icon

Mám poslať len tak cudziemu peniaze za tovar z bazáru?

23. nov 2022

Caute baby. Mám dilemu doteraz som nič drahšie neobjednavala, no našla som vec (drahšiu) a nikde inde nie je, len na bazári… poslať peniaze vopred? Alebo dať na dobierku? A co keď vyplatim dobierku a v krabici to nebude? 🙈 sorry, doteraz som to neriešila, lebo som objednavala lacnejšie veci, ale začínam sa obávať 🙈
Osobný odber nie je možný, lebo ale každá inde. Cez správy sa udá byt normálna. Ale dnes už nikto nevie 🤷🏽‍♀️😂

mimka2019
23. nov 2022

Vypýtať IBAN a preveriť ho. Existujú hlavne na FB skupiny o podvodníkoch. Alebo hoďte IBAN sem alebo do ss a ja vám to preverím ☺

sasanka605
23. nov 2022

Ano odrb jak s.ina. Revolut alebo čokoľvek ine, iban s LT, BE a pod mávajú podvodníci. Hod sem ten iban, minimálne v tej skupine na FB pozriem. A teda na bazosi určite neposielaj vopred, tam je toľko odrbavacov ze normálny predajca je ta ihla v kope sena.

maranco
23. nov 2022

Keby to bol Slovák tak už má aj účet v SK banke a nie v Litve.

Ešte skús toto, že si zohnala známeho, ktorý bude mať cestu do toho mesta o pár dní, že po ňom by si poslala peniaze aby vyzdvihol tovar.
Teda v ktorej časti mesta býva a kde by sa vedeli stretnúť.
Ak sa bude zdráhať osobného prevzatia tak ruky preč.

sasanka605
23. nov 2022

@larisa Ano aj slovenskí odrbavaci maju taký iban, nic ťažké v dnešnej dobe

maranco
23. nov 2022

V ktorom meste je predajca? Niekoho nájdeme kto tam chodí.

karolinakr
23. nov 2022

@mimka2019 a je nejaky oficialny sposob, ako to preveriť?

sono2
23. nov 2022

Čo to je také zvláštne, keď nechceš prezradiť prosím ťa, čo to je?

bgb
23. nov 2022

LT IBAN ma napriklad banka Revolut, pomerne popularna banka u Slovakov zijucich v zahranici. Ak ti pride pricetna a jedna sa o drahsiu vec, pravdepodobne kupenu v zahranici, az take podozrive by mi to neprislo.

jaond19
23. nov 2022

Ak by si sa rozhodla vec kúpit, tak na dobierku, s tým, ze posles vopred mensiu sumu ALE pouzi platbu šekom na adresu - predavajuca musi zadat svoje realne udaje (vyplacaju po predlozeni obcianskeho) a zvysok na dobierku. Po uhradeni na poste, otvor balicek hned pri priehradke a ked bude cosi zle, spis rovno reklamaciu.

mimka2019
23. nov 2022

@karolinakr oficiálny nie, ale sú skupiny na FB zameriane na podvody a tam sa to dá zistiť, teda ak je to známy podvodník...nie nejaký nový...ale v tej skupine je dosť mien podvodníkov, ktorí práve používajú Revolut banku s IBANom začínajúcim na LT a úradujú ako na MK, tak na FB a na bazoši. V dnešnej dobe sa vrece roztrhlo s podvodníkmi, treba byť vždy opatrný. Ja osobne si preverujem každý IBAN aj slovenský...a v zásade neposielam peniaze na zahraničné účty...nemusí to byť podvodník ale človek nikdy nevie...ja osobne mám aj slovenský účet aj zahraničný ale ak niečo predávam, tak výhradne používam slovenský účet.

xsandrax
23. nov 2022

Skus mu napísať, či je možný osobný odber, že by si teda prišla, prípadne že ti to kamoška pôjde zobrať, ako dotyčný zareaguje 🙂

karolinakr
23. nov 2022

@xsandrax toto je tiež dobre

didush27
23. nov 2022

Ak je ten IBAN tento, tak je to 100% odrb
LT 50 3250 0782 5893 1615
Rieši sa to na FB

lintu
23. nov 2022

Ešte môžeš skúsiť zahrať divadlo a predávajúcej sa ozvať z inej mailovky ako ďalší záujemca. "Dotyčný" môže byť zhodou okolností z jej okolia a chcieť si zobrať vec osobne. ... Uvidíš, či sa nebude dať tovar zrazu predať na viac strán.

olivia1425
23. nov 2022

Napis cislo uctu do lupy v skupine nepreberaci a podvodnici na fb a napis odkial je, ze chces osobny odber ak je napr. blizko mna ja ti pre to skocim 😁

autor
23. nov 2022

Na osobný odber pani odpísala, že balíček ma pri sebe a ide do obchodu, že stačí napísať že som poslala peniaze, poslať potvrdenie a pošle to 😂 takze osobný odber padol asi 😂

olivia1425
23. nov 2022

Odkiale je?

didush27
23. nov 2022

Dajte sem jej meno

autor
23. nov 2022

Nebudem dávať info baby 🙂 Zase ju nechcem očierňovať, keď vlastne nič nespravila.

autor
23. nov 2022

@didush27 ona ma iné 🙈

cacianka
23. nov 2022

3 strany tu riešiš chobotiny.
Veď už napíš čo je to za vec, čo nikde nemajú, a odkiaľ je pani, divné je aj že 18.40 ide do obchodu a pošle, to ako ,?
Si tu anonymne, tak čo sa ondeješ.
Stačilo jej napísať že ju nechceš uraziť, ale príde pre vec niekto z rodiny, vec overí a okamžite jej € vyplatí.
150€ nerastie na strome, tak si pochopiteľne chces overiť.
Môže stať rovno v banke, na pošte a sľubovať že okamžite posiela. No prd makový, môže sedieť v krčme a čaká či jej cinkne na účet 150e,.
Nepošle nič , ani neplánuje

mimka2019
23. nov 2022

Tak jej pošli peniaze, a potom sa sem vráť vyplakávať 😁

zojazoja
23. nov 2022

Akože jej stačí potvrdenie,že si odoslala peniaze na henten účet? Koľko chceš takých potvrdení vyrobiť?😃 ..ide do obchodu a balíček ma zhodou okolností pri sebe..už zabalený a zhodou okolností stihne poštu otvorenú..

autor
23. nov 2022

@mimka2019 ja po týždni: ako dostanem naspäť peniaze… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

mimka2019
23. nov 2022

Tak to uľahčím ja...ideme vylúčovacou metódou..tento účet?

LT493250026618740933

mimka2019
23. nov 2022

Tento? úraduje na bazoši ...LT35 3250 0624 7719 9404

domak2
23. nov 2022

Ja dnes ani spať nepôjdem ak sa nedozviem co je to za vec 😂

mimka2019
23. nov 2022

LT47 3250 0086 5082 7823 tento? nebolo by jednoduchšie napísať č.účtu?

mariaveronikag
23. nov 2022

iban z Litvy? Celé divné...radšej si nechaj tých150€ podľa mňa

mariaveronikag
23. nov 2022

@mimka2019 odkiaľ máš tie čísla? 😂 si dobrý pátrač 🙂