icon

Máme problémových susedov

13. feb 2021

Ahojte, mame problemovych susedov. Ide o to ze, neumyvaju spolocne priestory, hlavne ze rozdrapia dokoran vchodove dvere a nezatvoria. Este klamu ze to neboli oni. Hoci sme ich videli. Vodia si napriek zakazom navstevy. Su to len najomnici. Ako na nich?

Strana
z7
nenne27
13. feb 2021

@nelca84 ty poznas teda iba dva extremy.suhlasit so vsetkym a nechat sa vies ako slepe hoviadko alebo odist z rodnej krajiny, kde sa jej nieco nepaci.velmi jednoduche zmyslanie.chvalabohu vacsina ludi takto jednoducho nerozmysla, ale snazia sa menit veci k tomu co povazuju za lepsie.vdaka takym ako ty by sme este kopali jamu pre mamuta😉

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
nenne27
13. feb 2021
maciatkolulu
13. feb 2021

Ach jaj, je zbytočné sa hádať, kaslite na to, aj tak sa nič nezmení, nič. Ľuďom už statočne hrabe zo všetkého, je to des a ešte len bude, ako som písala, veľa ľudí nebude mať čo do huby doslova dat a nie sa trápiť, či sa v lete bude dat ist do chorvátska, to nevidí nikto??? Iba rusko na hube? To, čo väčšina nosí nesprávne a ešte aj oslintane, mokré, lebo napríklad po hodine dvoch, je už na srac... A je tak na veľký prd. To, že sú obchody, podniky zatvorené, je síce fajn, lenže tam robí kopec ludi, ti z čoho žijú??? Veľké výrobné haly, kde je popchatych XY ľudí fičí veselo ďalej, hmmm, zaujimave, do firemného auta nemôžu nastúpiť dvaja ľudia, e ist busom sa už da😂😂😂😂👌, áno busom, kde je ďalších XY ľudí. Tak ak toto sú nariadenia, ktoré sú normálne, tak sa trate ďalej najlepšie navzájom a robte si zle.... Je to strašne

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
13. feb 2021

@snezienka33 všimla som si... A to je to strašne, už človek chape ako sa malému fuzatemu podarilo vyvrazdit milióny ľudí... Až človeku mráz beha po chrbte

oblecenie99
13. feb 2021

Moment moment,strácam sa v tých rúškach.. 😂 takže autorka, teba chápem, lebo všetci v bytovke platíme aj za spoločne náklady, vonku je zima a čuduj sa svete, ani ti,čo bývajú v rodinnom dome teraz bežne nenechávajú otvorené vchodové dvere. Myslím ti,čo takéto niečo na dome majú a vedia ovládať kľučku. U nás na prízemí sú 2 byty, keby sme im všetci nechávali otvorené dvere,určite by sa tešili.. my sme mali po nasťahovaní také lacné dvere na byte a keď som nechala otvorené dvere v obývačke,tak z chodby parádne ťahalo. Čiže keby mi ešte nejaký pračlovek z jaskyne nechával otvorené vchodové dvere, opakovane, tiež by ma to tak trochu už začínalo srať. O Tom,že čo za induvidua sa takto môžu ku Vám dostať dovnútra ani nehovorím. No a tvoje možnosti.. sú zákonné,dosť biedne, ale ako človek z fachu ti radím sa na to z tejto strany rovno vykašľať, môžeš ísť na nich cez majiteľa.. ale stále to správanie nie je až také zle aby to bolo na výpoveď,ktorá závisí od majiteľa,či ju použije.. a ano, mohli by prísť horší.. je pravda,že v čase mimoriadnych opatreni a núdzového stavu sú tie pravidlá tak trochu iné a inokedy nevinne návštevy by sa dali teraz klasifikovať všelijak.. ale je to beh na dlhú trať s neistým výsledkom,a keď sa do nich pustis,aby ste nemali otvorené aj okná.. nielen na byte ale aj na aute.. sú rôzni ľudia. Z tejto strany na to kašli,ozaj to bude udávanie plus ja som za nejaké pravidlá ale tak ruku na srdce.. sú jediní v dome,čo majú návštevy? Že nie? Aj iných by ste ohlásili? čiže je to blbé,ale ja naozaj úprimne odporúčam si zabezpečiť poriadne dvere,ktoré sa zatvoria samé,lebo niekedy sa musíme obetovať (a obetovať aj financie) pre spoločné dobro, lebo žijú medzi nami žiaľ ľudia,ktorí doma nemali dvere a chudáci netušia na čo slúžia..

gelifil
14. feb 2021

@mirka17 Bohuzial, takych svin zije medzi nami velmi vela...viac ako by si cakala

ivkazba
14. feb 2021

Nečítala som reakcie. Ale ani ja by som neupratovala spoločné priestory. Na to sa bežne využívajú platené služby. Ak by boli ostatní vlastníci lakomí, tak nech si upratujú sami ale bezo mňa. A otvorené vchodové dvere? Napríklad u nás sa také niečo nedá, nechať otvorené dvere. Treba dvere a brano nastaviť aby neostávali otvorené. Toto sú neni problémový susedia, toto je k niečomu úplne inom.

autor
14. feb 2021

@gelifil je to smutne ako tu urazate a vysmievate sa za iny nazor a potom zrovna vy nas porovnavate s "fuzatym" a komunistami. Trosku za zamysliet. Protipandemicke opatrenia su dolezite ja v nich zmysel vidim. Treba chranit zranitelnch. Treba zacat od seba. Ja sa ani necudujem ze je Slovensko tam kde je ked sa takto nezodpovedne k tomu staviate. Aj Nemci zatvaraju pred vami hranice a zasa ludia pridu o pracu. To ze ludia pracuju vo fabrikach, no neda sa uplne vypnut ekonomika, ale aspon treba minimalizovat rizika ako sa da. Ale ako sa to da? S ludmi, ktori to nerespektuju a kaslu na vsetko. No a to ze ludia mozu cestovat autobusom? Tak nie Kazdi ma auto ale aj v tom buse treba dodrziavat opatrenia. Hovorim, neda sa uplne pandemia zastavit ale aspon minimalizovat.

autor
14. feb 2021

@oblecenie99 my zijeme v dome v ktorom su tri byty. My sme na prizemi. Ja som s malym doma tak vidim a pocujem kedy prichadzaju ci chcem ci nechcem. Ano su jedini ktori maju navstevy, casto a pravidelne. Neohlasila som ani ich ani nikoho ineho. Ide mi hlavne o to aby sa naucili zatvarat dvere a umyvat pravidelne. Len diskusia sa zvrtla vdaka osobam, ktore maju iny nazor a chceli si rypnut.

autor
14. feb 2021

@ivkazba dame na dvere brano a bude pokoj ked to inak nepojde. A s upratovanym to budeme tiez flakat. Umyjem si tri schody co mam pred vchodom a fertig.

malva123
14. feb 2021

Nijako.

ivkazba
14. feb 2021

Brano stojí pár eur. A pár eur stojí aby ste sa vlastníci dohodli na tom, že niekomu zaplatíte za to aby 1-2 krát týždenne umyl všetky spoločné priestory. Je to bežná záležitosť.

autor
14. feb 2021

@ivkazba s umyvanym je to zasa na novu debatu. My zijeme v Nemecku tu su sluzby drahsie. Tak sme sa takto dohodli. Aj ked susedka by rada umyvala sama a my aby sme jej Platili 40e mesacne.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
lucia.t
14. feb 2021

@mirka17 presne! Tiez som hadam jedina na nasej ulici, co vonku nenosi rusko! Ani moje deti. Len v interieroch si ho nasadim. A pritom mam pred Covidom respekt! Len nevidim zmysel nosit ho vonku.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
14. feb 2021

Nejako si nepochopila. Nemôžu ist dvaja ľudia v jednom firemnom aute, ale busom už ísť môžu, to ma logiku, ved tie ruská môžu mať aj v aute. A ako som už 100xpisala prečo onoar km od BA sa nemusí mať vonku ruská a ide to a funguje to a ľudia sú zodpovední? A na sk aj vonku nosia a testuje sa napravo a naľavo a?
Úplne koníčka situácia z novembra, prišla som do nemenovanej firmy zaplatiť faktúru, mladý muž sa so mnou bavil, OP som vyťahovala a tak, minimálne 10 min som s nim komunikovala a keď už som kartu dávala na prístroj, tak pýtal test😂😂😂👋, pardon certifikát. Logika za všetky drobné. Ale nevadi

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
14. feb 2021

@snezienka33 no nemala😃a kým som s tým chudakom mladým dohadovali, tak ubehlo ďalších 5 min, vravím počúvajte ma, kebyže ide o nakazeni tak ste tu už všetci chori asi...chudák nemohol za to... Nakoniec som si sadla o pár metrov ďalej ale predtým som musela vybrať peniaze zo zahraničného účtu vložiť vkladomatom na sk a z diely 3 metrov ma navigoval co robiť...

gelifil
14. feb 2021

ty o čom točíš???očividne si nepochopila, čo som myslela

autor
14. feb 2021

@gelifil mas sa vyjadrovat jasnejsie a hlavne slusnejsie!!!

gelifil
14. feb 2021

ty teda schvaľuješ udavačstvo, mi z toho vyplýva.....ja si stále myslím, že udavač je sviňa ( a to som sa este vyjadrila mierne)

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
sebastianmichal
14. feb 2021

U nas som bola pod vchodom dvere otvorene a dedko z prizemia prisiel a zatvoril ich stihla som mu povedat co robi a on ze ide mu zima😂 taze takto a u nastiez nikto neumyva schody kaslu na to musi to riesit domovnik

Strana
z7