Mama odmieta môjho priateľa.
Dobry den, alebo skor ahojte ,ak mozem.... mam 17 rokov, tento rok v novembri budem mat 18. Mam pristela 3 roky, byva v tej istej dedine pri BB ako ja. Par krat sme sa od seba odlucili ale aj tak sme spolu. Mozem povedat ze nie som nezodpovedna, dobre znamky v skole, v domacnosti pomaham ako sa da. no prisiel cas kedy by sme chceli s priatelom spat pri sebe. Samozrejme dnes som sa to opytala mojej maminy, nedovolila, vraj ked tak tak v obyvacke. Chapem ze sa boji a chrani si ma, ale naozaj? Priatel k nam chodi skoro kazdy den, cez vikend je u nas do 12:00 (vecer) a odide o par domov dalej.... (?!!) uz mi to pride naozaj blbe, mama vie ze spolu zijeme aj po sexualnej stranke, a to chape vraj mam nato vek, samozrejme som zodpovedna v tom zmysle. Ale toto mi naozaj vadi, vraj tomu nechapem a ine veci. Viete mi prosim nejak poradit? uz som zufala..... nechcem sa s nou ani hadat ani podobne veci, ale toto ma naozaj dost stve a mrzi... za kazdu odpoved dakujem 🙂
heh sa len smejem. keby ste boli v jej kozi, tak by ste to mali presne tak ako ona ci? tiez ste boli nahnevane a spravili by ste vsetko pre lasku ci? kolko krat ste neposluchli mamku, hmm?
mam 35 rokov snad nie som stara ;) chapem teba ale chapem aj tvoju maminu. Mas 17, stabilny vztah, sexualne spolu zijete, chcete byt co najviac spolu....Vsetkemu rozumiem a ver mi ze som si to sama prezila ale pochop aj maminu. Z pohladu ze som uz tiez mama, asi jej to nie je prijemne. Ja nehovorim ze budete sexovat celu noc ako kraliky ale vies ako to chodi ;) Vediet ze vedla v izbe spi moja mala (aj ked mas 17 rokov vzdy budes jej mala dcerka) dcera tak by som nezavrela celu noc oci 🙂 naozaj, skuste este pockat. Mozno casom aj mamina zmeni nazor, nechaj ju to predychat a skus sa spytat znovu ale neskor ;)
@zdencaaaa bývajú blízko seba, aký to má zmysel keď sú spolu od rána do noci? Spať spolu u niekoho? Keby bývali cez pol Slovenska. Bolo by to iné. Ale takto? Veď ak chcú spolu spávať vedľa seba kľudne môžu aj cez deň si ísť ľahnúť ak im chýba ten pocit.😀 17r je stále decko. Aj keby spolu nespali, nemá to logiku keďže sú spolu často.😀
@emilia456 no asi nie je vhodné,aby si bola drzá 🤔🤔zamysli sa nad tým čo píšeš prosím 😉a čo si dospelá? Máš 17 rokov,tak zjavne nie,takže ani tá dotyčná dáma ťa poznať nemusí,aby vedela,že dospelá nie si a či sa to zmení 18. narodeninami je tiež otázne😘😉..určite to pomenovanie "decko" nemyslela v zlom,to len ty to tak vidíš,lebo si proste v takom veku... snáď doma mame takto neodpovedaš?🤔takže kľud prosím a keď sa ti nepáčia naše reakcie,vymaž diskusiu a vybavené 😉
@emilia456 tak nie vsetky hned hovoria o sexe ... prijimas ten argument, ze pre mamu je to cudzi clovek, ktory ak by od rana behal po dome, tak narusa jej konfort? tiez by jej asi nebolo prijemne, ak by rano v kuchyni/kupelni este v pyzame stretala mladeho .... mas od mamy povoleny nadstandard - to mi ver. ze kamosky mozu, to nic neznamena.
@emilia456 Mama ťa má rada. Poslúchaj ju, chce ti dobre. Poznáš baby, ktoré otehotneli v 17-ke? Poznáš ich deti, ich rodinné šťastie? Nepoznám všetky, ale tie ktoré poznám, nežijú šťastne. Všetko má svoj čas. A aj keď si myslíš, že si zodpovedná, netušíš, ako sa všetko môže skomplikovať. A poznám aj také, ktorým mama nezakazovala ani sex v ich dome a aj keď si mysleli, že v 17-ke veľká láska, neskončilo sa svadbou. Prišiel druhý. Prišli aj ďaľší. Žiješ v dedine už máš svoje označenie. Prišiel i vek na vydaj, 25 aj 35 rokov. Zodpovedná, vyskúšaná, odhodená, sklamaná a rozčarovaná. A mama tomu v podstate prispela. Aj tak to občas dopadne.
@mimka1402 pekne si to vystihla,síce na plné ústa,ale máš pravdu👍😘môj bude mať 20 v 4. ročníku strednej,keďže som ho dala o rok neskôr do školy a presne ako píšeš,stále bude nezabezpečené dieťa🤔😉 to dievča je odo mňa cca o 30 rokov mladšie,tak logicky sa na to pozerám inými očami,ale ty si to napísala z pohľadu kvázi rovesníčky a je teda vidieť,že každá na to pozeráte z iného uhla pohľadu 😉😘( samozrejme vo vašom veku sú 3 roky veľký rozdiel 😋😉)
@loliki dakujem Ti za citlive zhodnotenie mojej inteligencie. Obaja mozu brigadovat a osamostatnit sa. Mozu ich v tom podporit ridicia. Mozu ist byvat k starym rodicom/pratetam a pomahat im. Mozu ist spolu na manzelske studenstke internaty v Bratislave. Mozu ist spolu pracovat do zahranicia v ramci EU. Je to u nich otazka par mesiacov. Najvyssi cas zacat planovat. Vediet ze mona dcera sexualne zije ale zaroven jej zakazovat pritomnost priatela v noci je nieco co treba riesit ak ti nevyhovuje obom stranam. Orajem Ti vsetko dobre
Tvoja mama mozno len nechce mat doma s prepacenim “vyžirku”. Lebo raz dovolí spat a potom si mladý pan bude chodit ako domov a to nehovorim o full servise za rodičovské peniaze. A navyše mozno tomu vztahu nedava nejaky význam ked ste sa opakovane schádzali a rozchádzali a pride po case další a tam tiez budes nastojit aby u vás spával. Cize ona si len chráni svoje súkromie a nechce aby sa z jej domu stal holubník kde bude kazdy tvoj buduci frajer prespávať.
Ja som teda mala extra progresivnych rodicov, ale pod ich strechou ziadny mlady muz nespal kym sme neskoncili so sestrou strednu skolu.
@juliet86 Vies co, nechajme tvoju inteligenciu tak, lebo si na nu moc háklivá. Nápadov máš veľa, ale asi nemáš 17 ročnú dcéru a nechápeš a nevieš sa vcítit ani do role matky, ktorá má na starosti 17 ročnú dcéru. Tvoje rady sú len o tom, nech mladí sú spolu, nech vyrazia do sveta skúsiť šťastie. Brigády tu, brigády tam, nič isté a nič stále. Prenajať tu, potom tam. To im môžeš rovno poradiť, pod mostom je najlacnejšie. Matka pre ňu chce istotu, bezpečie, slušný, pokojný a šťastný rodinný život. A na to treba ukončiť školy, nájsť si prácu, zabezpečiť si bývanie a založiť si rodinu. A nie robiť všetko naopak: sex, podnájom, brigáda a ukončiť si nejaký kurz.
A on doma nemá kde spat, či na akú riť musí u vás prespávať? Zariaďte si vlastné bývanie a potom si spíte spolu aj v noci.
@loliki priznavam ze urazka ohladom intelogencie nie je najprijemnejsia reakcie. pre teba je to v poriadku ked tak niekto reaguje na tvoj nazor? vies je to fascinujuce aki sme my ludia rozdielni. ja neformujem moje nazory na zivot iba na zaklade mojich vlastnych zivotnych skusenosti pretoze cesty zivota su rozne. a ano mam priamo skusenost s prospechovymi stipendiami a byvanim mimo domu od 16tich ;) aj sex bol aj vztahy a som vydata s dvoma vs karierou a detmi. takze ak dieta opusti hniezdo v 16tich poviem si vau. zdedila to po mne ako dobre ;) ak tebe sa dari najst poriadok a stabilitu v zivote a ide ti to s planovanim ako si spominala vyssie tiez super
ukazalo sa ze aj tu vedia byt tie neprijemne ktore na kazdeho len kydaju a posmievaju sa miesto toho aby dali radu 🙂 A tymto tu vasu vyspelost naozaj nevidim ;)
a tymto vam poviem iba posledne ,ze mozte mat aj 20,30 ci 40, ked sa spravate tak ako sa spravate s posmievate sa mi za urcite veci ked ma ani nepoznate , mate v hlave pekne ****** s prepacenim 🙂 naozaj vdaka a DOVIDENIA
A presne pre toto by deti nemali písať do takýchto diskusií,lebo sa len jedujú a dupú nôžkami a zaklincujú to drzosťou 😂😉 na ten koniec tvojho príspevku ani reagovať nebudem...je to pod moju úroveň.....

@emilia456 no ja neviem, mám dcéru o niečo mladšiu ako si ty, a hoci som tolerantnejšia ako väčšina matiek v mojom okolí, toto by sa mi asi tiež nepozdávalo. Ráno mám rada svoj komfort a kľud, nehodí sa aby bol toho účastný niekto cudzí a ja sa nehodlám kvôli cudziemu mládencovi obmedzovať.
Zaplaťte si víkendový wellness a vybavené.