icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

zuzkaku
20. jan 2010

no konečne som vás dočítala...uf...dávate mi zabrať... 😝
emanka...ja som už raz taká, asi sa nepoučím....mimochodom, keď som bola v poradni s drobcom, tak mi náš dokino povedal, že už mu mám dávať dospelácku stravu asle bez soli...keby som doma nemala net asi by som ho poslúchla... 😝 😝

emanka
20. jan 2010

akože už ste zdrhli???
ja idem za chvíľu uložiť malú, aspoň dúfam, lebo si zdriemla okolo siedmej...ozaj, dnes sme boli od rána v Trnave a malú sme nechali u našich, som sa bála, že či nebude plakať, predsa len, stále je iba s nami dvomi a so mnou 24 hodín...no ale bola super, vôbec neplakala, hrala sa a pekne tam aj zaspinkala 🙂 tak sa teším, len dúfam, že sa to nezmení....mame som volala hneď po polhodine, sa mi smiala, že všetko je ok, nech nestresujem, potom som ešte zavolala za hodinu a stále ok, no a potom mi napísala, že už spinká....krpec, ani si na nás nespomenul 😀

zuzkaku
20. jan 2010

viete čo ja tak postupne nato prichádzam, keď sa vypytujem ostatných mamičiek, že každá je čo sa stravy týka iná...niektoré dávajú už 7 mes. bábom kadečo...no napr. včera mi jedna vravela, žejej malý má 7 mes. ale už papká takmer všetko a najradšej má zemiaky nakyslo... 😝 Iná mi zas povedala, (má rovnako staré dievčatko ako ja), že malej dáva jesť to čo ju momentálne napadne, takže kadečo...
no a my si tu robíme ťažkú hlavu, čo a kedy a len aby dobre bolo...

emanka
20. jan 2010

niektorí to tak robia, kľudne im dávajú čokoľvek, moja bývalá suseda dávala svojej 4-mesačnej dcére vyprážaný karfiol 😝 a ešte sa chválila, že aká je malá šikovná...a moja neter, keď mala 14 mesiacov, tak jedla surové hydinové párky a teraz má 7 rokov a žije a nič jej nie je!

zuzkaku
20. jan 2010

emi..buď rada a nabudúce môžeš vašich takto zneužívať častejšie... 😀 Ja moje deti nenechám s nikým iným ako s našimi...som vtedy spokojná, že je o nich super postarané... 😉

zuzkaku
20. jan 2010

😝 😝 😝

emanka
20. jan 2010

malá teraz pozerá na fotky svojich bratrancov a sesternice a nehorázne sa rehoce 😀 už asi týždeň to robí 😀 😀

zuzkaku
20. jan 2010

ozaj emanka...dnes som sa kvôli tebe pýtala kámošky-logopedičky na ten prípad s vaším známym chlapčekom, ktorý nerozpráva...vravela, že ak 2 ročný chlapec nerozpráva nič sa ešte nedeje...ale dala mi radu, že je veľmi dôležité sa s takým dieťaťom veľa veľa rozprávať, veľa mu vysvetľlovať, opisovať veci atď...podnecovať ho k tomu aby chcel rozprávať...pokiaľ rozumie vaším príkazom ( napr. odnes hračku tam...) tak je to ok, chce to len čas a ono sa to rozbehne...celkovo, že sú chlapci oveľa pomalší, čo sa týka rozprávania... 😉

dúfam, že som na nič nezabudla...

emanka
20. jan 2010

lenže zuzi, naši bývajú 65 km odtiaľto, takže moc často sa to nedá využiť, to len teraz sme išli do TT a predtým mi ju varovala sestra, ale to bolo na chvíľu, keď som si vybavovala ten príspevok pri narodení dieťaťa...ale aj tá býva ďaleko a svokra má kopu inej roboty...bože, tak mi to lezie na nervy 😠

zuzkaku
20. jan 2010

tvoja malá je zlatý smejuľko...nechceš na týždeň vymeniť? 😎

zuzkaku
20. jan 2010

😒 to je škoda...keby tak bývali bližšie mala by si postarané...teraz musíš zneužívať Maťa...on by ti s malou neostal?

emanka
20. jan 2010

zuzi, dík- za toho synovca nerozprávajúceho 🙂
veru, moja je fakt smejko, ona sa rehoce od rána do večera, stačí, keď vojdem do miestnosti a hneď výbuchy smiechu...alebo dnes ráno bola sama v obývačke a straaašne sa tu rehotala, netuším na čom 😀
no a vymeniť? veď by si plakala za tým tvojim 😢 neboj, aj tvoj bude taký smejo 😉

zuzkaku
20. jan 2010

načo si bola v TN? Robila si nejaké nákupy? Ja som bola v PO, ale len tak zrýchlika som ho prebehla...utekala som na anglinu...

zuzkaku
20. jan 2010

dúfam...teraz už spí, aj Tomi je už uložený, len ešte nespí...

emanka
20. jan 2010

Bola som v TT-v Trnave, u lekára, chodím tam každého pol roka na kontrolu 😝
Ty sa učíš teraz, na staré kolená anglicky? Už si to tu spomínala, len som zabudla...

emanka
20. jan 2010

maťo by s malou zostal, lenže ja nemám vodičák a autobusom by som sa asi stratila, nepoznám to tu ešte dobre

zuzkaku
20. jan 2010

😝 no, len nie veľmi sa mi chce...
zajtra ideš s malou na tú kontrolu? Držím palce...nech všetko dobre dopadne a nech jej už s tým cvičením dajú pokoj 🤐

zuzkaku
20. jan 2010

no odvtedy ako si tu napísala, že musíte cvičiť vojta, som sa zľkla...aj ja sa trochu obávam o malého, on sa vôbec neudrží na ručičkách, keď je na brušku...takmer vôbec nezdvíha hlavičku...jednoducho rezignuje a ľahne si tváričkou na podložku a zlostí sa...

emanka
20. jan 2010

idem, idem...to by bolo super, keby nemusela už cvičiť...ale určite bude, tak rýchlo sa to nemohlo urobiť ☹
a idem so svokrou, maťo musí byť v robote...

zuzkaku
20. jan 2010

😲 😲 tak to sa tešíš, čo? Ja by som bola zo svojej svokry len nervózna... 😝

emanka
20. jan 2010

to presne robila aj moja v Šimonkovom veku...a 2 týždne na to sa pretočila, ale potom to vôbec nerobila, nepotrebovala to....a pretáča sa už? ak nie, povedala si to dr?

kamilecka
20. jan 2010

Ahojte

o com tocite? 🙂

My sme dnes boli n a poradni vazime 7250g a 68cm a to som sa bala ze bude mat malo ked mi prestala mliecko dobre papat. Ale za mesiac 1 kg a 5cm je dobre vsak? A aj sme sa ockovali, do obidvoch noziek,chudatko moje,trochu plakala. Inak neviete preco nemoze mat babatko pri ockovani cumlik,som sa zabudla opytat dr.

Zuzka len tak dalej s anglinou 🙂 Niekto sa uci a ja ucim 🙂

zuzkaku
20. jan 2010

chcela som sa ťa na ničo opýtať, cez deň ma to napadlo....no teraz keď ťa tu mám mi to celkom vyfučalo z hlavy...hroznú pamäť mám, jak dement...

zuzkaku
20. jan 2010

ahoj kamilečka 🙂
emanka...pretáča sa jedna radosť, každú chvíľu je na brušku-naspäť to ešte nevie...len na tom brušku robí to čo som ti povedala... 😖
kamilečka a čo sa učíš ty? Niečo študuješ? O dudlíku som vôbec nič také nepočula, môj mal po očkovaní v pohode...a cumľal odušu... 😀

emanka
20. jan 2010

kami, točíme o svokrách, deťoch, manželoch...ako vždy 😀 naša, keď mala o 2 týždne menej, tak vážila a merala rovnako, len to bolo 7280g 🙂 a aj my priberáme za mesiac 1 kg, sa mi to zdalo málo, ale dr. spokojná...no a prečo nemôže mať dudlík, netuším...ja som sa s tým nestretla, lebo naša nemáva dude...
zuzi, hlava deravá, spomeň si, za chvíľu idem preč...

zuzkaku
20. jan 2010

kamilečka...ja som bola v poradni min. týždeň, počas kontroly urobil dr. aj poradňu a vážil 7120 g...skoro rovnako...len ten náš dr. robí také čudné poradne...vôbec mi ho nepomeral, tak ani neviem ako rastieme...

emanka
20. jan 2010

zuzi, kami učí anglinu a nie, že sa učí, veď bola v Uk, nie? kami ako dlho ste tam boli? čo ste tam robili? ty máš muža angličana?

zuzkaku
20. jan 2010

emi...diera v hlave, nemôžemmm... 😝

zuzkaku
20. jan 2010

no Kami...dáš doučko, potom, hej? 😉

emanka
20. jan 2010

zuzi, dávaj malého stále na bruško, aj napriek tomu, že sa jeduje, zabávaj ho tam, daj hračky, našej sa to potom začalo páčiť a čím dlhšie tam bude, a častejšie, tým skôr mu zosilnejú svaly na rukách...