Mám zaplatiť pokutu za nezaplatený lístok na MHD?
Dobrý deň,
Dnes poobede som dosatla pokutu. Lístky si kupujem cez Ubian. Do včera som mala platný troj-mesačný lístok ale všimli sme si to len dnes ráno. V aute sme ešte vybavovali platbum, ale prišli sme na to, že sa ďalší listok dá kúpiť až od zajtra. Pred nastúpením ráno do autobusu sme si kúpili lístky na zastávke. Ráno sme si štikli lístky, ale poobede na ceste domov som zabudla a revízor ma konfrontoval. Riešili sme nejaký problem s mojou kartou niečo im tam zle ukazovalo. Nepovedala som im o tom že som mala lístok (lebo načo).Dostala som pokutu vo výške 60€.
Čo mám robiť?
Ja sa priznam že momentalne praktiky nepoznam (digitalna doba je, mohlo sa to zmenit) ale pred 20 rokmi som pracovala na súde a pokuty ked sa nezaplatili, isli na sud a potom sa platilo viac, cize za mňa urcite zaplatit. Každopádne treba komunikovat, odvolat sa, ale ja by som zrejme zaplatila a zaroven sa odvolala. Ak je to tak ako baby hovoria ze odpustia ak mas bohatu historiu dobíjania mesacnika, tak nie je co stratit. V case ked som ja robila na sude tak este nebola tolka digitalizacia, internet bol v plienkach, cize vtedy viem ze sa vselico riesilo aj na súde. Kopec ludi so sudom vôbec nekomunikovalo, cize rovno dostali Uznesenie/rozsudok. V pripade ze islo o poctivca ktory aspoň komunikoval, vzdy sa riesilo presne co a ako sa stalo. Vtedy este neboli dohladatelne historie mesacnikov. Drzim palce
Ja sa priznam že momentalne praktiky nepoznam (digitalna doba je, mohlo sa to zmenit) ale pred 20 rokmi som pracovala na súde a pokuty ked sa nezaplatili, isli na sud a potom sa platilo viac, cize za mňa urcite zaplatit. Každopádne treba komunikovat, odvolat sa, ale ja by som zrejme zaplatila a zaroven sa odvolala. Ak je to tak ako baby hovoria ze odpustia ak mas bohatu historiu dobíjania mesacnika, tak nie je co stratit. V case ked som ja robila na sude tak este nebola tolka digitalizacia, internet bol v plienkach, cize vtedy viem ze sa vselico riesilo aj na súde. Kopec ludi so sudom vôbec nekomunikovalo, cize rovno dostali Uznesenie/rozsudok. V pripade ze islo o poctivca ktory aspoň komunikoval, vzdy sa riesilo presne co a ako sa stalo. Vtedy este neboli dohladatelne historie mesacnikov. Drzim palce
@katkaseiner aj teraz je 90% žalôb pokuty mhd😃 a tiez nikto nepreberá, ani rozsudky.
@katkaseiner aj teraz je 90% žalôb pokuty mhd😃 a tiez nikto nepreberá, ani rozsudky.
@1sally12 parada, cize sa to povazuje za doručene a hotovo...
Mne sa stalo ako študentke že som vždy mala mesačníky, alebo aj na dlhšie, už si presne nepamätám na ako dlho sa dali kupovať, potom som odišla na 4 mesiace do zahraničia a po návrate mi to proste vypadlo hneď prvý deň v škole, nebola som zvyknutá cestovať s lístkami. Nepomohlo odvolávanie, dokladala som im výpisy že predtým som stále mávala predplatené cestovné, že to bol len jednorazový omyl, pre študentku to bola vážna suma vtedy tá pokuta... vykašľali sa mi na to a platiť som musela. Som zvedavá či takto buzerujú aj takých čo za MHD nikdy nezaplatili a ešte tam aj strpčujú život svojim pachom a špinou.

@neiraa pozri nepovies podstatne info- ved naco?!
A este sa pytas ci zaplatit? Zaplat a nabuduce sa naucis otvorit usta a kontrolovat si poatnost listkov skor
@taktotedanie A ako by jej pomohlo pvedať, že lístok si kúpila, keď ho neoznačila? To, že ho kúpila, nič neznamená. Toto keby bol dôvod, tak s neoznačeným lístkom budú ľudia cestovať neobmedzene.