Mám pocit, že nedávame deťom dosť
Ahojte baby, idem sa sem trošku vyžadovať so svojich pocitov, bojím sa že nedávame deťom dosť 😏
Dosť zážitkov , ja by som s nimi stále po výletoch chodila , na dovolenku atd ,hotová som z toho ..
Muž mi vraví že by som sa trošku mohla aj ukľudniť , že niektore detičky nemajú ani to čo majú naše ..
Chodíme po výletoch ,občas ,(podľa môjho muža dosť) , poznajú reštaurácie, boli aj pri mori (toto leto nie , to čo sme chceli bolo obsadené, tak len minulý rok boli),máme bazén, detské ihrisko na dvore,a mne stále nie je dosť 😏 ja chcem aby si z dectva pamätali čo najviac že boli a že mali aby spominali ..
Tento víkend sme boli v ČR a už rozmýšľam kde pôjdeme teraz , muž chce zostať doma ,lebo že jednodňový výlet nás vyšiel 270e , že pôjdeme ešte na kúpaliská atd..ale že nie hneď a mňa ide poraziť 🙈
Ako to máte vy? Naháňam sa zbytočne? My sa nie že doslova hádame kvôli tomu ale občas máme výmenu názorov z toho ..dajte mi aj vy nestranný názor
Ked Ta to bavi preco nie?ja som taka ista a nepreslo ma to dodnes.Dvor a ihrisko asi uz poznaju.Ja som za zazitky a to nepisem cestovat po Europe, ale ani sediet doma.Ved je tolko peknych veci, miest.Ja som na stastie v tomto potiahla muza, lebo on by nedbal byt len v praci a doma.Obcas sme to prepiskli po vikend sme boli unaveni, ale moja dcera rada chodi a spoznava.Na stastie , ked nechce ist muz idem s rovnako postihnutymi kamaratkami.
určite, lebo boli tvoje víkendy jednotvárne, ja som k babke chodila na týždeň, možno na dva cez leto, občas keď bolo veľa snehu, tak na týždeň v zime, keď na víkend, tak aj s rodičmi a väčšinou to bolo spojené s návštevou nejakého kúpaliska, hradu a pod.
@elizabet173 môže byť že je to tým , neviem asi preto sa tak naháňam aby deti mali , zažili , užili si.. každopádne keď zomreli som ani za jedného slzu nevyronila ,ani jednu 🤷
nenaháňaj sa, veľa sa s deťmi rozprávaj, hraj, hovor im, že ich ľúbiš, čítajte si spolu, mojkaj ich, povzbudzuj ich v tom, čo ich baví, ale neuštvi ich programom za každú cenu.
Myslim si, ze deti v tomto veku 6 3 ani neriesia nejake vylety. Oni chcu ihrisko, zmrzku, bláznenie s rodicmi, hrat spolocenske hry, sem tam na kupko, do prirody ale nie sediet hodiny v aute, staci kusok.
podľa mňa na tom nie je nič čudné, si proste akčný typ, ktorému nestačí tráviť čas v parku cez cestu, som na tom rovnako, stále niekam chodíme, výlety, dovolenky, restiky, samozrejme moje deti poznajú aj ihrisko pred domom aj nudu, ale my s manželom sme obaja rovnako nastavení a chceme si užívať život aj s našimi deťmi naplno- a keďže to nejako finančne nepocítime, nevidim dôvod, prečo nespestrit deťom detstvo..Môj 4 ročný si teda poriadne pamätá všetky zážitky aj dovolenky aj výlety a spomína to vždy veľmi dlho a každému o tom hovorí..Takže🤷♀️u nás je to ale skôr o tom, že obaja s manželom chceme zážitky a nestačí nám park cez cestu, ani cez vikendy doma variť a muklovať, proste chceme žiť so všetkým, čo k tomu patrí..A deti z toho majú veľký bonus☺️Už len doladiť, aby ste sa zhodli s partnerom..
Je dobré ak deti majú zážitky, ale treba dať pozor aby tých zážitkov nebolo vela a neboli nimi zahltene. Niekedy najsamlepsi zážitok je stan na babkinej záhrade a opekanie spekackov s dedom a nie výlet kdesi do Tramtariie.
Ja z detstva najradsej spominam na to, ze som mala more casu a priestoru robit si svoje veci, co som si sama vymyslela. Jednak lietanie po vonku s ostatnymi deckami, ale aj vlastna tvorba, hry...rodicia ma vzdy vo vsetkom podporili, ukazali, povysvetlovali, doniesli pomocky, nastroje...za to som im vdacna.
Mi to máme doma také isté,len opačne. Ja by som chodil stále,ale manželka nie. Tak čím ďalej viacej chodím iba s najmladším synom lebo ten chce,staršia dcéra ostáva doma s mamou,lebo to tiež tak chce a mám pocit že čím ďalej viac si žijeme každý takým vlastným životom. Už manželku ani neprehováram,ani nikam nevolám. Keď si aj niečo plánujem,tak už len sám s malým.
Skuste si vyclenit peniazky na tieto volnocasove aktivity a dodrzujte tento rozpocet. Jasne treba aj vylety,zazitky ale zas nie na ukor dlhov. Skus si pozriet napr na pintereste aktivity s detmi pocas leta. Najdes tam veci co nestoja ani vela penazi,ale deti to zaujme.
Pozri s detmi sa da nieco robit od 3 do 13 rokov cize s nimi zazijes 10 vianoc a 10 letych dovoleniek a 10 zim. To je neskutocne malo. Ja som za to ze treba zazitky. Pre mna boli najlepsie spomienky spolocne vylety na zrucaniny hradu, Bojnic, Sturova, nakupy v Madarsku. Skoda len ze ich bolo tak malo.
Nas syn, ako vacsina malych deti ma rad rutinnu a tak ked sme doma ideme vzdy tym istym smerom na jedno z 3 ihrisk. On je stastny aj tam, ale ovela stastnejsi je ked ideme na kolotoce, alebo vylet autobusom, alebo na zmrzlinu a tak chodime. Muz je domased a vytiahnem ho s nami len niekedy. Nevadi.
Uzivaj si cas s detmi kym ho mas a rob to co vas bavi.
@zuzinka888 taketo zazitky mame aj my z detstva a very vobec si nepamatam dake kupaliska, akurat ze sme chodili kazdy rok do Bojnic a na Trenciansky a Beckovsky hrad ( pochadzam tam z okolia). Ale ze u babky zdrhlo prasa a babka s dedkom ho nahanali po dvore (nas zavreli vnutri, uz bolo velke a my krpati) si pamatam dodnes🤣
@nepic akoze my zasadne na výlety len spolu , zas to nie je tak že muž nechce na výlety ,aj na dovolenku rád chodí k moru, ale vraví že sme vybudovali domov , majú bazén , majú ihrisko detské na dvore , majú kopu hier, odrážadlá a ja by som každý víkend niekam len chodila..v Tom má pravdu , on je celý týždeň od pondelka do piatku v práci a aspoň niekedycez víkend by zostal sedieť rád doma..
Mňa rodičia dosť brali na dovolenky výlety, na tie roky na tie pomery atď som im zatovdacna , viem že mám pochodene ale úprimne , nepamätám si dokopy nič, tiež často chodíme s deťmi na výlety,napr včera doobeda Štrbské,poobede hrebienok 😄 dnes prší a už spekulujem čo a čo zajtra celý týždeň,rozmýšľam že pôjdeme ku bratovi do NR, kúpalisko,Gabčíkovo ale naozaj to treba deťom ? Skôr je to asi o mne , deti potrebujú aj svoj kľud a nudu
Ako ine zeny potrebuju mat cas pre seba a pisu, ze chcu citat knihu, behat, vino s kamoskou pre mna jr ten relax a to "moje" co ma nabije tieto aktivity.
Vsetci su vacsinou od po do piatka v robote.
Tak mu daj jeden den oddych...volakedy to nebolo bezne stale niekam chodit moja mama je introvert tej stacilo chodit do zahrady a ja som zavidela kamaratkam co chodili s rodicmi po hradoch, kupaliskach, hriboch,...moju mamu to nebavilo, vela ludi, a co tam? A dnes mi kamaratka povie ako neznasala, ze prisla sobota a museli niekam ist🙂)jej otec bol policajt autorita v rodine, ale pochodene mali vsetko.
Urcite v tom je nieco, ze co som nemala chcem dat svojmu dietatu...ale ja som v tomto cely otec a babka.... ta mala vzdy plan aj v 80 tke kupele, kava u kamaratky, zila aktivne.
A chlapi su v tomto....ty cakas kedy budete spolu ako rodina, takze vikend a chces nieco robit a om oddychovat.Oni to tak neprezivaju, ze treba deti niekam zobrat, ze den doma uz poznas a chces tiez vypadnut
Ale veď aj ja som celý týždeň v práci,nakoľko robím vodiča kamiónu,ale celý týždeň sa teším na to,že budem s deťmi cez víkend a pôjdeme niekam spolu. Manželka bola 9 rokov doma a nevadí jej nikam neísť a sedieť doma. A ja by som najradšej trávil čas spolu,len ma prestalo baviť ju stále prehovárať a prosiť aby sme boli spolu alebo niekam spolu išli. Myslím aj,že to je na najlepšej ceste stretnúť niekoho iného,s kým si bude človek rozumieť a bude chcieť tráviť čas spolu.
Ja som rovnaká, pre mna je najlepší relax vylet - bicykel, turistika, lyže, kupko (bazén mame)…neznášam sedieť doma, bažím po zážitkoch, vždy ideme ako rodina…byt doma cez vikend je pre mna premrhaných den…ráta sa mi aj 1dnovy alebo poldenny vylet…milujem cestovanie…ale nemám novú kuchynskú linku, ani preliezky na dvore(i keď už nepotrebujeme), ani veľa hračiek sme nekupovali…
Spýtaj sa manžela ako vidí ideálny stav, potom si napíš tvoj ideálny stav a spravte z toho prienik.
Sme tiež akčná rodina to je v povahe a naše dieťa je rovnaké. Ale každý víkend nie sme mimo domu.
Manžel od 6rokov každy rok pri mori a ja odparkovana u babky, ale .za mňa by boli aj dychali
Nudila som sa však dosť. Naj bolo keď prišli susedovie vnučata. Za moje detstvo sme boli asi 4-5x niekde -ako rodi a matne si z toho pamätam.
Deti budeš mať určite schopné a rozhľadené, nebudú sa báť nových vecí a budu aj akčné zrejme. Genetika nepusti😄. U nas mama s vrtuľou otec pravy opak. Aj sa rozviedli.
O tom koľko je dosť sa treba dohodnúť, jednu stranu to nemôže zaťažovať. Život treba žiť organizovať vylety po okoli, do lesa aj bez atrakcii. Keď to človek stale odsuva, raz sa zobudi a zisti, ze uz nemoze🙂
@markus1 ani nevies ako s tebou suhlasim... Mam 2 kamosky - jedna stale len oddychovali doma, nikam nechodili, raz za cas dosli k nam. Druha su vkuse niekde... Ich syn ma pobehane viac ako domaci... Sme si robili srandu, ze ten bude v skole na vlastivede stylom - aha, hej, aj tu som bol, aj tu som bol. Toto? Jasne, boli sme... Aj ked realne si polku veci podla mna pamatat nebude... Takze podla jednej sme domasedi, podla druhej vkuse niekde... Ked som robila, tak som bola rada, ze je vikend a stihnem dokoncit veci okolo domacnosti. Teraz aj ked som doma, tak sobota nedela, treba sa aj poucit s najstarsou trochu... Ale treba aj doma porobit, aj so znamymi sa stretnut. Ked je dlhsie volno, ja by som sa zbalila na 3 4 dni niekde k moru... Mali sme teraz 2x 4 dni a 1x 3 dni volna... Plany boli a ako dopadli? 1x4 dni sme stravili podla planu, 3 dnovy vikend sme prelezali s virozou a druhy 4dnovy sme boli v zoo a bum hned na to korona... A kedze sme teraz mali strasne velke vydavky, tak uz rozmyslam aj nad peniazmi a kalkulujem...
Ďakujem baby, názory boli rôzne, pravdou je že ja som ťažký extrém a muž je zlatý stred.. pretoze on nie je proti výletom.alebo ťažký domased , ale skôr aj finančne rozmýšľa..pretože sme priemerné zarábajúci ľudia a chceme v lete na dovolenku ,čo pre 4 je dosť k moru , pre psov hotel keďže ich nechce z rodiny nik postrážiť a výlety pár krát do roka máme ,kúpaliská , zoo a tieto atrakcie aj mimo SVK..po okolí čo máme za výlet nepočítam ..na druhej strane keď sme na výlete tak ideme naplno , obediky, kaviarničky , limonády,darčekové obchody , nešetrime a nebalime z domu..doprajeme si aj deťom ..a to máme obaja narovnako , tiež je názoru že na výlete ,dovolenke šetriť nebude...deti majú dvor dosť veľký , trampolínu , domček , hry, bazén aj kadečo iné , skôr je to o mne že má šľak tráfa byt doma..chodíme aj sem na ihriská , pieskovisko,
Toto iste robim aj ja a muz vycita ze vela miname na vylety a vkuse by som niekde chodila a ze v skutocnosti tie vylety viac potrebujem ja ako deti 🤣 ale v tomto ma asi aj pravdu. U mna je to tym ze ako dieta sme nemali tolko penazi, neboli sme chudobni ale nechodili sme k moru a na vylety ak neratam take v okoli co nic okrem benzinu nestali a nechcem aby tak museli zit moje deti aby im nieco chybalo a videli ze ine deti chodia a oni nie. Ved bezne pocujem ako deti teraz riesia a vy kde ste boli na dovolenku a kde pojdete? No hrozne a nechcem aby moje deti vylucili z kolektivu kvoli tomu lebo doba je aka je

@elizabet173 ale tak rodičia ma sem tam zas zobrali na výlet , aj na chatu sme chodili ale možno ma to obdobie u babky poznačilo