne vedela by pomoct nejako policia?
Neviete poradit? Dakujem.
@anonym_autor Obratiť sa na obecný/mestský úrad, ten podľa potreby zabezpečí aj dočasné uzatvorenie komunikácie. Treba to oznámiť vopred.
Laicky: Dočasné dopravné značky, nejakú mechanickú zábranu.
Niektorí dajú aj staršie stoličky a medzi stoličky natiahnu výstražnú červeno/bielu pásku.
A oficiálne, projekt dočasného dopravného značenia, žiadosť na mesto/obec o určenie použitia dočasného dopravného značenia na konkrétny deň a čas. A tiež vybaviť zvláštne užívanie komunikácie... Obec to zasiela na schválenie dopravnému inšpektorátu, každý úrad má na vybavenie minimálne 30 dní.
Poziadat obec o zvlastne pouzivanie komunikacie. Oni zabezpecia dopravne znacenie. Zaplatis za to poplatok.
Ak tam das nejake papieriky alebo vlastne kuzele, moze ta kazdy bez nasledkov ignorovat a teba este mozu spokutovat za blokovanie obecnej cesty.
My sme vyvesili papier v alobale so značkou neparkovať a menšími písmenami prosbu že prerábame. Nič to nezaručuje. Ale nik nám tam to obdobie nestál
My sme vyvesili papier v alobale so značkou neparkovať a menšími písmenami prosbu že prerábame. Nič to nezaručuje. Ale nik nám tam to obdobie nestál
@sisamisaaa v alobale?
@anonym_autor asi nejednoduchšie poprosiť nejakého suseda alebo kamaráta nech to miesto dokedy príde firma blokuje on svojim autom
@anonym_autor mozno to jedno miesto zablokovat velkymi kartonovymi krabicami (vnutri ich niecim zatazit) a spolu s autom opaskovat tymi igelitovymi paskami, ktorymi sa vymedzuju priestory (dostat v hobby marketoch)?
Ano, tak ako radia, vysvetlujuce cedule v euroobaloch by boli vhodne (seriozne).
Dala by som moje auto a na to druhé miesto by som dala kužele alebo veľkú kartónovú krabicu s nápisom Neparkovať, prosím. Nič také by som nedávala, čo mi mohlo poškodiť auto nejakému ignorantovi, ktorý by sa tam napriek tomu chcel napchať.
Nemáš niekoho, od koho si požičiaš aj druhé auto a deň predtym ho tam necháš?
@sisamisaaa v alobale?
@anonym_631726 asi myslela v euroobale 🤣🤣🤣
Poprosila by som suseda/sestru/kamosku/kolegu nech tam odparkuje auto tiez a vybavene.
@anonym_autor to je tvoj pozemok? Ak hej, stačí tabuľa “neparkovať, budete odtiahnutí”. Kúpiš hocikde
Poprosiť suseda, rodinu, kamaráta aby tam zaparkoval vopred a v deň D prišiel a odparkoval. A už máš 2 miesta. A keď prídu dvaja kamoši tak máš miesta 3
Treba si uvedomiť ,že ak tam bude ťažká technika a ešte stat a pracovať pár hodím,musí sa to riesit oficiálne a ma to byt nahlásené
@anonym_autor kedze parkujem podobne, respektujem kuzely, stare stolicky ci dverenne kozy s napisom.
Poprosiť suseda, rodinu, kamaráta aby tam zaparkoval vopred a v deň D prišiel a odparkoval. A už máš 2 miesta. A keď prídu dvaja kamoši tak máš miesta 3
@doriiis Co stale neriesi moznost, ze prva okoloiduca hliadka im da pokutu za blokovanie cesty tazkym strojom bez povolenia. Tvoj napad riesi len prvu fazu.
na mestskom úrade si musíš požiadať o zvláštne užívanie miestnej cesty a verejného priestranstva. Žiadať a čakáš a vydajú ti rozhodnutie aj s podmienkami. Platí tam zákonná lehota na vybavenie 30 dni. Takže žiadaš, neoznamuješ iba. Môžu ale nemusia ti vyhovieť, záleží od situácie.Kazdá sa posudzuje individuálne.
dáš tam auto a druhé si požičaj od súrodenca alebo suseda, aby tam neparkoval nikto. popr. to riskni a miesto druhého auta daj tam veľké kamene, videla som už aj smetiaky dva.
Poziadat obec o zvlastne pouzivanie komunikacie. Oni zabezpecia dopravne znacenie. Zaplatis za to poplatok.
Ak tam das nejake papieriky alebo vlastne kuzele, moze ta kazdy bez nasledkov ignorovat a teba este mozu spokutovat za blokovanie obecnej cesty.
@patrike dopravné značenie si rieši žiadateľ. Kam by Mesto/obec k tomu prišlo keby platilo dopravné značenie každému čo niečo chce. Žiadateľ potrebuje, žiadateľ rieši na vlastné náklady projekt, požičanie a osádzanie prenosného alebo aj vodorovného dopravného značenia.
nakoľko som tu videla pár hlášok o smetiakoch , kuželoch, kozách a kameňoch tak len dodám že všetko toto je v rozpore so zakonom a prip. inou legislatívou.