icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

emanka
25. jan 2010

http://www.maminkam.cz/kdy-a-jak-zavadet-lepek-...

baby, tu je ten link o tom lepku...myslím, že urobíte dobre, ak budete dávať žužlať kôrku alebo rožok, len buďte stále pri nich, naša Lea sa dodnes s kôrkou drhne 😝
Alebo môže ako hovorila Veronika dávať večer kašu s lepkom, ale má sa dávať najskôr do ryžovej kaše 2-3 lyžičky lepkovej a potom postupne zvyšovať 🙂

Veronika, my spíme dobre, niekedy sa zobudí raz v noci na mliečko a niekedy vôbec...inokedy sa zas zobudí a 2 hod sa hrá...má to také striedavé, ale väčšinou sa nebudí vôbec...

Zuzi, 4 litre - to je dobrá, chodievaj si k nej pre mlieko a nemusíš dávať umelé...aj ušetríš...

Inak, alca tu dlho nebola, asi jej blbne zas net ☹

emanka
25. jan 2010

Stlu, rýchlo sa vylieč 🙂 Deti šupni babke a ty iba lež, pi čajíčky a poť sa 😝

Zuzi, to je super, že tak Šimonko spinká, ono to inak je tak, že ak sa dieťa dobre vyspí cez deň, tak potom aj v noci spí dobre, ak nespí cez deň, aj noci sú zlé...nemá to logiku, ale je to tak...

Veronika, dnes s tým jogurtom zas nula bodov, zbytočne míňam jogurt aj výživu, takže kúpim sladkú activiu, toto nemá cenu...a zas sa rozplakala pri prvej lyžičke 😀
No a jabĺčko väčšinou tiež strúham na drobno, ale skúšam aj na slížiky, no ale vtedy zje cca 5 lyžičiek a koniec, takže to iba ja zas dojedám 😝

Spevi, ja jej dávam sušienky od Nestle, ale asi v tom nebude veľký rozdiel...dávam jej ich aj do ruky, ale to zje asi 1cm a zvyšok je na nej alebo na zemi a keď som jej zavádzala ovocie, tak som ich do toho rozmrvila....ale do ruky je to super, dieťa sa ukludní a je min 10 ticho a to ja potrebujem, lebo malej sa pusa nezavrie celý deň, už ma z nej niekedy hlava bolí 😀

zuzkaku
25. jan 2010

baby tá kámoška na svojom mlieku aj super zarába 😀 😀 si predstavte, že za mesiac jej vyšlo 6700 SK...na eurá neviem 😀 No to je biznis, čo?
Emanka, dík za link... 😉 ináč, ten kyslý jogurt by si ani do mňa nedostala 😀 , ozaj vyskúšaj sladkú aktiviu ako ti radila veronika... 😉 , možno jej to pôjde lepšie...a tiež super nápad pomiešať to s výživou...no ja som taká rada, že vás tu mám...koľko dobrých nápadov sa podozvedám... 😉 😉 😉 😉
dnes ideme na ďalšiu návštevu...rýchlo sa teraz učím sTomáškom...joooj koľko veľa domácej dnes má ako narokom... 😒

alca85
25. jan 2010

ahojte.....net aj NB fungujú už dobre, oco mi to tu dal všetko do poriadku.....
Nemala som čas sem ísť, tak aj teraz len na chvíľu.....
Tak k tomu lepku....to jej teda vlastne môžem dávať aj tú krupičnú kašu, alebo od Nutrilonu je aká kaša s lepkom?
Dnes som si konečne vybavila všetko ohľadom RP, mala som šťastie na samé milé úradníčky (ale ako naozaj milé)....
Včera som dávala mrkvičku, no rovnaká katastrofa ako so zemiakom.....tak som jej dnes kúpila v poháriku a to tiež nechcela, až mi mama povedala, aby som jej za každou lyžičkou dala cumel (aby to nevyplúvala) a čudujte sa svete, že urobila som to asi 2-3krát a potom to pekne spapala...sa tešííím 😀
Inak môžem to z toho pohárika porozdeľovať do malinkých misiek a dať do mrazničky? Lebo je tam písané, že jeden deň to môže byť v chladničke a potom zjesť a to určite nedoje...
No bola aj sranda noc....spala som u našich a malá sa v noci budila s tým, že si rozprávala a ocumlávala mi pyžamo (som sa bála, že mi poje gombíky).
Inak strašne sa rozkecala, už ani nevie plakať a len vykrikuje vá vá vá vá... 😀

Zuzka ty si len užívaj Šimonkov spánok (dúfam, že mu to vydrží) a už mu vyšiel zúbok, keď je taký pokojnejší?

Emanka, Leuša je šikuľka, ona to všetko zmákne ľavou zadnou.....Inak kamoškyna malá lozenie tiež úplne preskočila. 🙂

emanka
25. jan 2010

Alca, ty si vtedy písala, že tá krupičná kaša sa do 2 rokov zarába s vodou, dobre si pamätám? A to je obyčajná krupica, alebo nejaká špeciálna pre deti? Neviem, nepoznám to. Ak by si chcela od Nutrillonu, piškótová je s lepkom, chutí celkom dobre, ale najskôr si musela Lea na tú novú chuť zvyknúť a už je to v pohode. Neviem, aké sú ešte iné, nemala som čas poriadne popozerať, ale všade som videla iba túto piškótovú a potom rôzne príchute - jablko, hruška...a to neviem, či sú s lepkom...
O tých pohárikoch, vraj sa to nemá zamrazovať, ale niektoré to tak robia. Neviem, kde zobrali, že sa to nemôže zamrazovať, skús si niečo vygoogliť 😉
No vidíš, aká je Natálka šikovná, predsa sa to naučila papať...paráda 🙂

A ešte mám jednu novinku - malej lezú 4 horné zuby 😲 Zas to vypadá, že vyjdú naraz...ešte pred 2 týždňami mala iba také navreté ďasienka z predu, až také guče tam mala a dnes pozerám, už tam má zospodu 4 čiarky, tak som zvedavá, kedy 😉

No a už som kúpila sladkú activiu, teda Maťo a samozrejme sa opäť ukázal a všetky majú dátum spotreby 27. 1, čo je o 2 dni, takže neviem, ako malá zje 10 jogurtov 😀 Budem rada, ak zje aspoň 1...

No a ešte mám novinku - dnes po cvičení som dala malú na kolienka a normálne sa už udržala 🙂 Síce iba pár sekúnd, ale aj to je pokrok, keďže ešte včera sa rozplaštila na všetky 4...

dzio2
25. jan 2010

zelam pekny den 😉 emanka blahozelam k zubkom. alca super ste to poriesili s mrkvickov 😀

alca85
25. jan 2010

emanka je to klasická detská krupica. Hihi vy budete o chvíľu pekne zubaté 😀 😀 😀 . No veďj a to vravím, že Lea je šikuľka, supééér.

Ahoj dzio, vy sa máte ako?

dzio2
25. jan 2010

alca dakujem mame sa fajn lili je kapanek zla ale inac vpoho len sa cely tyzden budi okolo 4rano , vzdy spinkala pekne celu noc az do 8-9h , ja to pripisujem zubkam ,musime len vydrzat

emanka
25. jan 2010

Veru, zubaté budeme, ani si to neviem predstaviť 😀
Alca a tá krupica sa teda zarába vodou? Ja som si myslela, že tá klasická sa zarába iba mliekom, ale ak sa zarába vodou, tak potom môžeš do nej dať trošku MM a bude to mať sladšie, vyskúšaj, ale začni ozaj iba s pár lyžičkami...
Dzio, dík, ešte síce zuby nemáme(teda len tie staré 2), ale myslím,že o 2 týždne už budú vonku aj tieto ďalšie 🙂

Alca, vaši kde bývajú?

dzio2
25. jan 2010

baby nech tie zuby mame cim skor vonku

emanka
25. jan 2010

dzio, našej keď išli prvé zuby, teda asi mesiac predtým, ako jej vyšli, tak sa v noci budila na každé vypadnutie dudla a to bolo aj 20x za noc, ale potom sa to zlepšilo a až potom jej vyšli 😉

blazka24
25. jan 2010

no ahojte babule, som z malého na prášky.............
máme prvý zúbok vonku ale asi sa obesím - hlavu mi ide roztrhnúť - budíme sa aj v noci, reveme v sede, v stoji /čo inak mimoriadne obľubujeme - Richard asi nebude ani sedieť ale hneď sa postaví lebo to nenormálne miluje stáť a klátiť sa ako strom vo vetre/...........

doteraz som ho uspávala a to na rukách a drndať - ak bude zaspávať v postielke sám - ožeriem sa jak sviňa

diéta ešte nezačala povedala som si s novým mesiacom aby som si nenarušila oslavu - Richard bude mať 6 mesiacov tak idem robiť tortu a keby som na diéte asi by som okusávala stôl...........

veronikapp
25. jan 2010

ahojte 🙂 no samé dobré správy 😅 deti papajú, zúbky lezú von, no super 😉
Pred chvíľou sme prišli domov, zima hrozná fuj, Laura aj tak nič nenaspala, tak som ju teraz šupla do postieľky, som zvedavá, čo z toho bude... 😒 Za chvíľu dorazí aj mm s Miškou...

veronikapp
25. jan 2010

zuzi- ja kupujem tie piškotky od Nestlé, sem tam jej 2-3 nastrúham do jabĺčok na desiatu 😉 inak aj cestoviny už dávam, bezvaječné, tie tiež obsahujú lepok. Pečivo kľudne môžte dávať do ruky, len treba dávať pozor 😨

veronikapp
25. jan 2010

emi- jablko, hruška od Nutrilonu mám doma, tie neobsahujú lepok 😉 ale od 8 masiacov je nejaká celozrnna, či osemzrnná, teraz neviem presne a tá lepok obsahuje, tak keď miniem tieto dve, vyskúšam 😉

alca85
25. jan 2010

emanka naši bývajú asi 5-6km od nás.

Wow dzio to ti vážne prespí celú noc?(tíško závidím) Ach kde sú tie časy... ☹

Blazka gratulujem k 1.zúbku, hádam sa aj my raz dočkáme....

Včera ste sa byvili o večerných radovánkach a ja, že len my sme tak na tom biedne (teda hlavne z mojej strany)

Inak som sa zabudla pochváliť, už som začala cvičiť (som zvedavá koľko mi to vydrží). 😅

blazka24
25. jan 2010

alca radovánky? to čo je, ked malý zaspí padám dole ksichtom - nie že by som sa ešte začala vlniť - okrem toho pri mojej terajšej váhe by sa mm dochcal od smiechu pri vlnení mojho sadla - vypadala by som jak reklama na slaninu........

inak mne krpec prespí tiež celú noc - od jedenástej do pol siedmej - pol ôsmej ako kedy

veronikapp
25. jan 2010

ahoj alca 🙂 čítam o mrazení pohárikov- môžeš kľudne mraziť, prečo by si nemohla... len asi to bude piplačka mraziť také mikrodávky 😀
krupicu som na vode ešte nevarila, ale mama do mňa hučí, že to normálne môžem, potom do toho zarobiť UM...ale podľa mňa jednoduchšie je kúpiť hotovú kašu, rôzne ochutenú 😵

alca85
25. jan 2010

mám také mikrodózy 😀 , tak akurát sa na to hodia...je toho škoda, keď to malá nezje a ja jej to nechcem jesť (veď je to také drahé)...ale keď sa to naučí jesť, tak znova prejdem k domácej výrobe.... 🙂
Inak ako to riešite s brokolicou, karfiolom a atd? kupujete v pohárikoch alebo také mrazené v sáčkoch? Ja som dnes kúpila mrazenú brokolicu v sáčku, ale ešte sa jej ju nechystám dávať (odkedy vlastne môžem? čítala som, že je vhodná až od 7. mesiaca.)

Blazka ty provokatérka......!!!!!! 😎 😎 😎 😎 😎

alca85
25. jan 2010

Veronika ja viem, kupovanie je tááááák jednoduché... 😉 😉 😉 😉 😉

no ja už končím, ozvem sa až keď budeme doma....tak zatím.... 🙂

emanka
25. jan 2010

Veronika, tá kaša je tuším osemzrnná, som si spomenula, už som ju videla, len som nečítala zloženie...
Ja som čítala, že poháriky sa nemajú dávať zamraziť, neviem prečo...a keď, tak to alca môžeš dať do tej nádoby na ľad a vždy vyberieš jednu kocku, až to teda nebude veľa 😉
A tie cestoviny jej rozmixuješ? Už som aj nad nimi rozmýšľala...a s čím jej ich dávaš?

Vidím, že s tými radovánkami to máme všetky rovnako 😝
Teda asi okrem Veroniky, keďže snažilkuje 🙂 Ozaj, prečo si nedáš do pasu snž???

alca85
25. jan 2010

no nedá mi....

Čože? Veronika ty už na tretie? To vážne? 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨

emanka
25. jan 2010

Ozaj, Blazka, samozrejme aj ja gratulujem k 1. zúbku 🙂

blazka24
25. jan 2010

no čo sa týka dávok - ja mám tri nádobky na mrazenie ale malému navarím na dva dni, teda zjeme a jedna zostane do druhého dňa, dnes som navarila brokolicu v sáčku so zeleninou a vyšlo na tri dávky, tak som dala do sáčku čo dávam na zamrznutie, lebo tie nádobky na ľad sú pre môjho malého málo a okrem toho mm nevie kde tú nádobku zapatrošil 😀

inak kde zoženiem tanier do mikrovlnky? v sobotu som ho rozmlátila omylom 😖

emanka
25. jan 2010

alca, veď to tu nedávno písala 😉
blazka, čo si ten tanier už od nervov omlátila mužovi o hlavu? 😀 😀 😀 No neviem, kde také majú, skús v nejakom elektre, kde majú mikrovlnky, možno budú mať aj "náhradné diely" 😀 no ale o tom som ešte nepočula, takže držím palce...

blazka24
25. jan 2010

emanka zadarilo sa - som dávala zohriať fľašku s čajom lebo sme šli preč a samoška zabudla som na to a ja dementná som fľašku nechala zavretú tak ten podtlak vyhodil dvierka aj tanier von - prosto nádhera 😀

dzio2
25. jan 2010

alca no ona prespi celu noc od narodenia takze celkom fajn, ale ma niekedy take dni ze cely den ani oka nezavrie ale to len sem tam , fuj ja som sa prezrala sorry za vyraz ale je to tak par dni drzim dietny rezim nedari sa mi neako zhodit ale dnes som uz nevidrzala 😀

emanka
25. jan 2010

to sa môže stať? preboha, Maťo tam tiež necháva niekedy tanier s polievkou, keď musí rýchlo ísť preč 😲 No ale zatiaľ sa ešte nič nestalo...
Vieš čo som ja raz urobila? Herečka som upiekla mäso so zemiakmi a zeleninou zabalené v alobale, normálne v trúbe, potom som si to išla večer zohrievať v mikrovlnke a rozmýšľam, že keď môže ísť alobal do trúby, tak snáď môže ísť aj do mikrovlnky.OMYL. Alobal začal horieť a vydávavalo to také zvuky, ako keď vo filme dávajú elektrický náboj, či výboj, ak vieš, čo myslím. No ja v 8. mesiaci, pes pri mne, rýchlo som ho schmatla a čupla som si s ním za linku. Potom som rýchlo šťuchla do mikrovlnky a vypla ju, potom otvorila, ale to tak spoza rohu a nevedela som, ako mám ten oheň zadusiť 😲 😀 Tak som ho nechala dohorieť...no ale pekné stresy som zažívala 😀

emanka
25. jan 2010

blazka, teraz som si uvedomila, že si nechala zavretú fľašku...inak sa to asi nestáva 😉

veronikapp
25. jan 2010

emanka 😀 😀 😀
alca ja tiež kupujem mrazenú zeleninu v sáčkoch a vždy si niečo namixujem 😀 brokolicu som dávala medzi prvou zeleninou. Vraj sa má dáva´t preto neskôr, lebo môže nafukovať, ale Laura nemala problém 😉