icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

zuzkaku
29. dec 2009

emanka...aj ja si myslím, že s malou na chvíľu von určite môžeš ísť 😉

My teraz tiež musíme sedieť doma, starší syn mi ochorel...asi angína, silno kašle a bolí ho hrdlo...len dúfam, že to nechytí aj ten mladší 😒 To by bolo... Tatino ide do práce poobede a ja s deťmi sama doma...nezávidím si 😢

babenky...poradte mi malý sa mi opäť celý vysypal, má po telíčku drobné vyrážky, svetlo červené...teraz posledné 4 dni som mu ani nedávala žiadne príkrmy...len moje mlieko a občas nutrilon....ale rozmýšľam, že som jedla mak, čo myslíte môže sa vysypať z môjho mlieka, keď som niečo zjedla? Nechcem ísť s ním k lekárovi, ale neviem, či niečo nezanedbám.....

veronikapp
29. dec 2009

zuzkaku moze to byt kludne z tvojho mlieka. Boli Vianoce, urcite si jedla kapustnicu, alebo rybu, pripadne nejake kolaciky... Z maku asi nie. Nie je to rizikova potravina. Z toho skor boli brusko. Laura sa tiez trochu vysypala. ale uz dietujem, tak sa to vracia do normalu. 😉

zuzkaku
29. dec 2009

no asi si dám tiež diétu, mne by to prospelo a drobcovi hádam tiež 😀

veronikapp
29. dec 2009

zuzkaku 😀 ale nejde o dietu taku klasicku na chudnutie, ale o dietu s vylucenim rizikovych potravin u atopickych deti 😉

zuzkaku
29. dec 2009

áno, áno na to som myslela...nemám v pláne teraz rapídne zhadzovať kilá 😀 😀 😀

zuzkaku
29. dec 2009

veronika, máš skúsenosti s atopickým ekzémom?

veronikapp
29. dec 2009

hej tak trochu...

zuzkaku
29. dec 2009

malý má veľa suchých miest po tele také ako ekzémy, pýtala som sa doktora, čo na to, tak mi odporúčal potierať to siliciovým olejom, ktorý mi predpísal na hlavičku, keď mal také šupinky... Tiež som sa ho pýtala, či to nemôže byť atopický ekzém...a jeho reakcia: " atopický, atopický, čo je to atopický ekzém, no čo ja viem, možno to môže byť, ale on z toho vyrastie"...
Vieš mi nejako opísať ako to vyzerá a čo je dobré dávať na pokožku? ono to zrejme aj svrbí, že, Vždy po kúpaní to má viditeľnejšie a aj červenšie ako len tak cez deň...

veronikapp
29. dec 2009

zuzkaku moze to vyzerat rozne a tiez pricin vzniku je niekolko. Dolezite je pocas dojcenia nejest rizikove potraviny, tiez premastovanie koze, sposobit ho moze aj kontakt s nejakym povrchom. AE sa moze ale nemusi zistit vysetrenim krvi. U tak malych deti sa to nemusi ukazat. Doktor ta sice odbil, ale v podstate ma pravdu. Vacsinou z toho dieta vyrastie, ale co uz nie je take optimisticke je, ze AE prechadza do roznych alergii a moze vyustit dokonca do astmy ☹ . Ja mam taky problem s Laurou, ale teraz je to celkom v klude. Zle nam robilo kravske mlieko, klasicky cokolada- z toho sa hned vysype ked trochu zjem. Tiez jej nerobi dobre ked sa spoti. A este musim pradlo plakat viackrat aby sa zmyli vsetky zvysky prasku a zehlit z obidvoch stran. Kazdemu moze robit zle nieco ine a cim skor na to prides a vylucis to, tym lepsie. Radsej budem dietovat ako malu natierat kortikoidmi. Natieram ju klasicky obycajnou modrou indulonou, ked treby, aj viackrat denne. Ked to mala uplne najhorsie, bola cervena, vysusena az popraskana do krvi... Vtedy nam lekarka predpisala Oilatum do kupela a Excipial U Lipolotio- telove mlieko na premastovanie. Trvalo skoro 4 tyzdne, kym sa dala dokopy... Ked jej kupel nerobi dobre, tam ti zopar tipov- voda by nemala byt prilis tepla
- nepouzivaj pricasto nejake mydla, radsej pridaj nejaky olej na to urceny
- nekupaj dlhsie ako 3-5 minut
- po okupani malu vytieraj dosucha jemne, nie silnym trenim, aby si nepodrazdila pokozku
- co najrychlejsie ponatieraj, aby koza nestihla vyschnut.
A kupat nemusis kazdy den, staci kazdy 2-3 den. Ale ja aj tak kupem stale 🙂 .
ak chses este vediet nieco konkretnejsie tak sa pytaj. Je toho strasne vela. Ak mozem, a viem, pomozem. 🙂

veronikapp
29. dec 2009

Niekedy je mozno lepsie, ked nenavstivis koznu, ak to ozaj nie je nutne. Sikovnici hned predpisu kortikoidy 😠 . Pamatam sa, Miska sa raz vysypala okolo krku. Poslali nas ku koznej a ta nam hned predpisala kortikoidy a dokonca vraj preventivne nejake tabletky, lebo mame v rodine AE. No fuj. Ani raz som jej to nedala. Treba najprv porozmyslat, z coho to moze mat. Trochu to odsledovat. Miske som vtedy kupila nove pyzamko s takym patentom okolo krku. To jej robilo zle. Ak by som zacala davat kortikoidy, preslo by jej to, potom by sa to zrobilo zas a zas a bol by to zacarovany kruh...

veronikapp
29. dec 2009

zuzkaku- maleho, nie malu... prepac 🙂

blazka24
29. dec 2009

ahojte pusinky, tak my sme dnes už starý chlap - máme 5 mesiačkov xixixi ale spíme ako zarezaný v kočíku takže oslavuje mamina pri káve 🙂

zuzkaku
29. dec 2009

veronika, ďakujem, si veľmi zlatá....hlavne ďakujem za rady, čo si mi dala... 🙂 Ja drobca kúpem každý 2 deň, tiež som mu kúpila krém Excipial a po kúpaní ho natieram, ale vyskúšam tú modrú indulonu, jeho veci periem zvlášť v detskom prášku a tiež žehlím z oboch strán... 🙂
Ináč všetko čo som doteraz zjedla, celkom dobre znášal, čo sa týka bruška, nikdy som s ním nemala problém...ale možno som si to nevšimla a odzrkadlilo sa to na pokožke...často sa mu robia nové a nové suché miesta na pokožke, jedné sa zahoja a ukážu sa nové... ☹
aké potraviny sú ešte rizikové?

zuzkaku
29. dec 2009

nič sa nestalo... 🙂

zuzkaku
29. dec 2009

chcela som sa ešte opýtať, nevieš môže mu robiť zle aj to, že striedam MM a UM ?
Tiež, keď teraz začínam s prvými príkrmami mám na niečo zvlášť dávať pozor?

blazka24
29. dec 2009

zuzkaku ak môžem poradiť a malý má problémy s pokožkou tak vyskúšaj do kúpeľa oilatum, potom nemusíš olejovať - mám to predpísané na recept a dá sa to aj voľne kúpiť je to super olejček a ak by si mala len zapareninu v lete aj ty tak sa to dá dať aj do vane aj v sprche ..........

veronikapp
29. dec 2009

blazka24- blahozelame k 5 mesiacikom 🙂 velky chlap 😀

zuzkaku- zhrniem to, dufam ze nezabudnem na nic dolezite...
- ovocie- hlavne citrusy, jahody, drobne cervene bobulovite ovocie, egrese, aj banan... ale ja ho jem 😉
- zelenina- zeler!!!, kysla kapusta, redkovky, chren, paradajky
- kravske mlieko, hovadzie maso, vajecny bielok, soja, sojove mlieko, cokolada, kakao, med
- orechy- vsetky druhy
- koreniny- kajanske korenie, kari, bazalka, skorica
Ak ma este cosi napadne, dopisem. Nie som teraz doma, nemam pri sebe ten zoznam 😒

veronikapp
29. dec 2009

ak zacinas s prikrmami davaj si zvlast pozor na kazdu novu potravinu. Zavadzaj vzdy maximalne 2 druhy behom jedneho tyzdna. Zo zeleniny su vhodne- zemiak, mrkva, spenat, tekvica, petrzlen, neskor brokolica, karfiol- tie mozu naduvat, ale nemusia. Z ovocia jablko, hruska, marhula, ja davam aj banan- zatial v pohode. Masko kuracie, morcacie, telacie, hovadzie, tusim aj jahnacie, doktorka mi hovorila, ze aj chude bravcove, ale zatial nedavam. Ovocie a maso mesiac po zavedeni zeleninovych prikrmov.
Musim bezat. Vecer sa prihlasim. Ahojte 🙂

zuzkaku
29. dec 2009

fúúúúha...je toho dosť...
blazka...ďakujem za tip, určite vyskúšam, keď nepomôže malému využijem ja, tiež mám suchú pokožku 🙂 mimochodom...aj ja blahoželám k 5 mesiacom....ako to rýchlo zbehlo, že? O chvíľu nám drobci začnú loziť... 🙂 🙂
veronika, kde si sa podozvedala toľko užitočných vecí ohľadom AE ? Inač ozaj som veľmi vďačná, za rady, keď ťa niečo napadne určite mi to tu napíš, verím, že mi to pomôže, hlavne malému...
Blazka, koľko stojí ten olejček?...Oplatí sa ho dať predpísať, nieje to veľký rozdiel?

veronikapp
29. dec 2009

zuzkaku my sme Oilatum tiez mali na predpis, ale pouzivali sme ho len ked to bolo najhorsie. Teraz ho uz nepouzivam. Tak ho mam v zasobe pre kazdy pripad 😀 .

Info zbieram z internetu, casopisov a tak. Ked ma nieco napadne, hned si to vygoglim a viem odpoved 😀 .

veronikapp
29. dec 2009

juuuj prave som sa dozvedela ze v pp uz je zruseny vagonarik... Takze ziadne ludovky? Som z toho sklamana...
A do Vagonara beru az od nejakych 15 rokov, musim pozistovat 😒 Este tu mame Fortunu- spolocenske tance, ale to tiez vo vyssom veku...

zuzkaku
29. dec 2009

veronika, tvoja malá je taká tanečníčka? Má rada folklór? myslím si, že je dobré rozvíjať talent u detí už od malička....u staršieho syna som to skúšala s AJ, chodil v škôlke už od 4 rokov, ale nabralo to celkom opačný smer ako som si myslela...jeho to prestalo baviť a teraz, keď je prvák a majú AJ povinne, ho to vôbec nezaujíma a má k tomu tak troch aj odpor... 🙄 takto som si to nepredstavovala...

emanka
29. dec 2009

juuuj, dievky moje, vy ste sa dnes rozkecali 😀
blazka, aj ja gratulujem k 5-tim mesiačikom 😉

Veronika, dnes v noci, o 2.20 ma napadlo, že ty si tu nemala fotku a už máš, že? Alebo sa mýlim? Ale táto tvoja fotka je mi povedomá, nemala si ju tu už niekedy ?
Ozaj, dávaš malej už aj lepok? Ja jej dávam kôrku, ale ona si vždy odkusne veľký kusisko a začne sa drhnúť, tak jej to nakoniec zoberiem. Včera som jej dala rožok a ten pekne žužlala, ani sa nedrhla.....ja tiež dávam banán a v pohode 🙂

Zuzka, myslíš, že Šimonko to má atopický ekzém, alebo z nejakej stravy?

klara_klara
autor
29. dec 2009

ahojte vsetkym prajem pekne sviatky a ak sa neozvem do noveho roku tak aj stastny rok 2010. akosi toho bolo vela a teraz tie navstevy fuuuuuuj uz sa mi nikam nechce chodit a balit maleho a plienky a vsetko...aj tak s tych navstev nic nemam len som unavena...a sviatky maju byt o pohode 😝 😝 😝

zuzkaku
29. dec 2009

emanka... 🙂 čo ty v noci nespíš? 🙂 Ináč mňa tiež v noci napadajú somariny 😀 😀 😀
ty si tu nechceš dať nejakú fotku?
ak môžem,... tak čo som čítala všimla som si, že je tu veľa mamičiek, ktoré písali, že lepok už začínajú zavádzať okolo 7 mesiaca...no a keď malej tak chutí, tak prečo nie? Veď už jej ide na 8 mesiac...Jedna mamina dala link na stránku Hami, tam je pekne rozpísané okolo zavádzania príkrmov...jaká sa robím múdra, že? a doteraz som hoby vedela... 😎
Niesom si istá čo to Šimon má po telíčku, veď ani lekár mi nevedel presne povedať, ale aj dnes keď som ho kúpala tak som si všimla, že má opäť tie ekzémy-suché a červené miesta po telíčku, kde už ich nemal...a ešte k tomu je celý obsypaný, asi reakcia na niečo čo som zjedla 😖
Akosi náhodou som sa dostala k tejto téme cez veroniku, dala mi dobré rady- vyskúšam 😉 hádam mu to pomôže...
Čo si robkala emanka, že ťa tu dlhšie nebolo?...Normálne sa mi clo za tebou 🙂

emanka
29. dec 2009

ahoj klára, akurát dnes som na teba myslela, že si tu už dlho nebola 🙂
aj ja tie návštevy neznášam, vždy keď niekam ideme, tak musím na všetko myslieť- plienky, náhradné oblečenie(pre istotu), čajík, mlieko, dudel, hračky....a to nehovorím o tom obliekaní teraz v zime, už mi to lezie na nervy 😝
my sme boli iba u našich a u svokrovcov a stačilo mi...teraz doma oddychujeme a je pohoda 😉

zuzkaku
29. dec 2009

klara...aj na Slvestra niekam idete? Aj ja želám tebe, aby ste vykročili do nového roku 2010 pravou nohou...aby bol ešte lepší a krajší ako ten starý 🙂

zuzkaku
29. dec 2009

teda...všetkým tu želám krásny Nový rok...ale ja tu ešte budem, teraz len tak v predtermíne 😀 😀 😀

emanka
29. dec 2009

Zuzka, nám je jasné, že sem ešte zavítaš 😀 My tiež 😀

spevacka
29. dec 2009

ahojky, tak som späť, tiež sme absolvovali nejaké návštevy, ale malá to má zjavne rada...bolo oveľa spokojnejšia ako keď sa "nudí" len so mnou doma...
klara_klara, ako ste so psaním? študuješ Knižku o spaní? Veronika, tak folklor nebude? ☹ a niekde nablízku nie je nejaký súbor? u nás je takmer v každej dedine na okolí alebo v škole/škôlke.
veľa ste popísali o ekzéme, malinká má tiež na predlaktí taký suchý fliačik asi týždeň, je takmer neviditeľný, len náhodou som jej to pri masírovaní zbadala, takže aj ja ďakujem za rady 😉
No a Matúš dnes od rána teplotuje až do 39. Tak sme ho kurátenko moje izolovali aspoň na dva-tri dni u babinky, nech sa trochu pokuríruje. A veľa ľudí tu na okolí je chorých, aj dospelých. Asi niečo príde. 😢