Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
ďakujeme...aj my gratulujeme
🙂 emanka...tak ste sa dočkali...zúbky už rastú...blahoželám 🙂
aj vám glumdolf... 🙂
no a ja si asi počkám až bude mať malý 12 mesiacov a potom sa mu hádam tiež prereže prvý zúbok xixixi 😀 😀 😀
a do knižky to pre istotu zapíšem len ceruzou...
Kedy dávate deti spať? Moji chlapci predchvíľou zaspali a ja mám teraz chvíľu pre seba...manžel v práci a ja pri PC ☹
ozaj...zháňam pre drobca zimný overal...akosi rýchlo mi vyrástol z toho čo máme teraz (6-9 mes.) je mu akuráááát, tak sa obzerám po väčšom...no ale chcem niečo pekné a lacné..kde také majú?? 😝
haloooo, je tu niekto?? 🙄
a teraz je tu niekto???? 🙂
zuzkaku..my mame overal na 9-12 mesiacov a je nam len tak tak 😠 ale je v nom krasny mame taky modry s mackami a kapuckou ..a nozicky ma na odopinanie...maly je v nom na zjedenie...... 😀 Ja uz sa tak tesim na zajtra...budu to nase prve vianoce v novom dome a este aj prve v trojici 😵 😵 😵
takze asi som tu sama... ☹ idem sa aspon naobedovat kym maly spi....inak mne sa maly vcera otocil na brusko 🙂 ale jeho to tak nebavi,on hned zacne plakat,ze sa mu tak nepaci 😅
babulka, gratulujem k otočeniu, Matúško je šikovný 😉
my máme nový overal, 6-9 mes a je jej dobrý, trošku ešte veľký, tak dúfam, že vydrží celú zimu...a tiež je v ňom malá taká zlatučká, je fialkový a vnútri ružový....dnes sme ho mali, keď sme išli k našim a je to také šikovné, mala iba pančušky a body a na tom overal, preniesli sme ju z auta, rýchlo a hlavne jednoducho sme ju vyzliekli a bolo 😀 paráááda 🙂 no ale v mrazoch a do kočíka ju budem musieť samozrejme naobliekať 😒
babulka, aj naše sú to prvé Vianoce v novom dome a v trojici 😀 ...len ja sa tak neteším, ja nemám rada Vianoce 😢
a keďže som tu opäť sama, končím...
Želám vám všetkým pekné Vianoce 🙂 🙂 🙂
zuzkaku, ja som kúpila pekný overal zateplený na mimiaukcie.sk asi za 7 euríkov. A viac vecí som tam už výhodne kúpila, na tých pár týždňov sa nové ani neoplatí. Potom mi je to ľúto, čo s tým...tretie už neplánujem 😀 Celý deň som nebola, liečim Matúša, je dáky nasoplený, ukašľaný, tak ho izolujem od Hanky. Ale asi som dobre liečila(vit.C-megadávky), lebo už behá ako strela 😀
Emanka a preco nemas rada vianoce??? 😔 ja sa na tieto obzvlast tesim....minule som skoro prelezala na rizikovom v nemocke,pustili ma asi dva dni pred vianocami 🙂 som sa bala ze ich stravim v nemocnici 😒 ja som bola cele tehu PN,od 6 tt mi hrozil potrat a tahalo sa to az do 27tt,to som bola posledny raz v nemoccke a potom uz bolo dobre,ale doma stale len klud,rezim az do konca tehu...ale stalo to vsetko za to...Matusko je poklad a v klude by som si to odlezala este raz 😉
neviem, už od puberty je to tak...proste mi to všetko pripadá ako veľké pokrytectvo 😠 ...jediné, čo mám rada je, že sa všetci stretneme na druhý deň u našich...inak ich nemusím...aj priateľ je na tom tak isto, takže my ich ani neoslavujeme, ani stromček nemáme 😀 ...ale na budúci rok už budeme mať a aj všetko, čo k tomu patrí, kvôli malej, nech sa má na čo tešiť, veď pre deti je to pekný sviatok 🙂
aj ja som mala rizikové od 7.tt, takže tiež PN...už mi šibalo a nehorázne som sa bála ☹ ale nakoniec všetko dobre dopadlo a tešíme sa z nášho krásneho a zdravého anjelika 🙂
Matúško už spinká? Ako to dnes prebiehalo?
Ahojte babenky...mna včera chytila upratovacia mánia...behala som ako bláznivá po dome s handričkou v ruke a všetko a všetkých 😀 som umývala a utierala a .... 😀 😀 😀 našťastie to trvalo len jeden deň, aaaaale už mám upratané a dokonca aj napečené... 😉
spevacka, dík za typ...ja teraz pozerám samé bazáriky, mimibazár, atď, kde by som niečo pekné našla...no zatiaľ nič...ešte sa spolieham na povianočné výpredaje, aj cherokee má pekné veci tak hádam niečo nájdem...
Ozaj babuľky...skúšali sme mrkvové pyré... napínalo ho z toho, že až... 😒 tak som mu to rozmixovala do nutrilonu a to už hej...Dnes chcem vyskúšať zemiak, som zvedavá na reakciu 😉
spevacka všimla som si že máme takmer rovnako staré detičky 😉
zuzkaku, aj ja som si všimla 😀 tiež sme včera dali mrkvové pyré, ale ta moja by bola zjedla aj moju ruku... 😉
emanak, ja si myslím, že Vianoce nemajú pre teba čaro aj kvôli tomu, že vačšina z nás je chtiac-nechtiac pod tlakom médií a komercie, ktoré mnohým ľuďom znechutia aj Vianoce týmmi svojimi odrhovačkami a tak. Ja sa snažím od toho odosobniť, nevnímam to v TV a snažím sa pripomínať si Vianoce stále ako sviatok narodenia Ježiška so všetkým tradičným, čo k tomu patrí...
chcela som napísať emanka 😀
no a ešte k tomu, že ja nijaké veľké upratko nerobím, aj okná mám neumyté, no a čo...veď nie o tom sú Vianoce...aj sa snažím nestresovať sa zbytočne kvôli darčekom, to sú všetko veci, ktoré sa nám, súčasníkom nabalili na tie pôvodné Vianoce a potom nečudo, že ľudia sú radi, keď to majú za sebou. 😢 A pritom taký pekný sviatok to bol kedysi-vinšovníci, spoločný stôl pre celú rodinu, koledy... 😖
spevacka 🙂 pekne si to napísala, páči sa mi tvoja myšlienka...
ahojte 🙂
zuzkaku ja som kupovala nie overal, ale take zateplene nohavice a bundicku cez internet, stalo to asi 20 eur, podla mna dost lacne a pekne nove 🙂
Mne lezie na nervy hlavne ten predvianocny stres, ako sa ludia vsade nahanaju. My sa snazime tak kludne, nerobime nejake extra nakupy ani upratovanie. Tento rok sme asi prvy krat robili stromcek tak skoro, ale to len preto, aby sme mali potom klud. Dnes sme este nerobili nic 😀 Lezime na gauci a oddychujeme. Klobaska sa rozmrazuje, potom postavim kapustnicu na pec, salat mi posle mama 😀 , urobim len file, rezne a zemiaky... U nas to je tak- manzel veceria rezen a zemiaky/ neznasa ryby a salat- co uz.../, Miska rybu a zemiaky a ja rybu a salat... Dufam ze Laura bude po mne 😀 Kolace mam napecene 3 druhy, aj to 2 suche a jeden plneny- aj to budeme jest len my, tak naco viac. Dnes sme doma sami, zajtra ideme ku svokrovcom, pozajtra k nasim. A je to. Hlavne ze je pohodicka.
Je tu niekto? Zaujimali by ma vase zvyky na Vianoce. My mame taketo- Pred vecerou sa samozrejme pomodlime, dame peniaze na stred stola pod sviecku- aby ich bolo dost aj v dalsom roku, potom si vezmeme oplatky a kazdy da z tej svojej kazdemu a vsetko zjeme. Potom sa najeme. Nemame nejake tradicne jedla alebo zvyky, len toto. Tak ma to zaujima, mozno nieco zavedieme aby to bolo krajsie a zaujimavejsie...
A vsetkym prajem krasne Vianoce a hlavne kludne 🙂 🙂 🙂
ahojte...tak veronika-my sa všetkyokupeme..aby sme čisty privitali ježiška,potom k večeri sa pomodlime,dame si oblatky s medom,kde sa pokrižikujeme medom na čelo.aby sme dostali božie požehnanie.potom sa napapame,rozkrojime jablko či budeme zdraví,ak tam budu hviezdičky tak ano.potom si pripijeme.pomodlime sa podakujeme za jedlo a ideme ku dááárčreeekoooom..... 😵
a všetkym krááásne sviatky mamičkam aj detičkam...
emanka aj ja som sa strasne bala.... ☹ cele tehotenstvo....to boli len stresy.Ja uz mam navarene ...teraz som dala maleho spinkat lebo o tretej ideme do kostola na omsu,tak aby tam neplakal a bol dobry....Ja uz sa tak tesim na vecer 😵 😵 😵 VERONIKAP.....my sa tiez pomodlime dame si oplatku,rozkrojime jablcko,rozpolime oriesok a ideme papat 🙂 a potom sup k darcekom 😉 VSETKYM KRASNE VIANOCE
Ahojte...my akosi nemáme žiadne zvyky...pred večerou sa pomodlíme, zjeme oplátku s medom, potom bobaľky-alebo opekance s makom, kapusnica a šalát s rybou-nemáme radi kapra, tak miesto toho pangasius. Jedno čo dodržiavame je aby nikto nevstal od štedrovečerného stola, aby sme sa takto pokope stretli aj na nový rok... 😉 😉 No neviem, zo mňa asi inšpiráciu nebudete mať... 😖
Želám vám všetkým krásne a požehnané vianočné sviatky plné pokoja a pohody... 🙂 🙂 🙂
mimochodom....dnešný zemiak bol pre Šimona rovnako..."ble..fuj...ble" ako včerajšia mrkva 🙄 tak ja neviem, napínalo ho chudáka z toho akoby som mu dávala to najhoršie jedlo na svete 😖
zajtra zas skúšam som zvedavá kto vydrží dlhšie, či ja alebo on... 😨
zuzkaku skus davat mrkvicku 3 dni, potom zemiak 3 dni, staci 2-3 lyzicky, nech si zvykne na jednu chut, az potom na dalsiu. No jo... Chce to trpezlivost. Moja starsia sa dodnes nenaucila jest 😀 😀 😀 To bol vzdy boj do nej nieco dostat.
mozno to trochu pokazili kase- lebo su sladke,chutia Simonkovi a teraz taka hnusna nechutna zelenina... 😝 Skusaj dalej ale nenut 😉
Inak vam dakujem za tipy, vidim ze sa opakuju medove oplatky. U rodicov sme to tiez tak robili, ale mojmu muzovi med nechuti, tak teraz uz len ciste... 😒
Ahojte baby, ja som dnes celý deň ani nezapínala PC, ja že tu nikoho nebude a tu debaty v plnom prúde 😀
My jedávame tie oplátky s medom a s cesnakom, to je akože dobré so zlým...ako život...potom prípitok, polievka hríbová, šalát, filé...darčeky 🙂
zuzka, naozaj mu dávaj vždy jedno jedlo 3 dni, až na 4 deň mu daj iné...je to aj preto, aby si dieťa zvyklo na novú chuť, ale hlavne preto, že ak by bol alergický na niečo, aby si vedela načo...v jeden deň si mu dala mrkvu, na druhý zemiak, teraz keby sa vyhádzal, tak nevieš z čoho 😉 a musíš aj sledovať, že akú má stolicu po novom jedle, alebo či vôbec mal...
Verím, že teraz tu nikto nie je, idem pozerať popolušku🙂))
ahojte babule, tak ja som nezapínala celý týždeň PC len večer a posledné dni ani to nie, lebo by som urobila hovbeles 😀
krásne vianočné sviatky babulky moje.............
veronika a emanka...ďakujem za radu...no mňa to fakt nenapadlo....ale máte pravdu, 😅 keď sa tak nad tým zamyslím...noo... radšej pokračujem len s mrkvičkou... 🙂
Mali ste šterdré vianoce? Pre mňa sú šterdé, keď vidím akú radosť má Tomáš z darčekov...Šimon zatiaľ ešte nie ale už o rok to bude iné...a pre mňa dvojnásobné potešenie 🙂 🙂
Ako reagovali vaše deťúrence?
opäť som tu sama,...... 😉 aale idem sa podeliť s vami o naše mrkvičkovské papkanie 😉
mrkvové pyré dnes malému chutilo o trrrrrošíčku viac ako predvčerom 🙂 tak vidím, že ste mali pravdu s tým- musí si zvyknúť na novú chuť.... 🙂 no ja nevzdelaná mama...tiež ma to mohlo napadnúť....

ok na vianoce skúsime brokolicu. Gratulujem emanka k zúbkom my už máme jeden prerezaný a druhý čakám čochvíľa.