Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
akože už ste zdrhli???
ja idem za chvíľu uložiť malú, aspoň dúfam, lebo si zdriemla okolo siedmej...ozaj, dnes sme boli od rána v Trnave a malú sme nechali u našich, som sa bála, že či nebude plakať, predsa len, stále je iba s nami dvomi a so mnou 24 hodín...no ale bola super, vôbec neplakala, hrala sa a pekne tam aj zaspinkala 🙂 tak sa teším, len dúfam, že sa to nezmení....mame som volala hneď po polhodine, sa mi smiala, že všetko je ok, nech nestresujem, potom som ešte zavolala za hodinu a stále ok, no a potom mi napísala, že už spinká....krpec, ani si na nás nespomenul 😀
viete čo ja tak postupne nato prichádzam, keď sa vypytujem ostatných mamičiek, že každá je čo sa stravy týka iná...niektoré dávajú už 7 mes. bábom kadečo...no napr. včera mi jedna vravela, žejej malý má 7 mes. ale už papká takmer všetko a najradšej má zemiaky nakyslo... 😝 Iná mi zas povedala, (má rovnako staré dievčatko ako ja), že malej dáva jesť to čo ju momentálne napadne, takže kadečo...
no a my si tu robíme ťažkú hlavu, čo a kedy a len aby dobre bolo...
niektorí to tak robia, kľudne im dávajú čokoľvek, moja bývalá suseda dávala svojej 4-mesačnej dcére vyprážaný karfiol 😝 a ešte sa chválila, že aká je malá šikovná...a moja neter, keď mala 14 mesiacov, tak jedla surové hydinové párky a teraz má 7 rokov a žije a nič jej nie je!
emi..buď rada a nabudúce môžeš vašich takto zneužívať častejšie... 😀 Ja moje deti nenechám s nikým iným ako s našimi...som vtedy spokojná, že je o nich super postarané... 😉
😝 😝 😝
malá teraz pozerá na fotky svojich bratrancov a sesternice a nehorázne sa rehoce 😀 už asi týždeň to robí 😀 😀
ozaj emanka...dnes som sa kvôli tebe pýtala kámošky-logopedičky na ten prípad s vaším známym chlapčekom, ktorý nerozpráva...vravela, že ak 2 ročný chlapec nerozpráva nič sa ešte nedeje...ale dala mi radu, že je veľmi dôležité sa s takým dieťaťom veľa veľa rozprávať, veľa mu vysvetľlovať, opisovať veci atď...podnecovať ho k tomu aby chcel rozprávať...pokiaľ rozumie vaším príkazom ( napr. odnes hračku tam...) tak je to ok, chce to len čas a ono sa to rozbehne...celkovo, že sú chlapci oveľa pomalší, čo sa týka rozprávania... 😉
dúfam, že som na nič nezabudla...
lenže zuzi, naši bývajú 65 km odtiaľto, takže moc často sa to nedá využiť, to len teraz sme išli do TT a predtým mi ju varovala sestra, ale to bolo na chvíľu, keď som si vybavovala ten príspevok pri narodení dieťaťa...ale aj tá býva ďaleko a svokra má kopu inej roboty...bože, tak mi to lezie na nervy 😠
tvoja malá je zlatý smejuľko...nechceš na týždeň vymeniť? 😎
😒 to je škoda...keby tak bývali bližšie mala by si postarané...teraz musíš zneužívať Maťa...on by ti s malou neostal?
zuzi, dík- za toho synovca nerozprávajúceho 🙂
veru, moja je fakt smejko, ona sa rehoce od rána do večera, stačí, keď vojdem do miestnosti a hneď výbuchy smiechu...alebo dnes ráno bola sama v obývačke a straaašne sa tu rehotala, netuším na čom 😀
no a vymeniť? veď by si plakala za tým tvojim 😢 neboj, aj tvoj bude taký smejo 😉
načo si bola v TN? Robila si nejaké nákupy? Ja som bola v PO, ale len tak zrýchlika som ho prebehla...utekala som na anglinu...
dúfam...teraz už spí, aj Tomi je už uložený, len ešte nespí...
Bola som v TT-v Trnave, u lekára, chodím tam každého pol roka na kontrolu 😝
Ty sa učíš teraz, na staré kolená anglicky? Už si to tu spomínala, len som zabudla...
maťo by s malou zostal, lenže ja nemám vodičák a autobusom by som sa asi stratila, nepoznám to tu ešte dobre
😝 no, len nie veľmi sa mi chce...
zajtra ideš s malou na tú kontrolu? Držím palce...nech všetko dobre dopadne a nech jej už s tým cvičením dajú pokoj 🤐
no odvtedy ako si tu napísala, že musíte cvičiť vojta, som sa zľkla...aj ja sa trochu obávam o malého, on sa vôbec neudrží na ručičkách, keď je na brušku...takmer vôbec nezdvíha hlavičku...jednoducho rezignuje a ľahne si tváričkou na podložku a zlostí sa...
idem, idem...to by bolo super, keby nemusela už cvičiť...ale určite bude, tak rýchlo sa to nemohlo urobiť ☹
a idem so svokrou, maťo musí byť v robote...
😲 😲 tak to sa tešíš, čo? Ja by som bola zo svojej svokry len nervózna... 😝
to presne robila aj moja v Šimonkovom veku...a 2 týždne na to sa pretočila, ale potom to vôbec nerobila, nepotrebovala to....a pretáča sa už? ak nie, povedala si to dr?
Ahojte
o com tocite? 🙂
My sme dnes boli n a poradni vazime 7250g a 68cm a to som sa bala ze bude mat malo ked mi prestala mliecko dobre papat. Ale za mesiac 1 kg a 5cm je dobre vsak? A aj sme sa ockovali, do obidvoch noziek,chudatko moje,trochu plakala. Inak neviete preco nemoze mat babatko pri ockovani cumlik,som sa zabudla opytat dr.
Zuzka len tak dalej s anglinou 🙂 Niekto sa uci a ja ucim 🙂
chcela som sa ťa na ničo opýtať, cez deň ma to napadlo....no teraz keď ťa tu mám mi to celkom vyfučalo z hlavy...hroznú pamäť mám, jak dement...
ahoj kamilečka 🙂
emanka...pretáča sa jedna radosť, každú chvíľu je na brušku-naspäť to ešte nevie...len na tom brušku robí to čo som ti povedala... 😖
kamilečka a čo sa učíš ty? Niečo študuješ? O dudlíku som vôbec nič také nepočula, môj mal po očkovaní v pohode...a cumľal odušu... 😀
kami, točíme o svokrách, deťoch, manželoch...ako vždy 😀 naša, keď mala o 2 týždne menej, tak vážila a merala rovnako, len to bolo 7280g 🙂 a aj my priberáme za mesiac 1 kg, sa mi to zdalo málo, ale dr. spokojná...no a prečo nemôže mať dudlík, netuším...ja som sa s tým nestretla, lebo naša nemáva dude...
zuzi, hlava deravá, spomeň si, za chvíľu idem preč...
kamilečka...ja som bola v poradni min. týždeň, počas kontroly urobil dr. aj poradňu a vážil 7120 g...skoro rovnako...len ten náš dr. robí také čudné poradne...vôbec mi ho nepomeral, tak ani neviem ako rastieme...
zuzi, kami učí anglinu a nie, že sa učí, veď bola v Uk, nie? kami ako dlho ste tam boli? čo ste tam robili? ty máš muža angličana?
emi...diera v hlave, nemôžemmm... 😝
no Kami...dáš doučko, potom, hej? 😉
zuzi, dávaj malého stále na bruško, aj napriek tomu, že sa jeduje, zabávaj ho tam, daj hračky, našej sa to potom začalo páčiť a čím dlhšie tam bude, a častejšie, tým skôr mu zosilnejú svaly na rukách...

no konečne som vás dočítala...uf...dávate mi zabrať... 😝
emanka...ja som už raz taká, asi sa nepoučím....mimochodom, keď som bola v poradni s drobcom, tak mi náš dokino povedal, že už mu mám dávať dospelácku stravu asle bez soli...keby som doma nemala net asi by som ho poslúchla... 😝 😝