Mám problém s kupujúcou
Dobry den mamicky, budem rada ak mi pomozete. Zacnem od zaciatku, predala som jednej mamicke na dobierku topanocky - sandalky next s visackou. Pani sa pytala lne na podrazku ci je pevne, napisala som, ze ano. V inzerate som mala, ze topanoky maju taku a taku vonkajsiu a vnutornu dlzku. V podmienkach mam ze tovar spat neberiem, pretoze aj ja mam 100 chuti viackrat tu zakupeny tovar vratit ale to takto nefunguje... Pani sa mi vyhraza, ze som jej predala poskodene topanky, pretoze nejde o standard velkost ale ona asi nepozna next, kde nejde o slov.velkost.
Toto je text interatu:
uplne nove, nestihli sme vynosit, C4
Vnutorna ma 12.5cm.
Vonkajsia 13cm
Su s pevnou podrazkou
Zena sa mi vyhraza sudom a inspekciou obchodnou a SOI, pretoze mi ich poslala na dobierku spat a ja som ich neprebrala, pretoze som ich predala uplne nove a bez vady, cize som mala ciste svedomie. Admin mi odpisal, ze ak som predala tovar taky aky som mala v inzerate nemam co riesit ale ona ma napada, ze som ju ako z pohladu ochrany spotrebitela neupozornila na to, ze tovar je poskodeny tym, ze nejde o standard velkost - C4 je oznacenie pre next, absolutne nerozumiem.
Chce ma navstivit doma ako pisala a ist ma "udat".
Stretli ste sa uz s takou milou zenou aj vy???
tu su fotky POSKODENYCH topanok

Som vam zabudla napisat dolezitu vec, bola neregistrovana a az teraz sa registovala. tak ako to je potom??? suhlasila aj tak s mojimi podmienkami?
Raz som kupila nohavice cez net, su mi male, proste som vybrala zlu velkost. Bola som nastvana, ale nestali vela a dali sa aj vratit. Nevratila som, radsej ich predam dalej. Ak neboli dobre, radsej ich mala predat ako ti vracat naspat....
@stoke k tej vyhrazke SOI: Ak si občan zakúpi výrobok od občana cez internet na burze/bazáre/aukcii, alebo na sociálnej sieti, uvedený vzťah je občiansko – právny. SOI nemá právomoc vstupovať a ani rozhodovať v prípadných sporoch medzi fyzickými osobami, o ktorých rozhoduje príslušný súd.
Toto je odpoved priamo zo SOI
Kasli na nu,pokial si to vsetko napisala v inzerate,tak je to jej problem,vobec by som sa tym nezatazovala.poznam take spekulantky.Jedna pani si bola u mna kupovat kocik.Prisla si ho pozriet,vyskusala,zjednala smiesnu cenu a kupila,nalozila do auta a odisla.po dvoch tyzdnoch mi volala ze chce kocik vratit lebo jej manzel kupil male auto a tam sa jej uz nemesti 🙂 som ju vysmiala a poslala kadelahsie.tiez sa vselicim obhanala.Ide o bazarovy predaj pokial si ty udala spravne vsetko v zneni inzeratu a su v takom stave,nema narok na nic.studovala som si to.
Mama robi na SOI a viackrat som sa pytala na práva z takehoto druhu obchodu. Ide len o dohodu- predaj medzi dvoma obcanmi, žiadne pravidla internetového obchodu sa na takýto typ predaja nevztahuju. Moze sa SOI vyhrazat kolko chce. Je len na dobrej volí kupujuceho, ci tovar prijme spat. Preto internetový bazar je rizikový a kazdy si musí zvážit do akej miery rizika pojde.
@stoke
@stoke netrap sa, nic nemoze..velkost si uviedla aj v cm, takze presne vedela, co kupuje.
odstupenie od kupnej zmluvy do 7 dni sa tyka len internetovych obchodov-a ake obchdone podmienky mala "odkliknut"?! ved ak od teba kupuje, akceptuje tvoje "podmienky predaja" v bazari.
takto jej to pekne napis a hotovo..a mozno si to uz aj sama precitala 😅 .
Taketo preberanie tovaru naspat je podla mna rizikove,ved co ked vam namiesto tovaru posle nieco ine?napr.tehlu?
Ja by som sa bala...uz len z toho titulu,ze je agresivna.
@anatalia77 presne tak... je agresivna a podla mna bazar je rizikovy obchod a ona chce ist kvoli 13e za topanky a 3e dobierku cez mrtvolky :( strasneeeeee
@gesypa určite nevracajte peniaze ak veci kupujuca naschvál poškodila. V tejto diskusii su admini a riešia problemy, skopirujte tam cely svoj príspevok a tam Vam určite poradia ako dalej.
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/mam-problem-s-obchodom-v-bazari-ako-to-mam-riesit/
Ahojte, mám problém s jednou mamičko, ktorej som poslala dvoje kraťasky ešte 17.4 a ani doteraz mi neposlala peniažky. Už som jej viackrát písala, ale nič. Čo by ste mi poradili? Ďakujem Emily
Dobrý deň, prosím o radu. Pani si u mňa kúpila koníka, ktorý bol funkčný a rozprával po slovensky.
Pred odoslaním som ho kontrolovala a zabudla som jej pribaliť kryt na baterky. Poslala som jej ho doporučene náklady na poštovné 2.15e. Pani sa rozhodla že ho nechce že nemá kryt. Ja som sa jej ospravedlnila a bola ochotná kryt poslať na vlastne náklady. Ona už koníka nechce že je vraj poškodený a že rozpráva po česky. Posunula to adminovi s tým že koník je nefunkčný a česky a ona chce slovenského, že ona si zisťovala že tieto koníky sú len v českom jazyku, čo nie je pravda našla som na internete v slovenskom jazyku a aj v anglickom poslala som je stránky kde , bol i v maďarskom jazyku ale teraz ho neviem nájsť. Bola som ochotná zobrať koníka naspäť lebo nemám chuť sa s touto pani naťahovať ale moje podmienka bola že náklady poštovne bude znášať ona. Admin mi písal že to mam vyriešiť tak som dala riešenie že ho vezmem ale na jej náklady, ona ale nesúhlasí a ostalo ta na mŕtvom bode. Adminovi písala že nefunguje a mne že funguje, keď som sa pýtala admina ako bude postupovať ak sa mi vráti koník nefunkčný tak ma odbil že to je skoro takto uvažovať. Admin mi navrhol aby som jej vrátila peniaze aj s poštovným späť inač ma zablokuje , tak to je super dohoda. Ak sa nedohodneme a on ma zablokuje na ako dlho to je , myslím že dohoda si nebude nakoľko náklady na poštovne neuhradím .

@stoke ja len píšem čo je v zákone, čiže ona sa kľudne môže o to opierať a ak je ozaj taká, že ide cez mŕtvoly volila by som ústup, zobrala topánočky späť a predala niekomu inému a máš pokoj, kľud, toľko môj názor, škoda si ničiť nervy a spánok pre takú drobnosť 🙂))) a nech má pociť, že vyhrala, no a? hlavne, že ty budeš v pohode a aj celá tvoja rodinka, lebo akú náladu má mamka takú má cela rodinka 🙂